Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Auuuuu a ti bi da sve bude u prvoj boji ,da mu bude uradjen veliki servis,da mu stave nove gume a onda da se prodaje za sitne pare?
Idi da vidis kako je ofarbana fabricki Honda pa pricaj onda o pomorandzinoj kori.
A tek da vidis Mitsubishi!!!
Ja sam drugaru na sajmu u BG koji radi kod njih rekao da bi meni sve i jedna musterija rekla da je auto farban.To je tako fabricki odradjeno da covek ne poveruje.

Da se malo razumeš u materiju, znao bi da su svi ti automobili koji NOVI dolaze kod nas na tržište farbani i zafarbavani ohoho. Konkretno na balkan stižu automobili oštećeni u transportu i proizvodnji pa zafarbani ili ih je ubio grad. Evo pre neki dan sam sedeo u skoro novom crv-u i provozao, to cvile kvake, lupka iz motora, krcka. Auto sa par hiljada zvuči kao da je teški polovnjak. Opasan nekvalitet. A tek kad se nešto pokvari u garantnom roku samo se prave blesavi, nesto lupa? Ne cujemo nista. Tužiću vas ja sam advokat. Dobro zadnji amortizeri nevaljaju, zamenićemo :lol:

Ili ko moj drugar sto je ove iz bmv-a pitao na kraju da se trkaju pa je majstor na kraju dosao iz nemačke i popravio auto. Nemaju pojma sa životom a drže servise i prodaju automobile.

Ja se sasvim solidno razumem u tu materiju a ti da si citao forum ranije video bi da sam ko zna koliko puta do sad pisao da iz uvoza dolazi 95% kola koja su tamo farbana i da je onih 5% jako tesko naci.
Ono sto je bitno je da ta kola nisu havarisana i da im nisu iskakali begovi a ima i takvih koja dolaze ali u jako malom broju.
To sto su farbana ne znaci da su bila odvaljena i vidi se to na autu dali su skidani blatobrani,vrata ili hauba po srafovima. Ako nisu skidani znaci i da ostecenje nije bilo veliko a posto su ta mlada kola generalno bila na lizingu svako iole normalan ce da na isteku registracije iskoristi kasko i da ofarba sta treba na autu. Zasto bi inace i davao tolike pare za kasko pa da ga ne iskoristi na kraju godine.

Ima i toga.
Nisu svi farbani ali neki broj jeste.
Gledao sam u renoovom salonu Megan za koji sam rekao liku koji je bio kraj mene da je auto ofarban ko nogama ispod suvozackog retrovizora i da bi meni za ovako nesto vadili dzigericu.
Surakov Fluence je takodje tako ofarban da sam mu ja rekao da je taj auto ceo ofarban a on ce da kao nema sanse jer je nov.Sanse mozda nema ali se eto njemu nedavno razleteo prednji branik a on je izvadio 13k umesto da je meni izvadio 8k za perfektnog C-Maxa starog 5 godina gde je bio farban samo zadnji levi blatobran ali...Ford nije imao naslon za ruku i parking senzore i kao bio mu je slab sa svojih 115ks a onda je uzeo jos slabiji auto bez petih vrata na kojima je insistirao.
Zato kazem da kupci lutaju u moru i da vecina ne zna sta hoce.

To je samo i samo tvoja konstatacija a realnost je sasvim drugacija.
Moj brat ima Mondeo 2009 i odnazad ga je udario lik sa Golfom VI i Golfu je trbalo farbati branik i blatobran a mom burazu samo jedna mala linij oguljene boje koju ni dan danas nije zafarbao cetkicom. Eto kolika je steta na tom ,po tebi,losem braniku.
Problem je sto tebi nista ne valja i pricas o nekakvoj plastici a sam vozis plastikanera.
Zato te nikako ne razumem jer pljujes po svemu a to obicno cine osobe koje voze neke napucane automobile pa su im svi ispod nivoa a ti vozis donju klasu i pljujes po daleko boljim i skupljim automobilima.
E to ti nije bas zdravo.

