Preventiva

Da li muskarci prilikom mastrubiranja izbacuju tostesteron (ili da li im slabi nivo tostesterona). Molim vas ogovorite ja sam trazio na gulgu i nista zanimljivo nisam nasao.

pa onda ko redovno onanise ne bi trebalo da bude celav, po toj tvojoj logici. jer znamo da celavi muskarci imaju visak testosterona, znaci, ne onanisu dovoljno cesto??
bem li ga

ps.PU PRVAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! :brus:

Sperma se sastoji od spermatozoida i sekreta koji luce polne i neke prikljucne zlezde...

U tom sekretu su prisutni: prostaglandini, imunoglubolini, limunska kiselina, spermin, fruktoza, poliamini, cink, razni enzimi...

Nije prisutan testosteron.

Da znam da je hormon i treba mi za teretanu sto vise toga. Sta mislite sta da radim, da jedem, da pijem da bi nabudzio taj tostesteron do max?

Pravilnom ishranom i snom, i vežbanjem nivo T će ti se povećati. Najbolje vreme za vežbu je ujutro kada je nivo T. najveći. Perteran nivo, najčešće izazvan preteranim spoljnim unošenjem T izaziva nekonstrolisane izlive agresije, ćelavost i rak prostate.

Poslednja izmena:
Da li muskarci prilikom mastrubiranja izbacuju tostesteron (ili da li im slabi nivo tostesterona). Molim vas ogovorite ja sam trazio na gulgu i nista zanimljivo nisam nasao.

...ponovo ti:bye:

..sta ce ti povecan testosteron za teretanu..:dontunderstand:?
...tebi je potrebna prava informacija...ja sam clan sajta ex yu fitnes...na tom sajtu ces naci zbilja strucna lica, lekare i profesionalne dizace tegova...

...elem meni je ovo upalo u oci...

U experimentu subjekt je trebao da apstinira od sexa i mastrubacije tokom 1 sedmice, zatim ejakulacija na kraju sedmice, zatim sve ponovo i tako dok to postane rutina. Nakon 3 meseca analiza krvi pokazuje povecan nivo testosterona..i mnogih drugih stvari. Agresivno ponasanje, brze razmisljanje, manja osjecajnost prema drugim ljudima, sexualno ponasanje...gotovo da i nema osjecaja straha prema potencijalnim suparnicima, povecanja zelja za sportskom aktivnoscu...itd. Razlog povecanog lucenja testosterona zbog manjka 'sexa' koje tijelo jednostavno ne dobija, dakle prekinut je 'normalni' bioritam. Posto je sex 2 najvazniji poriv, 1 je glad, tijelo je aktivirano u tako reci super fazu cineci osobu cistim borbenim strojem, sa jednom jedinom namjerom, osigurati sex sa potencijalnim partnerom, pri tom prelamajuci uvjerenja i stavove osobe koji bi direktno ili indirektno utjecali da se to ne dogodi, to je dokaz cistog hormonalnog utjecaja na mozak

valjda testesteron nije u musperu...nego valjda kolicina testesterona zavisi od nekih naslednih faktora,zavisi sta jedes...npr...ako neko vreme konzumiras Cink,magnezijum i vitamin b6 u odredjenim dozama (takozvan ZMA formula...ko ide u teretanu zna o cemu pricam) moze da ti poraste nivo testesterona i do 33%...takodje rezerve testesterona se trose pri velikim naporima valjda...posle dobrog torbanja valjda spada nea neki minimum....i alkohol ti smanjuje nivo testesterona...kad se ubijes ko letva

Čuo sam na televiziji od stručnjaka da i samo jedna pilula za kontracepciju može izazvati rak grudi a što se više koristi verovatnoća je veća.

Naime, kad se popije pilula ona ne sprečava nastajanje oplodjene jajne ćelije već ne dozvoljava da se oplodjena jajna ćelija zalepi za zif materice. Medjutim pošto se ćelija jajna oplodi to je signal organizmu da krene u organizovanje za trudnoću. Znači iako ženi neće početi da raste stomak organizam doživljava hormonalne i organske promene kako bi se pripremio za trudnoću i odgoj deteta kad se rodi. Medjutim pilula naglo prekida taj proces neprirodno te se organizam nadje u nedefinisanoj situaciji. Iako su ženske grudi dobile neke hormonske okidače i počeli da razvijaju organski sve to se naglo prekida ali pojedine ćelije nastavljaju sa nekontrolisanim rastom i nastaju raznorazni kanceri. Tako sam čuo na TV-u.

Zato žene nikad ali nikad nemojte koristiti pilule za kontracepciju. To je istina a ne ona bedna priča B92 koja tera žene da se sve zrače malte ne svagogodišnje na MAMOGRAMu jer je mamogram u stvari rengenski aparat.

Po meni posto se jajna ćelija oplodi iako se koristi pilula, korišćenje pilule za kontracepciju je UBISTVO i veliki greh !!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Pa vidis kako je malo procitana ova moja tema. Ili je mozda mnoooooogo više na ovom forumu muškaraca koji namerno žele da izguraju ovu temu sa prve strane kako bižene i dalje koristile pilule. Mislim očigledno muškarce mnogo nije briga za zdravlje svoje voljene, bitiji im je sopstveni užitak pa makar on direktno škodio smrtno ženi.
da..vidim...sve je moguce :neutral:

Čuo sam na televiziji od stručnjaka da i samo jedna pilula za kontracepciju može izazvati rak grudi a što se više koristi verovatnoća je veća.

