Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prenosim svoja direktna i neposredna iskustva, sto ono sto sam direktno iskusio i doziveo kao vozac mojih automobila, sto kao iskustva ljudi koje znam i vidjam
A isto tako prenosis i iskustva koja nemas jer nikad u zivotu nisi imao dizelasa.
Jel se to tebi Tihi sad uklapa?
Plus jel tebi surak rodjak?
Odluci se dali ti surak drzi servis ili rodjak!:hahaha:
@LandDownUnder
Bio je Tihi na jednom daleko ozbiljnijem forumu tj strucnijem pa je banovan u roku od 10 minuta i sta je radio?:D
Otvarao je non stop nove naloge a banovan je na svakih 5 minuta a ljudi i ja smo ga odmah provaljivali da je to opet on.:hahaha:
I on nama prica o zdravlju i palacinkama?:rotf:

Dans bajkom idem i ispred mene se ukljucuje jedan dizelas-pa ono je strava

Ebem ti g.....o smrdljivo ,izbacio oblak 10 metra cadji i dima,ugusi 20 tak osoba tu u blizini

Da nismo banana stejt i mi bi krenuli u proterivanje tih trovaca sa ulica

Zamisli ono zivis u Berlinu,vozis bicikl opusteno gradom i dodje neki masni Sulejman-Haso da te truje svojim dizelasom jel mu jeftinije da ide u selo da se kurci

To je pravi potez sto se proteruju dizelasi iz EU gradova-nazad na Balkan pa tamo trujte narod-dok mozete

Ebem ti g.....o smrdljivo ,izbacio oblak 10 metra cadji i dima,ugusi 20 tak osoba tu u blizini

Zamisli ono zivis u Berlinu,vozis bicikl opusteno gradom i dodje neki masni Sulejman-Haso da te truje svojim dizelasom jel mu jeftinije da ide u selo da se kurci

To je pravi potez sto se proteruju dizelasi iz EU gradova-nazad na Balkan pa tamo trujte narod-dok mozete
Jel realno da si napravio drugi nalog?

slicno se meni desava stalno na putu. Bilo kad vozim bicikl ili auto.

Zato bicikl kad vozim , vozim iskljucivo po seoskim putevima, da makar kad vozim udisem cist vazduh a ne cadj i otrove dizelasa. Od magistrale bezim ko djavo od krsta.

Potpuno je besmisleno uporedjivati benzinac od jednog proizvodjaca i dizelas od drugog. Svako realno poredjenje moze da ide na istom automobilu s benzincem i dizelom priblizne snage. Sta je kome bolje umnogome zavisi od zelja, potreba ...
U takvom poredjenju najcesce imamo situaciju da dizelas redje ide kod majstora, ali su mu ukupni troskovi veci. On ce u voznji pruziti lepsi osecaj, ali sve ima svoju cenu.
Nema nikakvog dokaza da ce benzinac s ugradjenim sekvent tng uredjajem trajati krace od onog koji ga nema. Medjutim, svakako ce mu pre stradati delovi zadnjeg ogibljenja koji su kod nekih vozila veoma skupi.

dizelas bato ide mnogo mnogo cesce kod majstora nego vlasnik benzinca.

Evo ovaj drugar moj dobar sto je kupio Golfa 4 dizelasa 1.9 TDI sa PD sistemom vozi ga nekih godinu i po dana sta je radio do sad na autu

- veliki servis
- mali servis
- menjao neke stvari na trapu (dobro to je isto bilo da vozis dizelasa ili benzinca manje vise)
- menjao kvacilo sa plivajucim zamajcem (staro crklo)
- menjao gumice na diznama (crkle)
- menjao tandem pumpu

za to vreme ja sa autom na TNG:

- uradio samo mali servis , veliki nemam jer auto nosi lanac na motoru a ne kais

znaci kad sve saberes on je za godinu i po dana dao preko 1000 evra za odrzavanje svog dizelasa a ja dao 20 puta manje

Za razliku od 950 evra minimum na odrzavanje koje je pukao - ja mogu dodatno da predjem u odnosu na njega 15.000 km na TNG

Evo ovaj drugar moj dobar sto je kupio Golfa 4 dizelasa 1.9 TDI sa PD sistemom vozi ga nekih godinu i po dana sta je radio do sad na autu

- veliki servis
- mali servis
- menjao neke stvari na trapu (dobro to je isto bilo da vozis dizelasa ili benzinca manje vise)
- menjao tandem pumpu

- uradio samo mali servis , veliki nemam jer auto nosi lanac na motoru a ne kais

znaci kad sve saberes on je za godinu i po dana dao preko 1000 evra za odrzavanje svog dizelasa a ja dao 20 puta manje

Za razliku od 950 evra minimum na odrzavanje koje je pukao - ja mogu dodatno da predjem u odnosu na njega 15.000 km na TNG
Ja kupio dizela, i za prvih godinu dana sipao 4l tecnosti za pranje stakla, oko 2 evra, a drug kupio benzinca i u radio veliki servis i jos neke sitnice platio oko 200 evra.

