Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne jebbe on zivu silu da odgovori na pitanja.
Prica samo o turbinama a atmosferce danas i ne spominje a to sto njegovih kosookih i nema sa turbinama to je OK jel da?
Naravno to kad treba da uzme u poredjenju sa dizelasima ali nece da uporedi atmo benzinca i dizelasa jer dizelas tu odnosi pobedu u svakom slucaju.
Zato se uzimaju VW turbasi za primer kako bolje idu.z:lol:
Pa sto ne uzmes koreanca majstore?
A toliko ih volis........:hahaha:

pa da imaju dvi turbo rupe turbo dizeli bolje ubrzavaju od benzinaca, o među ubrzanjima ne triba ni pričati!

NISI ODGOVORIO NA PITANJA!:zblesav:

koliko ide vw passat 2.0 tsi od 0-100 a za koliko najjaci 2.0 tdi?

- - - - - - - - - -

Ne jebbe on zivu silu da odgovori na pitanja.
Prica samo o turbinama a atmosferce danas i ne spominje a to sto njegovih kosookih i nema sa turbinama to je OK jel da?
Naravno to kad treba da uzme u poredjenju sa dizelasima ali nece da uporedi atmo benzinca i dizelasa jer dizelas tu odnosi pobedu u svakom slucaju.
Zato se uzimaju VW turbasi za primer kako bolje idu.z:lol:
Pa sto ne uzmes koreanca majstore?
A toliko ih volis........:hahaha:

zato sto je jedino pravedno porediti motore iste kubikaze i konstrukcije

znaci oba da imaju istu kubikazu i turbinu ili da je nemaju

koliko ide vw passat 2.0 tsi od 0-100 a za koliko najjaci 2.0 tdi?

- - - - - - - - - -

zato sto je jedino pravedno porediti motore iste kubikaze i konstrukcije

znaci oba da imaju istu kubikazu i turbinu ili da je nemaju

Ali je zato pravedno da benzinac ima u startu kao atmosferac dosta vise konja od atmosferskog dizelasa jel da?
Tu bi ti cvetao samo tako ali ne mozes pa ti je sad neravnopravno da i benzinac nema turbo.
Pa dizelasi su resili problem male snage upravo sa turbinom a ti non stop trtljas kako je atmo zakon e pa vidim kako je zakon.
Ne mozes da ga usporedis sa jednim dizelasem.z:lol:
I jos pricas kako dizelas ne moze da zaobidje kamion!!!
Jel vidis sad kako odvaljujes gluposti???:zlud:

Tihi te tvoje tvrdnje drže vodu kao rašeto!
Pojma ti nemaš, bolje da napustiš raspravu jer se samo blamiraš!
Daj bar odgovori ne ovo pitanje

Dali su svi europski ekonomisti glupi kad izračunaju da su flotni automobili pogonjeni dizel motoron bolja i isplativija opcija?

pa sama EU je tako skrojila zakone da natera ljude da kupuju dizelase, jer je na dizelasima 5 puta veca zarada auto proizvodjacima i samim drzavama jer sto skuplje vozilo = vise novca u budzet preko PDV-a prilikom prodaje vozila delova odrzavanja itd.

Nisu oni tupavi

Navlace ljude ko somove na bucku nesto nizom cenom po predjenom km u odnosu na benzin, a onda te oderu posle jer znaju da ti kad kupis auto nemas kud nego da dajes pare na opravke

Druga stvar firme koje kupuju flotna vozila - ista kupuju nova - i oni imaju garanciju na ta vozila 3-7 godina u zavisnosti od koga ih kupe pa ih se previse i ne tice da li ce se ta vozila kvariti , jer se ona u svakom slucaju ne zadrzavaju duze kod njih od te 3-4 godine.

Trece njih ne interesuje sto to dizel vozilo placaju 5000 evra skuplje nego benzinsku varijantu jer se njima to racuna kao trosak firme tj odbija im se od poreza pa ih briga.

E ali nas prosecan balkanski mucenik koji kupuje to vozilo polovno , i jedva skrpi tih 2-5000 evra za njega zato posle prodje kao zuti mrav, jer sve te popravke i kvarove mora posle da finansira iz svog sopstvenog dzepa.

Zato ja apelujem i ucim ljude da ne kupuju POLOVNA dizel vozila , jer ce da placu i ostanu bez dinara u dzepu a nov auto kupi sta god hoces , dok imas garanciju manje vise ti je svejedno dal se kvari ili ne.

