Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako pricas o starom Bravo.....moj savet ti je za benzinca 1.6 16 v (100 hp) ili 1.8 16v (115hp)(ovaj malo vise trosi ali je daleko bolji motor) ili disel 1.9 JTD...

Ipak mislim da jedan od ova dva benzinca sa plinom je najbolja opcija.....dizel je sigurno dosta skuplji sa ovim motorom jer se pravi od negde '99-'00

Model koji je neizmerno dobro napravljen i jako lep

Ja sam nekad vozio 1.8 16v GT i posle sam ga dao sestri koja ga i sad vozi.....odlican auto

Пази сад како ћу да га нахвалим :D шалим се, покушаћу да будем објективан :)

До сада нисам чуо да је неко имао озбиљнијих прблема са мотором (било којим) осим наравно од возача мазги, али њима ни 123ка није издржала тако да они нису меродавни. Лично (наглашавам ово лично) не бих узимао бензинца јер заиста много троше (испод 10 ниједан у граду), а варијанту са плином некако одбацујем (опет индивидуална ставка). Наравно, ако се одлучиш за бензин препоручујем 1,6 јер је 1,4 слабашан, а 1,8 троши знатно више а не даје толику разлику. Ови 2,0 су прича за себе и мислим да се не уклапају у твој профил потреба (у жеље би се можда уклопили) ;)
Што се тичр дизела, ја сам задовољан мојим 1,9ТД (75КС). Иде солидно, уме да повуче (додуше тек када укључи турбину, али се навикнеш), а од одржавања за сада нисам имао ништа на мотору осим замене уља и оне замене сета квачила када сам га тек купио.
То је што се тиче мотора. Сад што се тиче аута генерално. Немој ни под каквим околностима дозволити да приуштиш себи ауто без климе!!! Спомињаћеш ме због ове ставке ;) Даље, моја Брава је 2001. год и лимарија је заиста добра и нигде нема чак ни назнаке о труљењу. Нисам сигуран да ли је лимарија поцинкована. Ауто је на брзини до 120 прилично миран и удобан и не претерано бучан. Кад се преће преко те брзине бука је приметна, а код лошијих примерака (раштелованог трапа нпр) осећа се и умерена нелагодност. Ових дана ћу морати да променим хомокинетичке зглобове јер ми је појавило кликтање при пуном мотању.
Имам два другара који имају БравО и то један има '98 1,6, а други 2001. 1,9јтд. Први је уградио плин (за који је пук'о око 1200еур) и обојица су мање-више задовољни. Овај други се једино жали на снагу као треба му више, док по мом мишљењу снаге има сасвим довољно. Не превише, али довољно за наше потребе и услове.
Одржавање није претерано скупо. Може ти бити скупо ако те западне примерак коме неки основни делови треба да се мењају сви одједном па да те све на гомили изађе много, али у принципу није скупо.

За наше године, потребе и услове у сваком случају топла препорука. Браво је први ауто за који сам признао да сам имао погрешно мишљење. Мислио сам да је обично 'талијанско гoвно на чијем задњем седушту нема места ни за пљескавицу, међутим када сам сео иза рођака који је 185 висок и имао солидно места за ноге, морао сам да променим мишљење. Можда делујем пристрасно, али кеве ми Невенке да нисам :mrgeeen: шалим се, стварно трудио сам се да будем што објективнији... КадЛупимЛупим се возио са мном до Бијељине, значи градска вижња, ауто-пут и магистрални пут. Све ситуације је видео како се ауто понаша, па ето можда он буде објективнији ;)

Е да... ево и једног линка који може бити користан:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Bravo

Hvala vam na odgovorima mada se i meni suzio izbor na golfa i 406.ali sticajem okolnosti posto su moja dva druga obojica kupili golfove a jos jedan drug ga vec ima neko vreme mislim da cu se ipak odluciti za neki dobar 406 2.0HDI da nebi pravili golf klub! Inace svi oni hvale golfa do neba i jeste istina da je precenjen u ceni a mislim da je malo i po kvalitetu ipak je on neka srednja klasa.Alfa ja mislim da bi joj bolje lezao neki jaci motor sto naravno vuce i potrosnju a i jeste malo momacki,malo tvrdji itd. Polovina 307-mice su bili van-ovi pa mi se to i ne rizikuje bas a 406 nekako pokriva najvise mojih zahteva,i lep u udoban i prostran i napred i pozadi. Samo treba da uvalim nekom moj A4 i pada 406-tica.

ja bi uzeo bravo....imao sam par komada..1.2 16v i 1.6 16v...inace dizele ne vozim i nikad nisam posjedovao neki dizel. i ako bude srece i zdravlja necu. moj 1.6 16v je imao 66kw-90ks i povlacio je ladno 190...odlican motor...ima snagu na svim obrtajuima...cak mu ne treba ni varijator kao tojotama..ovaj 1.2 ide isto solidno...trosi u gradu 8-8.5 l...jedino ne valja 1.4 krsh od motora..ugradjivao se godinu dvije i nikad vise u nekom drugom modelu..inace bravo je za klasu kvalitetniji od brave..a prilikom kupovine treba obratiti paznju da li je vozilo sklapao robot ili covjek...sa koje je proizvodne trake...ima neka oznaka cini mi se m ili nesto tako na shasiji. raspitaj se malo..sretno

Sto se Golfa TDI tice,dosta je skup pri kupovini,tako da ces tesko uzeti za 5000 eura da ima klimu i da je 97 god,bez klime moze za te pare.Inace su solidni za odrzavanje,sto se tice redovnog servisa,filteri su ti ista cena kao za golfa 2.znaci filter goriva oko 400 din.Jedino veliki servis u nekom jacem servisu ti je oko 150 eura.

Sto se tice Francuza,DCI motor trosi dizela manje nego VW TDI,ali je dosta skuplji za odrzavanje,ima dosta glupih stvari koje se pokvare,kod Clia cesto zezaju el.podizaci stakala,riknjava prekidac sva 4 migavca i tako te gluposti. Filter goriva za 1.5 DCI ti je oko 1500-2000 dinara.
Fiat nije los,dosta mlad auto za "male" pare

Golfa je malo teze naci da je u dobrom stanju,a ovo ostalo imas na tone.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back