Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa vidis posto su ostale a onda vidis dali ih uopste ima kod nas i koliko su kod nas.
Sam auto se meni licno ne dopada i gledam ih kad dodju u Srbiju i ne odisu mi nekim kvalitetom sto se tice enterijera.
Danas sam bas gledao i jednu Hondu Jazz i drugar je takodje prokomentarisoa kako je umorna.
Kvalitet enterijera kod te klase japanaca uopste nije sjajan.

Honda Jazz spada u najkvalitetnije i najprakticnije automobile koji postoje.

Naravno to je klasican auto stoga se ne moze ocekivati da enterijer vozila bude presvucen kozom sa tigrovih muda...

Niko ne trazi kozu u tom autu ali je smesno da se volani raspadaju a sedista budu ugnjecena na relativno malim kilometrazama.
Rukohvati vrata na oko 150k km su izlizani i dzaba joj taj tvoj kvalitet kad sedisu u autu koji ima losiji enterijer od Punta.
Ja ih gledam godinama i nijedna jos nije stigla u sta nju kakvom bih ja voleo jer tad bih je i uzeo.
Ovako jos nijednu nisam imao upravo iz tog razloga.

a kako moj Accord u ekstra stanju nista ne fali i dan danas a evo star 9 godina?

Ne cuvaju talijani auta , generalno odnose se prema autu lose

Ja sam vidjao ta auta kad ih skinu sa slepa iz Italije kakva su. Usvinjena prljava strokava , zapustena , jadna , sem sto veliku nuzdu u autima nisu vrsili sve su drugo radili...

Onda se to kod nas maze cisti pere sminka - i onda krece prica "vozila baba do pijace i groblja" preso samo 136.000 i sl :mrgreen:

Toga ima i to u velikom broju ali to je posledica toga sto volite dobro i jeftino.
Takvih kupaca je vecina pa onda kupi usminkanu lesinu.
E pa ja ne uzimam takva kola ali uzimam ono sto je sacuvano a ima i toga ,doduse u malom broju ali sviuvoznici znaju kakva kola ja uzimam i ne nude mi krseve jer znaju da ih necu uzeti.
Problem je sto ti japanci nemaju tako kvalitetan enterijer kao evropski automobili i to nema veze sa tim ko ih vozi i kako odrzava jer isti ti voze i evropska kola pa ne budu u tako losem stanju kao japanci.
Tihi ne mesaj babe i zabe jer tvoj auto nema mnogo km i ima kozna sedista a to je sasvim drugacije od stofanih sedista koja se daleko lakse pohabaju.
Sundjer ispod njih se ugnjeci i to se vidi dok kod koze nije tako.
Evo danas sam se vozio u kumovoj Hondi i isli smo u Sabac da kupimo jedan GP Van Opet kazem da ne mogu da verujem da tako lupa auto kad naidje na rupe.
Krene da obilazi pa se vrati u traku jer ne stize a ja mu prokomentarisem da vozi dizelasa ne bi ni razmisljao nego bi samo dao gas na sta je on rekao "Sta? Kao ne ide Honda?" i ja mu rekao " Da,ne ide jer bi dizelas uradio to obilazenje glat."
A ti nam ovde pises gluposti kako dizelasi ne mogu da obidju kamion.z:lol:
I to auto sa 155ks a kladim se da bi dizelas sa 115 ks to obilazenje odradio glat i bez ikakvih problema.
Bas sam gledao u obrtaljku na koliko se penje kad radi obilazenje i to ide do 6000 obrtaja. Ej skoro do kraja da bi nesto iole uradio?
Ja sam eto sa svojim Golfom stojao na semaforu prvi i iza mene je bio Audi A3 dizelas.Krenem japolako kad on gas i krece da me obidje a ja sam bio u drugoj brzini i dam gas do kraja misleci da mu ne dam i pokazem da ne moze da radi sta misli i ...... samo sam mu gledao u gepek vrata kako odmice i odmice a ja cedim ovog mog do 90 km/h u drugoj i ubacujem u trecu a ovaj odlazi i dalje.
Zato te glupe tihijeve pricice o tome sta moze a sta ne da obilazi ne shvatajte ozbiljno jer on pojma nema kako dizelas ide a pogotovo sto vozi auto sa 2400 kubika i automatik pa nema pojma sta je to i kako se vozi jer on samo daje gas i ne razmislja o obrtajima i crvenom polju.
Potom smo otisli posle kupovine u jedan novosadski restoran na klopu i pridruzi nam se njegova koleginica iz firme koja takodje vozi CRV i uzgred pogledam u njen kljuc od auta a on samo sto se ne raspadne. Skakavac koji ne moze da ostane u polozaju da je sklopljen a sve se klima.
Auto 2014 godiste i kupljen nov.

