Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravo da ti kazem i ne znam za taj 2.2 dali ima taj problem jer ga licno nikad dosad nisam ni imao.
Mecka satire kako je dobra ali........nedaleko odatle je stajao BMW 525d Twinturbo karavan 2012.
To je motor 2.0 sa 218ks a enterijer je takav da su ozbiljni trgovci koji ovo rade bas ozbiljno -onanisali.:D
To je ustvari klasa W212 jer F10 je u klasi sa C klasom.

F10je petica, u klasi sa W212 E klasom. Ne znam šta si se zbunio?

Mislio sam na to šta ti više leži, šta bi pre kupio: E klasu ili peticu?

Taj 525 mu dodje kao najbolji izbor kod nas, jer ima dve turbine, a nisku registraciju. Enterijer 2x lepši od W212, ali spolja... ne znam, nekad mi je lepša E klasa u AMG, nekad petica. Dobro bih se ja klao oko odabira izmejdu ova dva auta. Ne bih spavao nedeljama dok ne odaberem pravi.

Zar u 2.2 dti nije nepopravljiva eletronika? Kod 2.0 dti je normalno, a kod 2.2 je zatvoreno, nemoguce za reparaciju?
Pazi, kad je tvrdje sediste, zadnjica i ledja ti stoje kako treba. Kada je meko sediste, telo "upadne" u sediste i deformise se i stvara bol u delu gde je deformisano. Isto je sa sedistem za bicikl. Kada je meko, zadnjica se izdeformise i stvara neprijatan osecaj, ne mozes da nadjes odgovarajuci polozaj koliko god se trudio. Zato tvrdja sedista za bike su bolja.

Inace, 350 je imao menjac dole, a 220 imao gore kod volana?
Sta ti vise lezi: F10 ili W212?

Što se tiče menjača trebalo bi da je obrnuto,kod 350 je kod volana a kod 220 dole,tek 2012 su E klase sa 4 cilindra dobili menjač kod volana.

Ja otisao na F30.:rumenko:
Menjac kod ovog 220 CDI je redovan automatski i nalazise dole a kod ovog 350CDI je bio gore iako je godinu dana stariji.
A hteo sam da uzmem prelep ML 320CDI 2006 i tu je menjac isto gore.
Samo cena je onako da ulozis puno para i da cekas da zaradis malo.
Zbog toga ga nisam uzeo a inace je i on bombona.
x35yqs.jpg

ljacMo, to neka novost, ne fališ se bemvejcem?
uglavnom me je odbila ta potrošnja. Ako će da mi troši 16 litara po gradu, 20 po velikoj gužvi, šta da radim sa tim? Da ima 350 konja, pa da ne žalim gorivo, ali 150 ks je malo u odnosu na tu potrošnju. I na autoputu da mi troši jedno 11 litara, da se spustim do srb i dole provedem odmor i vratim se, dam 800 eura za gorivo za 150 ks :hahaha:
ali stvarno bi mi bilo žao da propustim taj auto, jer je poznata istorija auta od 1. kilometra i prijatelj vozi pažljivo i održava kvalitetno. Pominje neko bmw ulje od 30 eura litar. Nikad u crveno nije ušao. Kad god vozimo zajedno sa dva auta negde, čekam ga na drugoj strani. I da, cena bi bila niska. Od 1500-2000 eura, zavisi koliko popijemo piva pre dogovora :hahaha:
Šteta što nije 530i, jer verujem da troši isto, a mnogo jači. Ili bilo koji dizel. Ali za 150 ks i 16 litara po gradu je previše. Uzaludno trošenje para.
Inače, ima par stvarčica da se uradi oko limarije, zahvatila korozija malo. Ništa ozbiljno, čas posla za naše majstore.
Koji motor imaš u E39?

Ma sta da se hvalim,nisam pisao ni sta sam imao pre BMW-a,a ne sad da pisem :D Okacicu slike kad bude bilo vreme,kad ga sredim kako meni odgovara :) Pazi,uvek je bilo da slabiji motor trosi isto ili vise od nekog jaceg (ako pricamo o slicnim 6-8 cilindrasima).Ali ta potrosnja mi je malo velika.Cenim da je moguce da se spusti na 12-13L normalne gradske voznje,naravno bez gasiranja.Sta znam,meni trosi oko 9L na 130-140km/h.Pitanje je koji menjac ima taj auto,posto ima dve verzije.A nije iskljuceno da nesto nije u redu,tipa protokomer ili slicno.Po tvojoj prici,steta je propustiti taj auto,pogotovo za te pare,ali obzirom kako vozis Kiu,cepas je pun gas,trebao bi da vuces cisternu sa gorivom da napojis BMW-a :D Tako da onda najbolje da batalis to,iako je E39 vrhunski auto,pogotovo kad je u odlicnom stanju,navozao bi se slatko.Kod mene je 2.8 motor.