Nemaš pojma šta pričaš, moj drugar stalno kupuje prednji branik za mondea, svaki se raspadne prilikom bilo kakvog sitnog naslanjanja. Počne polako pa se sav rascepa od vibracija. Jednom ga zakačila neka žena u raskrsnici i branik se ceo razleteo u najsitnije parčiće. Ispod branika sve netaknuto. Bilo ga sramota pa je skupljo komade po ulici da skloni, blokirao saobraćaj u trenutku. Otišao na otpad i ponovo kupio, kaže treći put neću više da farbam ko ga j :lol:

Evo gledam ford fokus kad prođe 5 godina vredi na kilo u oglasima, sem kod vas preprodavaca koji pokušavate da ga prodate kao NOV NOV :lol:

To sto tvoj drugar kupuje branik iz male poljoprivrede je znaci tebi reper da je los branik kod Forda?
Bravo!
Ako je neko genije za cukanja i grebanja onda je to moj burazer koji uopste ne obraca paznju na te stvari i ima dosad poprilicno ostecenja na karoseriji i VIDI CUDA nista se nije raspalo i razletelo tako da ta tvoja prica nema nikakav osnov i samo je jos jedna od onih koje su mitovi i legende u srpskom narodu.
I samo da te podsetim,za svaku izjavu koju odvalis treba da das argument tj dokaz da je tako kako ti kazes pa tako i za taj Focus da se prodaje na kilo.
Ali vec smo shvatili da takva kola ne postoje preko i da nam oglas neces okaciti tako da te uzalud i podsecam.:)

Vidim da ljudi u Srbiji, generalno, mnogo pljuju po fordu, a iz licnog iskustva, imam odlicna iskustva sa fordom. Vozio sam sest godina fiestu (privatno vlasnistvo, doduse nova kupljena, bio sam prvi vlasnik), i apsolutno nikakav problem nisam imao - godisnje sam prelazio oko 15-18K.
Zatim, u firmi smo imali mondea, isto bez ikakvih problema, redovan servis, i cepaj! Plus, recimo, u ono vreme (2007-2012) servis za forda nam je bio jeftinji duplo nego za Hyundai-a (iako su nam se u firmi i oni dobro pokazali).
A firmina vozila, zna se kako se voze ;)

Išao sam da pogledam onog focusa. Ni juče nije bio na placu, a išao sam u prošli petak, kad mi je vlasnik placa rekao da je auto pozajmio prijatelju da se posluži. Od informacija sam dobio da je auto stigao u zameni, da je vlasnik bio neki direktor ne znam ni ja čega. MIslim da je ok auto, ne bi mi ga davao na par dana da koliko toliko nije siguran da je sa autom sve u redu. Sve u svemu, neću da ga vijam, shvatiću ovo kao znak da se ne zalećem :D, i ovako nisam u prilici.

Novo lice na spisku i verovatno najpametniji izbor za mene, spoj svega sto mi je potrebno za prvi automobil i 24 godine:

Fiat Bravo 2008 1.9 JTDm 120HP, oprema full (samo bez navigacije)
presao: 195.000km, vrlo verovatno pravih

ostecena samo desna zadnja vrata (koliko me to moze kostati?)
Prodavac kaze:
auto je u dobrom stanju,redovno servisiran i održavan motor odličan,ide na ime kupca plaćena carina PDV i AMSS,oštećenja vidljiva na slikama hitno može zamena

Je l treba da se radi za ovaj automobil veliki servis? Posto znam da za 1.3 ne treba jer ima lanac.

014d9cda1255-1920x1080.jpg

8bc7dba58c42-1920x1080.jpg

f6b46c6ad8f5-1920x1080.jpg

049babbb015f-1920x1080.jpg

Koliko su vrata sa farbanjem za Brava?

Poslednja izmena:
Preprodavac klasičan. Kada odradiš sve to sa farbanjem izađe te kao "prosečna cena za vaše vozilo je" vidi kako je tablica oglodana hehehe koji li je to sudar bio? A VIDI HAUBU? :mrgreen:

Mora da se radi servis, prijateljici je taj 1.9 zveknula pumpa za vodu i krenuo da diže temp. Ako se ne čuje lanac onda menjaš sve ostalo, znači kaiš alternatora i klime, pumpu, ulje, filtere itd.

Evo jedan auto sa originalnih 108.000 km može da se proveri online

13246d5381aa-1920x1080.jpg

2007 Ford Fiesta 1.3 108.000km NOV

- - - - - - - - - -

Dr. NN a ti ne vidiš da su i gepek vrata izlupana na bravi na nekoliko mesta, zafarbana iznad znaka, hauba udarena pa peglana prednja desna isto? Ne vidiš da je jedno vreme auto vožen sa zalepljenim selotejpom koji je držao branik? Msm to prodaje neki glupak koji ne zna da se nitro razređivačem skida.

