Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Standardna jeste, ali po meni, 16, eventualno 17 za neke vece limuzine, i sve preko toga je besmisleno, posebno za nase puteve, gde na rupi ostetis i 15 felnu, a ne 17 i 18 gde guma ima smesno mali profil.

Jeste, spaner PK kaisa, sad sam pogledao, http://www.ap-sport.rs/prodavnica/i...uration_product&group_id=524&product_id=37996

oko 100 evra, za Megana sam platio oko 7500 dinara, s tim, po recima majstora, moze i samo roler da se promeni, koji je oko 500-1000 dinara, nije bilo odgovarajuceg, pa na sledecem servisu komplet.

:whistling:
Scenic 1,5 Dci 2010
ehzypz.jpg

Za Scenic I i ovaj III ne mozes nikako reci da su losi dok dvojka je grob i ja to i ne uzimam maltene osim ako je bas dobar i da ima dobru cenu.
Ovaj novi je bas dobar u voznji i uzivancija ga je voziti ali meni se najvise svodja prvi Scenic tj restilizovani 2001-2002 i ovi u prodavnici delova kazu da za taj auto ima maltene nista ne traze jer se slabo kvari.

Za Scenic I i ovaj III ne mozes nikako reci da su losi dok dvojka je grob i ja to i ne uzimam maltene osim ako je bas dobar i da ima dobru cenu.
Ovaj novi je bas dobar u voznji i uzivancija ga je voziti ali meni se najvise svodja prvi Scenic tj restilizovani 2001-2002 i ovi u prodavnici delova kazu da za taj auto ima maltene nista ne traze jer se slabo kvari.

ja koliko razumem on bas za taj auto tvrdi da je smece od auta.

Za pocetak M paket i shadowline kompletan.Na leto felne,spustanje i zatamnjivanje stakala.To bi bilo to sto se tice spoljasnjosti,nema tu sta vise da se dira :D a onda unutra android multimedija (koja izgleda kao fabricka),i mozda jos neke sitnice,videcu za to,otom-potom.M paket mi je bitniji :D Ima gas,sve radi bez problema,limuzina je naravno.Ne gotivim karavane nesto,iako sam imao jednog :) Pa pazi,ne znam koliki udeo ima srpsko gorivo u tome.Ovom drugaru iz CH,M3 E36 trosi 9-10L normalne voznje,M5 F10 oko 10-12L.Naravno kod njih tamo,sa njihovim gorivom,i sa laganom voznjom.A imao je i E36 320i,kaze trosio mu kao blesav,po 14-15L.Tako da ima istine u tome,slab motor,vise stiskas gas da se pokrene i to je to.

Meni je 156 2.4jtd trosila 7-10L,mislim da nikad nije prelazila 10,cak ni zimi po guzvama.Dobra stvar kod 166 je sto ima 6 brzina menjac,i potrosnja joj je jako smesna na otvorenom.
Da ti odgovorim na miru, samo jurnjava ovih dana.

Da ne zaboravim:

tvoj prijatelj iz CH koji čip ima, tj. koja kuća mu je radila? Jer vidim na oglasima da ima pešes M5 sa 700 ks, tako da mora da bude neki fiksni paket, kao npr ABT koji je imao 720 ks kod RS modela.

Šta je shadow line kompletan? :mrgreen:
Nadam se da stavljaš M felge, ne neku aftermarket ciganiju.

Baš sad se video sa ovim sa BMW-om. Malo smo popričali oko detalja. Crkao mu je kompresor klime. Na Amazonu je oko 300 eura nov sa poštarinom, marka Hella. Na kupujemprodajem ima za 50 eura polovan.