mana sto je dizel i jako slab motor samo 92 ks . Vidis ti svi na zapadu sto dizelas auto izgura 150.000 km ili istekne garancija prodaju ga.

ja bih pre uzeo nov auto , u cenovnom rangu 12-13.000 sto si ti ranije rekao da nameravas da uzmes znaci taj trosak mozes da podneses nego ovaj auto.

Uzeo bih npr Hyundai Elantru , 13.000e benzinac motor sa direktnim ubrizgavanjem , odlicna oprema za te pare, i najvaznije 7 godina garancije

7 godina

A ovde sutra moze da ti rikne dpf filter, dizne, turbina, i ceka te veliki trosak opravke.

A ovu Elantru npr posle 4 godine voznje mozes opet da prodas za 9000e znaci izgubio bi na ime amortizacije nekih 1000e na godinu sto je smesno obzirom da vozis nov auto.

Drugo sad gledam ovaj auto Peugeot 308 1.6 HDI nema na mobile.de ispod 8000e . Znaci kod nas da dodje realna cena mu je sa ostalim troskovima oko 9-10.000 osim ako autu nesto debelo fali.

Sad ne vidim kako moze da bude taj auto jeftiniji kod nas nego bilo gde u inostranstvu osim ako mu nesto debelo fali

Evo ti vidi i sam

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&vc=Car&dam=0&ms=19300;32&fr=2014

Poslednja izmena:
Aha ,ali drvoseca ostaje drvoseca i ne shvata da je razlika ogromna u ceni a pritom nagovaras nekoga da uzme usranog koreanca kog kasnije niko nece hteti i pritom da 7 godina robuje ovlascenom servisu koji ce da ga klepa po usima za svo to vreme.
Jos spominjes motor sa direktnim ubrizgavanjem a jel znas da u njega plin niko zivi nece da ugradi a ti ga toliko volis?
Tihi poznavalac stvari nema pojma da je ovaj auto kupljen od firme na licitaciji a poredi ga sa cenom kola od fizickih lica.:zlud:
Otud i tako povoljnija cena.
I vec smo pisali o tome koliko sta kosta da se popravi i reparira na dizelu tako da lufta ima koliko hgoces a on to sve ustedi kroz malu potrosnju.
I jos jedna stvar vazna za ovaj 308 je da sa ovom verzijom motora nema plivajuci zamajac tako da u najgorem slucaju dizne mogu da se remontuju za 400€ i turbina da se remontuje za 200€ a DPF moze da se ocisti za 120€. I jel to veliko ulaganje?
Prvo sto neces dati sve odjednom jer nikad ne crkne sve u isto vreme a drugo vec sam stavljao na papir matematiku koliko se ustedi sa takvim dizelasem naspram benzinca pa sad ako hocete da slusate nekoga ko o kolima ne zna mnogo onda poslusajte Tihi-ja.

