Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tihi samo nam jos jednom reci koliko km ima tboj Jeep? z:D
Koliko se ja secam imao je oko 60k km kad si ga uzeo i sad ima ispod 100k pa ne bi ti koza i bila u dobrom stanju.

94.000 km.

Nije to samo do kilometraze vec i do kvaliteta koze.

Koza najvise propada od vremena i sunca.

- - - - - - - - - -

Nemoj da kacim slike Civica svemirca,sa malom kilometrazom.Kvalitet koze nula.Mislim da je u Accordu mnogo bolja situacija.

U Accordu mi je koza generalno perfektna osim na jednom mestu gde sam zagrebao kozu rajfeslusom od sorca pre 2 godine :(

94.000 km.

Nije to samo do kilometraze vec i do kvaliteta koze.

Koza najvise propada od vremena i sunca.

- - - - - - - - - -

U Accordu mi je koza generalno perfektna osim na jednom mestu gde sam zagrebao kozu rajfeslusom od sorca pre 2 godine :(

Koža mora da se čisti i premazuje sredstvom koje čuva od UV zraka.Ja to radim na svim mojim autima i koža je u perfektnom stanju,u taksiju koji je prešao 210000km koža je i dalje meka i fina kao kad sam tek uzeo auto iz fabrike.

Ako je prava koza,ona ce da na tih 94k km da izgleda perfektno i posle 40 godina.
Problem je sto se kod nas uvozi dosta automobila sa eko kozom koja je daleko losija i tu se desavaju pucanja i ostecenja.
Takodje kola iz Italije imaju problem sa enterijerom ako nisu garazirana ili zasticivana od sunca jer oni imaju jako sunce za razliku od severnih zemlaja kao sto su Holandija gde volani sa vise km izgledaju kao novi naspram italijanskih gde se dlanovi i ruke usled vece temperature znoje i to brze ishaba volan.
Ima tu i detalja poput odlepljivanja tapacirunga a uzrok svemu je sunce i veca toplota.

Ako je prava koza,ona ce da na tih 94k km da izgleda perfektno i posle 40 godina.
Problem je sto se kod nas uvozi dosta automobila sa eko kozom koja je daleko losija i tu se desavaju pucanja i ostecenja.
Takodje kola iz Italije imaju problem sa enterijerom ako nisu garazirana ili zasticivana od sunca jer oni imaju jako sunce za razliku od severnih zemlaja kao sto su Holandija gde volani sa vise km izgledaju kao novi naspram italijanskih gde se dlanovi i ruke usled vece temperature znoje i to brze ishaba volan.
Ima tu i detalja poput odlepljivanja tapacirunga a uzrok svemu je sunce i veca toplota.

Klimatski uslov znači ne valja kupovati kola iz Italije koja su blizu mora zbog soli :lol:
Šalu na stranu,ovaj citroen saxo što sam vozio i slupao kupljen je na granici sa Švajcarskom negde u Švabiji.
Neverovatno koliko mu je pojela krila,haubu...Imao sam na FB slike,letos sam sve odradio,kompletno zaštitio koševe patos i eto na kraju...bum! :D
Izbrisao sam te slike iz sentimentalnih razloga.

- - - - - - - - - -

Inače javlja mi se tip sa tog otpada gde kome sam prodao Saxa,ima Citroenov otpad nudi mi BX-a iz 92.godine TDI za nekih 700 jevra.
I sad ne znam...S jedne strane on na tom otpadu ima 15 rasturenih BX-eva,ima delova.zna za moju situaciju,kontam-ne bi me zahebo?
A s druge strane,šta ljude briga?Što je po meni normalno,svako gleda sebe,svoj džep,i imam u vidu Dule ono što smo pričali,101 jeftin za održavanje.
I svaki dan lupam glavu oću da poludim :dash:
:D

