Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za početak, svaki polovan auto je mačka u džaku i tu i najbolji mogu da se prevare. Međutim, postoje načini da se verovatnoća promašaja smanji, nikako eliminiše.
Elem, taj Logan se ne pravi dugo. Od onih koji ga voze sam čuo da su uglavnom zadovoljni. Lično nisam probao. Zato ću ti dati nekoliko samo opštih saveta. Recimo ako je pedala kvačila značajno izlizana to znači da je vozilo prešlo dosta km i to uglavnom u gradu. Pohabana ručica menjača i volan znače isto. Pošto se radi o autu koji ne može biti stariji od 5 godina svakako izbegavati onaj koji ima pohabana ili pocepana sedišta. Dobro bi bilo i da su mu gume prvougrađene (raspitaj se kod ovlašćenog dilera koje se stavljaju na novi auto). Obavezno provozati auto koji se namerava kupiti. Ne sme da vuče u stranu, a lupanje na neravninama otkriva neispravnost. Probna vožna treba biti što brža,jer se neki nedostaci pokažu tek pri višim brzinama. Pošto je u pitanju vozilo s prednjim pogonom, treba isprobati i homokinetičke zglobove, i to tako što se volan okrene do kraja u stranu i naglo startuje vozilo. Kliktanje otkriva neispravnost. Isto ponoviti i u drugu stranu.
Što se limarije tiče, pažljivo se zagledaj u boju. Nijansa mora biti svuda ista. Stani uz automobil i zagledaj svaku stranu ponaosob. Talasi na limu otkrivaju peglanje. Proveri da li se sva vrata lako zatvaraju. Teško zatvaranje može takođe biti znak da je lupan. Sva vrata, hauba i poklopac prtljažnika poraju lepo nalegati i ni sa jedne strane ne sme biti odstupanja inače...znaš već...
Pogledati treba i oznake na staklima. Obično tu piče godina proizvodnje. Kako bilo, te oznake moraju biti iste na svim staklima - ako nisu, onda je neko staklo menjano.
Sad ako neko još može da kaže nešto specifično za Logana, ima čast ...

Ја бих од тога узео 406 или Голфа. Овог првог јер је велик, а ХДИ мотори су се показали изузетно добро тако да је то уз француску удобност (по мом мишљењу) пун погодак. Голфа бих узео јер је он у категорији са овом Алфом која је бензинац па самим тим повлачи већу потрошњу и више лове за гориво, и 307цом која јесте квалитетна, али... уствари... кад мало боље размислим није 307 лошија од Голфа... оба модела су добра и избор између ова два спада на лични укус и ствар афинитета ;)

Sta bi ste mi preporucili? Cetvoroumim se! 1.alfa 156 1.6, 2. golf 4 1.9TDI-110ks, 3. peugeot 406 ili 4. 307. Svi se preko 2001g proizvodnje i sa slicnim paketima opreme a mene interesuju opsti utisci i No.1 od ova 4 auta tj.kvalitet izrade,udobnost,cena i dostupnost rez.delova,mane i vrline...

golf dvosed?

golf4 110konja - to je jedan od najboljih motora od TDIa. Jos ako je 4-motion...
preporucujem golf4.

Sta bi ste mi preporucili? Cetvoroumim se! 1.alfa 156 1.6, 2. golf 4 1.9TDI-110ks, 3. peugeot 406 ili 4. 307. Svi se preko 2001g proizvodnje i sa slicnim paketima opreme a mene interesuju opsti utisci i No.1 od ova 4 auta tj.kvalitet izrade,udobnost,cena i dostupnost rez.delova,mane i vrline...

Golf je precjenjen;
Alfa je momačka, ali vrlo specifična i nije za svakoga;
Od ova dve francuza 406, bez razmišljanja, auto je prostran, udoban, ide dobro (doduše ja sam vozao 2.0 benzin) većinu dijelova možeš naći jeftinije kopije.

S postovanjem cenjeni ljubitelji i znalci automobila pomozite mi oko ovoga pitanja.
Kupio bih Hyundaj elantru pa ko ima iskustva neka ga prenese .
Zanima me kakvi su im motori i kvalitet plastike enterijera ,trapovi itd.:P:P:idea:

Fenomenalan auto,preporucujjem motor 1600ccm/77kW. Tih,udoban,startan. Servisna mreza im je dobra i ove godine planiraju da je povecaju. Prekjuce sam vozio Elantru mog prijatelja(relacija BG-Nis i nazad),koja je za 11 meseci presla 39.000 km. i do sad nista sem zamene ulja i filtera na vozilu nije radjeno.
Na enterijeru nema nikakvih znakova habanja. U voznji je skoro beshumna,rupe ne oseti,izuzetno stabilna i vrlo startna.Sve pohvale za vozilo. E, da, on ima ugradjen neki italijanski gas,znaci,nema razlike u vuchi gas-benzin. Zato je auto i presao ovoliko km, onaj spava u kolima.... Pozdrav;)

I moj glas ide Pežou 406. Nesumnjivo je najudobniji i najprijatniji za upotrebu. Golf je možda malo zgodniji za održavanje, mada je i on skup s te strane (kao i svaki noviji auto), ali je tvrd, manja je tu kabina, a i veliki mamac za lopove, što kod nas nije beznačajna stavka.

Za lopove da. Za 30 secundi se krade taj auto. Ni zeder mu ne moze pomoci. I za zeder postoji sprava. Nisu lopovi naivni. Danas samo pun kasko ti moze pomoci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back