Preventiva

Ljudi vidite kako radi zavera organizacije za proizvodnju lekova. ZNAM ja sta sam cuo na TV-u. Jasno i glasno je stručnjak reko da SVE pilule za kontracepciju su kancerogene ali naravno oni koji proizvode lekove to zataskavaju na sve nacine pa i ovako preko foruma. Njima je u interesu da sto vise prodaju lekove a nebitno da li one truju špa i nista ne pomazu u mnogim slucajevima !!!!

Nemojte koristiti pilule za kontracepciju to vam je najsigurnije i najzdravije a trudnoca ne ubija i ne proizvodi rak vec pilule pa sad vi vidite sta vam donosi smrt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ljudi vidite kako radi zavera organizacije za proizvodnju lekova. ZNAM ja sta sam cuo na TV-u. Jasno i glasno je stručnjak reko da SVE pilule za kontracepciju su kancerogene ali naravno oni koji proizvode lekove to zataskavaju na sve nacine pa i ovako preko foruma. Njima je u interesu da sto vise prodaju lekove a nebitno da li one truju špa i nista ne pomazu u mnogim slucajevima !!!!

Nemojte koristiti pilule za kontracepciju to vam je najsigurnije i najzdravije a trudnoca ne ubija i ne proizvodi rak vec pilule pa sad vi vidite sta vam donosi smrt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i ja sam mnogo toga cula na tvu pa nista
i ja sam mnogo puta cula od naucnika da tvrde sve i svasta, pa nista
naukom se bave razni profili ljudi, jedni pokusavaju da dokazu jedno drugi drugo i to je ok, raznovrsnost je ta koja ce nas na kraju dovesti do konacnog odgovara

da li su kontraceptivne pilule opasne ili ne ?
ovim pitanjem bave se mnogi naucnici, i sam ako malo progluglas naci ces sve i svasta o ovoj tematitici na netu, od toga da su neki dokazali da jesu opasne i da izazivaju kancer, do toga da su drugi dokazali da su sasvim bezopasne....i sad ti kao obican posmatrac se pitas ko je u pravu...da bi shvatio ko je u pravu, ili barem ko vise naginje ka istini treba i ti malo da poznajes barem neke osnovne stvari koje se ticu ljutskog tela....ovnim gore teksotm si dokazao da ti ne znas o tome nista....i ok, tvoja stvar, tvoj zivot, ali posledica toga je da sve sto cujes i vidis ti upijas kao sundjer jer verujes svemu jer ne znas da ocenis sta je istina a sta ne

dakle kada nauka bude dokazala to sto si ti cuo na tvu onda ce se to tretirati kao apsolutna istina, a danas se jos i medju naucnim krugovima vodi polemika po pitanju ove tematike

sve u svemu, ono iz uvodnog posta je mozda istinito ali problem je sto se mesaju kontraceptivne pilule sa pilulama za dan posle, da si procitao moj post shvatio bi to, znaci citaj, nemoj samo da delis pamflete po temi, citaj, guglaj, pitaj

u ostalom niko zene ne tera da piju te tablete, jasno je da ni malo nisu naivne, za laike - razmislite zasto morate odratiti neke testove da bi bilo utvrdjeno da li smete da ih pijete, znaci nisu naivne, ali koja pilula je naivna? ni jedna...znaci za svaki lek postoji dobra i losa osobina, a mi smo ti koji biramo da li cemo ih piti ili ne

Aman , aman :lol:
Vidis ti, coveku za brak :lol: , moja baba je umrla od kancera dojke.
Prolaktin i estrogen joj nisu bili u redu i to je osnova nekih promena u organizmu.
Ja od svoje 16 (jos sam bila nevina tad , pre nego sto sam izgubila nevnost :lol: , znaci nisam zbog sexa pocela) pijem pilule jer imam haos sa prolaktinom i estrogenom isto i moram vestacki da ih odrzavam u idealnom stanju , da bih smanjila mogucnost da dobijem kancer.
Rece meni dr , endokrinolog i ginekolog :lol:

cipelicka ja kolko znam onaj ko ima predispozicija ka kanceru dojke, grlica materice... ne sme da pije antibebi pilule