Znaci benzinac je 100 puta skuplji za odrzavanje.

- veliki servis
- mali servis
- menjao tandem pumpu

E a moja baba je morala da stavi protezu i da ugradi vestacki kuk a kljuka se non stop lekovima dok moja zena nista to ne mora.
Jel ti ovo Tihi nesto govori?:)
Covece Bozji pa ti poredis auto starriji 6-7 godina od tvog auta koji je presao bar 3x vise km i ocekujes da se u njega ne ulaze?
A taj tvoj i nece nista da mu rikne kad ti ides biciklom po okolnim putevima i to seoskim da ne udises gasove.:hahaha:

slicno se meni desava stalno na putu. Bilo kad vozim bicikl ili auto.

Zato bicikl kad vozim , vozim iskljucivo po seoskim putevima, da makar kad vozim udisem cist vazduh a ne cadj i otrove dizelasa. Od magistrale bezim ko djavo od krsta.

Tihi opet lažeš ljude! Naj veći zagađivači su V osmaci, FORD F 150 je naj otrovniji izbaciva 407 g/km CO2, a trenutno je naj prodavaniji automobil!

E a moja baba je morala da stavi protezu i da ugradi vestacki kuk a kljuka se non stop lekovima dok moja zena nista to ne mora.
Jel ti ovo Tihi nesto govori?:)
Covece Bozji pa ti poredis auto starriji 6-7 godina od tvog auta koji je presao bar 3x vise km i ocekujes da se u njega ne ulaze?
A taj tvoj i nece nista da mu rikne kad ti ides biciklom po okolnim putevima i to seoskim da ne udises gasove.:hahaha:

moj auto je par godina mladji od njegovog . Nista posebno.

Tihi opet lažeš ljude! Naj veći zagađivači su V osmaci, FORD F 150 je naj otrovniji izbaciva 407 g/km CO2, a trenutno je naj prodavaniji automobil!

neznalico jedna, CO2 je bezopasan gas i nije otrov samim tim je nebitno koliko koji auto izbacuje CO2 jer inace imas milijarde milijardi tona CO2 u atmosferi

To sto se ekoloska taksa bazira na iznosu CO2 a ne na iznosu NOx je jos jedna od najjacih prevara takozvanog EU dizel lobija. Jer CO2 je bezopasan gas kojeg ima u vazduhu i atmosferi koliko hoces dok je NOx jedno od najkancerogenijih i najotrovnijih jedinjenja po coveka koje postoje.

Sva gazirana pica takodje sadrze CO2 . Znaci svako od nas pije svaki dan rastvoren CO2 u vodi bilo u sokovima i to nije stetno po ljude.

Ono sto je stetno jeste NOx tj nitro oksidi koje dizalsi izbacuju u daleko vecim kolicinama u etar nego benzinci

Npr VW Passat proizvede vise NOx otrova sa 2.0 TDI nego npr benzinac Jeep Grand Cheroke sa motorom od 6400 kubika

A evo poredjenja izmedju dva auta iz iste klase VW Passata dizel 2.0 TDI i Opel Insignia-e benzinca 1.4 turbo - oba motora imaju identicnu snagu od 140 KS

Dizelas izbaci u atmosferu 9.75 kg NOx otorva a benzinac 3.29 kg tj 3 puta manje!

A jos ako vozis na plin razlika je 10 puta veca!

Znaci nemas pojma :) CO2 nije stetan i otrovan po coveka

Vozila na TNG pogon proizvode 15% manje CO2 i cak 5-10 puta manje NOx u odnosu na dizelase

Zato se svuda u drzavama gde se vodi racuna o ekologiji gradjani podsticu da voze na TNG i CNG kao ekoloski najcistija i najbolja fosilna goriva.

Poslednja izmena:
neznalico jedna, CO2 je bezopasan gas i nije otrov samim tim je nebitno koliko koji auto izbacuje CO2 jer inace imas milijarde milijardi tona CO2 u atmosferi

To sto se ekoloska taksa bazira na iznosu CO2 a ne na iznosu NOx je jos jedna od najjacih prevara takozvanog EU dizel lobija. Jer CO2 je bezopasan gas kojeg ima u vazduhu i atmosferi koliko hoces dok je NOx jedno od najkancerogenijih i najotrovnijih jedinjenja po coveka koje postoje.

Sva gazirana pica takodje sadrze CO2 . Znaci svako od nas pije svaki dan rastvoren CO2 u vodi bilo u sokovima i to nije stetno po ljude.

Ono sto je stetno jeste NOx tj nitro oksidi koje dizalsi izbacuju u daleko vecim kolicinama u etar nego benzinci

Npr VW Passat proizvede vise NOx otrova sa 2.0 TDI nego npr benzinac Jeep Grand Cheroke sa motorom od 6400 kubika

A evo poredjenja izmedju dva auta iz iste klase VW Passata dizel 2.0 TDI i Opel Insignia-e benzinca 1.4 turbo - oba motora imaju identicnu snagu od 140 KS

Dizelas izbaci u atmosferu 9.75 kg NOx otorva a benzinac 3.29 kg tj 3 puta manje!

