Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - V deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne. Zato sam te i uputila na početak teme, mada treba nešto znati i o položaju Rusa poslednjih 23 godine, najmanje.

Objasni ti sebi prvo šta Amerika radi u Ukrajini od početka sukoba i više od dve decenije. Okidač je mogao da bude i drugi razlog kao što je npr. bila korupcija i lopovlik Janukoviča. Nadji video u kome Porošenko (Valcman) pljuje po Pravoslavcima i naziva ih svinjama i kako pripadnici Desnog sektora kolju Ruse pa to kače na mrežu. Ako si bio slep na sve to, onda je besmislena priča o jeziku, a i svaka druga.
Mene zanimaju zakoni, prica je pocela s tim i objasnjeno ti je gore gde je i kako pocela diskusija.

Mislim da to neće biti dovoljno za nezainteresiran i nemotiviran narod na istoku. Npr. Slavjansk. Šta se desilo kad su ga Ukri osvojili? Ništa. Što će se desiti ako ga sutra osvoje pobunjenici? Isto tako ništa.
Narod tamo je jadna sirotinja koja razmišlja di da ukrade drva da se ne smrznu preko zime.
Pobunjenicima je krenulo kad su dobili vece zalihe naoruzanja.

nije to baš tako... ruski i ukrajinske se razlikuju... mada kad je biran književni ukrajinski jezik uzet je namjerno dijalekat koji je najmanje sličan ruskom...

- - - - - - - - - -

Većina je otišla... svi glavni ljudi Partije regiona su otišli...
Pa dobro, ali neko je o drzavnim poslovima morao odlucivati i posle toga. Zar nije logicno da to budu ljudi koje je birao narod? Cini mi se da su pominjani i izbori? Kako bilo, znaci ta skupstina zapravo nije donela nikakve fasisticke zakone kao sto se pricalo, samo je nesto ukinula i raspisala predsednicke izbore.

Poslednja izmena:
Mene zanimaju zakoni, prica je pocela s tim i objasnjeno ti je gore gde je i kako pocela diskusija.

Pa ti ne umeš ni zakone sopstvene države da protumačiš, a ne države čiju istoriju ne znaš, jezik ne razumeš.

O kakvoj zakonitosti i legitimnosti ovde možemo da pričamo kada su iz parlamenta izbacili poslanike, ovde si imao snimke kako jedan ubacuje karticu na više aparata za glasanje .... Zakonodavno telo u totalnoj anarhiji, a ti pitaš za zakone.

Ajde, ne troluj više jer sada pratimo dešavanja na frontu i tu važe neka druga pravila.

Putin calls on Ukraine militia to let blocked Kiev troops to cross into Russia
“I urge the militias to open a humanitarian corridor for Ukrainian troops that were surrounded, in order to avoid meaningless victims and provide them with the opportunity to freely withdraw from the battlefield area, to be reunited with their families, to return to their mothers, wives and children,” Putin said.

gospodar kao uvek strog ali pravican

Pa ti ne umeš ni zakone sopstvene države da protumačiš, a ne države čiju istoriju ne znaš, jezik ne razumeš.

O kakvoj zakonitosti i legitimnosti ovde možemo da pričamo kada su iz parlamenta izbacili poslanike, ovde si imao snimke kako jedan ubacuje karticu na više aparata za glasanje .... Zakonodavno telo u totalnoj anarhiji, a ti pitaš za zakone.

Ajde, ne troluj više jer sada pratimo dešavanja na frontu i tu važe neka druga pravila.
Front je od neceg poceo, tema je Ukrajina, ako ti se ne svidjaju moja pitanja niko te ne tera da na njih odgovaras. Znam da su nezgodna, ali sta da ti radim, takav sam.

Front je od neceg poceo, tema je Ukrajina, ako ti se ne svidjaju moja pitanja niko te ne tera da na njih odgovaras. Znam da su nezgodna, ali sta da ti radim, takav sam.

Nisu nezgodna nego su glupa do bola. Vredjaš inteligenciju i troluješ temu. Ne znaš kako se donose zakoni, ne znaš šta znači ukidanje jednog zakona iz domena ljudskih prava, ne znaš ništa. Tema jeste Ukrajina o kojoj ti ništa ne znaš.

Za početak fronta čitaj od početka, par meseci unazad.

Читао сам сад неке текстове који говоре о томе да је продор према мору само замајац како би се хунта развукла и да се лакше разбију њене јединице у непосредној близини Луханска и Доњецка. Има прогноза да ће се Руси повући из приобаља, како и сами не би остали у котлу, јер тај појас је дугачак 100 а широк 10 км, па би лако моглли да се нађу у окружењу, јер реално, немају снаге да бране ту линију, осим ако им Русија не пошаље већи број људи и технике.

Врло је могуће да има истине у томе.

- - - - - - - - - -

Nisu nezgodna nego su glupa do bola. Vredjaš inteligenciju i troluješ temu. Ne znaš kako se donose zakoni, ne znaš šta znači ukidanje jednog zakona iz domena ljudskih prava, ne znaš ništa. Tema jeste Ukrajina o kojoj ti ništa ne znaš.

Za početak fronta čitaj od početka, par meseci unazad.

Ненси, свака ти је ко Његошева. Свака част.

pitanja ti ic nisu nezgodna nego si ti nato trol
svi znamo ko je izveo drzavni udar a to nisu rusi
sve posle je posledica toga

Ко се мача лати, мора бити спреман да умре од њега.

Када се једном прекрши закон, све је обесмишљено. Аха, ви сте направили пуч, ми тај пуч не признајемо, и шта ћемо сад?

Но то је јасно свима, па чак и нато слугама, али ...

Navodno poceo napad na predgradja Mariupolja, javlja vojnik iz bataljona "Vostok".

Сейчас идет атака техникой на пригород Мариуполя! Укры отходят пока... Наши бьют по-черному. Туда почесала техника часа 3 назад. Мариуполь - это Новороссия! Возьмем! Фавлисты (те, кто забыл, что делать на чужой земле) бегут из Мариуполя... Армия ДНР гонит их! Будем освобождать от укр. оккупантов Восток! Мы готовы стоять против любой страны! стоять за Русский мир! я люблю и уважаю русских! я себя считаю русским! Донбасс - это русские люди!

Nensi, a šta si ti napisala o dogadjajima u Ukrajini?
Navratila i ponovila da se tu trola - i to je to što imaš za reći o Ukrajini?

Gumi, jednostavnom pretragom na svim temama o Ukrajini dobićeš sve moje postove.

Te vaše impotentne rasprave o definisanju terminologije, da li su teroristi, nisu teroristi, da li Januković bio legitiman ili ne (o tome si ti trolovao na stotine strana), da li su pripadnici Desnog sektora nacisti, da li je i sadašnji predsednik legitiman, itd su samo impotentna blebetanja.

O geopolitici i stanju na frontu se ovde najmanje piše i to je ono što je bitno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back