mislim ja ovo sto znam,a ne pokusavam da idem preko misljenja dva strucnjaka, nego mi sad malo nije jasno...nije mi cilj da caskamo o tebi, nego uopsteno ako znas nesto vise podeli sa nama, evo mene si sad zaintrigirala

cipelicka ja kolko znam onaj ko ima predispozicija ka kanceru dojke, grlica materice... ne sme da pije antibebi pilule

mislim ja ovo sto znam,a ne pokusavam da idem preko misljenja dva strucnjaka, nego mi sad malo nije jasno...nije mi cilj da caskamo o tebi, nego uopsteno ako znas nesto vise podeli sa nama, evo mene si sad zaintrigirala
Znam i ja za to, ali koliko sam ja razumela, kod moje babe je manjak tih hormona izazvao neke promene u tkivu usled nekih drugih stvari, bla bla.
Meni je manje rizicno da ih tabletama odrzavam u idealnom stanju i ravnotezi :)
Sad posle 7 godina pravim pauzu 9 meseci da vidimo sta ce se desiti sa njima kad ih pustis "same":)
sto je meni recimo uzas.. no dobro :confused:
znojim se, jede mi se slatko, ciklus mi ije idealan ko pre i tako.. :neutral:

Znam i ja za to, ali koliko sam ja razumela, kod moje babe je manjak tih hormona izazvao neke promene u tkivu usled nekih drugih stvari, bla bla.
Meni je manje rizicno da ih tabletama odrzavam u idealnom stanju i ravnotezi :)
Sad posle 7 godina pravim pauzu 9 meseci da vidimo sta ce se desiti sa njima kad ih pustis "same":)
sto je meni recimo uzas.. no dobro :confused:
znojim se, jede mi se slatko, ciklus mi ije idealan ko pre i tako.. :neutral:

aha, a i ti imas taj manjak jel tako?
mislim ok, kako kazu oni, nego ja znam za ovu drugu foru pa sad ovo prvi put cujem

tako mi je metlo kako mi je :lol:
manjak valjda :think:

kako valjda pa jesi radila testove

mora da jesi cim su ti to prepisali

vadi se krv i gledaju se nivoi polnih hormona i hormona hipofize koji regulisu rad polnih zlezda...odnosno gleda se nivo estrogena, progesterona, FSH - folikulostimulirajući hormon, LH - luteinizirajući hormon...ne znam dal jos nesto...mislim dr ti to sve objasne...al radila si garant

tako je kako je ebi ga

mozda nije mesto da ovde pisem al treba mi odgovor!!! mom decku je pukao kondom, al on je to primetio pre nego sto je svrsio otisao u kupatilo, zamenio, i posle sve normalno. al ipak ja se bojim, po internetu sam citala svasta: izbacuje se neka tecnost pre nego sto svrsi (i tu se takodje nalaze spermatozoidi), al on kaze da nije... da li je moguce da zatrudnim, molim vas odgovorite.

mozda nije mesto da ovde pisem al treba mi odgovor!!! mom decku je pukao kondom, al on je to primetio pre nego sto je svrsio otisao u kupatilo, zamenio, i posle sve normalno. al ipak ja se bojim, po internetu sam citala svasta: izbacuje se neka tecnost pre nego sto svrsi (i tu se takodje nalaze spermatozoidi), al on kaze da nije... da li je moguce da zatrudnim, molim vas odgovorite.

kako moze da kaze da nije kad se ta tecnost vidi, izadje po koja kapljica...ovo boldovano je tacno
male su sanse, ako nije period ovulacije nemoj da se sekiras
jako su male sanse cak i ako jesu plodni dani

znaci da se taj preejakulat bas vidi?? u svakom slucaju nije svrsio, a sad on preejakulat nije spominjao(al ja sam ga pitala)... e pa meni kasni vec 4 dana, sad sam uradila test, i negativan je :) srecna sam, al opet da li su ti testovi pouzdani??

znaci da se taj preejakulat bas vidi?? u svakom slucaju nije svrsio, a sad on preejakulat nije spominjao(al ja sam ga pitala)... e pa meni kasni vec 4 dana, sad sam uradila test, i negativan je :) srecna sam, al opet da li su ti testovi pouzdani??

