Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima i dalje dobrih motora koji mogu preci velike kilometraze.
Kod VW se na pocetku proizvodnje nije dobro pokazao 2.0TDI ali kasnije od 2006 godine je bio i on ok s tim sto su u PAsatu sa BKP motorima bile Siemens dizne koje su znale da zezaju. Njihovom zamenom i ubacivanjem Conti dozni se resavao problem
1,9 TDI sa 90 i 110ks su sa bosch pumpom i mehanickim diznama i oni su premija za odrzavanje.Onda su se pojavili PD motori sa 100,115,130ks i to su takodje bili dobri motori i moje licno misljenje je da su kvalitetniji od novijih 1,9TDI motora mada i ovi guraju brdo km.
Poenta je sto noviji auto to je i ekoloski cistiji pa imaju DPF-ove i katalizatore.
Tako je i Fiat izbacio nepoderivi JTD pa ubacio M-jet 1,9 ali su i tu shvatili da je suvise dobar motor pa su ga izbacili i krenuli sa 1,6 i 2,0 motorima koji ,po meni,nisu u rangu kvaliteta kao 1,9 M-jet. Sluzi to sve ali nekako mi nije to to.

Ima i dalje dobrih motora koji mogu preci velike kilometraze.
Kod VW se na pocetku proizvodnje nije dobro pokazao 2.0TDI ali kasnije od 2006 godine je bio i on ok s tim sto su u PAsatu sa BKP motorima bile Siemens dizne koje su znale da zezaju. Njihovom zamenom i ubacivanjem Conti dozni se resavao problem
1,9 TDI sa 90 i 110ks su sa bosch pumpom i mehanickim diznama i oni su premija za odrzavanje.Onda su se pojavili PD motori sa 100,115,130ks i to su takodje bili dobri motori i moje licno misljenje je da su kvalitetniji od novijih 1,9TDI motora mada i ovi guraju brdo km.
Poenta je sto noviji auto to je i ekoloski cistiji pa imaju DPF-ove i katalizatore.
Tako je i Fiat izbacio nepoderivi JTD pa ubacio M-jet 1,9 ali su i tu shvatili da je suvise dobar motor pa su ga izbacili i krenuli sa 1,6 i 2,0 motorima koji ,po meni,nisu u rangu kvaliteta kao 1,9 M-jet. Sluzi to sve ali nekako mi nije to to.

Koliko vidim ovih motora nema bas neki broj sa Eur 3 normom,jesam li u pravu?
Po tvom misljenju koji bi motor sa Eur 4 normom bio "najbolji" za audi do nekih 8-10 godina starosti.
Razmisljam i ovom JTD-u od 150 Ks ali upropastise takav motor sa onim propustom kod usisne grane.
Rado bih kupio-uvezao neki audi ili pasat sa 90 ili 110 ks ali da ima sa Eur 3 motorom a da nije presao vise od 150000 km i namirio se za auto ali nemogu naic na takav a i ovaj zakon o uvozu auta samo sa Eur 4 i novijim motorima treba vec od februara da zazivi i kod nas u BiH.

A sta ti znaci jel presao 150 ili 250k km kad ce da ide do 600k km opusteno?
Tih 350k km nece preci ni za 10-15 godina voznje.
Ima ih sa euro3 motorima ali jako su retki. Kod nas je bas nedavno uvezeno par Golf-ova sa tim motorima.
Imas i odlican 1,9TDI sa 100ks u Pasatu i ljudi ga bas vole jer je ekonomican i dobro se pokazao.
I gledaj kakve klasicne greske pravis prilikom kupovine.
Prvo gledas kilometrazu do 150k km a onda gledas motor M-Jet od 150ks a imas taj motor i sa 120ks i bez tog problema sa usisnom granom a koji je pritom i sa 8 ventila i daleko boljom glavom motora.
Ali neeee,mora da ima konja jer ovaj sa 120 je slab jel da?
A moja Alfa 159 je sa tim motorom isla 200 km/h opusteno.
Ocigledno ti treba nesto brze jel da? :-)