Naime, kad se popije pilula ona ne sprečava nastajanje oplodjene jajne ćelije već ne dozvoljava da se oplodjena jajna ćelija zalepi za zif materice. Medjutim pošto se ćelija jajna oplodi to je signal organizmu da krene u organizovanje za trudnoću. Znači iako ženi neće početi da raste stomak organizam doživljava hormonalne i organske promene kako bi se pripremio za trudnoću i odgoj deteta kad se rodi. Medjutim pilula naglo prekida taj proces neprirodno te se organizam nadje u nedefinisanoj situaciji. Iako su ženske grudi dobile neke hormonske okidače i počeli da razvijaju organski sve to se naglo prekida ali pojedine ćelije nastavljaju sa nekontrolisanim rastom i nastaju raznorazni kanceri. Tako sam čuo na TV-u.

Zato žene nikad ali nikad nemojte koristiti pilule za kontracepciju. To je istina a ne ona bedna priča B92 koja tera žene da se sve zrače malte ne svagogodišnje na MAMOGRAMu jer je mamogram u stvari rengenski aparat.

Po meni posto se jajna ćelija oplodi iako se koristi pilula, korišćenje pilule za kontracepciju je UBISTVO i veliki greh !!!!!!!!!!!

uf kolko gluposti na jednom mestu

ti si pomesao pilule za kontracepciju i pilulu za dan posle
to sto si opisao, mehanizam delovanja, je za pilulu za dan posle

pilule za kontracepciju sprecavaju ovulaciju, odnosno sazrevanje jajne celije i njeno izbacivanje iz jajnika, pucanje grafovog folikula....

deco nemojte bezati sa casova biologoje jer ovo su posledice :lol:

sto se mamograma tice ne ide se na njega tako lako, postoji nesto sto se zove ultrazvuk dojki, prvo se takav pregled obavlja pa ako se vidi nesto sumnjaivo onda se salje na mamografiju

ima ovde jos cudesa ispisanih netacnih al trenutno ne mogu da se bakcem

sve u svemu pomeso si babe i zabe

ps: ovo ide na preventivu

Poslednja izmena:
uf kolko gluposti na jednom mestu

ti si pomesao pilule za kontracepciju i pilulu za dan posle
to sto si opisao, mehanizam delovanja, je za pilulu za dan posle

pilule za kontracepciju sprecavaju ovulaciju, odnosno sazrevanje jajne celije i njeno izbacivanje iz jajnika, pucanje grafovog folikula....

deco nemojte bezati sa casova biologoje jer ovo su posledice :lol:

sto se mamograma tice ne ide se na njega tako lako, postoji nesto sto se zove ultrazvuk dojki, prvo se takav pregled obavlja pa ako se vidi nesto sumnjaivo onda se salje na mamografiju

ima ovde jos cudesa ispisanih netacnih al trenutno ne mogu da se bakcem

sve u svemu pomeso si babe i zabe

ps: ovo ide na preventivu

Kad nisam ni pročitala uvodni post....:rumenko::rumenko:
Ali i pilule za kontracepciju su hormoni....možda jesam primitivna...ali nekako mi to ne deluje kao najsrećnije rešenje.

Kad nisam ni pročitala uvodni post....:rumenko::rumenko:
Ali i pilule za kontracepciju su hormoni....možda jesam primitivna...ali nekako mi to ne deluje kao najsrećnije rešenje.

jesu
prelistaj ovu temu da je ne pisem ponovo ono sto je vec napisano i sto je jos bolje napisano je od strucnog lica, ja nisam dr

kontraceptivne pilule imaju jako male doze hormona, ove za dan posle jesu hormonska bomba, i nisu naivne ni malo i ne treba ih gutati tek tako, ali ponekad se nadjes u situaciji kada ti nema druge ... il to da popijes il da abortiras

a sto se kontraceptivnih pilula tice za to se moras prvo posavetovati sa ginekologom i odraditi par testova pa ako je sve ok onda mozes da odlucis da pijes, sve je stvar volje, ako ih smatras opasnim onda ih ne pijes, niko nas ne tera :)

Pošto je na temi o abortusu rečeno kako je kod nas abortus ‚‚vid kontracepcije‚‚ hajde da vidimo kako bi prodiskutovali o preventivi da do toga ne dođe ili da dolazi u krajnjoj nuždi, kad svi mogući vidovi kontracepcije zakažu.

Za žene: kako se štitite od neželjene trudnoće.

Za muškarce: da li uvek koristite prezervativ ili ste od onih kojima on stvara prepreke u seksuanom uživanju?

Tema je sigurno bila ali je u nekom od kutaka zaborava, pa rekoh ajd da odvorim novu za mlade naraštaje koji tek počinju.;):)
Sta je siguran sex?To jednostavno ne postoji..
kazu da je dobro za zene andol stisnuti medj kolenima i guza uza zid...
sve ostalo je rizik:cool:

Back