Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako se uzme :) Radni sat u CH servisu je 120-180 franaka, pa ti vidi :) Za Srbe sto rade za 4k skupo, nego oni imaju srece sto nisu velika zemlja, pa lako i brzo mozes da odes negde van CH i zavrsis posao za mnogo manje para. Obicno kad dodju za ferije popravljaju kod nas, a ona se qche sa nekim 1.6-1.8 autom od 4-5k evra, kao kad bi se Srbin q sa Yugom od 300-400 evra :D

z:lol:
BMW X3 2.0d 2004
28srfh0.jpg

Kako se uzme :) Radni sat u CH servisu je 120-180 franaka, pa ti vidi :) Za Srbe sto rade za 4k skupo, nego oni imaju srece sto nisu velika zemlja, pa lako i brzo mozes da odes negde van CH i zavrsis posao za mnogo manje para. Obicno kad dodju za ferije popravljaju kod nas, a ona se qche sa nekim 1.6-1.8 autom od 4-5k evra, kao kad bi se Srbin q sa Yugom od 300-400 evra :D
Ovaj prijatelj menjao gume i radio mali servis u CH i izašlo ga 700 franaka. Apsolutno previše, jer za te pare imaš 4 nove gume, polovne neke felge i materijal za servis :D
Dok u nemačkoj mu dodje jeftinije.

Za ferije ću i ja da popravljam šta imam da popravljam. Mali servis za Kiju košta 450 eura ovde, a 130 eura dole, tako da za 450 eura imam plaćen put i servis. U februaru imam 7 dana slobodno, pa ću da obidjem moje i da uradim servis. Takodje za ovaj bmw, ako bude nešto trebalo da se radi, septembra imam odmor i uradiću to dole. Eventualno delove ovde da kupim, dole da radim. Možeš misliti koliko je zamena ulja u menjaču sa svim uljem ovde, a koliko je kod nas. Dobro meni, dobro majstorima i plus ih častim.

A to da se kurrče, toga ima. Mnogo se qrče dole po srb, a ovde crkavaju gladni. Znam par primera gde ne izlaze iz kuće po par meseci, a dole kao pušteni sa lanca i bukvalno 4-5k eura za 3 nedelje ode po diskaćima, kafanama itd. Sad krenule poruke na Facebook kako se putuje dole, kako srećni, poruke o zavičaju, rodnoj grudi, kače se narodnjaci o Srbiji itd.

Ovaj jedan ide na Jahorinu i Zlatibor da ''uživa i skija'', a živi u St. Gallenu i u krugu od 50 km ima 80000 ski centara. Tačno znam reakcije pojedinih ljudi kada budem došao dole sa starom peticom. Ima da pričaju u fazonu: ''sad voziš normalan auto, a ne Kiju.'' Takav ti je naš mentalitet. Ja nikad sebe nisam zamišljao u bmw-u i pre bih uzeo W210 nego bmw, nego ova prilika se ne propušta.

90 ks ima zamajac kod Forda a nema ga kod Pezoa.
Danas na pijaci i vidim poznatog cigu kome je dosao brat iz Nemacke. Kroz pricu skonta on da radim sa kolima i ponudi mi BMW i odemo do parkinga da ga pogledam kad ono 520i 1998 godiste,trula visnja metalik u veomalepom stanju, Bio mu je ulubljen prednji branik na suvozacevoj strani i neki drugar mu je to grejao fenom i izvukli su ga napolje. Sad se malo vidi ali i da se uradi to je 30-tak eura.
Kaze gledao je te 520-ke na oglasima i svi imaju oko 300k k pa navise a ovaj ima 200k a to naglasava jer ga je dobio za 700€.
Ja mu rekao da mu hauba nije dobro zatvorena i on otvori a ono sestak redni u jako lepom stanju.
Kaze da mu je jedina mana sto gubi servo ulje za volan a vidi se da je crevo ispod posude koliko se vidi masno.
Zalupi haubi i ono stoji sve kako treba a ja mu naravno rekao da me ne interesuje jer ne moze da se uveze.

Ovaj prijatelj menjao gume i radio mali servis u CH i izašlo ga 700 franaka. Apsolutno previše, jer za te pare imaš 4 nove gume, polovne neke felge i materijal za servis :D

Dok u nemačkoj mu dodje jeftinije.