I sta ti imas Tihi od toga sto apelujes i lupetas?
Samo ti se svi smeju jer si smesan.
Bolje priznaj da danasnji dizelasi idu jako dobro i da su tihi a da malo trose.
Te tvoje beljezgarije o potrosnji moze da proguta samo budala koja kao ti nikad nije sela u dizelas i vozila ga.
Ne mozes verovati doktoru koji nikad nije operisao a prica ti o operaciji.
Isto tako se ne moze ni tebi verovati jer nikad nisi imao dizelasa u svom vlasnistvu.
Kapito?z;)

:nosijelku:
Evo Tihi makine koju ti obozavas a unutra takodje ono sto ti obozavas. 2,0 16V.z:D
3.jpg

E a sad vidi kako nas srpski kupac razmislja!
Danas ga ponudim par ljudi i namerno odvalim 1250€ da vidim kako ce da reaguju i znas sta je prvo pitanje bilo?
JEL IMA PLIN???
:dash::dash::dash:
Koja smo banda i seljaci!!!
Znaci cenu sam rekao neverovatnu ali njma i to nije bilo dosta pa jos jel ima plin.:zlud:
Al dok ugrade plin onda mogu vec i dizelasa da kupe i to ti je ta prica o benzincu i dizelasu.
E zato ti ja non stop rusim mitove o plinu jer dizelasa kupis i ne postavljas glupa pitanja a za benzinca nema ko me nije pitao za plin pa i za Boru i za sve Pezoe 307 koje sam imao u proteklih par meseci.
Jos na svim forumima pisu svi da se ne treba uzeti auto iz inostranstva sa plinom jer onda je garant presao mnogo i da ga je bolje ovde ugradii jer imas onda i jeftine dizne i delove ali DZABA sve to jer ko ce izvaditi 400€ za plin iako se svi slazu sa ovim piskaranjem po forumima. Jos razmisljaju tako da auto sa plinom i bez plina treba isto da kostaju i da tu ne treba da bude razlike u ceni!!!!
Uzas.
E zato se kupuje dizelas i vozis se jeftino bez nekih vecih ulaganja a dali ce nesto da crkne u skorijoj ili daljoj buducnosti to je stvar na koju su spremni ali samo da se se sto jeftinije voze.

Vidi ovako.
Stigne mi pre neki dan poruka za jedan auto:
"Koja je poslednja cena?"
I jel to tebi ozbiljnost i kravata ili glupiranje?
Ni Dobar dan niti bilo kakvo interesovanje o autu i ja treba da mu odgovorim koja mi je poslednja cena a njemu tesko da potrosi malo kredita da sazna nesto vise o autu koji ga zanima.
E taj svakako nije ozbiljan i tom ne treba nista objasnjavati a pogotovo ne pricati o ceni.
E kad neko nazove pa se uljudno pozdravi i ne kaze ti odmah TI nego VI onda znas da je to potencijalni ozbiljni kupac jer ulazi u prpicu o automobilu a cenu prakticno ostavlja za kraj ili cak i ne pita za nju nego se najavi da dolazi da vidi auto.
A ova telefonska ekipa "Koja je poslednja cena?" zaista nikad nije kupila auto i ja to za 13 godina nisam doziveo iako sam bio i ljubazan i odgovarao na poruke i svasta pokusavao sa takvim likovima i na kraju PRC.
Jeste sad shvatili sta je ozbiljan kupac?
Jos najvise volim kad dodje cela porodica jer to veoma obecava da ce da kupe auto ako im se svidi i ako se dogovorimo oko cene.
Postoje i nacije kao npr madjari koji su veoma ozbiljni kupci i malo ih je koji hoce da prekrate dan jer im je dosadno.
Ma cega sam se sve nagledao to mogu da pisem i pisem.

E a sad vidi kako nas srpski kupac razmislja!
Danas ga ponudim par ljudi i namerno odvalim 1250€ da vidim kako ce da reaguju i znas sta je prvo pitanje bilo?
JEL IMA PLIN???
:dash::dash::dash:
Koja smo banda i seljaci!!!
Znaci cenu sam rekao neverovatnu ali njma i to nije bilo dosta pa jos jel ima plin.:zlud:
Al dok ugrade plin onda mogu vec i dizelasa da kupe i to ti je ta prica o benzincu i dizelasu.
E zato ti ja non stop rusim mitove o plinu jer dizelasa kupis i ne postavljas glupa pitanja a za benzinca nema ko me nije pitao za plin pa i za Boru i za sve Pezoe 307 koje sam imao u proteklih par meseci.
Jos na svim forumima pisu svi da se ne treba uzeti auto iz inostranstva sa plinom jer onda je garant presao mnogo i da ga je bolje ovde ugradii jer imas onda i jeftine dizne i delove ali DZABA sve to jer ko ce izvaditi 400€ za plin iako se svi slazu sa ovim piskaranjem po forumima. Jos razmisljaju tako da auto sa plinom i bez plina treba isto da kostaju i da tu ne treba da bude razlike u ceni!!!!
Uzas.
E zato se kupuje dizelas i vozis se jeftino bez nekih vecih ulaganja a dali ce nesto da crkne u skorijoj ili daljoj buducnosti to je stvar na koju su spremni ali samo da se se sto jeftinije voze.

dule ne to je dokaz da narod nema para. Nije mi jasno sta ti ocekujes da prodajes rols rojseve i bentlije u zemlji gde prosecan covek i to ako ima srece pa ima posao - radi za 25-30.000 din mesecno?