Aha ,ali drvoseca ostaje drvoseca i ne shvata da je razlika ogromna u ceni a pritom nagovaras nekoga da uzme usranog koreanca kog kasnije niko nece hteti i pritom da 7 godina robuje ovlascenom servisu koji ce da ga klepa po usima za svo to vreme.
Jos spominjes motor sa direktnim ubrizgavanjem a jel znas da u njega plin niko zivi nece da ugradi a ti ga toliko volis?
Tihi poznavalac stvari nema pojma da je ovaj auto kupljen od firme na licitaciji a poredi ga sa cenom kola od fizickih lica.:zlud:
Otud i tako povoljnija cena.
I vec smo pisali o tome koliko sta kosta da se popravi i reparira na dizelu tako da lufta ima koliko hgoces a on to sve ustedi kroz malu potrosnju.
I jos jedna stvar vazna za ovaj 308 je da sa ovom verzijom motora nema plivajuci zamajac tako da u najgorem slucaju dizne mogu da se remontuju za 400€ i turbina da se remontuje za 200€ a DPF moze da se ocisti za 120€. I jel to veliko ulaganje?
Prvo sto neces dati sve odjednom jer nikad ne crkne sve u isto vreme a drugo vec sam stavljao na papir matematiku koliko se ustedi sa takvim dizelasem naspram benzinca pa sad ako hocete da slusate nekoga ko o kolima ne zna mnogo onda poslusajte Tihi-ja.

Gledao sam drugu 308icu.
Jednu godinu stariji, 1.300 jeftiniji.
Ali, ovaj beli ima: kožni volan, automatsku klimu, parking senzore, zatamnjena stakla, zavesice na zadnjim staklima, izduv ventilacije na zadnja sedišta, panorama, navigacija, bolja sedišta
Gomila tih stvari meni znači zbog dece.
Plus je manje prešao.
Meni vredi doplate te razlike.
Gledao sam i druge karavane. Nisu loši ni Fokusi i Astre.
Malo sam se oladio od MPVova...
308 SW mi je najbolje legao.
I to pogotovu ovaj od 92ks iz razloga koje Dule upravo navodi.
Od starijih auta najpre bih uzeo Cromu bez obzira na pomenute mane. Meni se taj auto prosto sviđa.

Dule, imaš li nešto za mene? Javi porukom.

- - - - - - - - - -

Mogu vam ovako javno reći da bih baš voleo da kupim auto od Duleta. Ne znam zašto, ali ja u njega imam neko poverenje i mislim da je korektan prodavac.
Evo osam godina pratim domaće auto forume i čitam šta piše Dule. Čovek zaista daje dobre savete. I bio sam kod njega u Novom Sadu pre 2.5 godine i lično ga upoznao

Poslednja izmena:
De Sisti hvala na poverenju! :okok:
Nazalost nemam tako nesto mlado trenutno niti mi se nudi a upravo zbog zastoja sa eur1 obrascima i velikoj razlici u carinjenju tih mladih kola ukoliko ga nemas. Naime sve se radi legalno necemo da muckamo sa tim papirom i onda moramo polako i da se uzimaju starija kola gde je mala razlika ukoliko se plati i carina.
I da ti dam savet.
Nemoj dizati Cromu na pijedestal koji nije zasluzila. z:)
Ovaj 308 je bingo a pogotovo sa ovom cenom i kilometraza je na tom autu napravljena iskljucivo na otvorenom tako da je mozes podeliti sa 2.
Nije isto voziti auto u gradskoj guvi i sa stani kreni rezimom voznje i na otvorenom gde maltene ni kocnicu ne stiskas.
Takva kola su obicno dalekobolje sacuvana i mogu duze da sluze vlasnika bez nekih problema.

Ne moze turbo da zvizne odjednom.
Prvo se manifestuju luftovi u lezajevima i nepravilnosti na perajima turbine kao neko zvizduckanje na davanje gasa.
Ko vozi dugo sa takvim znacima onda mu se to i desi.
Znaci opet treba okriviti vozaca i nacin na koji je odrzavao auto a pogotovo sto se zna za 1,6HDI da mu se treba izvaditi mrezica iz cevi za dovod ulja u turbinu jer zna da se zacepi usled neredovnog menjanja ulja kao i sipanja neadekvatnog.

Posto se mnogo automobila uvozi iz Italije a za ta kola je eur1 izdavala Slovenija koja to vise ne radi problem je sa tim papirom.
Takodje BMW,Mercedes i Audi ne mogu da dobiju nigde eur1.
To znacajno podize cenu novijih automobila od 2010 godine.
Npr carina za Peugeot 3007 1,6B 2002 je 28000 dinara a bez eur1 obrasca je svega nekih 50€ vise sto i nije strasno ali kad to dodje na Audi od 13k onda cena ide gore za nekih 600€ a to vec nije malo pored poreza koji izadje oko 150k dinara.
Ovo je onako ofrplje napisano ali cisto da vidite o cemu se radi.
E sad za jos skuplja kola zamislite kolika je razlika.