Inače, od opreme nema skoro ništa. Ne sećam se za šiber, ima grejače sedišta, ksenone, duplu klimu, ASC (tako nešto) i automatski menjač. Šteta što nema komande na volanu, skroz sam se navikao na njih u Kiji. U suštini, šteta je što nije neki 525 ili 530, pa da ga iz hobija sredjujem s vremena na vreme. Ovako mislim da bi bilo gubljenje vremena i para. A svakako zanimljiv auto za doradu: M oprema sa felgama, siva folija, ispolirano farovi i komplet drugi auto. Opet, da je minimum 525, pa da se trudi čovek.

Baš ću da ga provozam prekosutra. Ima 136 kkm na satu. Malo ima rdje na gepeku, to može da se sanira dole kod nas, 8 felgi. Trebalo bi ispolirati/zameniti farove, ne svidja mi se onako kako je sada.

Što se tiče održavanja, ne mislim da je skup, jer ima sve i svašta na amazon i ebay. Recimo, ATE komplet kočnice su sada 180 eura + 20 eura poštarina: prednji i zadnji diskovi i pločice za napred i pozadi (ceo komplet), ramena po 20-25 eura itd. Vešanje pozadi i napred 250 eura (ima 20 delova komplet).

Što se tiče potrošnje, prosečna mu je 8.3 litara. Mnogo sporo vozi, udavi kako vozi. Sad smo išli u kupovinu sa gospodjama, pa ih vozio nazad do auta. Kaže nikad se nisam vozio sa nekim ko tako brzo vozi, a meni jedna ruka na volanu, pričam sa ljudima normalno i vozim normalno. To znači da bi sa ovim autom bila minimum 11-12 litara prosečna. Cena: hoće mi pokloni, ja ne prihvatam. Daću mu 1000 eura, maksimum 1500 eura. ALi pre će biti ovo prvo, jer moram da ga sredim malo: klima i zamenim sistem lađenja motora mu, servis menjača takodje.

Poslednja izmena:
Da ti odgovorim na miru, samo jurnjava ovih dana.

Da ne zaboravim:

tvoj prijatelj iz CH koji čip ima, tj. koja kuća mu je radila? Jer vidim na oglasima da ima pešes M5 sa 700 ks, tako da mora da bude neki fiksni paket, kao npr ABT koji je imao 720 ks kod RS modela.

Šta je shadow line kompletan? :mrgreen:
Nadam se da stavljaš M felge, ne neku aftermarket ciganiju.

Baš sad se video sa ovim sa BMW-om. Malo smo popričali oko detalja. Crkao mu je kompresor klime. Na Amazonu je oko 300 eura nov sa poštarinom, marka Hella. Na kupujemprodajem ima za 50 eura polovan.

Inače, od opreme nema skoro ništa. Ne sećam se za šiber, ima grejače sedišta, ksenone, duplu klimu, ASC (tako nešto) i automatski menjač. Šteta što nema komande na volanu, skroz sam se navikao na njih u Kiji. U suštini, šteta je što nije neki 525 ili 530, pa da ga iz hobija sredjujem s vremena na vreme. Ovako mislim da bi bilo gubljenje vremena i para. A svakako zanimljiv auto za doradu: M oprema sa felgama, siva folija, ispolirano farovi i komplet drugi auto. Opet, da je minimum 525, pa da se trudi čovek.

Baš ću da ga provozam prekosutra. Ima 136 kkm na satu. Malo ima rdje na gepeku, to može da se sanira dole kod nas, 8 felgi. Trebalo bi ispolirati/zameniti farove, ne svidja mi se onako kako je sada.

Što se tiče održavanja, ne mislim da je skup, jer ima sve i svašta na amazon i ebay. Recimo, ATE komplet kočnice su sada 180 eura + 20 eura poštarina: prednji i zadnji diskovi i pločice za napred i pozadi (ceo komplet), ramena po 20-25 eura itd. Vešanje pozadi i napred 250 eura (ima 20 delova komplet).