Ma iskren da budem nisam vozio niti jedan od tih dva,ali citam po netu da su slabi motori ovi od 120 ks za preko 1,5 tone tesko auto ali ako nije lenji recimo od ovog sto je nekad bio u audiju sa 66 Kw onda zasto da ne,nsam ja neki reli vozac niti sam u tim godinama da adrenalin cesto radi.
Vozao sam Alfu 156 sa 115 konja i kad bi isto isla 159 od 120 ks ja bi bio vise nego zadovoljan:

Ma iskren da budem nisam vozio niti jedan od tih dva,ali citam po netu da su slabi motori ovi od 120 ks za preko 1,5 tone tesko auto ali ako nije lenji recimo od ovog sto je nekad bio u audiju sa 66 Kw onda zasto da ne,nsam ja neki reli vozac niti sam u tim godinama da adrenalin cesto radi.
Vozao sam Alfu 156 sa 115 konja i kad bi isto isla 159 od 120 ks ja bi bio vise nego zadovoljan:

http://servis.a2-soft.com/specifikacije.php?auto=715-156-19-JTD-Progression
http://servis.a2-soft.com/specifikacije.php?auto=351-159-19-JTDm-8v-Business

A ako uzmes restajling verziju onda ide jos malko bolje a tu sam ja imao i taj auto ide sasvim ok.
http://servis.a2-soft.com/specifikacije.php?auto=92-159-19-JTDm-8v

A sto se tice 607 prvo proveri koliko kosta podizac stakla u vratima pa onda razmisljaj o tom autu.
Dosad si imao auto koji je veoma jeftin za odrzavanje pa ako hoces malko da se razbacujes paricama onda uzmi ovaj koji je veci i moderniji i koji jeste ladja ali......z:)

:whistling:
Audi A4 2.0TDI 2011.:)
1tlw1g.jpg

Који подаци су потребни за АПР?

Овако би требало да иде угрубо редослед исправи ме ако грешим...
-упоредим број шасије и мотора са подацима из саобраћајне.. ЛК...
-проверим у АПР.
-купопродајни уговор
-пренос власништва
после ја региструјем на своје име

так?

Broj motora ne pise u saobracajnoj iako ga nasa vlast trazi stoje apsurdno ali resenje je u tome sto moras da ocitas saobracajnu dozvolu.
Ova provera u APR-u je prilicno vazna jer bez obzira stosi ti platio vozilo i napravio kupoprodajni ugovor banka ima prava da ti ga uzme ukoliko vlasnik ne izmiruje svoje obaveze.
Ovde mozes da proveris.
http://reza.apr.gov.rs/Reza/Search/GeneralMatterSearchNew.aspx?SearchAction=31
Redosled je ok.

- - - - - - - - - -

Evo jos jednog jeftinog vozila. Sto placati skupo kad mozemo i jeftino a sluzice nas isto kao i skupo kako to kaze Tihi.
http://www.magazinauto.com/nismo-suzili-sliku-mahindra-kool-utility-vehicle/

I jel to pravi auto za tebe usled nedostatka novcanih sredstava?
Delovi smesno kostaju,ima ih gde hoces a svaki majstor moze da ih promeni mada mozes i ti sam dosta toga sam da resis.
Dao sam ti dobar savet i poslusao si i sad vidim da si zadovoljan.

Pa dobro,neće biti konstantan nedostatak nadam se :D
Ali u ovoj situaciji,trenutnoj kad mi je potreban auto hitno za sigurnu vožnju od tačke A do tačke B
a uz to ako se nešto pokvari jeftino mogu poraviti kečara je za sada :ok:
Dok ga ne izvozam taman će biti para za nešto drugo,u svakom slučaju hvala Dule.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back