Ljudi ce se otimati da kupe 4 godine starog korenaca benzinca za 9000.

https://www.polovniautomobili.com/p...ity_distance=0&showOldNew=all&without_price=1

evo ti cene sa oglasa. Bio je do skora jedan za 9500 se prodavao 4 godine star vise ga nema na oglasima znaci prodao se.

Svaka roba ima svog kupca.

Koreanci drze jacu cenu od francuza kao polovnjaci jer su kvalitetniji i pouzdaniji.

Broj 1 auto brend ove godine u Americi po istrazivanjima u vezi kvaliteta je KIA/Hyundai

Ljudi zivite u proslosti stvari se menjaju

- - - - - - - - - -

Prvo se manifestuju luftovi u lezajevima i nepravilnosti na perajima turbine kao neko zvizduckanje na davanje gasa.
Znaci opet treba okriviti vozaca i nacin na koji je odrzavao auto a pogotovo sto se zna za 1,6HDI da mu se treba izvaditi mrezica iz cevi za dovod ulja u turbinu jer zna da se zacepi usled neredovnog menjanja ulja kao i sipanja neadekvatnog.

aha sve satro ne moze to odjednom da crkne a ljudi sa crknutim turbinama ima skoro koliko zvezdinih navijaca - svaki drugi.

Ovi iz Turbo Servisa se ubise tj usrase od para

- - - - - - - - - -

Posto se mnogo automobila uvozi iz Italije a za ta kola je eur1 izdavala Slovenija koja to vise ne radi problem je sa tim papirom.
Takodje BMW,Mercedes i Audi ne mogu da dobiju nigde eur1.
To znacajno podize cenu novijih automobila od 2010 godine.
Npr carina za Peugeot 3007 1,6B 2002 je 28000 dinara a bez eur1 obrasca je svega nekih 50€ vise sto i nije strasno ali kad to dodje na Audi od 13k onda cena ide gore za nekih 600€ a to vec nije malo pored poreza koji izadje oko 150k dinara.
Ovo je onako ofrplje napisano ali cisto da vidite o cemu se radi.
E sad za jos skuplja kola zamislite kolika je razlika.

tim pre je sada bolje kupiti nov auto iz C segmenta

prakticno za izdrndan Audi BMW ili Mercedes sa 300.000 km moras vise dati isto ili vise para u periodu od par godina nego za novu Hyundai Elantru ili Toyotu Corollu

Evo npr ovaj Mercedes C klase sa 300.000 km predjenih po duletu bez eur1 izlazi na nase table izlazi koliko nova Elantra na nase table.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...25,27,26,28,29,245,30,246,31,198&pageNumber=1

https://www.polovniautomobili.com/p...ity_distance=0&showOldNew=all&without_price=1

evo ti cene sa oglasa. Bio je do skora jedan za 9500 se prodavao 4 godine star vise ga nema na oglasima znaci prodao se.

Svaka roba ima svog kupca.

Koreanci drze jacu cenu od francuza kao polovnjaci jer su kvalitetniji i pouzdaniji.

Broj 1 auto brend ove godine u Americi po istrazivanjima u vezi kvaliteta je KIA/Hyundai
]
Nebitno koja je marka vozila ali dati 9500(plus prenos) za nesto staro 4 godine, a isto takvo novo 13000, hm ... sta reci.