Što se tiče potrošnje, prosečna mu je 8.3 litara. Mnogo sporo vozi, udavi kako vozi. Sad smo išli u kupovinu sa gospodjama, pa ih vozio nazad do auta. Kaže nikad se nisam vozio sa nekim ko tako brzo vozi, a meni jedna ruka na volanu, pričam sa ljudima normalno i vozim normalno. To znači da bi sa ovim autom bila minimum 11-12 litara prosečna. Cena: hoće mi pokloni, ja ne prihvatam. Daću mu 1000 eura, maksimum 1500 eura. ALi pre će biti ovo prvo, jer moram da ga sredim malo: klima i zamenim sistem lađenja motora mu, servis menjača takodje.

Ne secam se koji cip ima,mapa mu je bila ubacena kod prijatelja koji je dobio alat za F10.Tako da ne znam nista o tome,znam samo da je cifra bila ~700-720ps.Inace,prodao ga je pre nekih mesec dana.
Shadowline su crne lajsne oko prozora i unutrasnje do stakla.I bubrezi napred takodje crne boje.Za felne je jos rano razmisljati,otom potom.Videcemo sta naleti,sve ovo sto menjam ce izaci poprilicno.Znaci moze M5 18",neke BBS ili tako nesto.
E39 nije jeftin za odrzavanje ako uzimas dobre delove.Neki delovi su poprilicno skupi.Delovi limarije su dzabe za takav auto.Najgore je kad kupis los BMW.E tu ce da ti pojede pare i zivce,i opet nece da bude sve kako treba.U ovlascenom (Delta) ti je npr. vodena pumpa oko 9000 din,a kineska 3500 itd itd.Ovde kod nas ti trap kompletan napred/nazad repariran kosta ~550e sa zamenom.Znam da ima jeftinije preko da se naruce delovi.Ali kad pogledas,to je ta cena odrzavanja za takvu klasu automobila.Od limarije/esterike,M branici 600e,kozne elektricne kadice ~500e,hella farovi 200-300e,samozatamnjivajuci retrovizori 300e,M5 retrovizori 400-500e.Aj i neka se nadju M5 felne,bez 500e sa gumama nema.Tako da ta igranka kosta :D Aj provozaj ga pa iznesi utiske.

Ne secam se koji cip ima,mapa mu je bila ubacena kod prijatelja koji je dobio alat za F10.Tako da ne znam nista o tome,znam samo da je cifra bila ~700-720ps.Inace,prodao ga je pre nekih mesec dana.
Shadowline su crne lajsne oko prozora i unutrasnje do stakla.I bubrezi napred takodje crne boje.Za felne je jos rano razmisljati,otom potom.Videcemo sta naleti,sve ovo sto menjam ce izaci poprilicno.Znaci moze M5 18",neke BBS ili tako nesto.
E39 nije jeftin za odrzavanje ako uzimas dobre delove.Neki delovi su poprilicno skupi.Delovi limarije su dzabe za takav auto.Najgore je kad kupis los BMW.E tu ce da ti pojede pare i zivce,i opet nece da bude sve kako treba.U ovlascenom (Delta) ti je npr. vodena pumpa oko 9000 din,a kineska 3500 itd itd.Ovde kod nas ti trap kompletan napred/nazad repariran kosta ~550e sa zamenom.Znam da ima jeftinije preko da se naruce delovi.Ali kad pogledas,to je ta cena odrzavanja za takvu klasu automobila.Od limarije/esterike,M branici 600e,kozne elektricne kadice ~500e,hella farovi 200-300e,samozatamnjivajuci retrovizori 300e,M5 retrovizori 400-500e.Aj i neka se nadju M5 felne,bez 500e sa gumama nema.Tako da ta igranka kosta :D Aj provozaj ga pa iznesi utiske.

Des ljacmo.

