Превирања у Украјини

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ruska Duma donosi zakon kojim se predaja Krima ukrajini od strane generalnog sekretara Komunisticke Partije SSSR Hruscova i Centralnog Komiteta Komunisticke partije SSSRa proglasava nezakonitim aktom !

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2328499

Bravo Rusijo , stavljaj van snage sve odluke Rusofoba koji su vladali SSSR -om !

- - - - - - - - - -

Procitao sam na vostok.rs da je danas DNR koristila onaj avion pa me interesuje jel neko ima informacije kakvi su rezultati.

Dobri su - pisao sam o tome pre par dana , unisteno je nekoliko oklopnih vozila i poprilican broj zive sile !

Iz vojnog muzeja u Antracitu opolcenci remontovali muzejski ekspomnat T-34 i on sada , kao i pre 70 godina tamani naciste !

Alal vera starino !

w644h387.png

Sramota i bruka Rusije..kad vec nece da se direktno umjesaju u sukob i pomognu svojim sunarodnicima da se odbrane nek im bar posalju makar 200-300 tenkova i ostalog oruzija da ljudi ne moraju ratovat sa muzejskim eksponatima...ne znam kako Putin zaspe navece im li taj covjek savijesti

Ruska Duma donosi zakon kojim se predaja Krima ukrajini od strane generalnog sekretara Komunisticke Partije SSSR Hruscova i Centralnog Komiteta Komunisticke partije SSSRa proglasava nezakonitim aktom !

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2328499

Bravo Rusijo , stavljaj van snage sve odluke Rusofoba koji su vladali SSSR -om !

- - - - - - - - - -

Dobri su - pisao sam o tome pre par dana , unisteno je nekoliko oklopnih vozila i poprilican broj zive sile !

Nemoj Boro te vesti,ima ove naše komunjare da strefi srčka,kako se neko drznuo da im dira sveti im SSSR,pa još da kaže da su im odluke nezakonie tj terorističke!!!!

Послато са GT-I9300I уз помоћ Тапатока

Sramota i bruka Rusije..kad vec nece da se direktno umjesaju u sukob i pomognu svojim sunarodnicima da se odbrane nek im bar posalju makar 200-300 tenkova i ostalog oruzija da ljudi ne moraju ratovat sa muzejskim eksponatima...ne znam kako Putin zaspe navece im li taj covjek savijesti

Ne vjerujes valjda da su sve ove tenkove koje Vojska Novorusije ima, plus ostalu vojnu tehniku, stvarno zaplijenili od Ukra?
Sjeti se samo obaranja svih onih aviona i helikoptera, kojima ni toplotni mamci nisu pomogli.
Pogledaj taktiku, zar bi samoorganizirani gradjani preko noci postali tako zaj.ebani da jednu daleko nadmocniju armiju ovako unistavaju?
Putin nije general, on je strucnjak za specijalni rat, bas ovakav.
Lako je umarsirati i biti agresor, pa da zapad sa svim onim sto tvrdi ispadne u pravu u ocima svijeta.
Cilj je primorati Ukre na kompromis sa pobunjenicima, cilj je da Novorusija bude ono sto je Republika Srpska u BiH - kocnica i na putu za NATO, i na putu ka EU.
Bar meni sve tako izgleda.

- - - - - - - - - -

Najnovija mapa - ''Debaljcevski kotao''

73752_original.jpg

Najbolja mi je ona plava strelica na autocesti prema Debeljcevu, okrece i vraca se natrag. :lol:

Poanta je u tome da Ukri imaju tu cudnu naviku pored svih drugih odora na svijetu, izabrati BAS nacisticku! Nacisticke odore, nacisticki pozdravi, Hitlerove slike, naci bakljade itd.
Zasto te poginule veterane, ako je uopce o njima rijec, nisu sahranili u odorama regularne ukro armije? Ili u civilu? Ne, nego su na taj nacin zeljeli odati pocast poginulim Hitlerovim saveznicima, a takvu pocast im sigurno ne bi odao onaj ko je PROTIV nacizma.
Mislim o cemu mi to ovdje pricamo? O utvrdjenim cinjenicama o kojima nema diskusije, zasto TI tvrdis da oni nisu nacisti, kad se oni sami ponose tim na ocigled cijelog svijeta?

Зато Кеш да би демонстрирали своје наци определење и онда и сада и нетреба на то тришити речи.

- - - - - - - - - -

Pa bitno je jer u postu na koji sam odgovrio pise da je to scena sadanjeg rata, sto ocigledno nije istina.

