Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kaze dule - kao satro nije ista Honda proizvedena u evropi i Japanu. A nijedan od tih auta nikada nije vozio

A evo da vidimo Honda proizvedena u Engleskoj koji je kvalitet a koji Audi Mercedes BMW proizveden u Nemackoj

http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/93

Honda Jazz - ocena 10 . Bolje od ovoga ne moze. Zakivanje

BMW serije 3 - ocena NULA . Gore od ovoga ne moze

http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/25

Audi A3 - ocena pouzdanosti trojka

http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/6

Mercedes A Klase - ocena pouzdanosti cetvorka

http://www.reliabilityindex.com/reliability/search/133

znaci Honda Jazz gradski auto kvalitetniji od sve na gomili, "premium" nemacke konkurencije. Proizvedena u Engleskoj

Honda Civic se proizvodi u Engleskoj
Hondini benzinski VTEC motori se prave u Japanu i to su VRHUNSKE masiine
Moze i onaj obicni plin,sekvent,sta god hoces,ako se redovno menja ulje neunistivi,prelaze 500K kao od sale

Dizelasi u Civicu su 1.7 Isuzu(isti kao u Astri H) -ne znam nista o njima

Voziuo sam se u Pezo 307 ili sta vec,pa ono je smehoteka,kao oni novogodisnji ukrasi :)

Samo se pale ,gase sijalice upozorenja,lik kaze naviko se i ne gleda vise sta se pali

ne lupetaj dule - sto onda ne prodas Hondin motor koji vozis i ne kupis recimo BMW?

Nonstop mracis i seres protiv japanaca a sam nonstop vozis japanske motore....

Licemeran si do bola

A ti ne serres po nemcima i to bezrazlozno iako si dosad imao samo jednog?
Malo ih provozaj pa kad budes shvatio sta su onda pisi ovde.
A sto se tice motora moja Honda je skuter a to blege veze nema sa kolima jer ti japanski motocikli su u svetskom vrhu ali posvemu a ne kao kola koja imaju daleko slabiji dizajn od evropskih automobila pa se zato i slabije prodaju u Evropi.
A ako tebi ne znaci nista sto covek koji radi delove za japance da je neki model los sta onda da ti kazem osim da ti pojma nemas onda o autu i kako se treba izabrati pravi auto.
Ja uvek pre nego sto nesto hocu da ostavim sebi nazovem prodavnisu i pitam posto su neki delovi i ako vidim da mi je pristupacno onda ostavljam a ako ne onda prodajem dalje.
Eto drugar je menjao ulje i filtere i prednje plocice na Nissan Qashqai-u i to ga je sve izaslo 17500 dinara.
Kad pogledas to je kod nekih evropskih automobila zamalo cena velikog servisa.
Ali to je japanac i to mora da se plati.:D

Mali gradski auto sa ,po mei,losom motorizacijom.
Uradilo se mnogo generalki na njima a i taj poluautomatski menjac nije bas najsrecnije resenje.
Moja zena se lozila na taj auto ali nisam nikad imao neku volju da joj ga kupim te je pre dve nedelje dobila Citroen C2.
Ne znam sa ovim novijim kakva je situacija ali sa onim prvim modelima nisam odusevljen.
Jos kazu da je dizelas jos losiji od benzinca u smislu sto nema delova za njega ili su veoma skupi.
Naravno ima i toga da neko kupi taj autic a onda ga besomucno cepa da bi isao i samim tim mu skracuje vek trajanja umesto da se prvo zamisli sta je kupio i da to tako ide.
Tako za Fabiu 1,2 HTP neki pricaju kako trosi 10L a ja sam licno vozio moju sa nas troje po cistom gradu i potrosnja je bila 6,4L ali sam vozio normalno i svestan njenih mogucnosti.

Proizvedena u Engleskoj
Ovim si sve rekao.
Da se BMW proizvodi u Engleskoj i on bi bio u vrhu.
I sad mi trebamo da verujemo nekom ko je mozda i placen da tako pise?
A gde su ti oni nemacki ili francuski ili svajcarski testovi o pouzdanosti?
Godinama nam poturas te engleze i kao da ne znas ni za sta drugo ili neces da znas.

