Prepreka na putu

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ако је судећи по овоме што пишете ја уопште немам изграђен аутеритет мушкарца у свом животу.
Као девојчица никад баш никад нисам маштала о браку, о принцу... само о себи као самосталној.
Тако је готово и било, само нека мутна фигура која статира...
И ја и даље не умем да кажем какав је мој тип мушкарца, не умем да га опишем.
Вероватно није исти онај који би ми некада одговарао..
Али бих га осетила, препознала, то сам сигурна.
da da trebaš da ga osetiš.. onda je sve drugačije :)

Da li ste svesni da sami imate neke prepreke na putu da budete ispunjeni u ljubavi i u lepoj vezi sa nekim?

Radimo li na tome da se to prevaziđe ili kukamo na sudbinu?

Kada se podvuče crta posle manje ili više neuspešnih veza, možemo zaključiti da nas neka unutrašnja potreba goni da recimo biramo pogrešne partnere za sebe, da nas privlače osobe koje i nisu dobre za nas, da nas privlači neko ko od nas beži. Ili da je naša potreba npr samo potreba za potvrđivanjem ili da se ne bude sam, a ne realna potreba da stvarno budemo / živimo sa nekim. Ili to može biti prosto neuviđanje realnosti, beg od nje. Primer: neko stalno bira introvertne partnere, pomalo iščašene, a posle se žali kako svi ludi. Ili nekoga sušinski privlače površni likovi/devojke, a onda ima primedbu na njihovu pamet, i slično.
Da li ste identifikovali koji je "kvar" kod vas u pitanju?

Mogu li se ti scenariji koji negde duboko u nama diktiraju šta da radimo, promeniti? Neko probao?
(Mada je tema možda više za pdf Psihologiju, ali možda neko nešto i napiše :) )
Додала бих још један пример.
Особе које очајнички желе партнера, из којих вришти та потреба заправо одбијају. Јесте ли приметили то? Као што се код људи који су навалентни, гласни, који се стално нешто кикоћу, који се намећу... примети да су усамљени а крију се иза паравана ”ја се лудо проводим”.

Свако од нас има или је имао ”препреке”. Моја је дуго била да све могу сама, да ми не треба никаква помоћ. А када наиђе онај који уме да те раскрави тако лако се размазиш :lol:
Важно је да човек кроз искуства упозна себе. И заиста мислим да је важније знати шта не желиш него шта желиш.

Da li ste svesni da sami imate neke prepreke na putu da budete ispunjeni u ljubavi i u lepoj vezi sa nekim?

Radimo li na tome da se to prevaziđe ili kukamo na sudbinu?

Kada se podvuče crta posle manje ili više neuspešnih veza, možemo zaključiti da nas neka unutrašnja potreba goni da recimo biramo pogrešne partnere za sebe, da nas privlače osobe koje i nisu dobre za nas, da nas privlači neko ko od nas beži. Ili da je naša potreba npr samo potreba za potvrđivanjem ili da se ne bude sam, a ne realna potreba da stvarno budemo / živimo sa nekim. Ili to može biti prosto neuviđanje realnosti, beg od nje. Primer: neko stalno bira introvertne partnere, pomalo iščašene, a posle se žali kako svi ludi. Ili nekoga sušinski privlače površni likovi/devojke, a onda ima primedbu na njihovu pamet, i slično.
Da li ste identifikovali koji je "kvar" kod vas u pitanju?

Mogu li se ti scenariji koji negde duboko u nama diktiraju šta da radimo, promeniti? Neko probao?
(Mada je tema možda više za pdf Psihologiju, ali možda neko nešto i napiše :) )

Mnogi imaju jednu jedinu prepreku koja im ne daje da budu srećni u ljubavi
ego.

zato sto birate razumom a ne srcem ...
uverite sebe i ostale da volite srcem kad prccc ukljuci se razum
pa protresete 100000 scenaria i malo toga vam se svidi
i na karaju sta ... tema na krsti :D

manje razmiljsajete glavom vise srcem.