Mozda, al realno nije.

aha sve satro ne moze to odjednom da crkne a ljudi sa crknutim turbinama ima skoro koliko zvezdinih navijaca - svaki drugi.
Aha to crkava ko ludi i malo malo vidis sa strane puta stoji neki auto jer mu je crkla turbina jel da? z:D
Ne lupaj majke ti.
JA otkad vozim video sam samo jednom da je nekom pred mojim ocima riknula turbina i to na trkama na 400m u Osijeku na Dodge Caliberu.
Po tvojoj kaonstataciji s obzirom da svakom drugom crkne turbina pa to bi se svakodnevno gledalo na ulici u redovnom saobracaju.
Ali opet buncas po starom obicaju i ne zelis da pogledas realno situaciju.

ne znam, meni svaki turbo pomalo zvizdi.i benzin i dizel. benzin malo vise. i kako cu znati da li turbo ima lufta, nisam ja mehanicar....
normalno krenuli na put, sve kul, auto ocuvan maksimalno i samo crko

Vozio sam Samaru,sad trazim auto i duboko sam "iznenadjen" kakve su olupine u ponudi-bezte od Niskih autoplaceva z:)
Ne treba mi vece a ni manje od Samare
Bio sam zagrejan za Astru H ali posto sam video dve sa naburelim blatobranima(dubinska korozija)-zbogom trulex Opel
Sad vise ne znam sta gledati
Trenutno sam se zagledao u Hondu Civic facelift 2004-2005,kod nas ih je jako malo ali bih mogao da uvezem iz Sofije
http://www.cars.bg/c1984413
Da li ce stici jos 700 evra za carinu ,pdv itd......

Vozio sam Samaru,sad trazim auto i duboko sam "iznenadjen" kakve su olupine u ponudi-bezte od Niskih autoplaceva z:)
Ne treba mi vece a ni manje od Samare
Bio sam zagrejan za Astru H ali posto sam video dve sa naburelim blatobranima(dubinska korozija)-zbogom trulex Opel
Sad vise ne znam sta gledati
Trenutno sam se zagledao u Hondu Civic facelift 2004-2005,kod nas ih je jako malo ali bih mogao da uvezem iz Sofije
http://www.cars.bg/c1984413
Da li ce stici jos 700 evra za carinu ,pdv itd......
Neces se bas nesto usreciti ni sa tom Hondom.
Naime,ta Honda tj taj model nije videla Japana i secam se jako dobro kad je nekada davno jedan clan ovog foruma Acivi kupio takvu Hondu a ja sam se bas raspitao o cemu se radi i dobio odgovor od lika koji drzi prodavnicu delova za japanska vozila da bezim od tog modela jer nije kvalitet kao originalna japanska Honda a da su joj delovi skupi.
Naravno da ce da bude naspram Samare bomba ali ima tu jos kola koja itekako mogu da je zamene.
Astra H je inace mozda najlosiji Opel ikada i nikome se nesto nije svidela jer je hladna i ima svoje mane mada koroziju ja jos nisam video na tom modelu pa mi je to malko cudno da je ima.

Neces se bas nesto usreciti ni sa tom Hondom.
Naime,ta Honda tj taj model nije videla Japana i secam se jako dobro kad je nekada davno jedan clan ovog foruma Acivi kupio takvu Hondu a ja sam se bas raspitao o cemu se radi i dobio odgovor od lika koji drzi prodavnicu delova za japanska vozila da bezim od tog modela jer nije kvalitet kao originalna japanska Honda a da su joj delovi skupi.
Naravno da ce da bude naspram Samare bomba ali ima tu jos kola koja itekako mogu da je zamene.
Astra H je inace mozda najlosiji Opel ikada i nikome se nesto nije svidela jer je hladna i ima svoje mane mada koroziju ja jos nisam video na tom modelu pa mi je to malko cudno da je ima.

ne lupetaj dule - sto onda ne prodas Hondin motor koji vozis i ne kupis recimo BMW?

Nonstop mracis i seres protiv japanaca a sam nonstop vozis japanske motore....

Licemeran si do bola

Poslednja izmena:
ne lupetaj dule - sto onda ne prodas Hondin motor koji vozis i ne kupis recimo BMW?

Nonstop mracis i seres protiv japanaca a sam nonstop vozis japanske motore....

Licemeran si do bola

A šta se ti stalno pjeniš?:dash:

I ja san vozio japanske i talijanske motocikle i u čemu je problem? :hvala: Dali ti znaš da Pegaso kojeg sam posjedova ima isti motor kao XT? Ajde bar reci tko je proizvođač tog motora? KTM? ili?:rtfm:

Eeee, vozio san i DDR motocikl MZ - ETZ 250........:super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back