Danas sam sedeo u Mercedesu E220CDI 2010 u Avantgarde opremi.
Kako je dobar!!!!!!!!!!!
Crni a koza braon i udoban kad se sedne.
Drugi je bio E350CDI 4Matic 2009 sa manje km sa polukoznim sedistima i to je u principu isti auto ali kad sam seo sedista tvrda i prosto sam se zapitao ko bi u ovim sedistima preziveo put od 500km.

Prijatelj ima E200 CDI 2012. godiste ja mislim,isto ima tu polu kozu.Ja seo i razocarao se koliko su tvrda sedista...
Inace,pre-fl W212 mi je daleko lepsi od FL,agresivniji je prednji kraj...sad su se svi pogubili,sve isto prave.Unutra mi je daleko lepse F10 odradjen.Spolja bez M i AMG paketa je lepsi BMW,a sa tim paketima ne bih znao reci,dosta transformisu izgled.Mada slabo vidjam W212 u AMG paketu.

Mogu samo da ti dam dobar savet da iz ove trojke automatski otpises Bravo jer za 4000 ne postoji a ako ga i uzmes za te pare ocekuj ulaganja tako da te opet nece izaci tih 4000.
Focus mozes da biras za te pare a Astru takodje ali onu 2004-2005 dok mladje ce vec biti na tesno.
Kod Astre ako gledas dizelasa onda obavezno gledaj sa 1,9 M-jet motorom nebitno koje snage jer onaj 1,7 CDTI i nije bas sjajan.
Focus imas sa 1,6 TDCI i sa 1,8 TDCI gde vecina preporucuje onaj slabiji 1,6 sa 90ks mada ja ne bih bezao ni od onog sa 109ks.

Gledaj sad ovo i shvatices da si daleko od Brava pa cak i nekih Astri.
Kupis ga a on ide na tvoje ime. Odlicno ali imas registraciju koja je od 32000 do 34500 u zavisnosti dali je 120 ili 150ks.
Ona imas servis koji je takodje oko 200-250€ i na kraju vrlo verovatno imas i gume jer obicno nose letnje gume a tebi trebaju zimske.
To znaci da ti minimalno treba jos bar 120€ za polovne ili i 300€ za nove u nekom solidnom brendu.
Takodje moze da se desi da imas i nesto na trapu da uradis jer hoce to kod njih.
Suma sumarum treba ti jos oko 600€ da bude na putu spreman ko zapeta puska a ti da ga nadjes za 4000 da bude dobar primerak nema sanse nego ce to biti na misice za 4500 i kad dodas jos ovih 600€ dobijas 5000 minimalno.
Slicna prica ti je i sa svim ostalim kolima gde na sumu za koju ih kupis moras dodati tih 600€ ako hoces da imas provereno dobar auto.
Mozes ti i da ne uradis servis i da ne promenis gume ali ces uvek razmisljati o tome tako da ako hoces da imas osmeh na licu ne gine ti to ulaganje.
Po toj logici trazis auto od 3500 koji bi izasao oko 4000.
Tu naravno ne racunam i eventualne vanredne kvarove koji su moguci jer ipak su to polovna kola sa ko zna koliko km.

Bravo nosi u 70% slucajeva 16" tockove a samo oni klot nose 15" ali takvih je malo kod nas jer zna se da narod pati za opremom pa uvoznici nece da ih uzimaju jer znaju da ce se teze prodati.
Mogu da se stave 15" ali kao sto rece samo felne ces platiti 80-100€ i gume najjeftinije po komadu su 4100 ali najjeftinije a ako hoces iole pristojnu gumu ona ti je oko 5500 i to je Hankook sto znaci opet dodjemo na tih 300€.
Jedna pristojna guma u 16" dimenziji kosta minimalno oko 7000 ali premium kao najbolje resenje je oko 9-10k dinara.