Za ferije ću i ja da popravljam šta imam da popravljam. Mali servis za Kiju košta 450 eura ovde, a 130 eura dole, tako da za 450 eura imam plaćen put i servis. U februaru imam 7 dana slobodno, pa ću da obidjem moje i da uradim servis. Takodje za ovaj bmw, ako bude nešto trebalo da se radi, septembra imam odmor i uradiću to dole. Eventualno delove ovde da kupim, dole da radim. Možeš misliti koliko je zamena ulja u menjaču sa svim uljem ovde, a koliko je kod nas. Dobro meni, dobro majstorima i plus ih častim.

A to da se kurrče, toga ima. Mnogo se qrče dole po srb, a ovde crkavaju gladni. Znam par primera gde ne izlaze iz kuće po par meseci, a dole kao pušteni sa lanca i bukvalno 4-5k eura za 3 nedelje ode po diskaćima, kafanama itd. Sad krenule poruke na Facebook kako se putuje dole, kako srećni, poruke o zavičaju, rodnoj grudi, kače se narodnjaci o Srbiji itd.

Ovaj jedan ide na Jahorinu i Zlatibor da ''uživa i skija'', a živi u St. Gallenu i u krugu od 50 km ima 80000 ski centara. Tačno znam reakcije pojedinih ljudi kada budem došao dole sa starom peticom. Ima da pričaju u fazonu: ''sad voziš normalan auto, a ne Kiju.'' Takav ti je naš mentalitet. Ja nikad sebe nisam zamišljao u bmw-u i pre bih uzeo W210 nego bmw, nego ova prilika se ne propušta.

Što da ne,moji matori putuju svake godine za Srbiju na odmor i moj ćale to uskladi da uradi servis na njegovom W211.Ove godine ga je koštao oko 90000 dinara u ovlašćenom servisu,servis,novi diskovi,pločice i protokomer vazduha.Ovde u norveškoj je pitao koliko bi ga koštalo pre nego što je otišao na odmor.Oni mu rekli oko 2000€.

Tu se ne menja samo kais, vec i roler, spaner i vodena pumpa. Da ne trubim mnogo, ovde imas sve cene:

http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=43864

Ne moras tu da kupis, ali da imas orjentaciju. Mogu da ti preporucim jos neke prodavnice, moze biti da su povoljnije, ako te interesuje, pitaj na pp.

Vodi racuna, ima kineskih pumpi, koje ne valjaju nista.

BTW

Kupis auto na placu, sija se, bez ogrebotine, fantastican, a ono:

Poslednja izmena:
Tu se ne menja samo kais, vec i roler, spaner i vodena pumpa. Da ne trubim mnogo, ovde imas sve cene:

http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=43864

Ne moras tu da kupis, ali da imas orjentaciju. Mogu da ti preporucim jos neke prodavnice, moze biti da su povoljnije, ako te interesuje, pitaj na pp.

Vodi racuna, ima kineskih pumpi, koje ne valjaju nista.

BTW

Kupis auto na placu, sija se, bez ogrebotine, fantastican, a ono:

nisam siguran da sam skapirao ...

Neko je kupio auto sa placa i sijao se kao nov i bio zagitovan a ispod trulez jel to >?

Pa naravno da je to.
Farbar koga znam radi punom parom na tim kolima iz Nemacke i Austrije jer su puni rupa od korozije.
Ne kazem da ih nema i dobrih ali to je uglavnom i centralnog dela Nemacke gde ne sole toliko puteve.
A uostalom ima puno ,citajte PUNO, automobila koji su u Nemacku dosli iz Italije pa se takodje tu kola bez korozije.
Odes u Nemacku da bi kupio nemacki odrzavan auto misleci kako su italijanska kola krsevi i kupis a kad dodjes u ovlasceni servis ispostavi se da je auto tek dosao u Nemacku iz Italije.z:lol:
Evo vam primer gde sam slikao Volvo XC90 na prakingu ispred Tempa kad sam isao u kupovinu. Jednostavno nisam odoleo da ne slikam.

A onda meni kenjaju za moj XC90 kako ima one pukotinice na kozuri.z:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back