Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za Volvo se moze reci da je penzionerski postavljen i da ima taj hladni skandinvaski dizajn koji se ne sviđa svakom ali za osećaju sigurnosti i kvalitetu izrade im se se nemoze nista zameriti..Imao sam prilike da vozim rent a var proslog leta XC60 na tri nedelje, hibrid neki, i nije me nešto kupio..vidi se da je pun elektronike i pomagala od menjanja trake, do upozorenja za vožnju u rikverc, ali personalni osecaj na putu je ispod očekivanja.
Doduše, nije mu ni cena neka previsoka, pa ako se tako gleda, onda zvuci kao dobra kupovina.
Uglavnom nije moj omiljeni brend, pa možda i nisam potpuno objektivan…
Edit: i da dodam, odmah posle toga sam imao Audi Q5, i taj je još gori..Volvo XC60 je auto i po za njega..
Koliko je u ovom momentu u saobraćaju autonomnih a koliko standardnih automobila? Standardnih mnogo više. Tu vrstu statistike ćemo moći praviti tek kad ih bude bar približno.Meni je bitno da živ čovek nikad ne bi slupao auto.
Ahahahah.
Šalu na stranu, surova statistika kaže da je automatska vožnja sedam puta sigurnija od "ljudske". I to su podaci od prošle godine, za par godina ova razlika može samo da raste u korist mašina. Gleda se broj nesreća po broju pređenih kilometara.
Tako da niko ne kaže da mašina ne može da pogreši, već samo da čovek greši MNOGO VIŠE nego mašina. Pa ko hoće sigurniju vožnju, bolje neka pusti da ga vozi mašina.
Trenutno se vozi preko 20 hiljada autonomnih vozila u svetu.Koliko je u ovom momentu u saobraćaju autonomnih a koliko standardnih automobila? Standardnih mnogo više. Tu vrstu statistike ćemo moći praviti tek kad ih bude bar približno.
Odlično. Znači manje nego što ima auta u tvom Zemunu. Dovoljno. Po meni ne. Drugo ti odlično znaš kako komp ili mobilni znaju da zaštekaju. Ili da crknu iz čista mira. A zamisli da se to desi usred vožnje.Trenutno se vozi preko 20 hiljada autonomnih vozila u svetu.
To je za statistiku broja udesa po pređenom kilometru više nego dovoljno.
A biče ih sve više i biće sve pametniji
Za Volvo se moze reci da je penzionerski postavljen i da ima taj hladni skandinvaski dizajn koji se ne sviđa svakom ali za osećaju sigurnosti i kvalitetu izrade im se se nemoze nista zameriti..
Zavisi ..Mene Volvo najvise podseca na Mercedesa po rezimu voznje komforu ..Mada to kod vas gde se prodaju veliki benzinci i ne mora biti slucaj . Ja gledam nesto cega ima po EU neki D4 D5 vs 220d E300d .Nisam obraćao pažnju na dizajn, auto izgleda korektno unutra.
Subjektivan osecaj u vožnji je ispod očekivanja u poredjenju sa nemačkim brendovima kao sto su Mercedes ili BMW.
Statistički gledano, 20 hiljada aktivnih vozila je više nego dovoljno za ekstremno pouzdane statistike o verovatnoći nesreće.Odlično. Znači manje nego što ima auta u tvom Zemunu. Dovoljno. Po meni ne. Drugo ti odlično znaš kako komp ili mobilni znaju da zaštekaju. Ili da crknu iz čista mira. A zamisli da se to desi usred vožnje.
Zavisi ..Mene Volvo najvise podseca na Mercedesa po rezimu voznje komforu ..Mada to kod vas gde se prodaju veliki benzinci i ne mora biti slucaj . Ja gledam nesto cega ima po EU neki D4 D5 vs 220d E300d .
Gleda se celokupna statistika ne parcijalna.Možeš ako imaš zajednički denominator po kom se poredi.
Na primer ako imaš auto koji pređe milion kilometara sa običnim vozačem i auto koji pređe milion kilometara sa automatskim vozačem, šansa da stradaš sa čovekom vozačem je sedam pita veća nego ako te vozi mašina.
Sve ove statistike se gledaju po fiksnom broju pređenih kilometara.
To i drugi automobili imaju te sisteme nego Volvo je jako napravljen.Imao sam prilike da vozim rent a var proslog leta XC60 na tri nedelje, hibrid neki, i nije me nešto kupio..vidi se da je pun elektronike i pomagala od menjanja trake, do upozorenja za vožnju u rikverc, ali personalni osecaj na putu je ispod očekivanja.
Doduše, nije mu ni cena neka previsoka, pa ako se tako gleda, onda zvuci kao dobra kupovina.
Uglavnom nije moj omiljeni brend, pa možda i nisam potpuno objektivan…
Edit: i da dodam, odmah posle toga sam imao Audi Q5, i taj je još gori..Volvo XC60 je auto i po za njega..
BMW je znao da pravi redne sestake, sad sve turbo.Volvo je bio plug-in hybrid, rekao bih puno ks i baterija za 50km, koja mi je delovala prilično nepraktična. Na autoputu i sa dugačkim vožnjama nisam uspevao da je bar delimično dopunim, a ako je napunjena na punjaču, sledeći dan kroz grad još nešto i “radi” a čim izadjes na otvoreni put, potroši se za 5min.
Mercedes mi je ipak klasa više…bar subjektivni osecaj u vožnji, ali je klasa više i po novčaniku.
Ne bi da zvucim razmaženo, ali i ti benzinski Mercedes sa V6 (naročito na SUV) su njanjavi, sve lepo ali ništa da stisneš
Jednom kad se naviknes na V8 motor, teško da ti se nešto drugo svidi.
BMW je znao da pravi redne sestake, sad sve turbo.