Tu se Kovac radilo o tome sto je to auto koji je 2005 i sto je malo presao a imao je i plin tako da bi se jeftino vozio za male pare.
A sto se tice tih starih ko zna koliko je to vlasnika promenilo i koliko su ta kola presla.
Evo moj drugar je meni dao zadatak da mu pregledam neki auto i trazili smo i trazili i na kraju je kupio Uno 1,1 1991 u solidnom stanju ali evo od marta meseca do sad i evo ga trosi veoma dobro ulje i dimi nazad a pritom mu trosi i antifriz.
Sad bi trebalo promeniti karike i odraditi glavu a to kosta sigurno bar 250€ a ceo Uno je platio 600.
Standardni problem sa starim kolima.

XC90 kaparisan.z:lol:
:nosijelku:
X3 2.0d 2005
2w6umft.jpg

Ti zastavini motori mogu da predju prilicno km ako se ulje menja na svakih 5000 km i ako se sipa kvalitetno ulje.
Secam se kad je lik dosao sa Yugom novije generacije koji se vozi u auto skoli i kaze da je bez diranja motora presao 200k km i da jos ide bez problema.
Zato u takav auto treba sipati Motul ulje i da se vozas slatko godinama.
Sad ce neko reci kakve veze ima Motul a ima veze zbog toga sto jos nije falsirano i sto je sigurno dobro.

Aj nek je srecna kupovina i da te sluzi auto.
Gledaj da izbegavas bare i ako prolazis kroz njih da prodjes polako jer taj motor ima nisko postavljen razvodnik paljenja koji se lako navlazi pa se auto ugasi i onda ljudi ne znaju sta da rade jer nece da upali. Dovoljno je skinuti razvodnu kapu i osusiti je zajedno sa razvodnom rukom i palis bez problema.
Poenta kod ovakvog tipa vozila je sto je jeftino za odrzavanje i sto jako puno toga mozes sam da popravis.
U poredjenju sa onim zelenim sto sam ti okacio ovaj i nije bas reprezentativan ali shvatam kako 200€ zvuci mnogo kad se nema.
Srecno!

Hvala Pero! :srecna:
Ja kad kazem da ima postenih prodavaca Tihi samo trabunja o prevarama.:flert:
Eto prodao sam Volvo XC90 jos pre 12 dana tj dobio kaparu a u medjuvremenu se pojavilo jos dva kupca koji odmah vade pare samo da im pustim ali nece cika Dule da gubi obraz. Nagovaraju me da njima prepustim auto a da vratim kaparu.:trlja:
Misle da sam zinuo na pare a nemaju pojma da sam vise puta dosad dobijao i vece pare posle kapare ali da sam ispostovao onog ko je dao kaparu.
Danas je kupac kao da je osetio da se tu nude pare dosao i izbrojao ostatak i sad ga cekam da dodje sa tablicama.
A ovaj Mondeo je najverovatnije sutra prodat mom rodjenom bratu koji realno treba da se podmladi a i da uzme nesto ozbiljnije od Oktavie A4 iako je bas zadovoljan s njom.

Mnogo sam lutao po netu trazeci pravu info.koji motor novije generacije(2007,2008) je kvaliteta kao oni stariji TDI ili JTD i sl.ali izgleda da se takvi vise ne proizvode,ovi gore pomenuti su mogli obrnuti i preko 500000 sto za ove novije generacije nebi se bas moglo reci.Pri tome prvenstveno mislim na VW i eventualno neke talijane.Recimo TDI sa 66 KW je vazio za bas izdrzljiv motor kao i 1,9 JTD dok ovi novije generacije 2,0 TDI nisu za pohvalit.
Kakav je TDI 115 KS u audiju ili onaj u pasatu od 105KS sto se tice pouzdanosti i pre svega izdrzljivosti,mozel "prici" onom TDI od 66 KW?
Vjerujem da Dule ima najvise iskustva pa od njega i ocekujem da kaze svoje misljenje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back