Što ga prodao? Menja za AMG? :mrgreen:

Gledam oglase danas:

E39 felge da biraš za 500 eura. Šta god hoćeš. Čest auto, delova koliko hoćeš. Limarija po 50 eura, farovi takodje, stakla... sve jeftino. Kožni enterijer za 400-500 eura itd. Vrlo jeftin za sredjivanje. I servisnih delova ima koliko hoćeš. Čitam da im ABS jedinica odlazi pre FL verzije, toga ima dosta na oglasima. Takodje senzori (15 eura komad nov). FEBI pumpa za vodu je 85 eura, ima i drugih marki za 60, 50, 40 eura itd. Ulje koje sipa drugar je cirka 30 eura litar (!!!), tako da za kvalitet ulja do sada ne brinem, sipano i menjano redovno. Ja bih mu stavljao neki castrol/mobil za 10 eura litar, dosta mu je. Ima castrol edž 5W-30 za 35 eura kanta 5 kila, mada mu treba 7 litara. Filteri po 10 eura komad.
Polovni oglasi su puni jeftinih delova, jer je taj auto demode ovde, voze ga turci i dede. Srbi manje više, oni nabavili E60 po 5-6000 eura neke crkotine i qrče se dole po Srbiji i vataju sojke po igrankama i diskaćima, a ovde voze vw lupo 3.5 litara nafte na 100 km.

Ovaj ima 8 felgi, zimski set mnogo ružne felge, a letnji sam izbacio iz glave. Ne sećam se koje su, ali jedne bih prodao i uzeo M felge, jer bolje felge za E39 nema.
Kompresor treba zameniti.
Ulje i filter u menjaču
Malo rdje srediti
Vidim i one android navigacije za ~300 eura
Gurnuo bih mu MF volan. Koliko sam nešto čitao, nisam siguran koliko je provereno, uzme se MF volan i poveže se vrlo lako i dobiješ funkcije, samo je za tempomat potrebna neka sajla kod benzinca, a kod dizela ništa ne treba. Je l to tačno? Ima super volana za 150 eura u verziji drvo-koža. Doduše, ovaj ima tamno plavu/tegek plastiku ili drvo, ne znam šta je, a drvo na volanu iz oglasa je boje drveta :hahaha: pa se ne bi slagalo.

Ovo je najružniji volan kod E39:

http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-...e39-,e38,-e46-mfl-fecelift/403240086-223-2037

Inače, ima i dodatno grejanje kad odeš od auta. Duva malo toplo neko vreme kad ga ugasiš.

Ekstremno mi je žao što nije neki minimum 525, optimum 530i. Bila bi to fina stvar za sredjivanje. Ovako mislim da gubi svaki smisao za hobi sredjivanje zbog motora.
Dakle, u startu: kompresor klime + punjenje, sredjivanje korozije, menjanje ulja u menjaču, mali servis... sve u svemu, oko 1000 eura bih mu dao. Samo još da kupi taj Levorg za par meseci. Ali za te pare ima mnogo bolje opcije:

http://www.autoscout24.ch/de/d/merc...riceto=40000&st=2&vehtyp=10&yearfrom=2015&r=5

http://www.autoscout24.ch/de/d/merc...riceto=40000&st=2&vehtyp=10&yearfrom=2014&r=5

http://www.autoscout24.ch/de/d/bmw-...riceto=40000&st=2&vehtyp=10&yearfrom=2014&r=5

Nisu novi, ali nisu ni matori. Vrhunski automobili. Subaru jeste dobar, ali ne bih dao 38-39k eura za njega. Njemu je želja Audi A4 karavan quattro, ali ne sme da ga kupi, neki prijatelji mu imaju Audije novijih datuma i dosta para daju za kvarove koji se javljaju vrlo često.
Megafavor evo nesto za tebe a po mom ukusu za smesne pare :)

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...700&makeModelVariant1.modelId=11&pageNumber=1

Odlican za drugi auto 300 KS pod haubom :ok:

I ovaj se poklanja

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...700&makeModelVariant1.modelId=11&pageNumber=1

Americki mercedes S Klase.
Ne mogu ti ja to Tihi nikako. Pre par dana gledam neki Hemi JEEP. Bio parkiran pored mene, gledam ga unutra, ladan, nema dizajna, samo stavili sedišta i volan i teraj. Operisani su ameri sa tim unutrašnjostima.