Битно је Њофро нешто сасвим друго, да ти који су у поворци и који носе сандуке данас ( ако нису већ изгинули) ратују под истим знамењима у украјинском грађанском рату.:per::rtfm:

Samo primecujem da kad kog neko pogine od civila na ukrajinskoj strani odmah se to automatski okaraterise kao "false flag" tj. "sami su pobili svoje kako bi uticali na javno mnenje u svetu" u sta je ubedjeno barem 90% Rusofila. A u slucaju kada poginu ruski civili, e onda su oni 100% namerno gadjani. Meni se to cini malo nelogicno....

Tebi ću svakako da odgovorim, ti si inteligentan čovek i umeš da proceniš i kritički posmatraš stvari, sad što nam se pogledi na dešavanja u Ukrajini ne poklapaju, šta da se radi. Hoću da kažem nisi kao ovaj ivke87, žali bože memorijskog prostora koje zauzimaju njegove poruke ili Jagine recimo...

U današnje vreme, sa definisanom preciznošću artiljerisjkih i raketnih oruđa, ne mogu da prihvatim da se tako veliki i jasno izdvojeni cilj kao što je bolnica ili stambeni blok pogodi slučajno. Znači to što si gađao to si i pogodio, poklapaju kolone u pokretu sa preciznošču u par metara a da se dese takve greške. Znači moje mišljenje je da je i onaj koji je gađao naselje u Mariupolju i onaj ko je danas bombardovao bolnicu u Donjecku savršeno dobro znao šta gađa, da je nišanio cilj i pogodio ga.

Toliko o tehnici, nego da vidimo malo i taktički deo, zašto bi neko gađao to što gađa. Meni je kod ovakvih vesti uvek bio problematičan tajming a kasnije i posledice (ostvarene ili zaprećene) po onog ko je optužen da je to "uradio" (navodnici nisu slučajni). Znači od Markala, preko Račka, pa preko brojnih incidenata u Ukrajini smeta mi i sama ideja da je neko toliko lud da u trenutku kada na frontu vodenica melje savršeno onako kako njemu odgovara, on radi samoubilački potez bespotrebnog likvidiranja civila za koji pouzdano zna da će biti predmet burnih reakcija.

Uzgred, proruski civili su i u Donjecku i u Mariupolju, nisu u Mariupolju izginuli simpatizeri hunte, nego Rusi. Oba čina su mi suluda ne mogu objasniti sebi zašto je to urađeno a uvek, za svaki zločin, mora da postoi neki motiv. Ovo danas u Donbasu mogu da prihvatim kao bezuman akt osvete ili nasumičnog bombardovanja grada zbog situacije na terenu iako mi ni to ne ide u glavu.

Poslednja izmena:
Деценијама нас " свет" навикава да се жртве различито третирају. За њих су битне само њихове жртве или њихових тренутних савезника, онда је то катастрофа.
Мариупољске жртве су им биле интересантне само док су мислили да за њих могу да оптуже Русе.Руске жртве нису интересантне. Када три сата тућеш артиљеријом по граду и при том погаљаш, болнису, дечије вртиће и слично, тешко може да се каже да је топоследица грешке или случаја.

Почетна
ГлобОтпор
Quo Vadis, Orbi?
Украјинци „Ураганима“ гађали Доњецк, убили седам људи у градској болници

Украјинци „Ураганима“ гађали Доњецк, убили седам људи у градској болници

14:56 04.02.2015.
1 коментар
Штампај

ПУРГИН: НАПАД ВИШЕЦЕВНИМ РАКЕТНИМ БАЦАЧИМА ТРАЈАО ЈЕ ТРИ САТА

У НАПАДУ украјинске артиљерије на Доњецк једна граната погодила је градску болницу. Погинуло је најмање седам људи, а пет је рањено.

Како је саопштила прес-служба градске администрације, у гранатирању су оштећене зграде пет школа, једне гимназије, пет вртића.

Такође су оштећени водови, део градаје остао без струје.

Раније је градска администрација Доњецка саопштила да је у подне гранатиран део града Текстиљшћик, где се налази болница.

Ракетни и артиљеријски напад на Текстиљшћик трајао је три сата, коришћени су вишецевни ракетни бацачи, изјавио је председник Скупштине ДНР Андреј Пургин.

„Према прелиминарним информацијама, противник је користио вишецевне ракетне бацаче Ураган“, казао је Пургин.

Државни врх ДНР се нада да ће посматрачи ОЕБС утврдити правац из кога је ракетирано насеље Текстиљшћик.

„Надамо се да ће посматрачи ОЕБС доћи на место догађаја, да ће утврдити и забележити место са кога је ракетирано и да ће то навести у својим извештајима“ - рекао је Андреј Пургин.

Такође, истрагу ће покренути и тужилаштво ДНР.

