- Poruka
- 236.860
Ma sve ide kad je ispravno. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A isto tako prenosis i iskustva koja nemas jer nikad u zivotu nisi imao dizelasa.Prenosim svoja direktna i neposredna iskustva, sto ono sto sam direktno iskusio i doziveo kao vozac mojih automobila, sto kao iskustva ljudi koje znam i vidjam
Jel realno da si napravio drugi nalog?Dans bajkom idem i ispred mene se ukljucuje jedan dizelas-pa ono je strava
Ebem ti g.....o smrdljivo ,izbacio oblak 10 metra cadji i dima,ugusi 20 tak osoba tu u blizini
Da nismo banana stejt i mi bi krenuli u proterivanje tih trovaca sa ulica
Zamisli ono zivis u Berlinu,vozis bicikl opusteno gradom i dodje neki masni Sulejman-Haso da te truje svojim dizelasom jel mu jeftinije da ide u selo da se kurci
To je pravi potez sto se proteruju dizelasi iz EU gradova-nazad na Balkan pa tamo trujte narod-dok mozete
Dans bajkom idem i ispred mene se ukljucuje jedan dizelas-pa ono je strava
Ebem ti g.....o smrdljivo ,izbacio oblak 10 metra cadji i dima,ugusi 20 tak osoba tu u blizini
Da nismo banana stejt i mi bi krenuli u proterivanje tih trovaca sa ulica
Zamisli ono zivis u Berlinu,vozis bicikl opusteno gradom i dodje neki masni Sulejman-Haso da te truje svojim dizelasom jel mu jeftinije da ide u selo da se kurci
To je pravi potez sto se proteruju dizelasi iz EU gradova-nazad na Balkan pa tamo trujte narod-dok mozete
Potpuno je besmisleno uporedjivati benzinac od jednog proizvodjaca i dizelas od drugog. Svako realno poredjenje moze da ide na istom automobilu s benzincem i dizelom priblizne snage. Sta je kome bolje umnogome zavisi od zelja, potreba ...
U takvom poredjenju najcesce imamo situaciju da dizelas redje ide kod majstora, ali su mu ukupni troskovi veci. On ce u voznji pruziti lepsi osecaj, ali sve ima svoju cenu.
Nema nikakvog dokaza da ce benzinac s ugradjenim sekvent tng uredjajem trajati krace od onog koji ga nema. Medjutim, svakako ce mu pre stradati delovi zadnjeg ogibljenja koji su kod nekih vozila veoma skupi.
Ja kupio dizela, i za prvih godinu dana sipao 4l tecnosti za pranje stakla, oko 2 evra, a drug kupio benzinca i u radio veliki servis i jos neke sitnice platio oko 200 evra.dizelas bato ide mnogo mnogo cesce kod majstora nego vlasnik benzinca.
Evo ovaj drugar moj dobar sto je kupio Golfa 4 dizelasa 1.9 TDI sa PD sistemom vozi ga nekih godinu i po dana sta je radio do sad na autu
- veliki servis
- mali servis
- menjao neke stvari na trapu (dobro to je isto bilo da vozis dizelasa ili benzinca manje vise)
- menjao kvacilo sa plivajucim zamajcem (staro crklo)
- menjao gumice na diznama (crkle)
- menjao tandem pumpu
za to vreme ja sa autom na TNG:
- uradio samo mali servis , veliki nemam jer auto nosi lanac na motoru a ne kais
znaci kad sve saberes on je za godinu i po dana dao preko 1000 evra za odrzavanje svog dizelasa a ja dao 20 puta manje
Za razliku od 950 evra minimum na odrzavanje koje je pukao - ja mogu dodatno da predjem u odnosu na njega 15.000 km na TNG
dizelas bato ide mnogo mnogo cesce kod majstora nego vlasnik benzinca.
Evo ovaj drugar moj dobar sto je kupio Golfa 4 dizelasa 1.9 TDI sa PD sistemom vozi ga nekih godinu i po dana sta je radio do sad na autu
- veliki servis
- mali servis
- menjao neke stvari na trapu (dobro to je isto bilo da vozis dizelasa ili benzinca manje vise)
- menjao kvacilo sa plivajucim zamajcem (staro crklo)
- menjao gumice na diznama (crkle)
- menjao tandem pumpu
za to vreme ja sa autom na TNG:
- uradio samo mali servis , veliki nemam jer auto nosi lanac na motoru a ne kais
znaci kad sve saberes on je za godinu i po dana dao preko 1000 evra za odrzavanje svog dizelasa a ja dao 20 puta manje
Za razliku od 950 evra minimum na odrzavanje koje je pukao - ja mogu dodatno da predjem u odnosu na njega 15.000 km na TNG
slicno se meni desava stalno na putu. Bilo kad vozim bicikl ili auto.
Zato bicikl kad vozim , vozim iskljucivo po seoskim putevima, da makar kad vozim udisem cist vazduh a ne cadj i otrove dizelasa. Od magistrale bezim ko djavo od krsta.
E a moja baba je morala da stavi protezu i da ugradi vestacki kuk a kljuka se non stop lekovima dok moja zena nista to ne mora.
Jel ti ovo Tihi nesto govori?
Covece Bozji pa ti poredis auto starriji 6-7 godina od tvog auta koji je presao bar 3x vise km i ocekujes da se u njega ne ulaze?
