Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa standardno po starom obicaju Tihi je taj koji je dosadan ko proliv i upropasava sve teme na ovom forumu.
Iznova i iznova ponavlja stvari koje pise godinama i da sam ja moderator foruma zabranio bih mu da vise poredi tj spominje nesto sto je vec spomenuo bar 1799 puta.
Ja se prikljucujem i samo ga osporavam jer covek apsolutno nije u pravu i prdi u prazno.
Ko hoce da vozi dizelasa neka ga vozi a ko hoce da vozi na benzin takodje neka ga vozi i isto tako je sa bilo kojim drugim gorivom jer svi imamo svoje misljenje ali on dok god bude pljuvao neopravdano po necemu ja cu biti tu. Isto tako kad bude pljuvao po benzincima ja cu opet udariti kontru jer sve je to dobro samo treba malo imati svest i odrzavati auto pa ce sve biti dobro.
Sta je jeftinije za voznju dokazivali smo x puta i uvek je svako bio u pravu jer mali dizel je uvek jeftinije voziti nego plinas i mali benzinac jeftinije nego veliki dizelas.
Iz primera koje Tihi postavlja vidi se da se gubi jer poredi motor iste snage i a ne i kubikaze a kad mu ja udarim kontru i pokazem da moze i drugacije onda on uzima kubikazu za primer i non stop tako u krug a to je samo bespotrebno gubljenje vremena.
Njegovo dosadjivanje i upropastavanje foruma nikoga nece preobratiti i ja to znam jer radim prodaju automobila i imam i jedne i druge kao i trece i znam sta se trazi i sta se prodaje.
Niko nije budala da kupi ono sto mu se ne svidja i zato dzaba je sva ova prepiska i pljuvanje po kolima jer ako ne moze da dodkaze da je nesto bolje onda se hvata zagadjivanja i sve tako dok odjednom opet ne izbaci kako je dizelas skupa a plinas jeftin i kad ga mi pobijemo opet se hvata zagadjivanja i opet krece krug da se razvija.
Bolestan i neuravnotezen covek je najgori covek a on to dakazuje godinama svojim glupostima i pisanjem na forumu i samo zivi za momenat da ga neko samo malkice podrzi pa da mu napise BRAVO iako ce ga ovaj vec u sledecem postu ismejavati.
Dizelasi vs benzinci dokazano pokazuju da su svi pristrasni jer upravo tog momenta voze nesto sto hvale.
Ljudska sujeta je takva u Srbiji i svako ce da misli kako je u pravu kad nesto napise ali za razliku od vecine ja sam taj koji ima iskustva sa svim tipovima goriva i sa odrzavanjem svih tih tipova.
Kad nesto napisem ja sam realan i dajem dokaze za to ukoliko su potrebni i ne iskljucujem se da nesto padne u zaborav pa se pocnem ponavljati kao papagaj iz godine u godinu kao,znate ko.

On na ovaj forum dolazi samo iz razloga da ubedi sebe samog da je to sto radi isplativo. Svi mi znamo koliko dajemo para i gde, ali on hoce da te ubedi da bolje zna gde si i koliko si para potrosio od tebe samog.

A zasto?
Pretpostavljam da godinama daje brdo para na registracije i mora sebi da opravda bacene pare. Lakse je u svojoj glavi konstruisati to da ti zapravo stedis kad svake godine na registraciju potrosis cifru jos jednog auta. A najzanimljiviji trenutak je kad treba da prodas to pa ti stoji na oglasima tri godine dok ne spustis cenu toliko da ga fakticki poklonis nekome.

Ali ne..... po njemu on nece imati taj problem jer Jeep koji je platio 3300@ posle toliko godina voznje moze da odveze na otpad jer mu se isplatio.
A nece da prizna da ga vise nikom zivom nece moci prodati pa izigrava facu jer kao moze da ga baci.
A Honda ga toliko perfektno sluzi da nema nameru da je proda a taj auto ima 9 godina a ako nastavi da je vozi toliko dugo postace kao i vozaci Golf-a 2 koji nikako ne mogu da se razdvoje od svog ljubimaca koji ih verno sluzi.
I taj auto je kupio povoljno jer prethodni vlasnik nije mogao da ga proda zbog kubikaze i automatskog menjaca a tad su bila i lepsa vremena a danas bi tek bila umetnost to prodati.
I zato on odgovara da moze da pokloni ili baci taj auto koliko mu se isplatio a ne kaze da je moze prodati kad hoce sto vlasnici dizel automobila ispod 2000 kubika svakako mogu da kazu.

