Previranja u Ukrajini i u vezi sa njom - V deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to vam i ja sve vreme govorim. Oni Baltici su sitne ribe, ali drzava od 40 miliona nije sala. Jasno je da Putin gura ono sto smatra svojim interesom i ja ga u neku ruku i razumem. Jedino sto to s nekim pravom nema nikakve veze.

Kako nema rade rusima ono sto su radili srbima, huskaju svakog kog mogu na njih..... i Litvanija ce doci na red, tamo ima mnogo rusa mada tesko kad vide kako su prosli ukrajinci..Putin je morao da ih zastiti jer se ne bi zaustavili samo na Ukrajini

Putinov izraz lica sve govori. Zaprijetio Obama sankcijama i Putko se odmah uozbiljio.

BwKOgGhCIAASLS_.jpg

Pobogu druže Dlugomire... pa kako bi tebi bilo da ti dijete u školi uči bugarski, da na sudu moraš da pričaš bugarski, da svi natpisi po Bgd-u budu sa mekim i tvrdim znakovima... pa da ti prezime prebace na ov isl...
Pa vi kazete da svi tamo pricaju ruski, stampa i sve ostalo je takodje na ruskom ... a kome je promenjeno prezime?

Moje je misljenje da kada bi Rusi usli u Ukrajinu - momentalno bi se umesali Poljaci, a oni su mnogo ozbiljniji protivnik od Ukrajinaca.

Njima ne treba mnogo, oni mrze Ruse kao neki Hrvati -Srbe i jos vise.
Mrze ih, ali nemaju interes da ulaze tamo. Njihova fanaticnost u odbrani svoje zemlje je zapamcena, ali kad ides napolje situacija se menja.

Poljaci bi povukli celu alijansu za sobom. No, to se ipak nece desiti. Ne jos.

Poljaci bi povukli međeda za krivak. NATO je običan tigar od papira,za plašenje, iza koga stoji stvarna sila, Amerika u vojnom smislu. Desiće se ono što odluči Vašington, a sigurno neće rizikovati rat sa Rusima zbog Ukrajine, niti će svoje pse poput Poljaka puštati sa lanca. Poljaci se tu ne pitaju ama baš ništa, kada je tako krupna stvar.

Izvini, prica o jeziku se koristi kao povod za sukob koji se desava. Doduse ja o stvarnom povodu imam drugacije misljenje koje sam u jednoj od prethodnih poruka i izneo, ali ovo je zvanicna prica Novorusa, zar ne?

Ne. Zato sam te i uputila na početak teme, mada treba nešto znati i o položaju Rusa poslednjih 23 godine, najmanje.

Objasni ti sebi prvo šta Amerika radi u Ukrajini od početka sukoba i više od dve decenije. Okidač je mogao da bude i drugi razlog kao što je npr. bila korupcija i lopovlik Janukoviča. Nadji video u kome Porošenko (Valcman) pljuje po Pravoslavcima i naziva ih svinjama i kako pripadnici Desnog sektora kolju Ruse pa to kače na mrežu. Ako si bio slep na sve to, onda je besmislena priča o jeziku, a i svaka druga.

Ma karikiram malo... a propo one poslanice Svobode koja je napadala djecu u obdaništu koja imaju ruska imena... nego, znaš li ti šta je službeni jezik?

Sluzbeni jezik po tim budalama treba da bude ukrajinski a u stvari je ruski samo sto se vise tako ne zove...kao da amerikanci odluce da njihov jezik nije engleski nego americki

Ne moze, ali Rusa iz Rusije nece tamo mnogo biti. Zato ce im dati svo oruzje.

Mislim da to neće biti dovoljno za nezainteresiran i nemotiviran narod na istoku. Npr. Slavjansk. Šta se desilo kad su ga Ukri osvojili? Ništa. Što će se desiti ako ga sutra osvoje pobunjenici? Isto tako ništa.
Narod tamo je jadna sirotinja koja razmišlja di da ukrade drva da se ne smrznu preko zime.

Sluzbeni jezik po tim budalama treba da bude ukrajinski a u stvari je ruski samo sto se vise tako ne zove...kao da amerikanci odluce da njihov jezik nije engleski nego americki
nije to baš tako... ruski i ukrajinske se razlikuju... mada kad je biran književni ukrajinski jezik uzet je namjerno dijalekat koji je najmanje sličan ruskom...

- - - - - - - - - -

E pa sad, vidi ovako, tu su bitni brojevi. Znaci i te sto su ostali je narod birao tako da ne mozes reci da su nelegalni i nelegitimni. Koliko ih je otislo, a koliko ostalo?

Većina je otišla... svi glavni ljudi Partije regiona su otišli...

nije to baš tako... ruski i ukrajinske se razlikuju... mada kad je biran književni ukrajinski jezik uzet je namjerno dijalekat koji je najmanje sličan ruskom...

- - - - - - - - - -

Većina je otišla... svi glavni ljudi Partije regiona su otišli...

moja ujna iz Kijeva kaze kakav ukrajinski to neki seljaci tamo na granici sa valjda poljskom pricaju taj jezik

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back