Vozila na TNG pogon proizvode 15% manje CO2 i cak 5-10 puta manje NOx u odnosu na dizelase

Zato se svuda u drzavama gde se vodi racuna o ekologiji gradjani podsticu da voze na TNG i CNG kao ekoloski najcistija i najbolja fosilna goriva.
http://www.mnn.com/earth-matters/climate-weather/stories/co2-101-why-is-carbon-dioxide-bad

Niko normalan ne bi trosio vreme i novac na merenje necega sto je bezopasno.

Ti si naj veća neznalica, kad CO nije otrovan pusti ga da ti ulazi u sobu pa ujutro javi kako je bilo!

Pogledaj video koji san postavio ćut ćeš nešto o motoru kojeg san ti spominja i pita te kako je nasta! Uči Tihi uči....Baci oko na fićeka koji ide priko 200 na sat

Ti si naj veća neznalica, kad CO nije otrovan pusti ga da ti ulazi u sobu pa ujutro javi kako je bilo!

Pogledaj video koji san postavio ćut ćeš nešto o motoru kojeg san ti spominja i pita te kako je nasta! Uči Tihi uči....Baci oko na fićeka koji ide priko 200 na sat

CO je ugljen monoksid i on je otrovan dok ugljen dioksid nije

Ugljen dioksid se rastvara u vodi i tako prave gazirani sokovi i voda. On nije otrovan. Posto si bezao sa casova hemije evo da malo naucis pod stare dane

https://sr.wikipedia.org/wiki/Угљен-диоксид

Под нормалним условима угљен-диоксид је у гасовитом агрегатном стању. Без мириса је, загушљив, незапаљив, тежи од ваздуха. Адијабатском експанзијом (ширењем са високог на атмосферски притисак) делимично прелази у чврсто стање (суви лед).

Примена[уреди]
У производњи пића и газираних напитака, заштиту и претакање;
У хемијској индустрији за добијање карбоната, бикарбоната, ђубрива, синтезних смеса, у неутрализацији алкалних раствора, производњи боја, итд.;
У техници заваривања, у металургији, ливарству, у хлађењу и заштити производа.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Угљен-моноксид

AUtomobili stvaraju i ugljen monoksid i dioksid prilikom sagorevanja ali sa za nivo zagadjenja mere samo nivo ugljen dioksida kao i nivo nitro oksida

- - - - - - - - - -

Evo nivo zagadjenja koji proizvode razlicite verzije Audija A8

http://www.nextgreencar.com/emissions/make-model/audi/a8/

A evo za npr Hondu Civic

http://www.nextgreencar.com/emissions/make-model/honda/civic/

Evo Honda Civic 1.6 dizel proizvodi 50 mg nitro oksida po predjenom kilometru

A 1.4 VTEC benzinac samo 10 mg nitro oksida po predjenom kilometru tj 5 puta manje!!

1.8 benzinac takodje samo 9 mg tj 5 puta manje

moj auto je par godina mladji od njegovog . Nista posebno.

Pa da mi smo glupi po tebi jer ne znamo da saberemo razliku izmedju 2002 i 2008 godine.
Eto sta smo mi za tebe tj kako ti nas posmatras.
Sto znaci da ce doci dan kad ce i ti istibenzinci biti proterani sa putava i iz gradova jer takodje zagadjuju.
Jel sam nesto pogresno napisao?:)
I poredis A8 sa tu nekim liliputancima.
Sto ne poredis iz iste klase kao kad poredis istu kubikazu dizelasa i benzinca?:per:

Pa da mi smo glupi po tebi jer ne znamo da saberemo razliku izmedju 2002 i 2008 godine.
Eto sta smo mi za tebe tj kako ti nas posmatras.

Sto znaci da ce doci dan kad ce i ti istibenzinci biti proterani sa putava i iz gradova jer takodje zagadjuju.
Jel sam nesto pogresno napisao?:)
I poredis A8 sa tu nekim liliputancima.
Sto ne poredis iz iste klase kao kad poredis istu kubikazu dizelasa i benzinca?:per:

Njegov je 2003 .

A sta kazes za onog lika sto mu crkao automatski menjac na 2012 godiste audiju a4 pa je za novi morao da iskesira 4000 evra?

Poredio sam motore iste snage. Cak i da poredim iste kubikaze mnogo manje zagadjuju benzinci nego dizelasi. 3 puta manje .

A kad se vozi na TNG zagadjujes 5-10 puta manje nego kad vozis to isto vozilo sa motorom na dizel pogon.

Eno ti poredjenje kod Honde

1.6 dizel izbacuje 5 puta vise otrova u atmosferu nego 1.4 i 1.8 benzinci

Eto ovaj 1.8 benzinac na Civicu izbacuje 10 mg NOx otrova po km a 1.6 dizel 50 mg/km...

I ako kubikazom 200 kubika veci zagadjuje 5 puta manje.

Najsmesnije od svega je sto dizelase brani neko ko vozi japanske Honda motore na benzin :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back