Drugo - jeftin a dobar dizelas to ne postoji. Ako je dobar ako su mu dizne turbina i pumpa dobri on kosta mnogo.

Poslednja izmena:
On kosta vise ali kad bi samo narod bio svestan da je to tek nekoliko stotina eura vise.
Neki su svesni i voze se sa uzivanjem i bez problema.
I ja ih tako platim malo vise a za to malo vise dobijem mnogo pa otud jos nikad nisam radio dizne i turbinu.
Npr sa mi je 4 auta na oglasu i svi su skuplji od vecine ali nije to bez razloga i jednostavno dobar auto mora da se plati. Dolaze ljudi i vide da je to auto ali ne bi toliko da plate i napravim ja lepu korekciju ali oni bi jos dole ali posto ja nisam socijalna ustanova onda odlaze bez auta iako bi voleli da ga imaju.
Pogresna matamatika im je u glavi a pogotovo kad pocnem da im pokazujem na stranim oglasima posto su takva kola ali to njih ne zanima jer ovo je Srbija i ovde sve mora da bude jeftino.
E pa na zalost -ne moze.

jeste pogresna matematika ali ne zbog matematike nego zbog nemanja

i ako daju 200 evra manje ( rade ceo mesec za te pare)

nadaju se da im se kvar nece desiti i da ce ustedeti 200 evra

a ne da ce posle dati 200 evra vise

mada nema garancije da se ni na skupljem autu nece pokvariti taj deo

Naravno da nema garancije. Pokvari se i nov auto u garanciji. Ali bar je danas lako vidjeti prosječnu cijenu nekog auta. I ne treba biti nikakav mudrac i uvidjeti da ako neko prodaje auto debelčo ispod cijene tu nešto ne štima.

Vidi ovako.
Stigne mi pre neki dan poruka za jedan auto:
"Koja je poslednja cena?"
I jel to tebi ozbiljnost i kravata ili glupiranje?
Ni Dobar dan niti bilo kakvo interesovanje o autu i ja treba da mu odgovorim koja mi je poslednja cena a njemu tesko da potrosi malo kredita da sazna nesto vise o autu koji ga zanima.
E taj svakako nije ozbiljan i tom ne treba nista objasnjavati a pogotovo ne pricati o ceni.
E kad neko nazove pa se uljudno pozdravi i ne kaze ti odmah TI nego VI onda znas da je to potencijalni ozbiljni kupac jer ulazi u prpicu o automobilu a cenu prakticno ostavlja za kraj ili cak i ne pita za nju nego se najavi da dolazi da vidi auto.
A ova telefonska ekipa "Koja je poslednja cena?" zaista nikad nije kupila auto i ja to za 13 godina nisam doziveo iako sam bio i ljubazan i odgovarao na poruke i svasta pokusavao sa takvim likovima i na kraju PRC.
Jeste sad shvatili sta je ozbiljan kupac?
Jos najvise volim kad dodje cela porodica jer to veoma obecava da ce da kupe auto ako im se svidi i ako se dogovorimo oko cene.
Postoje i nacije kao npr madjari koji su veoma ozbiljni kupci i malo ih je koji hoce da prekrate dan jer im je dosadno.
Ma cega sam se sve nagledao to mogu da pisem i pisem.
Ti sto salju takve SMS su van svih kategorija i ne treba ih ni pominjati, po nekim mojim iskustvima, tek onaj koji dodje da vidi auto moze se nazvati potencijalnim kupcem, e sad, svako ko je dosao je valjda i ozbiljan. Taj deo mi nije jasan. Dosla su ti dva potencijalna kupca, obojica imaju pare, koji je sad tu ozbiljniji i kojem moze korekcija cene, a kome ne?

E npr, zamisli prodavnicu televizora, neku veliku, i ispred pise za ozbiljne kupce odobrvamo popust 10%. Ja ne znam kako bih to protumacio.

Poslednja izmena:
Bravo je odlicna kupovina a za tih 4000€ ces tesko da nadjes a da je dobar.
Ako dodas jos jedno 500-700€ svakako ces pre naci dobar primerak.
Imao sam ga kako licno tako i za prodaju i uvek se ispostavilo da je bolji od Astre H,MEgana,#08 i da je cak mogao da parira i Golf-u.
Ako vec kupujes to godiste tu se moze naci i 1,9M-jet motor koji je najbolja motorizacija u tom autu dok posle 2009 godine nema vise tog motora nego 1,6 M-jet ali koji nije toliko dobar.
NAravno ono sto te mogu posavetovati kao neko ko ima iskustv sa tim autom je da gledas verziju sa 120ks jer nema leptire u usisnoj grani kao motor sa 150ks a i jeftiniji je nesto za odrzavanje.
Ja sam letos prodao moj Bravo 1,9M-jet 2008 sa originalnih 270k km za 4800€ pa zato kazem da ces tesko naci za 4000 dobar.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back