Ovaj prijatelj menjao gume i radio mali servis u CH i izašlo ga 700 franaka. Apsolutno previše, jer za te pare imaš 4 nove gume, polovne neke felge i materijal za servis
Dok u nemačkoj mu dodje jeftinije.
Za ferije ću i ja da popravljam šta imam da popravljam. Mali servis za Kiju košta 450 eura ovde, a 130 eura dole, tako da za 450 eura imam plaćen put i servis. U februaru imam 7 dana slobodno, pa ću da obidjem moje i da uradim servis. Takodje za ovaj bmw, ako bude nešto trebalo da se radi, septembra imam odmor i uradiću to dole. Eventualno delove ovde da kupim, dole da radim. Možeš misliti koliko je zamena ulja u menjaču sa svim uljem ovde, a koliko je kod nas. Dobro meni, dobro majstorima i plus ih častim.
A to da se kurrče, toga ima. Mnogo se qrče dole po srb, a ovde crkavaju gladni. Znam par primera gde ne izlaze iz kuće po par meseci, a dole kao pušteni sa lanca i bukvalno 4-5k eura za 3 nedelje ode po diskaćima, kafanama itd. Sad krenule poruke na Facebook kako se putuje dole, kako srećni, poruke o zavičaju, rodnoj grudi, kače se narodnjaci o Srbiji itd.
Ovaj jedan ide na Jahorinu i Zlatibor da ''uživa i skija'', a živi u St. Gallenu i u krugu od 50 km ima 80000 ski centara. Tačno znam reakcije pojedinih ljudi kada budem došao dole sa starom peticom. Ima da pričaju u fazonu: ''sad voziš normalan auto, a ne Kiju.'' Takav ti je naš mentalitet. Ja nikad sebe nisam zamišljao u bmw-u i pre bih uzeo W210 nego bmw, nego ova prilika se ne propušta.