Ovo se pretvorilo u vecitu raspravu sta je bolje, benz/plin ili dizel, a valjda treba da pricamo o tome sta je dobro ili lose kod konkretnog auta. Realno - 99% kupaca u regionu uopste ne razmislja o tome koliko konkretan auto zagadjuje vazduh i zasto onda gubimo vreme oko toga?

zato i umiremo od raka toliko masovno jer niko ne vodi racuna o zdravlju svojih bliznjih i drugih

Kod nas je , to garantujem , narocito u velikim gradovima najveci stepen zagadjenja u Evropi....

Sto zbog starog voznog parka, sto zbog toga sto i novij idizelasi svi od reda imaju skinute DPF filtere , kao i mnogi benzinci za katalizatore

ja kad sam na dzipu menjao stari katalizator i stavljao novi ovaj limer me gledao kao budalu

- - - - - - - - - -

Pa standardno po starom obicaju Tihi je taj koji je dosadan ko proliv i upropasava sve teme na ovom forumu.
Iznova i iznova ponavlja stvari koje pise godinama i da sam ja moderator foruma zabranio bih mu da vise poredi tj spominje nesto sto je vec spomenuo bar 1799 puta.
Ja se prikljucujem i samo ga osporavam jer covek apsolutno nije u pravu i prdi u prazno.
Ko hoce da vozi dizelasa neka ga vozi a ko hoce da vozi na benzin takodje neka ga vozi i isto tako je sa bilo kojim drugim gorivom jer svi imamo svoje misljenje ali on dok god bude pljuvao neopravdano po necemu ja cu biti tu. Isto tako kad bude pljuvao po benzincima ja cu opet udariti kontru jer sve je to dobro samo treba malo imati svest i odrzavati auto pa ce sve biti dobro.
Sta je jeftinije za voznju dokazivali smo x puta i uvek je svako bio u pravu jer mali dizel je uvek jeftinije voziti nego plinas i mali benzinac jeftinije nego veliki dizelas.
Iz primera koje Tihi postavlja vidi se da se gubi jer poredi motor iste snage i a ne i kubikaze a kad mu ja udarim kontru i pokazem da moze i drugacije onda on uzima kubikazu za primer i non stop tako u krug a to je samo bespotrebno gubljenje vremena.
Njegovo dosadjivanje i upropastavanje foruma nikoga nece preobratiti i ja to znam jer radim prodaju automobila i imam i jedne i druge kao i trece i znam sta se trazi i sta se prodaje.
Niko nije budala da kupi ono sto mu se ne svidja i zato dzaba je sva ova prepiska i pljuvanje po kolima jer ako ne moze da dodkaze da je nesto bolje onda se hvata zagadjivanja i sve tako dok odjednom opet ne izbaci kako je dizelas skupa a plinas jeftin i kad ga mi pobijemo opet se hvata zagadjivanja i opet krece krug da se razvija.
Bolestan i neuravnotezen covek je najgori covek a on to dakazuje godinama svojim glupostima i pisanjem na forumu i samo zivi za momenat da ga neko samo malkice podrzi pa da mu napise BRAVO iako ce ga ovaj vec u sledecem postu ismejavati.
Dizelasi vs benzinci dokazano pokazuju da su svi pristrasni jer upravo tog momenta voze nesto sto hvale.
Ljudska sujeta je takva u Srbiji i svako ce da misli kako je u pravu kad nesto napise ali za razliku od vecine ja sam taj koji ima iskustva sa svim tipovima goriva i sa odrzavanjem svih tih tipova.
Kad nesto napisem ja sam realan i dajem dokaze za to ukoliko su potrebni i ne iskljucujem se da nesto padne u zaborav pa se pocnem ponavljati kao papagaj iz godine u godinu kao,znate ko.

cista je laz to sto kazes da je jeftinije voziti auto na dizel nego auto na plin

i onda kazes da si realan ...

Evo uzmimo npr za poredjenje mali auto Opel Corsu dve verzije 1.4 benzinac i 1.3 dizel

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=22267

benzinac po specifikaciji trosi 5 litara benzina - neka to bude na plin 6 litara plina

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=22270

dizelas po specifikaciji trosi 3.3 litre dizela

6 litara plina kosta 468 dinara jer je litar 78 dinara

3.3 litre dizela kosta 501.6 dinara jer je litar 152 dinara

Jeftinije je znaci voziti benzinac na plin nego dizel kako god da okrenes

Poslednja izmena:
A onda uzmes tog dizelasa i uporedis sa tvojom Hondom i jel i dalje jeftinija voznja plinasa u odnosu na dizelasa?
Isto tako ti mozes slobodno da uzmes i kontra varijantu pa da uporedis i sta ces dobiti?
Benzinac 1.0 koji trosi 8L benzina ili 9L plina naspram 7,5L dizela koliko trosi prosecan dizelas.
Tako moze da bude jeftiniji plinas od dizelasa.