E,pre 2 dana ispred mosta u Beogradu se napravila nenormalna guzva,ja reko sudar.Kad ono prolazim preko mosta,a u desnoj traci A6 karavan,sa pogodi kojim motorom,2.5 TDI :D
Ma kakav Mercedes,samo BMW vozi.Namenjao se automobila,trenutno vozi M3 E36,to mu je najbolji auto koji je vozio kako on kaze :D
Pre-FL farovi su jeftini,facelift farovi su dosta skuplji.I FL LED stopovi takodje nisu jeftini bas.Ulje nije nesto bitno koje je,bitno da je sveze i da odgovara gradacija.
Lako je vama tamo na vas standard da odrzavate takva kola :D Ovde ljudi rade po mesec-dva za felne :D Za tempomat mislim da kod benzinca treba ceo sklop da se kupi (u slucaju da nemas tempomat uopste).Znaci sajle,klapne,motoric,komp,sta vec tu ide.
Meni nije los taj M5 volan...to dodatno grejanje ima svaki E39 ja mislim.Nije losa stvar,sad po ovim hladnocama duva toplo po pola sata.Neke verzije imaju i hladjenje,sto leti dosta znaci.Ubaci 2.5 ili 2.8 sta je problem :D sraf na sraf sve.Ne znam kako posle ide zavodjenje motora kod vas...

Taj motor je izdržljiv ravno kao Jugićev 55 ks. Ne znam jel si probao nekad 2.5 TDI, ali baš je glasan. Mnogo bolja opcija je 1.9 tdi sa 130 ks i metneš mu čip i izede taj 2.5 tdi.
Mada je on pominjao dosta mladje audije, 2010. i mladje.

Sutra idem kod prijatelja, pa ću da probam ovu peticu i da ga pogledam sa svih strana. Udariću i foto-dve. Koliko se sećam, farovi su mutni, pa možda mogu da se ispoliraju ili na kraju da se menjaju. Ostatak LED i tako to ne bih ugradjivao, ne ide na njega, a da nije neki Ahmed, Edem ili Samil unutra.

Što se tiče ulja, držaću se Kastrola, Mobil-a sa pretpostavkom da ovde ne varaju sa lažnim uljima. Jedino što ne znam je na koliko km se radi servis, ali verujem da će to biti oko 20 000 km, minimum 15000 km. Ispod toga nema šanse, nije to M5.

Ovde i nije neki standard za hobi za auto,dok u CH su bahanalije. Plate su im minimum 3-5 puta više, dok znam neke sa platama od po 9-10k CHF i njih boli patka. U Austriji je dobar životni standard, ali nije za bahanalije, dok u CH je visok standard bahanalisanja :hahaha: Na primer ovde ima bmw 318d i 320d na svakom koraku, a u CH i FL minimum 330d, pa do 335d bez problema. Za ovaj bmw 520 je u CH osiguranje 50 eura mesečno, što na prosečnu platu od 4500-5000 nije ništa.

Gledao sam i motore 2.8 i 3.0 i oko 600 eura su u X stanju sa Y km. Ali koliko ne isplativo da se radi na ovom autu, to je neverovatno. Jer je u suštini bez opreme i pre FL i potpuno je neprihvatljivo i grota za ovaj motor od 135 kkm sa uljem od 30 eura litar. A kad pogledaš oglase, za 1000 eura nema slupana korsa da se kupi, a meni treba drugi auto da bih uparkirao Kiju malo zbog kilometraže, a ujedno i auto sa kojim mogu dole da odem bez da iskrivim ledja, tako da ovaj auto mu dodje kao fina zamena. Pristojan jači E39 ima za 4k pa na gore, ali za te pare uzmem W210 i samo da zviždi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back