A taj tvoj i nece nista da mu rikne kad ti ides biciklom po okolnim putevima i to seoskim da ne udises gasove.![]()
Tihi opet lažeš ljude! Naj veći zagađivači su V osmaci, FORD F 150 je naj otrovniji izbaciva 407 g/km CO2, a trenutno je naj prodavaniji automobil!
Otrov je otrov bio vidljiv ili nevidljiv...
http://www.mnn.com/earth-matters/climate-weather/stories/co2-101-why-is-carbon-dioxide-badneznalico jedna, CO2 je bezopasan gas i nije otrov samim tim je nebitno koliko koji auto izbacuje CO2 jer inace imas milijarde milijardi tona CO2 u atmosferi
To sto se ekoloska taksa bazira na iznosu CO2 a ne na iznosu NOx je jos jedna od najjacih prevara takozvanog EU dizel lobija. Jer CO2 je bezopasan gas kojeg ima u vazduhu i atmosferi koliko hoces dok je NOx jedno od najkancerogenijih i najotrovnijih jedinjenja po coveka koje postoje.
Sva gazirana pica takodje sadrze CO2 . Znaci svako od nas pije svaki dan rastvoren CO2 u vodi bilo u sokovima i to nije stetno po ljude.
Ono sto je stetno jeste NOx tj nitro oksidi koje dizalsi izbacuju u daleko vecim kolicinama u etar nego benzinci
Npr VW Passat proizvede vise NOx otrova sa 2.0 TDI nego npr benzinac Jeep Grand Cheroke sa motorom od 6400 kubika
A evo poredjenja izmedju dva auta iz iste klase VW Passata dizel 2.0 TDI i Opel Insignia-e benzinca 1.4 turbo - oba motora imaju identicnu snagu od 140 KS
Dizelas izbaci u atmosferu 9.75 kg NOx otorva a benzinac 3.29 kg tj 3 puta manje!
A jos ako vozis na plin razlika je 10 puta veca!
Znaci nemas pojmaCO2 nije stetan i otrovan po coveka
Vozila na TNG pogon proizvode 15% manje CO2 i cak 5-10 puta manje NOx u odnosu na dizelase
Zato se svuda u drzavama gde se vodi racuna o ekologiji gradjani podsticu da voze na TNG i CNG kao ekoloski najcistija i najbolja fosilna goriva.
neznalico jedna, CO2 je bezopasan gas i nije otrov samim tim je nebitno koliko koji auto izbacuje CO2 jer inace imas milijarde milijardi tona CO2 u atmosferi
To sto se ekoloska taksa bazira na iznosu CO2 a ne na iznosu NOx je jos jedna od najjacih prevara takozvanog EU dizel lobija. Jer CO2 je bezopasan gas kojeg ima u vazduhu i atmosferi koliko hoces dok je NOx jedno od najkancerogenijih i najotrovnijih jedinjenja po coveka koje postoje.
Sva gazirana pica takodje sadrze CO2 . Znaci svako od nas pije svaki dan rastvoren CO2 u vodi bilo u sokovima i to nije stetno po ljude.
Ono sto je stetno jeste NOx tj nitro oksidi koje dizalsi izbacuju u daleko vecim kolicinama u etar nego benzinci
Npr VW Passat proizvede vise NOx otrova sa 2.0 TDI nego npr benzinac Jeep Grand Cheroke sa motorom od 6400 kubika
A jos ako vozis na plin razlika je 10 puta veca!
Znaci nemas pojmaCO2 nije stetan i otrovan po coveka
Vozila na TNG pogon proizvode 15% manje CO2 i cak 5-10 puta manje NOx u odnosu na dizelase
Zato se svuda u drzavama gde se vodi racuna o ekologiji gradjani podsticu da voze na TNG i CNG kao ekoloski najcistija i najbolja fosilna goriva.
Ti si naj veća neznalica, kad CO nije otrovan pusti ga da ti ulazi u sobu pa ujutro javi kako je bilo!
Pogledaj video koji san postavio ćut ćeš nešto o motoru kojeg san ti spominja i pita te kako je nasta! Uči Tihi uči....Baci oko na fićeka koji ide priko 200 na sat
Под нормалним условима угљен-диоксид је у гасовитом агрегатном стању. Без мириса је, загушљив, незапаљив, тежи од ваздуха. Адијабатском експанзијом (ширењем са високог на атмосферски притисак) делимично прелази у чврсто стање (суви лед).
Примена[уреди]
У производњи пића и газираних напитака, заштиту и претакање;
У хемијској индустрији за добијање карбоната, бикарбоната, ђубрива, синтезних смеса, у неутрализацији алкалних раствора, производњи боја, итд.;
У техници заваривања, у металургији, ливарству, у хлађењу и заштити производа.
moj auto je par godina mladji od njegovog . Nista posebno.
Sto znaci da ce doci dan kad ce i ti istibenzinci biti proterani sa putava i iz gradova jer takodje zagadjuju.Dizelas izbaci u atmosferu 9.75 kg NOx otorva a benzinac 3.29 kg tj 3 puta manje!
Pa da mi smo glupi po tebi jer ne znamo da saberemo razliku izmedju 2002 i 2008 godine.
Eto sta smo mi za tebe tj kako ti nas posmatras.
Sto znaci da ce doci dan kad ce i ti istibenzinci biti proterani sa putava i iz gradova jer takodje zagadjuju.
Jel sam nesto pogresno napisao?
I poredis A8 sa tu nekim liliputancima.
Sto ne poredis iz iste klase kao kad poredis istu kubikazu dizelasa i benzinca?![]()