- - - - - - - - - -

I ponovo se nastavlja prepucavanje o potrosnji a koju smo prosli dosad bar 50 puta.:(

zato i umiremo od raka toliko masovno jer niko ne vodi racuna o zdravlju svojih bliznjih i drugih

Kod nas je , to garantujem , narocito u velikim gradovima najveci stepen zagadjenja u Evropi....

Sto zbog starog voznog parka, sto zbog toga sto i novij idizelasi svi od reda imaju skinute DPF filtere , kao i mnogi benzinci za katalizatore

ja kad sam na dzipu menjao stari katalizator i stavljao novi ovaj limer me gledao kao budalu

- - - - - - - - - -

cista je laz to sto kazes da je jeftinije voziti auto na dizel nego auto na plin

i onda kazes da si realan ...

Evo uzmimo npr za poredjenje mali auto Opel Corsu dve verzije 1.4 benzinac i 1.3 dizel

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=22267

benzinac po specifikaciji trosi 5 litara benzina - neka to bude na plin 6 litara plina

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=22270

dizelas po specifikaciji trosi 3.3 litre dizela

6 litara plina kosta 468 dinara jer je litar 78 dinara

3.3 litre dizela kosta 501.6 dinara jer je litar 152 dinara

Jeftinije je znaci voziti benzinac na plin nego dizel kako god da okrenes
Valjda taj benzinac mora i nesto benzina da potrosi.
Sto se raka tice, uzroci su razni. U Novom Sadu recimo verujem da je mnogo vise ljudi obolelo od raka zbog posledica bombardovanja rafinerije.
I molim te nemoj stalno trpati kod benzinaca plin kao podrazumevajucu varijantu. Ugradnja plina nije dzabe, nego s atestom kosta oko 450e. Za nekog poput mene ko recimo godisnje predje 5 - 6k to se ne isplati. Desavalo mi se da kupim kola koja imaju vec ugradjen plin, ali ja ga nisam ubacivao ni u jedna. A ako racunamo samo benzin, onda je razlika prilicna u korist dizelaša.

Poslednja izmena:

Vrlo loše bi garantovao. Otiđi malo do Lukavca ili Kaknja npr pa da vidiš šta je zagađen vazduh. Ili u Zenicu. I to zagađenje nema veze sa saobraćajem. Isto kao ni ono u Sarajevu. Ne spori niko da saobraćaj doprinosi zagađenju ali sigurno nije jedini ili najveći uzrok.

Opet lažeš, ti da vodiš brigu o ekologiji nebi vozio automobile s velikon kubikažon, pa oni više zagađuju!

To što ti voziš na plin ne znači da ne zagađuješ, da su ti automobili manji manje bi zagađiva,da su makar noviji isto bi manje zagađiva, učini nešto za taj cilj. Kupi manji i noviji ili se za dobrobit planete skroz odreci nečega što zagađuje, tek tada bi bio vjerodostojan ekolog!

To što ti voziš na plin i to na crnjaka nije zbog ekologije več zbog toga što si se zajeba. Kupio si automobile koje ne možeš livat pa ajde toči plin. Kako ti je uspio otić katalizator kad voziš na plin, ohoho, a benzinci se ne kvare jeli da??

Na kojoj kilometraži si minja katalizator? Možda je ipak taj tvoj JEEP priša mnogo više nego misliš, zajeba te bivši vlasnik, katalizator ne odlazina 150 tisuća km, pogotovo ako se vozi na plin?
Ha, ja to još nikad nisan minja a vozin više od tebe.

DPF filter se skine i za 500 kuna se vrati u stanje novog.

Opet lažeš, ti da vodiš brigu o ekologiji nebi vozio automobile s velikon kubikažon, pa oni više zagađuju!

To što ti voziš na plin ne znači da ne zagađuješ, da su ti automobili manji manje bi zagađiva,da su makar noviji isto bi manje zagađiva, učini nešto za taj cilj. Kupi manji i noviji ili se za dobrobit planete skroz odreci nečega što zagađuje, tek tada bi bio vjerodostojan ekolog!

To što ti voziš na plin i to na crnjaka nije zbog ekologije več zbog toga što si se zajeba. Kupio si automobile koje ne možeš livat pa ajde toči plin. Kako ti je uspio otić katalizator kad voziš na plin, ohoho, a benzinci se ne kvare jeli da??