Uradilo se mnogo generalki na njima a i taj poluautomatski menjac nije bas najsrecnije resenje.
Moja zena se lozila na taj auto ali nisam nikad imao neku volju da joj ga kupim te je pre dve nedelje dobila Citroen C2.
Ne znam sa ovim novijim kakva je situacija ali sa onim prvim modelima nisam odusevljen.
Jos kazu da je dizelas jos losiji od benzinca u smislu sto nema delova za njega ili su veoma skupi.
Naravno ima i toga da neko kupi taj autic a onda ga besomucno cepa da bi isao i samim tim mu skracuje vek trajanja umesto da se prvo zamisli sta je kupio i da to tako ide.
Tako za Fabiu 1,2 HTP neki pricaju kako trosi 10L a ja sam licno vozio moju sa nas troje po cistom gradu i potrosnja je bila 6,4L ali sam vozio normalno i svestan njenih mogucnosti.
Znaci sve u svemu bolje kupiti pravi auto za te pare? Punta npr?

Iz mog ugla gledanja da.
Sasija mu je odlicna i funkcionalna ali su uprskali sa tim motorom i menjacem.
Da je tu neki motor zdravije konstrukcije pa i malo jaci sa manuelnim menjacem uzeo bih ga i ja sebi da se vozikam i lako parkiram.
Ovako prednost dajem standardnim kolima kojima motor ne crkava tako lako i na tako maloj kilometrazi.
Generalka za tog benzinca izadje oko 500€ i nije skupa ali na Puntu ces to da radis -nikada.

Drugar ima smarta dizela i prezadovoljan je.Kabrio,klima,grejaci sedista itd itd.2002. godiste.Prelaze dosta vise od benzinaca,a cena generalne je 300e ako bas treba da se uradi.Ide sasvim lepo,za recimo BG vrh prica.Ispravan treba da napuni cajger kao od sale.Menjaci koliko sam cuo se ne kvare nesto,ceo set kvacila sa zamajcem je 30000 din.Veliki servis oko 200e.Potrosnja po BG-u 4-4.5L.Otvoreno 2.5-4L.

Ne znam. Jedini od takvih sto moja zena kaze spicenih koji bih mozda uzeo u pijanom stanju je Pezo 1007. Ostale takve ni pijan. [emoji38]

ja imam 1007 :)))

- - - - - - - - - -

Ovim si sve rekao.
Da se BMW proizvodi u Engleskoj i on bi bio u vrhu.
I sad mi trebamo da verujemo nekom ko je mozda i placen da tako pise?
A gde su ti oni nemacki ili francuski ili svajcarski testovi o pouzdanosti?
Godinama nam poturas te engleze i kao da ne znas ni za sta drugo ili neces da znas.

trosi 10l gradske voznje. 4.5-5 otvorena.

Verovatno i trosi ali u rukama vozaca koji misli da je seo u auto sa 150ks pa ga cedi da bi isao.
Ovo sasvim lepo ide i ali u normalnoj voznji i kao sto rekoh meni je dva puta po bordu pokazivala veoma malu potrosnju i to kad sam isao sam 5,8L za 7-8km puta i poslednji put 6,6L sa nas troje u cisto gradskoj voznji.
Po svemu sudeci ima tu ulogu i grad u kom se vozi auto ali niko mi ne moze reci da Novi Sad nema guzvi u saobracaju.

HTP je losa za butan i s njim stvarno trosi dosta (vise nego 1,4), ali na benzinu umerenom voznjom sigurno nece biti 10 u gradu. Ja sam imao jednu na kratko pre par godina i koliko se secam ni do 8 mi nije stigla. Nije imala plin. Kod nie mi je pre svega smetalo tvrdo ogibljenje. Sva je tvrda i ostala mi je u secanju kao verovatno najneudobniji auto koji sam vozio.

Šta mislite o Citroen C5?
Iskočila mi neka odlična ponuda za vrlo mlad primerak, 2013, 1.6 hdi, manuelni menjač
200.000 prešao, urađen veliki servis, i zamenjen FAP filter

- - - - - - - - - -

Inače, što više gledam 308 karavan, to mi se više sviđa.
Auto je bombona, baš ono što mi treba

- - - - - - - - - -

A Oktavija... Kad god sednem u nju podsetim se zašto je ne bih kupio. To bre kao bordel, lepo ti dok si unutra, sramota te kad izađeš :)

- - - - - - - - - -

Reno Megan, nisam zadovoljan, prosto nije mi po ukusu.
C4 Picasso, takođe.
C4 mk2 mi se sviđa. Iznenađenje mi je njegov ogromni gepek za jedan hatchback.
Scenic može da prođe

- - - - - - - - - -

Opel Astra J karavan mi se takođe sviđa.
Ford Fokus mi nije legao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back