Srce nikada ne gresi !
Kljucno pitanje-kako manje razmisljati? Kako mislis da naredis mozgu? Ko moze da mu naredi? :) Kako protiv svoje prirode?
Zezam se...kad procitah ovo, kao da Mali princ licno zbori-Covek samo srcem dobro vidi...
...nedavno sam opet slusala Vladetu J., uvek resi sve dileme...o coveku kao bicu koje nikad ne sazre u potpunosti-emotivno, duhovno, intelektualno...ali da nikad ne treba prestati sa "rastom", jer po onoj-Ako ne postanemo bolji, postacemo gori...treba raditi na sebi, svaki dan, i balansirati um i srce, ne valja samo jednim upravljati jer-Mudrost bez dobrote prelazi u zlobu, a dobrota bez mudrosti u glupost.
Covek iskljucivo oslonjen na um, lisen emotivnosti postaje robot, a covek lisen razuma...
Ili ono sto kaze Andric-aktivni ljudi i njihova borbenost i bezobzirnost pokrecu zivot napred, a pasivni ljudi sa svojom dobrotom ga cine podnosljivim i mogucim...tako nekako.
Krenulo me citiranje-Potrebni ste svetu bas takvi kakvi ste, jer da niste, ne biste bili njegov deo...neka nas-svet je lopta sarena...

Kljucno pitanje-kako manje razmisljati? Kako mislis da naredis mozgu? Ko moze da mu naredi? :) Kako protiv svoje prirode?
Zezam se...kad procitah ovo, kao da Mali princ licno zbori-Covek samo srcem dobro vidi...
...nedavno sam opet slusala Vladetu J., uvek resi sve dileme...o coveku kao bicu koje nikad ne sazre u potpunosti-emotivno, duhovno, intelektualno...ali da nikad ne treba prestati sa "rastom", jer po onoj-Ako ne postanemo bolji, postacemo gori...treba raditi na sebi, svaki dan, i balansirati um i srce, ne valja samo jednim upravljati jer-Mudrost bez dobrote prelazi u zlobu, a dobrota bez mudrosti u glupost.
Covek iskljucivo oslonjen na um, lisen emotivnosti postaje robot, a covek lisen razuma...
Ili ono sto kaze Andric-aktivni ljudi i njihova borbenost i bezobzirnost pokrecu zivot napred, a pasivni ljudi sa svojom dobrotom ga cine podnosljivim i mogucim...tako nekako.
Krenulo me citiranje-Potrebni ste svetu bas takvi kakvi ste, jer da niste, ne biste bili njegov deo...neka nas-svet je lopta sarena...

verovatno se iz podsvesti javio jer mi je Mali princ jedan od najdrazih knjiga. Taman si me podsetila da je opet procitam :D
moze da se ne razmislja kad kreces u vezu
samo sto ta "preispitivanja svih predhodnih veza" cine jedan koktel ludila
od koga covek ne moze da se odbrani.
Bilo zensko bilo musko. Ta vaganja. Te neke predhodne povrede duse i sl.
Moze se protiv svoje prirode ja sam ziv primer
svi misle ja krompir a ja magarac.
Ali na svoju stetu i druge ne uvlacim u svoja srRanja.... naucio sam da bude lepo crno-belo
pa kome se svidja ok kome se ne svidja, preskoci me i prijatno vam bilo.

verovatno se iz podsvesti javio jer mi je Mali princ jedan od najdrazih knjiga. Taman si me podsetila da je opet procitam :D
moze da se ne razmislja kad kreces u vezu
samo sto ta "preispitivanja svih predhodnih veza" cine jedan koktel ludila
od koga covek ne moze da se odbrani.
Bilo zensko bilo musko. Ta vaganja. Te neke predhodne povrede duse i sl.
Moze se protiv svoje prirode ja sam ziv primer
svi misle ja krompir a ja magarac.
Ali na svoju stetu i druge ne uvlacim u svoja srRanja.... naucio sam da bude lepo crno-belo
pa kome se svidja ok kome se ne svidja, preskoci me i prijatno vam bilo.
:)

Back