Preventiva

Imam jedan veliki problem. Imao sam odnos sa devojkom pocetkom meseca. Koristili smo kondom i ja nikada nisam isao do kraja. Sad mi devojka kaze da joj je muka zadnja 3 dana i da vec 30 dana nema menstruaciju. Sad se brinemo (vise ja) da nije mozda trudna. Da li je moguce da sam ja isao do kraja a da nisam primetio i da je kondom bio felerican? Molim vas za brz odgovor i bez zezana.

nema veze kad ste imali seks kalendarski vec po njenom biloskom kalendaru da ga tako nazovem, u prevodu ne znaci nama nista to sto se te pocetkom meseca imali seks, vec je to bitno ako se taj period poklpa sa njenim plodnim danima

30 dana nema mecu to je normalan period, mislim otprilike na toliko i dolazi

nema sanse da ne provalis da je kodom felerican jer se on do tog trenja skroz pocepa ...tako da i da je bila neka tackica koju ne primetis kroz seks bi se ona rasirila, rascvetala, i ti bi primetio, ume on toliko da se rascveta da se ogoli polni organ skroz

ako je kondom bio ceo kada ste zavrsili, plus ako si ko sto kazes vadio na kraju za svaki slucaj onda mislim da nemate razloga za brigu...osim ako sam te negde pogresno razumela

moze da joj bude muka i zbog mece koja treba da stigne, primer, moze da joj bude muka zbog mnogo cega, nije ta mucnina glavni siptom

zanima me kada i na koji nacin se najranije moze utvrditi trudnoca..i da li je tacno da ako se test za rano utvrdjivanje trudnoce uradi npr. posle 7 dana,moze da pokaze pogresan rezultat?...naravno zanima me od svih tih testova za rano otkrivanje trudnoce (koje mozemo kupiti u apotekama,liliju) koji je najbolji,najtacniji?

zanima me kada i na koji nacin se najranije moze utvrditi trudnoca..i da li je tacno da ako se test za rano utvrdjivanje trudnoce uradi npr. posle 7 dana,moze da pokaze pogresan rezultat?...naravno zanima me od svih tih testova za rano otkrivanje trudnoce (koje mozemo kupiti u apotekama,liliju) koji je najbolji,najtacniji?

Tačno, sačekati 14 dana nakon mogućeg dana začeća kako bi bili sigurni
jer test funkcioniše tako što detektuje količinu HCG hormona u urinu koji
zavisi od ovulacije, a ona je kod nekog ranije, kod nekog kasnije. Prosek
ovuliranja je 14 dana pre prvog dana menstruacije tako da je to broj dana
koliko treba da sačeka nakon odnosa.

Pošto je na temi o abortusu rečeno kako je kod nas abortus ‚‚vid kontracepcije‚‚ hajde da vidimo kako bi prodiskutovali o preventivi da do toga ne dođe ili da dolazi u krajnjoj nuždi, kad svi mogući vidovi kontracepcije zakažu.

Za žene: kako se štitite od neželjene trudnoće.

Za muškarce: da li uvek koristite prezervativ ili ste od onih kojima on stvara prepreke u seksuanom uživanju?

Tema je sigurno bila ali je u nekom od kutaka zaborava, pa rekoh ajd da odvorim novu za mlade naraštaje koji tek počinju.;):)

Jedini strah kod žena - ne skinem ni majicu a ona umesto "volim te" odmah "ne u mene"

Ne, ne koristim prezervativ niti sam ga koristio. Stavio ga jesam i nemam nameru da mi organ smrdi na gumu. Moje pravo. Lepo porazgovaramo pre čina i sve bude u redu. Izbegavam pozu gde je ona na meni da se ne bi zanela. Na početku može.

Poslednja izmena:
Usput, žene se strašno dobro razumeju zašto neće da koriste onaj ženski - imaju slabiji osećaj.
A što ja da slabim svoj osećaj? Jel mora sve vreme unutra? Ne mora... Molim lepo hvala...
Jel se igramo ili pravimo decu - igramo se. Da li ti zanš kad ćeš da svršiš? Ne znaš? Idi gledaj reklame.

Takodje, devojka je jednom htela da ipak uzme pilulu ali ja sam je pitao da li ima poerenja u mene i da sam izuzetno protiv takve hemije.

Nije bilo problema. Ne znam za druge...
Tim pre što pucaju a ovako znam dokle da idem da ne razmišljam...

