Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rusi su zauzeli Debaljcev i to je nesto sto daje snagu Rusima da osnuju svoju posebnu drzavu. Oni ce osnovati svoju drzavu i bitce postovani od Rusije i svih zemalja koje podrzavaju ovo zauzimanje. Ukrajina treba postovati mimrovni sporazum i da prestane sa borbama koje uzima sammo nevine zivote.

Loše vesti, za podržavaoce ruskog komunizma na ovoj temi:

Kanada uvela nove sankcije ruskom narodu!

Внимание, говорит Москва!

0000d34e_medium.jpeg

Jedan od hrabrih heroja dok beži, podigao dva prsta valjda kao znak pobede ili je možda samo ustaša :rumenko: šta ti ja znam... pa reko možda znaš o čemu se radi :lol:

Sigurno je ustaša ako diže poznati ustaški znak, podignuta dva prsta

Winston-Churchhill-gives-the-victory-sign-at-a-political-rally-Liverpool-1951-e1333901837456.jpg

- - - - - - - - - -

Sa ukrajincima?

Nebitna mi je nacionalnost, vjera i boja kože. :mrgreen:

Navodno je u istočnoj Ukrajini katastrofa.

Vrlo vjerojatno!
Sa tako zatecenim stanjem, uz ratna djelovanja, sigurno je situacija teska!
Nadam se da ce WHO, koja je izvor ovih podataka, promptno uputiti pomoc i istocno od granice "povlacenja" ukrajinske vojske!
Sto do sada, po mojim saznanjima, nisu cinili!
Nego, mene zanima kao zivi narod na tim podrucjima nakon odlaska ukrajinske vojske. O tome se slabo govori i pise na Zapadu, a sigurna sam da bi im trebala humanitarna pomoc!

Vrlo vjerojatno!
Sa tako zatecenim stanjem, uz ratna djelovanja, sigurno je situacija teska!
Nadam se da ce WHO, koja je izvor ovih podataka, promptno uputiti pomoc i istocno od granice "povlacenja" ukrajinske vojske!
Sto do sada, po mojim saznanjima, nisu cinili!
Nego, mene zanima kao zivi narod na tim podrucjima nakon odlaska ukrajinske vojske. O tome se slabo govori i pise na Zapadu, a sigurna sam da bi im trebala humanitarna pomoc!

Narod u LNR i DNR živi grozno, tamo je sve podređeno ratnom stanju, a civilne zakonodavne strukture njihovih republika praktički ne postoje.
Ali to je cijena rata, separatizma, želje za slobodom, ili kako god oni to definirali.

Nemam pojma, mi kao članica NATO imamo par hiljada vrhunskih aviona. :)

A kako vaši avijoni? :roll:
-Naravno da se srpskoj kontroli leta javio, njihovi migovi-29 su ispravni, a ne ko ove naše kante.
Komentar s VL od prošle nedelje povodom preleta turskog lir džeta koji se nije ni odazvao ZG kontroli leta za identifikaciju, a kante nisu ni pokušale presretanje.

Narod u LNR i DNR živi grozno, tamo je sve podređeno ratnom stanju, a civilne zakonodavne strukture njihovih republika praktički ne postoje.
Ali to je cijena rata, separatizma, želje za slobodom, ili kako god oni to definirali.

Nije lako uspostaviti drzavnu strukturu u toku borbe, a cini mi se da Novorusi nisu imali toliko vremena i pomoci kao centralna vlast u Kijevu!
Dakle, da li je nekome poznato, kako se obnovlja proizvodnja i zivot na teritorijama LNR i DNR?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back