Imam! Ovaj gledam al nemam vremena da odem, izgleda kao nov, sve radi i krov se spušta! 1.4 hdi motor, bez plivajućeg zamajca, 4 litra na otvorenom, 5-5,5 litara po gradu. Msm na to treba dodati registraciju 21.000 din i veliki servis pošto je auto iz uvoza oko 30.000 din.

2004 Citroen C3 pluriel 1.4 hdi 2.000 evra

3bfdcd4f5e30-1920x1080.jpg

- - - - - - - - - -

Owaj je sa 4vrata, jes da troši malo više, 5 litara na otvorenom i 6-7 grad i ružan je al jeftin by pininfarina :lol:

2003 Hyundai Matrix 1.5 crdi 1.300 evra

6911956e9397-1920x1080.jpg

Treba zadnji rubovi da se zamuljaju to im je mana, unutra ko nov.

- - - - - - - - - -

Inače sve što sam ovde kačio se prodalo u par dana, znači imam oko za medalju :cool:

Preprodavac klasičan. Kada odradiš sve to sa farbanjem izađe te kao "prosečna cena za vaše vozilo je" vidi kako je tablica oglodana hehehe koji li je to sudar bio? A VIDI HAUBU? :mrgreen:

Mora da se radi servis, prijateljici je taj 1.9 zveknula pumpa za vodu i krenuo da diže temp. Ako se ne čuje lanac onda menjaš sve ostalo, znači kaiš alternatora i klime, pumpu, ulje, filtere itd.

Evo jedan auto sa originalnih 108.000 km može da se proveri online

13246d5381aa-1920x1080.jpg

2007 Ford Fiesta 1.3 108.000km NOV

- - - - - - - - - -

Dr. NN a ti ne vidiš da su i gepek vrata izlupana na bravi na nekoliko mesta, zafarbana iznad znaka, hauba udarena pa peglana prednja desna isto? Ne vidiš da je jedno vreme auto vožen sa zalepljenim selotejpom koji je držao branik? Msm to prodaje neki glupak koji ne zna da se nitro razređivačem skida.

Da, u pravu si. Ima previse peglanih stavki :/

Fijesta vs i20, fokus vs i30. Tu se jasno vidi jbg

- - - - - - - - - -

Nemam vremena sa moba da tražim i stavljam primere uostalom cena polovnih fordova govori sve o kakvom je tu kvalitetu reč. :lol:

A ti kad dodjes kuci onda nam daj oglase pa da vidimo kola istog godista kako se rangiraju.:)
Vidim da si okacio Hyunadai Matrix dizelas 2003 za 1300€ pa bih voleo da vidim pandam Ford za te pare iz te godine.
Cisto da se zna o cemu ti pises.
A takodje 1,9 M-jet nema lanac kako si ti to ovde pomislio nego kais.
Dr.NN taj Bravo sa slika sto si okacio ti je grobina a kako razmisljas dokazujes gledanjem najjeftinijih primeraka sa oglasa.
Meni stize jedan lep Bravo 2.0 M-jet sa 165ks 2009 ali imas da stedis jos nekoliko meseci za njega.:)

A ti kad dodjes kuci onda nam daj oglase pa da vidimo kola istog godista kako se rangiraju.:)
Vidim da si okacio Hyunadai Matrix dizelas 2003 za 1300€ pa bih voleo da vidim pandam Ford za te pare iz te godine.
Cisto da se zna o cemu ti pises.
A takodje 1,9 M-jet nema lanac kako si ti to ovde pomislio nego kais.
Dr.NN taj Bravo sa slika sto si okacio ti je grobina a kako razmisljas dokazujes gledanjem najjeftinijih primeraka sa oglasa.
Meni stize jedan lep Bravo 2.0 M-jet sa 165ks 2009 ali imas da stedis jos nekoliko meseci za njega.:)

Fokus tdci 2008 god 2350 evra https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/9765688/ford-focus-16-tdci-karavan
Hyundai i30 2007 god 3700 evra https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8803222/hyundai-i30-14-tng

Jel sad malo jasnije?

Ma nadovezao sam se na njegovo 1.3 mjet nisam skapirao da pita za bravo. Inače se pumpa obavezno menja prilikom velikog servisa ako je auto iz uvoza. Inače taj bravo je potpuna budalaština od automobila sa tim 1.9 motorom, to GUTA po gradu 8-10 litara nafte i potpuna je nebuloza. Na otvorenom je ok ali svi znamo da se danas putuje strogo avionom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back