opel astra g (karavan i običan)
fiat stilo
opel korsa c
reno megan senik
reno klio
reno laguna (kojoj riknjava turbina svako malo)

znači ovih 5,6 modela se vrte u krug i nigde maštovitosti jebbote...i muka mi...japanci skoro pa ni malo, nešto drugo ni malo...sve sami dizelaši

nego pito sam u kafani, al evo 20 dana niko ništa ne odgovara, pa ajde ovde...čujem da će od nove godine da se smanjuje nešto za ove preko 2000 kubika...misim zagrejan sam kao što znate za alfu 166 jtd pa bi me obradovalo da čujem da se planira neko umanjenje, jer 50 i kusur iljada je malo previše za moju platicu državnog jebbenog činovnika

Oprosti, činovniče. Gledati korsu i 166 ne ide, jer veliki servis za 2.4jtd košta podosta, kao i odrzavanje, tako da to preskoci.
Seat Leon?
Fiat stilo od 2004. god.
Laguna takodje
Ja se plasim francuza. Od toga bih isao na astru G karavan. Dedin auto, dosta polovnih delova na kupujemprodajem, poznat svim majstorima itd. Jedina mana pumpa i reparacija 150e i miran si. Benzinci problem bobine. Od njih 1600 ccm trosi malo vise ulja
Zafina 1.8 plin ili naftaš?
Za iste pare za Astru G, imas glat Vectru B karavan. Sve isto, samo lepse 2x

Poslednja izmena:
ne gledam ja korsu, nego samo gledam šta se kupuje, vozila ta koja sam naređao sam u tom smislu i nabrojao i komentarišem kako su vozila jednolična, sva ista, nemaju maštu pri kupovini, nemaju muda da kupe nešto drugačije, nego samo ono provereno
na to sam mislio...

a što se tiče alfe 166, samo sam pitao to oko cene registracije za vozila preko 2000 kubika jer sam čuo neke priče da će to da pojeftini nešto,m ada ja ne verujem da će ova alava država da se odrekne dobiti po tom osnovu...a inače što se samog modela tiče i njegovog održavanja, tu sam upoznat jer sam sve žive forume što se tiče alfi pročitao...i ****** ga...ja ne kupujem samo glavom već i srcem, jer merak nema cenu

Ma sta da se hvalim,nisam pisao ni sta sam imao pre BMW-a,a ne sad da pisem :D Okacicu slike kad bude bilo vreme,kad ga sredim kako meni odgovara :) Pazi,uvek je bilo da slabiji motor trosi isto ili vise od nekog jaceg (ako pricamo o slicnim 6-8 cilindrasima).Ali ta potrosnja mi je malo velika.Cenim da je moguce da se spusti na 12-13L normalne gradske voznje,naravno bez gasiranja.Sta znam,meni trosi oko 9L na 130-140km/h.Pitanje je koji menjac ima taj auto,posto ima dve verzije.A nije iskljuceno da nesto nije u redu,tipa protokomer ili slicno.Po tvojoj prici,steta je propustiti taj auto,pogotovo za te pare,ali obzirom kako vozis Kiu,cepas je pun gas,trebao bi da vuces cisternu sa gorivom da napojis BMW-a :D Tako da onda najbolje da batalis to,iako je E39 vrhunski auto,pogotovo kad je u odlicnom stanju,navozao bi se slatko.Kod mene je 2.8 motor.
Šta mu sredjuješ? Unutra,spolja? Kačiš M opremu?
Si mu metnuo gas? Je l limuzina ili karavan?
To su cifre potrošnje na SRB BMW forumu za 520i automatik. Preterano veliko. Mojoj ženi prosečna bila 12-13 litara sa E55K, a 3 puta jači od tog bemvejca.

Što se tiče menjača, on ima onaj što se šalta i manuelno. Kažimo ''tiptronik'' menjač, iako sam mislio da on ide tek u FL, tamo negde 1999-2000.godine.

Što se tiče Kije, gazim je ko lud, juče mi popeo potrošnju sa 7.0 na 7.1. Svaki dan je teram u crveno :rumenko:

Pitaću ga sutra koliko mu troši bemvejac. S obzirom da ga mahom tera autoputem, sumnjam da će precizirati za po gradu. A i on se nećka, kao ne bi da se zamerimo prodajom auta prijatelju, jer ako crkne nešto da se ne raspravljamo posle itd. Da mu crkne motor posle 500 metara, nema nazad, kupljeno, popravićemo i teraj. Jedino mi je žao što nije karavan.