---23.jpg

Ovdje treba reći da Rusi pomažu pobunjenicima kao što je Srbija pomagala srbima u hrvatskoj. Znamo kako se završilo i ne sumnjam da će i Ukrajina, uz podršku svojih zapadnih prijatelja, a koju je imala i Hrvatska tada, na kraju uspostaviti kontrolu na cijeloj teritoriji svoje zemlje. Jer živimo u vremenu kada nitko nemože jednoj suverenoj i priznatoj zemlji diktirati u kojem smjeru će ići.

Rusija prije kontrolirala cijelu Ukrajinu preko Janukovića i oligarha ,a sad kontroliraju samo autonomnu Republiku Krim i mali dio na istoku niti 5 % Ukrajine. Krim je i prije iovako bilo praktički njihov , i tamo imali svoje baze po međunarodnom ugovorom Ukrajine i Rusije. Rusija izgubila cijelu Ukrajinu osim autonomne Republike Krim i malog dijela na istoku na kojem su bili i prije i dobili neprijatelja u dvoristu Ameri im se bez ispaljenog metka ušetali u dvoriste. Putin je smanjio utjecaj Rusija i sveo Rusiju na običnu regionalnu silu još im samo ostaju prijetnje sa nuklearkama jer za sve ostalu su nesposobni. A Putin je jos k tome uspio posvađati Rusiju sa većinom okolnih država , Putin je ruski Milosević

Poslednja izmena:
Jest vi čudan narod.Navijate za Putina,Spremite mu veliku paradu ,a on vam za dva dana pošalje ček od 200 mil USD za platit.Svi u čudu od Tome grobara do Vučića.Ali majčica Rusija je i dalje zakon iako ste od EU dobili milijarde a od majčice prekid Juznog Toka i milione gubitaka .Poklonili joj NIS

Ovdje treba reći da Rusi pomažu pobunjenicima kao što je Srbija pomagala srbima u hrvatskoj. Znamo kako se završilo i ne sumnjam da će i Ukrajina, uz podršku svojih zapadnih prijatelja, a koju je imala i Hrvatska tada, na kraju uspostaviti kontrolu na cijeloj teritoriji svoje zemlje. Jer živimo u vremenu kada nitko nemože jednoj suverenoj i priznatoj zemlji diktirati u kojem smjeru će ići.

Rusija prije kontrolirala cijelu Ukrajinu preko Janukovića i oligarha ,a sad kontroliraju samo autonomnu Republiku Krim i mali dio na istoku niti 5 % Ukrajine. Krim je i prije iovako bilo praktički njihov , i tamo imali svoje baze po međunarodnom ugovorom Ukrajine i Rusije. Rusija izgubila cijelu Ukrajinu osim autonomne Republike Krim i malog dijela na istoku na kojem su bili i prije i dobili neprijatelja u dvoristu Ameri im se bez ispaljenog metka ušetali u dvoriste. Putin je smanjio utjecaj Rusija i sveo Rusiju na običnu regionalnu silu još im samo ostaju prijetnje sa nuklearkama jer za sve ostalu su nesposobni. A Putin je jos k tome uspio posvađati Rusiju sa većinom okolnih država , Putin je ruski Milosević

200_s.gif

Jest vi čudan narod.Navijate za Putina,Spremite mu veliku paradu ,a on vam za dva dana pošalje ček od 200 mil USD za platit.Svi u čudu od Tome grobara do Vučića.Ali majčica Rusija je i dalje zakon iako ste od EU dobili milijarde a od majčice prekid Juznog Toka i milione gubitaka .Poklonili joj NIS

Земи с чашу ладне воде и коцкицу шећера, недај се шиме.

ументы Мнения Фото Видео Сюжеты
Стрелков: Укров ждут совершенно бесмыссленные и постоянные потери в «дебальцевском мешке»
сегодня, 15:35 поделиться:
112367
Стрелков: Укров ждут совершенно бесмыссленные и постоянные потери в «дебальцевском мешке»

Бывший министр обороны ДНР Игорь Стрелков сообщил, что не ожидает крупномасштабного наступления ВСУ, но «частные атаки с целью возвращения или улучшения позиций более чем возможны».

«Особенно в районе "дебальцевского мешка"», - отмечает он. «Если украм не удастся "расширить горловину" до приемлемого уровня, то этот мешок будет "высасывать у них силы и приводить к совершенно бессмысленным постоянным потерям, не имея никакого значения, кроме чисто пропагандистского», - говорит Стрелков, -« К тому же, мешок и дальше будет постоянно сжиматься за счет частных атак ВСН».

По словам Стрелкова «в ближайшие 1-2 недели мы будем наблюдать "битву за аэропорт" - только в многократно большем масштабе».

--53.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back