Na kojoj kilometraži si minja katalizator? Možda je ipak taj tvoj JEEP priša mnogo više nego misliš, zajeba te bivši vlasnik, katalizator ne odlazina 150 tisuća km, pogotovo ako se vozi na plin?
Ha, ja to još nikad nisan minja a vozin više od tebe.

DPF filter se skine i za 500 kuna se vrati u stanje novog.

vise zagadjuju automobili koji proizvode vise NOx

A na veliku kubikazu kad stavis TNG/CNG automatski zagadjujes manje nego da vozis bilo koji auto sa malim motorm na dizel ili benzin

CO2 nije zagadjivac atmosfere vec cestice cadji, olovo i NOx

Peugeot 207 1.4 HDI vs Citroen C4 1.6 HDI vs Ford Focus 1.6/1.8 TDCI (>2005 year) ?
budzet: ~3000 evra
godiste: >2005

sta odabrati?
Tesko da mozes Focusa za 3000 da nadjes da valja. Ono sto sam ja gledao prosle godine, tek od 3800 pa navise su bili lepi primerci.
C4 sam isto gledao, jako su lose izradjeni, plastike i spolja i unutra su lose, sve krcka, vrata se zatvaraju kao na jugu. I to je kod vecine primeraka tako bez obzira na km.
207 je ok, ali isto nisam siguran za taj budzet koliko je realno naci ocuvan primerak.
Mislim da bi mogao da gledas Corsu C za te pare, 1.2b i 1.3d recimo.

vise zagadjuju automobili koji proizvode vise NOx

A na veliku kubikazu kad stavis TNG/CNG automatski zagadjujes manje nego da vozis bilo koji auto sa malim motorm na dizel ili benzin

CO2 nije zagadjivac atmosfere vec cestice cadji, olovo i NOx
Opet se praviš grbav!
tvoji lokaduri da troše manje bilo bi manje NOX-a, kupi manje da manje zagađuješ.

Zašto si minja katalizator na maloj kilometraži iako ga voziš na plin..........da nisi prova vozit JEEP-a na DIZEL??

Opet se praviš grbav!
tvoji lokaduri da troše manje bilo bi manje NOX-a, kupi manje da manje zagađuješ.

Zašto si minja katalizator na maloj kilometraži iako ga voziš na plin..........da nisi prova vozit JEEP-a na DIZEL??

vi dizel trovaci ste opasnost na putu....

steta sto nema drzave ni zakona ovakve bi ja hapsio ....

Apropo dizel "niske potrosnje" zove me ovaj drugar sto vozi Golfa 1.9 TDI 100 konja kaze sav srecan , merio potrosnju od cepa do cepa trosi mu auto 5 litara dizela na otvorenom.

A meni Accord sa motorom skoro dva puta vece snage tj 90 KS vise trosi 8-8.5 litara na otvorenom plina sto dodje kao 4-4.25 litara dizela z:D

e trovaci, trovaci.........

Poslednja izmena:
Samo sto ti ne smes da pbidjes kamion jer ti auto ima losija medjuubrzanja od dizelasa a sto se moglo videti na linkovima koje sam okacio.:hahaha:
Plus pisao si kako plin cuva auspuh a kako to da ti je orisao katalizator kad ga cuva i to na maloj kilometrazi?:D
I nismo nista drugo ni ocekivali od jednog takvog negativca nego da okaci auto star 25 godina kako dimi.
Sto ne okacis auto iznad 2010 godine?:per:

Samo sto ti ne smes da pbidjes kamion jer ti auto ima losija medjuubrzanja od dizelasa a sto se moglo videti na linkovima koje sam okacio.:hahaha:
Plus pisao si kako plin cuva auspuh a kako to da ti je orisao katalizator kad ga cuva i to na maloj kilometrazi?:D
I nismo nista drugo ni ocekivali od jednog takvog negativca nego da okaci auto star 25 godina kako dimi.
Sto ne okacis auto iznad 2010 godine?:per:
Koja bre 2010., taj s klipa je prestao da se pravi 1996. Prve verzije nisu cak imale ni katalizator,
A za auspuh je poznato da ga plin sahranjuje, bez njega traje mnogo duze, a kod dizela jos duze.
Doduse neispravnih auta svuda ima. Ja videh danas jednu Lagunu tu negde oko 15 godina staru, na leru je dimila jako, a posto sam isao na drugu stranu nisam stigao da vidim kako je bilo kad je krenula.