Redko kad ce rezultat biti pogresan sem ako nema osoba neki hormoalni disbalans. Moras kupiti test za rano odkrivanje on funkcionise od 7-10 dana ne pre inace ce biti pogresno negativan, a momku poruci da se informise pre nego sto pocne da pametuje o tudjoj odnosno tvojoj sudbini.

pa na ovom testu i pise da je za rano otkivanje trudnoce, medjutim meni kasni 4 dana..mozda zbog nerviranja, ili sta vec..al jutros je test bio negativan, lepo sam pratila uputstva i uradila ga pravilno, imam li razloga za paniku??

oce i od stresa da kasni, probaj manje da se nerviras oko toga
jesu li bili plodni dani?

pa ako si nekad radila oral, ili ako je nekad masturbirao pre tobom videces po koju kapljicu ...to se zove kako si sama rekla preejakulant, i moze da se nadje po koji spermatozoid

pa taj dana kada nam se desila ta nezgoda kondom pukao, i tako to...to je bilo 2 dana posto mi se zavrsila mens, to bi trebalo da su neplodni, jel da?? bar koliko sam ja shvatila

jeste.... to su neplodni dani :)

taj sistem racunjana nije pouzdan jer uvek moze da vrda, ljutsko telo nije sat...ali sve u svemu mislim da nemas razloga za brigu

Poslednja izmena:
da, znam da taj sistem nije pouzdan...zato se ni nisam mnogo oslonila za to. ja cu ponoviti test, za par dana, jer jos uvek nisam dobila. samo sto na svim testovima pise za rano otkrivanje trudnoce, a meni treba ono kad kasni, a apotekarka kaze da je to isto, pa jel jestee??

da, znam da taj sistem nije pouzdan...zato se ni nisam mnogo oslonila za to. ja cu ponoviti test, za par dana, jer jos uvek nisam dobila. samo sto na svim testovima pise za rano otkrivanje trudnoce, a meni treba ono kad kasni, a apotekarka kaze da je to isto, pa jel jestee??

pa jeste isto jer od plodnih dana do trenutka kada treba da dobijes prodje neke dve nedelje, manje vise, lepo ti je rekla

al sad bas dva dana posle zavrsetka menstruacije da ti budu plodni dani, hm, nije nemoguce naravno, al je retko bas toliko da se pomeri, bila bi onda tezak baksuz, plus nije svrsio.... probaj sto manje da se nerviras a ako si se bas opteretila time idi kod gin

cekaj ti rece puko je kondom dva dana posle zavrsetka prosle menstruacije, a sada ti kasni ova, jesi li sigurna da niste i kasnije imali sex bez zastite, ili pucanje kondoma il sl ? proslo je mesec dana skoro od tog incidenta

sigurna sam..juce sam dobila, sad je sve uredu. jel tako?? posto sam cula da neko dobija do 4 meseca trudnoce, al test je negativan, dobila sam, boleo me stomak kao i svaki put, puno mi tece :)) jel sve u redu?

sigurna sam..juce sam dobila, sad je sve uredu. jel tako?? posto sam cula da neko dobija do 4 meseca trudnoce, al test je negativan, dobila sam, boleo me stomak kao i svaki put, puno mi tece :)) jel sve u redu?

sve je ok

pazi da su ti bili plodni dani dva dana od prestanka menstruacije ti bi sad bila mesec dana skoro trudna i to test ne moze da omane :lol:

sve je ok, ebi ga desava se da pucaju kondomi, ako se toliko bojis konsultuj se sa ginekologom oko pilula ako hoces

Imam jedan veliki problem. Imao sam odnos sa devojkom pocetkom meseca. Koristili smo kondom i ja nikada nisam isao do kraja. Sad mi devojka kaze da joj je muka zadnja 3 dana i da vec 30 dana nema menstruaciju. Sad se brinemo (vise ja) da nije mozda trudna. Da li je moguce da sam ja isao do kraja a da nisam primetio i da je kondom bio felerican? Molim vas za brz odgovor i bez zezana.

Back