Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije to losa kupovina ako se pogleda koliko kosta ali sta posle?
Evo na placu Com Car stoji Hyundai IX20 sa metanom sa kojim se realno najpovoljnije vozi vise od 4 meseca i niko i ne pita za njega iako je 2013 i u jako dobrom stanju i sa 100% originalnom kilometrazom.
Ja sam trebao da ga kupim pa srecom nisam.
Koliko ce jednog dana da stoji Elantra jer kad tad ce morati da se proda.
Eto sam si naveo primerke za 1500€ iz 2005 godine sto je smesno ali tako mora da bi se to prodalo.
I sta je jos cinjenica?
Na PA kad se ukuca Pasat nov benzinac-on jednostavno ne postoji!
Nece ga ocigledno niko jer Pasat je sinonim za dizelasa a vise puta smo ustanovili da i Tihi tako razmislja jer kod njega ne postoje evropski automobili u benzinskoj verziji.
A evo malo danas jedne slike sa skupa jednog foruma na kom sam i ja bio.
IMG_5784.jpg

Dobar ali bih ja uvek uzeo pre 1,9 motor jer u vecini tih kola sa1,2 M-jet motorima postoji i 1,9 dizel motor.
Najvise zbog lanca koji je dobar samo u fabrickoj izvedbi a posle zna da ode i na 10k km tj da pukne pa onda imas ulaganje koje nije bas malo.
Osim ako hoces da kupis originalni lanac koji kosta vise nego veliki servis na JTD motoru.
A pretpostavljam da znas da taj sa 90 ks ima i plivajuci zamajac koji doduse kosta 20k dinara ali je i to jdnog dana trosak.
Poredim ga sa 75 ks koji ga nema a koji se takodje moze cipovati ali opet je to smesno jer imaju manje ks od 1,9 Mjeta a trose svega 1 litru manje uz dosta slabije performanse.

Ako je samo litar razlike, onda je malo. Interesuje me zbog nize registracije i manje potrosnje, trenutno bas malo vozim, mada sam ove nedelje presao skoro 700km, ali se desava da ne predjem ni 20km za nedelju, pa me interesuje neski manji auto, sa jeftinijom registracijom i malom potrosnjom, a da ide koliko-toliko pristojno.

Ako bih uzimao 1.9, to bi bio sporting :)

Za zamajac znam, to nije toliki problem. Druga opcija mi je nesto iz Reno programa, pre svega zbog servisa i majstora. Ne volim Reno, ali kad majstor zna posao, nemam brige. Sa Alfom bas imam problem sa majstorima. Najblizi, a da zna sve sto treba je 200km, daleko. Cim se pojavi neki sitan problemcic, desava mi se povremeno da trzne, bude idi na dijagnostiku, kao da je dijagnostika svemoguca. Tipujem na neku bobinu, eventualno svecicu.

BTW, stigle su mi strongflex gumice balans stangle, od poliuretanske gume, ono je tvrdo ko kamen, ne mogu da zamislim da neko ima kompletan trap. Mozda dobro lezi, ali je previse neudobno za voznju :)

Ja sam moj Bravo 2008 sa 270k km prodao pre nekih 6 meseci i volan mu je bio los tj ogulila mu se farba sa koze i rucice menjaca.
Ja sam je ogulio namerno skroz do kraja i tako sam ga i prodao jer posle jednog tretmana crnim imalinom koza je upila boju i volan je izgledao ok.
Mana im je bila na volanim izrazena do 2008 a 2009 je taj problem navodno resen.
Posto kupci hoce novo onda su ovi presvukli volan ali su zaista lose uradili.
Pre neki dan sam bas gledao ovog braon Brava ali su mi informacije iscurele iz glave jer nije moj a svratio sam na taj plac da vidim sta ima u ponudi i po kojim cenama.

Dule u cemu se ogleda razlika izmedju Fiatovih 1.9 motora sa 120 ks i 131 ks i kako su se isti pokazali u praksi?

Sta od skupljih kvarova moze da se ocekuje na automobilima sa ovim motorima?

Generalno trebalo bi da su to isti motori.
Razlika je u mapi jer imaju istu zapreminu i 8 ventila.
To su ujedno najbolji motori u paleti Fiat motora a kroz eksploataciju i veci broj kilometara moze doci do potrosenosti turbine i plivajuceg zamajca i to mogu biti najveci troskovi na tom motoru ali koji su resivi za 27000 dinara koliko kosta nov plivajuci zamajac i reparacija turbine koja kosta 200€.
Turbina moze da traje poprilicno ali ako se ulje motora menja na 10k km dok zamajac i njegova trajnost zavise od vozaca i kako se ophodi prema kvacilu.

Nisi bio na casu kad sam kacio slike.
Ti ocigledno nisi video sta je unisteno.
Taj Grande punto posle perionice ima da izgleda ko bombona jer nista nije iscepano koliko ja vidim a to sto je prljavo e pa za te pare dobijes takav auto.
Koliko sam samo ja imao kola koja nisam ni pipnuo i onda mi dodju nabedjeni kupci koji kupuju polovan ali nov auto pa pocnu da mi palamude a onda ja prsnem i operem auto koji je vec dobar jer zato ga i nisam sredjivao i ode prvom koji dodje.
IMG_0824.jpg
IMG_3030.jpg

Pa malo jace puste vazduh! :hahaha:
Salu na stranu-kilometri ,kilometri,udji,izadji,otvori vrata i tako 300-400-500 ili 800k km i naravno da ce sediste da popusti ali i sve ostalo.
PA mali Lupo 1,2 TDI koji je uvezao drugar izgleda odlicno a ima 299k km na satu.
Sta mislis koliko onda imaju one grdobe a tu i ne spada ovaj GP koji si okacio jer ovaj izgleda pristojno unutra ali se to lako opere i sredi da izgleda ko bombona.
I ova iscepana sedista se odnesu kod autotapetara i on to sredi da bude ko novo jer stavi nov stof ili kozu i taaa daaaaa eto lepote za kupca koji voli dobro i jeftino.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back