Poslednja izmena:
Imam jedan veliki problem. Imao sam odnos sa devojkom pocetkom meseca. Koristili smo kondom i ja nikada nisam isao do kraja. Sad mi devojka kaze da joj je muka zadnja 3 dana i da vec 30 dana nema menstruaciju. Sad se brinemo (vise ja) da nije mozda trudna. Da li je moguce da sam ja isao do kraja a da nisam primetio i da je kondom bio felerican? Molim vas za brz odgovor i bez zezana.

msm ako ti ne znaš da li svršio ili ne, mi to nikad nećemo znati.:roll:...a za kondom ti je Metla već objasnila pa da ne ponavljam.:p

Usput, žene se strašno dobro razumeju zašto neće da koriste onaj ženski - imaju slabiji osećaj.
A što ja da slabim svoj osećaj? Jel mora sve vreme unutra? Ne mora... Molim lepo hvala...
Jel se igramo ili pravimo decu - igramo se. Da li ti zanš kad ćeš da svršiš? Ne znaš? Idi gledaj reklame.

Takodje, devojka je jednom htela da ipak uzme pilulu ali ja sam je pitao da li ima poerenja u mene i da sam izuzetno protiv takve hemije.

Nije bilo problema. Ne znam za druge...
Tim pre što pucaju a ovako znam dokle da idem da ne razmišljam...

E Banjski davno su prošla ta vremena kad se kondom koristio samo proditiv neželjene trudnoće.:manikir:

Ovako, planiram da imam seks po prvi put sa svojom devojkom pa imam par pitanja :rumenko:
Zanima me koliko je sigurna metoda vadjenja pre svrsavanja?
Naravno, ne planiram da imam seks bez kondoma, nego eto, i kondomi pucaju iz razlicitih razloga, pa me zanima koliko je dobra zastita od nezeljene trudnoce da ga ja vadim pre vrhunca cak i sa kondomom?
Jos jedna stvar me brine a to je pucanje kondoma. Posto planiram da ga vadim kako mogu da znam da je kondom pukao u toku odnosa, i ako se desi da slucajno pukne tokom odnosa kolika je verovatnoca od nezeljene trudnoce putem predsemene tecnosti?

Koristim pilulu (Logest) oko 1.5 godine + metod prekinutog snosaja (znam da me on ne moze zastiti od nicega ali ako svrsi u mene - probali smo 3 puta - ocesam veliko pecenje u vagini), tako da taj metod koristim iskljucivo zbog toga.

Ako visa sila hoce da ostanem trudna, po mojoj sreci ostacu trudna od pre-cum (tecnost pre ejakulacije)

U vreme dok pijem pilula, zaboravila sam 2, a inace ih uvek uzimam u isto vreme svakog dana - u 21h.

Pre pilule sam koristila kondome ali posto znam koliko mogu biti nepouzdani nikada nisam mogla da se opustin tokom sexa, i nikada nisam imala nikakav lep osecaj.

Ovako, planiram da imam seks po prvi put sa svojom devojkom pa imam par pitanja :rumenko:
Zanima me koliko je sigurna metoda vadjenja pre svrsavanja?
Naravno, ne planiram da imam seks bez kondoma, nego eto, i kondomi pucaju iz razlicitih razloga, pa me zanima koliko je dobra zastita od nezeljene trudnoce da ga ja vadim pre vrhunca cak i sa kondomom?
Jos jedna stvar me brine a to je pucanje kondoma. Posto planiram da ga vadim kako mogu da znam da je kondom pukao u toku odnosa, i ako se desi da slucajno pukne tokom odnosa kolika je verovatnoca od nezeljene trudnoce putem predsemene tecnosti?

I mene sve to zanima? :O :think:

slusajte ovo : Moja drugarica ima decka vec duze vreme i nije spavala sa njim jer se jako plasi trudnoce!koliko ja mislim ona je nevina, ali on mi se zalio da ona od njega trazi da nosi kondom dok se vataju?tj kad joj ga "stavi" dole...on tad uopste ne udje u nju vec se trlja od njenu al ona se plasi da joj nekako sperma ne dospe unutar vagine? :O ona je navodno citala u novinama da prilikom petinga(vatanja) sperma moze da sklizne u vaginu? :O sta mislite jeli to moguce iako je nevina :O

slusajte ovo : Moja drugarica ima decka vec duze vreme i nije spavala sa njim jer se jako plasi trudnoce!koliko ja mislim ona je nevina, ali on mi se zalio da ona od njega trazi da nosi kondom dok se vataju?tj kad joj ga "stavi" dole...on tad uopste ne udje u nju vec se trlja od njenu al ona se plasi da joj nekako sperma ne dospe unutar vagine? :O ona je navodno citala u novinama da prilikom petinga(vatanja) sperma moze da sklizne u vaginu? :O sta mislite jeli to moguce iako je nevina :O

Meni je žao što si ti toliko dobra devojčica i brineš za drugaricu
koju baš briga što ti nemaš priliku da se plašiš sperme.
:heart:

Back