Prepreke u vezi

potrebno je da jedno od partnera povuce napred,a da drugi to prihvati.Bez oba cina (i povlacenja napred i prihvatanja toga),takva veza je osudjena na propast. I bolje je da se raskine,jer kasnije moze da postane jako, jako mucno...

deluje mi kao da smo sposobni za razlicite nivoe intime.....znam koliko mogu, iskusla sam sa covekom koji moze vise od mene....i posle kad imas odnos sa drugim koji nema tu dubinu deluje ti mlako....ali, i takav odnos moze imate kvalitete, druge kvalitete.....jer ni duboka intima ni ljubav nisu garancija za opstanak veze.....ljudi su nevidjene kukavice i sebicnjaci....cast izuzecima

potrebno je da jedno od partnera povuce napred,a da drugi to prihvati.Bez oba cina (i povlacenja napred i prihvatanja toga),takva veza je osudjena na propast. I bolje je da se raskine,jer kasnije moze da postane jako, jako mucno...

Znaci dodjosmo do toga da u vezi partneri nikako nemogu biti ravnopravni, vec da jedan uvek mora da vuce napred a drugi da ga sledi....ili se to vucenje napred periodicno izmejuje u zavisnosti od partnera i situacija u kojima su "bolji"...:confused: :think:

deluje mi kao da smo sposobni za razlicite nivoe intime.....znam koliko mogu, iskusla sam sa covekom koji moze vise od mene....i posle kad imas odnos sa drugim koji nema tu dubinu deluje ti mlako....ali, i takav odnos moze imate kvalitete, druge kvalitete.....jer ni duboka intima ni ljubav nisu garancija za opstanak veze.....ljudi su nevidjene kukavice i sebicnjaci....cast izuzecima

Slazem se sa boldovanim....:)

Znaci dodjosmo do toga da u vezi partneri nikako nemogu biti ravnopravni, vec da jedan uvek mora da vuce napred a drugi da ga sledi....ili se to vucenje napred periodicno izmejuje u zavisnosti od partnera i situacija u kojima su "bolji"...:confused: :think:

Ne znam zasto si odmah sve povezala sa ravnopravnoscu. Ne radi se uvek o tretmanu, nekad jedno vuce napred zato sto je preduzimljivije, ili je prosto u takvoj situaciji da moze da poboljsa kvalitet zivota oboma dok ovaj drugi nije...sto ne znaci da nece biti. U takvim situacijama desava se da jedan od partnera, zbog sklopa licnosti ili osecaja inferiornosti, ili iz nekog petog razloga, sta znam, neke drugacije zamisli ili drugacijeg postavljanja prioriteta, jednostavno nece da prihvati inicijativu ovog drugog, omalovazava je. Onda nastaje ta situacija povuci potegni o kojoj govori kami 98, a koju nije lako prevazici. Uopste nema nikakve veze s ravnopravnocu. Osim toga, zivot nas prosto ne stavlja uvek u iste startne pozicije, tako da je malo teze govoriti o ravnopravnosti u aposolutnom smislu, mislim da su ljudi ravnopravni ako uvazavaju jedno drugo bez obzira na zivotne okolnosti u kojima se nalaze.

Pogresnu rec sam izabrala....prikladija bi verovatno bila dominantnost ( jedan vuce napred )...:think: a ne ravnopravnost..
Inace se slazem sa napisanim...

Pa da,nisam mislio na neravnopravnost,kao sto gospodjica14 kaze. Kada se pojavi ogromno neposovanje u vezi sa bilo koje strane,ta veza se rakida.Naravno da ne postoji apsolutna ravnopravnost,ali se tacno otprilike zna do kojih granica se ide-razumevanje,postovanje,ljubav.Koliko sam ja razumeo,situacija je ta da sve to postoji,ali je veza u nekom 'statusu kvo' ? Ako jedno od ona tri ne postoji, onda odmah treba da se raskida.

A kada je veza u nekom 'statusu kvo', kada veza 'stoji u mestu', onda je potrebno da jedno od partnera 'preuzme inicijativu ' (ako hoces,nazovi to dominantnost,mada ja to ne bih nazvao tako,mada u vecini slucajeva moze se govoriti o dominantnosti) u 'pokretanju te veze'. A da drugi partner prihvati tu inicijativu. Naravno,postovanje,poverenje,ljubav moraju isto tako da budu sastavni deo svega toga,nista ne moze 'na silu'. To 'pokretanje veze napred' mogu da budu hiljade stvari,ne mora da znaci neka fizicka promena... To sve zavisi od veze i od osoba,za svaku vezu to 'pokretanje' moze da znaci drugacije.Tesko da ce ti neko sa foruma reci sta bi konkretno prijalo tebi i tvom partneru,kakva promena bi vam konkretno prijala.(osim ako neces da iznosis na forumu detalje,sto ne verujem da zelis). Ali ocigledno je da je promena potrebna. A vi sebe najbolje poznajete

Ukratko,potrebna vam je promena.Ako sedite i cekate da se ona sama desi,to vam je greska(znam to i iz licnog iskustva,tako da nije fraza).Nista se nece desiti samo od sebe,potrebno je da sami 'povucete'. A iz licnog iskustva verujem da oboje znate u cemu je veza najvise 'manjkava',i u cemu je potrebna promena...

Poslednja izmena:
A ne znam...pitaj to forumasice koje to rade....inace nikad samo jedan ne pritisce dugme push...obicno jedan gura u jednu stranu a drugi u drugu...sto bi se moglo okarakterisati kao manjak komunikacije, pre svega razumevanja i osluskivanja partnera, sta zaista zeli...:think:

Neam pojma...:confused:
Dokaz, oboje zele samo dokaz. Svako iz svog razloga.:) Medjutim, iz postova se vidi da veci deo zenskeog dela vodi racuna o dominaciji. Da pogadjam zasto ili znate?

Dokaz, oboje zele samo dokaz. Svako iz svog razloga.:) Medjutim, iz postova se vidi da veci deo zenskeog dela vodi racuna o dominaciji. Da pogadjam zasto ili znate?

Dokaz za sta? Da su vojeni?? Ajt pogadjaj....

Mozda neke teze dominaciji iz razloga sto je druga strana neodlucna da bilo sta odredi, dokaze, pokaze...ali mislim da ubrzo shvate da su pogresile pri odabiru partnera... i sledeci put stupaju u vezu sa osobom koja zna sta hoce...

dominatrix200x225.jpg

Dokaz za sta? Da su vojeni?? Ajt pogadjaj....

Mozda neke teze dominaciji iz razloga sto je druga strana neodlucna da bilo sta odredi, dokaze, pokaze...ali mislim da ubrzo shvate da su pogresile pri odabiru partnera... i sledeci put stupaju u vezu sa osobom koja zna sta hoce...
Procitaj bolje postove. Bukvalno pise da neodlucni i nesigurni guraj trazeci dokaz, a pogotovo zene imaju za tim potrebu, ako nagadjam zenama je potrebnija sigurnost. Muskarci su nesigurni samo ili bolje receno najcesce da ne ispadnu konji.
Zenama je to najcesce zivotno pitanje.

Zar sam rekao nesto netacno? Ili samo ne odgovara lepsem delu foruma?:)

Nije fora da ti neko nesto dokaze, vec da kaze sta zeli ili ne...sta mu smeta ili ne...ako se to ne radi na vreme, veza pocinje da klima...znaci jedan od partnera je komunikativan i o tome zeli da raspravlja, drugi nije i samo CUTI....prvi normalno da pocinje da busi u dubine sta mu je...sto smatram da je velika greska....

Back