Tesko da mozes Focusa za 3000 da nadjes da valja. Ono sto sam ja gledao prosle godine, tek od 3800 pa navise su bili lepi primerci.
C4 sam isto gledao, jako su lose izradjeni, plastike i spolja i unutra su lose, sve krcka, vrata se zatvaraju kao na jugu. I to je kod vecine primeraka tako bez obzira na km.
207 je ok, ali isto nisam siguran za taj budzet koliko je realno naci ocuvan primerak.
Mislim da bi mogao da gledas Corsu C za te pare, 1.2b i 1.3d recimo.

Oko 3000 evra, ne fiksno. Verovatno oko 3.500, preciznije. I taj sto je 3900 se obicno moze kupiti za < 3.500.
Corsa C mi je ruzna, za ~3000 moze Corsa D da se kupi, kao i Astra H.

Sta od ovih?
https://www.polovniautomobili.com/p...rigin[]=3051&city=&page=2&sort=renewDate_desc

vi dizel trovaci ste opasnost na putu....

steta sto nema drzave ni zakona ovakve bi ja hapsio ....

Apropo dizel "niske potrosnje" zove me ovaj drugar sto vozi Golfa 1.9 TDI 100 konja kaze sav srecan , merio potrosnju od cepa do cepa trosi mu auto 5 litara dizela na otvorenom.

A meni Accord sa motorom skoro dva puta vece snage tj 90 KS vise trosi 8-8.5 litara na otvorenom plina sto dodje kao 4-4.25 litara dizela z:D

e trovaci, trovaci.........

I ja bi takve kaznio, kaznio bi i varalice poput tebe, auto na invalida i plin na crnjaka!

Jesi ti ćorav, zaštosi minja katalizator na 150 tisuća km a još se voziš na plin koji ništa ne oštećiva?

I ja bi takve kaznio, kaznio bi i varalice poput tebe, auto na invalida i plin na crnjaka!

Jesi ti ćorav, zaštosi minja katalizator na 150 tisuća km a još se voziš na plin koji ništa ne oštećiva?

ja ne krsim ni jedan zakon. Drzava je sama uvela te povlastice a plinski uredjaji su mi atestirani zato crkni z:D

na drugo pitanje odgovor - prethodni vlasnik je vozio na benzin

I katalizator i dpf filter propadaju vremenom sve se kvari. Samo sto vi dizel trovaci , necete da kupite nov DPF filter i za to date 1500 evra nego zavarite umesto njega praznu cev

ja ne krsim ni jedan zakon. Drzava je sama uvela te povlastice a plinski uredjaji su mi atestirani zato crkni z:D

na drugo pitanje odgovor - prethodni vlasnik je vozio na benzin

I katalizator i dpf filter propadaju vremenom sve se kvari. Samo sto vi dizel trovaci , necete da kupite nov DPF filter i za to date 1500 evra nego zavarite umesto njega praznu cev

Uredu je da se imaju povlastice za invalide ali nije uredu to zloupotrebljavati! Prilikom vožnje bi invalidna osoba tribala bit u automobilu ili moraš imat dokaz da ideš po nju!

Opet lažeš u vezi katalizatora, ja iman Golfa GTI naravno na benzin i na njemu je rođeni katalizator a na satu ima 350000 km odvoženih na benzin u ne baš nježnom ritmu. Taj Golf sam koristio i za auto utrke( auto slalom ),trenutno odmara, na cestu će ponovo za četri godine jer tada postaje povjesno vozilo.

Većina mojih automobila su bili benzinci, vjerojatno će i sljedeći bit jer trenutno svoj automobil koristin caa 800 km misečno. Nauči već jednom turbo dizeli jedu obične benzince i po potrošnji i uglađanosti i kvaliteti vožnje vožnje.

Na posljednjem videu koji san postavio možeš vidit nešto što sam ja odradio i vozio ( pojavljujem se u videu ), snimala televizija....

Evo još jedan na kojem se nalazin...........promotivna vožnja na poziv vlasnika arene!

A ovi sa benzincima inace svi menjaju odma katalizator kad im se raspadne, ti to pouzdano znas? Znaci mi SVI sa dizelima izbacimo dpf, a SVI sa benzincima kupuju novi.
Promeni nadimak u Tihi Terasa. Toliko si ogranicen.

ne menjaju ni oni u vecini slucajeva a za to krivim vlast koja dozvoljava da nas truju

No katalizator za benzinca kosta 5-10 puta manje nego DPF filter za dizela zato vise vlasnika benzinaca procentualno ugradi katalizator ako stari crkne, nego kod dizelasa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back