Preterano znojenje (hiperhidroza)

ok,pogledacu.kako se osecas posle operacije?jel ti se stanje popravilo?htela bih da napomenem da imam i konstantne glavobolje pa ne znam da li si i ti imao takve simptome i da li je to posledica prekomernog znojenja ruku?meni su ruke 24h mokre,uzas....bas utice na psihicko stanje coveka i stvara stid u drustvu.moj verenik ne moze da veruje da tako nesto moze da postoji jer meni nekad kapljice znoja klize niz dlanove.....uzasssss....ne mogu da iscekam da me pozovu i da kazu da je stigao red na mene

Ma i ja sad kad sam video da se znojenje posle operacije moze preneti na neki drugi do tela malo se dvoumim,nego koliko si platio taj perspi guard ako nije tajna?

Mene zanima koliko je ovaj proizvod delotvoran,konkretno za dlanove i stopala?Bez namere da ikog uvredim,ne znam da ovo nije klasicna reklama nekog proizvoda,koristeci se nasom teskom situacijom...
Pa se pitam da li ga je jos neko probao?
Inace ja sam im pisala,odgovorili su mi da je cena 1990 din,i da se van podrucja Beograda salje postexpresom...
Ako neko moze da mi preporuci neko dugo sredstvo,i naravno da mi kaze kako da ga kupim,vidim postoje neka sredsva iz SADa...

Ја ти не могу дати конкретан одговор на то питање осим да ти кажем да бих у тој ситуацији испробала све. Операција би ми дошла на ред тек као она заиста последња солуција.

Ja sam koristila perpsi quard i moze se naruciti preko ag medice u bg,ukucaj na google i nacices adresu i br.Posto sam iz kg meni je proizvod stigao za 2 dana,platila sam ga oko 2200 din sa postarinom.Inace mi nije puno pomogao zato sam se odlucila za operaciju.Nadam se da ce drugi imati vise srece.Pozz

Pazljivo sam sve procitala, ali ne nadjoh problem mog muza.
Zadnjih nekoliko meseci, znoji se samo kad spava, tj lezi. Mokar je samo jastuk i malo ispod jastuka. Dovoljno je popodne da legne i pola sata, pa da je mokar jastuk, bez obzira na temperaturu u prostoriji.
On to ne shvata ozbiljno, a ja sam zabrinuta. Nece kod lekara.
Da li to moze da bude simptom muskog klimaksa, s obzirom da ima 58 godina ili ukazuje na nesto vise i teze.

Ако губи килограме и има повишен шећер па макар и за ту децималу време је да посети ендокринолога .
А ако већ има терапију, онда му није одговарајућа и треба да је мења.
Он није индикација за ову тему.;)

Bila sam na operaciji i kao preporodjena sam.Dlanovi,pazuh i stopala se vise ne znoje. Nema kompezatornog znojenja,imala sam prva 3 dana trnjenje ruku koje je prestalo. Pila sam diklofenak, Odusevljena sam institutom,lekarima,osobljem i ne mogu da verujem da tako nesto postoji u Srbiji. Svi su jako fini,ljubazni, kao da si u nekoj drugoj drzavi a ne Srbiji. Ja sam kao preporodjena, nova osoba i presrecna. Svi koji imaju ovaj problem, zelim da ga rese jer znam iz svog iskustva koliko to coveku ugrozava zivot. Meni je pomogla operacija,nekom ce nesto drugo,svejedno bitno ja da se resi problem jer kao sto je doktor rekao nije normalno da se znoje ruke, a menio je bukvalno kapao znoj znoj sa ruku. Hvala doktoru Dejanu Ilincicu i Bojanu Koledinu za sve sto su ucinili za mene.

Poslednja izmena:
Браво за тебе, драго ми је да ти је помогло. Иначе мени се, нажалост, на крају појавило знојење стомака, тако да сада имам тај проблем, али опет рачунам да ћу лакше изаћи на крај са тим него са оним знојењем лица са којим више немам проблем.

Pa sta da ti kazem, mozda je rano da i ja sudim jer i meni malo trne jagodice palca ali doktor mi je rekao da je to normlna pojava posle operacije. Sutra idem na kontrolu, pa cu videti ste ce mi reci. Nadam se da ce se i to stabilizovati. Inace od dva zla uvek treba birati manje a svakako je lakse kad ti se znoji stomak i ledja nego lice i ruke. To je nesto najuzasnije, pogotovo ruke.

Pozdrav svima!

Dugo vremena trazim resenje za ovaj veliki problem, iliti Hiperhidrozu.
Trenutno imam 14 godina, a Hiperhidroza je tu odma nakon rodjenja.
Imam pojacano znojenje pazuha, dlanova, stopala i butina.
Noge nisu toliki problem, osim sto se ne mogu resiti neprijatnog mirisa stopala.
Ali, znojenje pazuha i dlanova me sprecava u svakodnevnim aktivnostima.
Uz to sam veliki zavisnik od kompjutera sto pogorsava stvar.
Pre nekoliko dana sam izasao iz teske depresije koja je bila propracena neprestanim razmisljanjem o samoubistvu.
Pomogao mi je preparat Perspi-Guard, i malo ulepsavanja kod frizera. :)
No, u uputstvu pise da se treba nanositi svaki peti dan, ali kod mene je potrebno nanositi svaki dan jer se znojenje vraca dan posle nanosenja.
Nanosim ga na dlanove i pazuh. Dlanovi su i dalje mokri, ali vise nema tih gadnih fleka na majicama ispod pazuha.
Znojenje pazuha je smanjeno za otprilike 60-70%.
Proizvod mozete naruciti putem telefona koji mozete naci na oficialnom sajtu.
Samopouzdanje mi je ponovo vraceno, i cak mogu reci da sam srecan!

Izgleda da ima jos jedno resenje, koje kosta samo vremena.
Citao sam po forumima da je nekim ljudima pomogla svakodnevna meditacija.
Dohvatio sam se posla i mogu reci da je osecaj odlican.
Poceo sam pre nekoliko dana. Naravno, za sad se primecuju male promene ali dovoljan je uzitak, velike promene dolaze posle.
Mesto gde meditiram je mrak. Oko 23-00h izadjem u bastu, sednem te zazmurim.
Osecaj poboljsava veliki strah od mracnih prostorija. Mislite da ce vas neko svakog trenutka uhvatiti za rame i odvesti.
Moram priznati da se taj strah polako smanjuje. To je jedina promena koju sam primetio.
Ajmo ljudi, na meditiranje! :)

Ivana i svi ostali, ne treba prerano zakljucivati.
Vise od 50% ljudi nije zadovoljno efektima operacije.
Nekoliko dana/meseci posle operacije se javlja znojenje u istoj ili vecoj kolicini, ali na drugim mestima.
Moj predlog je da nikako ne idete na operaciju, jer postoje jednostavnija i sigurnija resenja.

Kod blage hiperhidroze dovoljno je svakodnevno piti caj od zalfije i oblaciti se komotno.
Ako je tezi oblik hiperhidroze, svakodnevno pijenje caja od zalfije se kombinuje s antiperspirantom.

Postoje dugotrajnija resenja, ali zahtevaju mnogo vise novca.
To su Botoks (Botulinski toksin) i Jontoforeza.

Trajno resenje bez nezeljenih efekata je lasersko uklanjanje znojnih zlezda.
Pokazali su se najbolji rezultati od svih navedenih metoda.
Nazalost, ova opcija je preskupa te je zato spomenuta zadnja.

Operacija (ETS) se vrsi samo u najgorim slucajevima, jer posledice mogu biti velike.

Back