Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pretpostavljam da on misli na neke nove Potrosenkove mjere u vojnom smislu. Rat bjesni punom zestinom, Ukri vec daju svoj maksimum, mislim sta im znaci uvodjenje izvanrednog stanja u vojnickom smislu, hoce li poceti koristiti nesto sto do sada nisu koristili? Ili von manstein tipuje na ono njegovo 6% od 18% = 250 000 vojnika, plus Javelin i A 10 Tanderbolt.

Ја сам негде прочитао да је Порошенко говорио о увођењу ратног стања и то на целој територији Украјине.
Како год било, то су стања када се обично суспендују нека од људских права, када су закони мало другачији и њихова примена је нешто другачија. Односно, када се не одазовеш на мобилизацију током редовног стања, то је један падеж, а када тако нешто урадиш током ратног, односно стања непосредне ратне опасности - то је други пар опанака. Власт може без блама да забрани било какве протесте и остале изразе свенародног незадовољства; цензура информација је тада дозвољена и пожељна; може се прописати и радна обавеза, конфисковати имовина за добро шире заједнице и одбране земље.

У конкретном случају, то значи да неком мученику дође позивар да му уручи љубавно писмо од министарства одбране, у коме га надлежни министар обавештава да не може да живи без њега, да је потребно да се нацрта на задатој локацији у задато време и да задужи опрему. Мученик који је у задња трим месеца био на пет парастоса изрази одсуство сваке жеље да промени свој животни стил и обуче униформу. Уместо позивара тада на сцену ступају овлашћени органи, за које ме не би чудило да буду они пајсери из 17 батаљона "Десног сектора", законски премлате момка и одвуку га из куће ка локацији назначеној у позиву. Након тог немилог догађаја, мајка, сестра, девојка или супруга, заједно са комшиницама којима су такође синове, браћу, мужеве мобилисали на силу, организују протест. Но, у овом ратном стању таква активност није благословена, те они исти пајсери што су им одвукли мушке у рат, дођу и убију Бога у њима, што је (опет) по закону дозвољено и пожељно. Након тога, пошто су током прве посете видели да је онај мученик живео на некој финој гајби, пајсери имају права да напиче укућане уз образложење да им је такав стан потребан да сместе штаб. Код другог комшије су снимили да има згодну сестру, па је један од пајсера одлучио да се смести у соби мученика којег су мобилисали. Званично, нема адекватан смештај, незванично, смараће несрећну девојку. Оног трећег комшију су наватали док је покушао да уђе у ауто и да побегне, па су схватили да овај има добра кола. Пошто пајсерски батаљони оскудевају у техичким средствима неопходним за одбрану земље, они му га конфискују.

Моја процена је да увођењем ратног стања желе да реше проблем неодазивања на мобилизацију. До сада то нису радили и причали су само о некаквој АТО јер ММФ и Светској банци ваљда таква стања нису по ХАЛАЛ стандарду да би дали кредите, а они су изгледа веома гадљиви. Гуми је споменуо, чини ми се, да су ове финансијске институције одобриле неку лову Украјини, тако да и тај разлог за неувођење ратног стања отпада. Такође, за очекивати је и експлозију народног незадовољства, а овим чином се даје нека легална основа за репресију.

A gdje bi ti smještala vojsku u ratnoj zoni?
Ispod šljive ili hrasta?
Ja sam cijeli svoj ratni put proveo po tuđim kućama, vikendicama i ponekoj štali. :roll:

Hrvatska nije pozitivan primer pa nećemo razmatrati tvoje iskustvo :lol:

Gumi, i mi smo imali rat pa je naša vojska bila na borbenim položajima. U Beogradu su bili razmešteni po školama, raznim civilnim ustanovama, etc. pa su se našli pametnjakovići koji su spočitavali tadašnjem rukovodstvu da tako ugrožava civile. Nisu sugradjanima drugih nacionalnosti konfiskovali stanove.

I nemoj da mi pričaš o razlikama jer ovde se radi o izmeni postojećeg zakona. Zašto je bitno da se takva izmena napravi?

Ti si ovde vodio čitave polemike o postavljnju nekog artiljerijskog oružja na krovove zgrada u Donjecku od strane Novorusa i tvrdio da su one samim tim postale legitiman vojni cilj.

192952_tmb_177993849_11.jpg

to je to. njihov lobi se dokopao preko seksa mnogih vaznih funkcija u svetu. nekio kazu neoliberali...pa tiprobaj zabraniti pride,

mada kad bolje razmislim ne znam ko je veci promasaj. homoseksualci ili ovi njihovi podanici. iz toga homotora naravno iskljucujem putina i kineze.

Da li u homotor uključuješ Bredlija Meninga, koji je takođe sarađivao sa vašom ruso-komunističkom špijunažom.

Ma, jesi li ga(Porošenka) slušao na CNN-u sad? Kaže da su u Debaljcevo dopremili pojačanje, novo oružje, hranu, ... Pominje neki mostobran i OEBS.

Човек је геније. Он ради оно што му је наређено, конфликт се мора проширити и некако увући Русију у њега. Проблем је онај мали плави џудиста што воли да користи противникову масу и кретање против њега.

Naravno, da nije Ukrajina bio bi neki drugi izgovor... uzrok je ekonomsko jačanje Rusije (koji prati rast političkog uticaja) i veliki suficit u budžetu...
...slazem se to je sustina ,nisu mogli da cekaju vise jer je Rusija svakim danom bila sve jaca u svakom pogledu
Rusija je postala alternativa jednoumlju americkog siledjije koji sve saveznike tretira kao robove ( a zamerili su se i engleskom gej-parlamentu zabranom perverzija po ulicama :D pa zabrana GMO itd... )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back