Još verujemo u ono: ako zameniš jedan auto koga voziš dugo, drugim, novijim, taj stariji će bude tužan i crći će uskoro :hahaha: Tako da će možda bmw da rikne posle par iljade km :hahaha:

Opel 1800 ccm troši 11-12 gradske, vrlo blizu te potrošnje koje si pominjao.

Merc je 2010 a BMW 2012 godiste i cena je vec za bavarca za tricavih 10k.
Meni ovo do 15k jos i nekako na misice zvuci prihvatljivo jer toliko kosta jedan nov auto srednje klase ali kad cujem 25k to mi je vec preterano.
Srbija je ocigledno zemla za ova kola do 3000 jer to mi non stop traze a toga nazalost slabo ima u stanju da se ne osramotim.
Preterana razlika u ceni. Za tu cenu glat još jedan W211 pored i to FL verzija.

a što se tiče alfe 166, samo sam pitao to oko cene registracije za vozila preko 2000 kubika jer sam čuo neke priče da će to da pojeftini nešto,m ada ja ne verujem da će ova alava država da se odrekne dobiti po tom osnovu...a inače što se samog modela tiče i njegovog održavanja, tu sam upoznat jer sam sve žive forume što se tiče alfi pročitao...i ****** ga...ja ne kupujem samo glavom već i srcem, jer merak nema cenu
Neće vlast da sredi ništa, nego da uzmeš ti 2.0 ts sa plinom? Ima da tuče oko 14 litara po gradu, što je cenovno kao 7 litara benzina, a 2.4 dizel stvarno sumnjam ispod 11-12 litara, zavisi gde živiš, a to je cenovno skoro 25 litara plina, tj. kao da voziš 3200 ccm alfu 166. U taj motor 2.4 jtd nema sumnje. Tu oko njega mora malo da se radi, egr ventil se propere benzinom npr.

2,4JTD u Lybri provereno trosi oko 8L po gradu tako da ne verujem da mnogo vise trosi u 166-ici.
To 11-12L je nagadjanje a u praksi zaista nije tako.
Vlasnici tih motora kazu da im trosi isto ili malo vise od 1,9JTD motora a i ja imam jednu Libru 2,4JTD koja stoji vec 5 godina u garazi i ceka ili umanjenje registracije ili da se ujak vrati iz Amerike gde se odselio.
Nekako mi se cini da ce i ovo drugo pre da se desi al cekamo i dalje.

Šta mu sredjuješ? Unutra,spolja? Kačiš M opremu?
Si mu metnuo gas? Je l limuzina ili karavan?
To su cifre potrošnje na SRB BMW forumu za 520i automatik. Preterano veliko. Mojoj ženi prosečna bila 12-13 litara sa E55K, a 3 puta jači od tog bemvejca.

Što se tiče menjača, on ima onaj što se šalta i manuelno. Kažimo ''tiptronik'' menjač, iako sam mislio da on ide tek u FL, tamo negde 1999-2000.godine.

Što se tiče Kije, gazim je ko lud, juče mi popeo potrošnju sa 7.0 na 7.1. Svaki dan je teram u crveno :rumenko:

Pitaću ga sutra koliko mu troši bemvejac. S obzirom da ga mahom tera autoputem, sumnjam da će precizirati za po gradu. A i on se nećka, kao ne bi da se zamerimo prodajom auta prijatelju, jer ako crkne nešto da se ne raspravljamo posle itd. Da mu crkne motor posle 500 metara, nema nazad, kupljeno, popravićemo i teraj. Jedino mi je žao što nije karavan.

Još verujemo u ono: ako zameniš jedan auto koga voziš dugo, drugim, novijim, taj stariji će bude tužan i crći će uskoro :hahaha: Tako da će možda bmw da rikne posle par iljade km :hahaha:

Opel 1800 ccm troši 11-12 gradske, vrlo blizu te potrošnje koje si pominjao.

Preterana razlika u ceni. Za tu cenu glat još jedan W211 pored i to FL verzija.

Neće vlast da sredi ništa, nego da uzmeš ti 2.0 ts sa plinom? Ima da tuče oko 14 litara po gradu, što je cenovno kao 7 litara benzina, a 2.4 dizel stvarno sumnjam ispod 11-12 litara, zavisi gde živiš, a to je cenovno skoro 25 litara plina, tj. kao da voziš 3200 ccm alfu 166. U taj motor 2.4 jtd nema sumnje. Tu oko njega mora malo da se radi, egr ventil se propere benzinom npr.

Za pocetak M paket i shadowline kompletan.Na leto felne,spustanje i zatamnjivanje stakala.To bi bilo to sto se tice spoljasnjosti,nema tu sta vise da se dira :D a onda unutra android multimedija (koja izgleda kao fabricka),i mozda jos neke sitnice,videcu za to,otom-potom.M paket mi je bitniji :D Ima gas,sve radi bez problema,limuzina je naravno.Ne gotivim karavane nesto,iako sam imao jednog :) Pa pazi,ne znam koliki udeo ima srpsko gorivo u tome.Ovom drugaru iz CH,M3 E36 trosi 9-10L normalne voznje,M5 F10 oko 10-12L.Naravno kod njih tamo,sa njihovim gorivom,i sa laganom voznjom.A imao je i E36 320i,kaze trosio mu kao blesav,po 14-15L.Tako da ima istine u tome,slab motor,vise stiskas gas da se pokrene i to je to.

2,4JTD u Lybri provereno trosi oko 8L po gradu tako da ne verujem da mnogo vise trosi u 166-ici.
To 11-12L je nagadjanje a u praksi zaista nije tako.
Vlasnici tih motora kazu da im trosi isto ili malo vise od 1,9JTD motora a i ja imam jednu Libru 2,4JTD koja stoji vec 5 godina u garazi i ceka ili umanjenje registracije ili da se ujak vrati iz Amerike gde se odselio.
Nekako mi se cini da ce i ovo drugo pre da se desi al cekamo i dalje.

Meni je 156 2.4jtd trosila 7-10L,mislim da nikad nije prelazila 10,cak ni zimi po guzvama.Dobra stvar kod 166 je sto ima 6 brzina menjac,i potrosnja joj je jako smesna na otvorenom.

@Dule
Pretpostavljam da dolaze sa alu 16 i narod voli kad su felne velike, a gume siroke, a onda kuka kako su skupe. Dugorocno gledano, drugi set felni je isplativiji, dva puta godisnje vulkanizer po oko 1500 dinara, to je vec 3000 za godinu, za dve godine su ti se isplatile felne, a imas jeftinije, a sto je jos vaznije, uze gume, koje ce se bolje ponasati po snegu. Hankook je 5.500, Fulda 6, Nokian 6300-400, a oko 7200-7500 Dunlop, Michelin, Continental, itd. Koje od da uzmes, u 15" + felne, izlazi oko 300 evra, +-20 evra, a kod 16" vec nije tako. Premium gume su vec oko 80-100 evra, Hankook oko 7500, Fulda 8500, itd.

Veliki servis sa 2.4 jtd kosta isto koliko i za 1.9. Razlika je u jednoj dizni vise, i duplo vecoj registraciji. Ostalo za 166 smo davno apsolvirali. Prica se, ali ako se to desi, desice se tako da ce da poskupi za one do 2.0, a za preko 2.0 ce pojeftiniti jedno 20-30%, ne nesto drasticno. Sto se tice registracije, jos jedna debilna stvar su kategorije za osiguranje. Recimo, ide do 84 kw, pa je visa tarifa od 85, a mali milion automobila ima tacno 85kw. Kategoriaj preko 110kw ne postoji. Mislim da bi ostale kategoriej trebale malo da pojeftine, a da se uvede neka kategorija preko 110kw, jer dosta automobila ima preko 110kw.

Danas 16" felna uopste nije velika isamo je standardna velicina.
Sve vise kola je sa 17" tockovima a neretko i 18" dok neki ljudi stavljaju na svoju samoinicijativu i 19" dok neki dzipovi standardno nose 20".
Danas oprema prodaje auto i retko ko hoce da kupi klotaru tj hoce ali podrazumevaju da ta kola treba da su drasticno jeftinija od ovih sa opremom sto u realnoj praksi ne moze da bude tako.
Bravo na oglasima je uglavnom u Dinamik opremi a to podrazumeva 16" alu felne.
Srecom pa na njega mogu 15" tockovi kao sto se ja radujem jer na Leon mogu takodje 15" iako nosi sad 17".
Planiram da prodam Bravo i da registrujem Leon jer mi je lepsi i ima vise mesta nazad.
E samo da kazem da veliki sertvis jste isti za 1,9 i 2,4 ali spaner pk kaisa ili vodena pumpa (nesto od ovo dvoje) su skoro 3x skuplji a i remenica radilice je skuplja. Sv u svemu nista strasno jer svakako ne izadje skuplje od prosecnog dizelasa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back