Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ako nisi primetio ja sam okacio link ka novijim kolima i bas to su ta kola koji kupuju trgovci koji trguju sa novijim kolima i evo zadatka za tebe da mi nadjes tako mlad auto na oglasima gde ce se videti kilometraza od 300-400k km.
Ubedjen sam da ga neces naci a ovde ispada s obzirom da branis te trgovce novijim kolima da mozda i ti imas tako nesto gde si takodje spustio kilometrazu.
Ja sebe mogu da hvalim a to cine i drugi i kao sto sam vec ranije rekao ajde takodje nadji jedan jedini negativan komentar o tome da sam nekog prevario i onda cu ti sve priznati a dotle posto nemas osnov da pricas o meni i mojoj trgovini mozes samo da izmisljas.
I da,merodavno je to sto se kilometraza poklapa u carinskoj jer da je tamo spustana onda bi se to videlo na autu a i postoji uvek neki trag tj pokazatelj dali je auto toliko presao.
Veruj mi da je uglavnom obrnuta prica gde je u carinskoj deklaraciji veca a na satu manja.A sto se tice servisne knjizice na svakoj mora da postoji pecat kad je napravljena i mora biti iz godine kad je proizveden i automobil.Ako je druga godina onda se zna o cemu se radi-lupani pecati i upisivana kilometraza ali naknadno i u Srbiji.

Опет паушална лупетања, ја у клин ти у плочу. :) То да ли неко тргује новијим или старијим колима апсолутно није никакво мерило да ли је преварант или није. Иди на половне аутомобиле па претражи аутомобиле старе пар година, например до 3-4 године и у опцијама захтевај са сервисном књижицом. Па ако те неки конкретно заинтересује ти назови продавца и тражи му број шасије. Онда иди у овлашћени сервис провери да ли се поклапа километража коју је навео са оном коју ти је излистао сервис. Ако се поклапа онда можеш слободно да идеш да погледаш ауто у каквом је стању, да ли је лупан, фарбан, очуван, убијен.... Ако ти ни сад није јасно шта сам написао, а понављам ово исто бар трећи пут онда мислим да ти имаш проблем којим би требало да се позабаве стручна лица. :)

Ево например октавиа 2009. са 283.000 км http://www.polovniautomobili.com/oglas2832381/skoda_octavia_16_tdi/

а да ли знаш која је највећа километража на огласима за исти аутомобил 2001-2002 годиште? 250.000 км

И о чему ми уопште причамо, о томе како су трговци новијим колима већи преваранти по питању километраже?

Eto jos jednom pokazujes da ne znas neke stvari!z:lol:
Fizicko lice,vlasnik vozila iz 2001-2005 ga nije koristilo u sluzbene svrhe u vecini slucajeva nije prelazilo kilometrazu kao ta firmina vozila tako da se neretko mogu naci primerci i ispod 100k km sto kod firminih vozila skoro pa da je neizvodljivo jer taj auto je uzet da bi se isplatio a ne da stoji.
Nedavno sam imao jedan autic iz 2001 sa pravih 34k km sto je zaista redak slucaj ali ima ih a trenutno imam i neka kola npr 2003 i 97k km sa originalnom servisnom i fiskalnim racunima iz ovlascenog servisa.
Ljudi moraju biti svesni da sve ovo mlado sto se sad prodaje po povoljnim cenam nije nista drugo do firmin automobil i otuda ta povoljna cena jer je auto licitiran i kupljen povoljno.
Isti takav automobil od fizickog lica koji ga kao prvo i ne prodaje jer je auto bas mlad i nema tu kilometrazu kosta bar 2k eura vise.Kao drugo i opravdano je skuplji jer nije bio nigde ,uglavnom,greban i havarisan pa farban za razliku od ovih firminih gde ja jos nisam nasao nijedan da nije radjen.
Ocit dokaz za to je i jedan Peugeor 407 1,6 HDI 2009 koji sam zamalo uzeo ali kad sam ga bolje pregledao auto je ceo u krug farban. Kad je tako mazen i pazen zasto je farban ceo u krug a nije bio nigde nabijan i teze havarisan sto se videlo? Bio je iscesan sa svih strana i zato je radjen! A zasto je tako nego do zato sto onom ko ga je vozio nije stalo do auta jer ga on nije platio nego ga je dobio na koriscenje. Ima logike zar ne?
E zato je 95% tih novih automobila iz uvoza farbano jer su ih vozili ljudi koji su ih koristili u poslovne svrhe i nisu mnogo obracali paznju na njih jer im je to radno sredstvo za razliku od vlasnika koji su ih platili i zaradili i samim tim,u vecini slucajeva,i cuvali. Naravno ima i onih bahatih koji ,verovali ili ne,menjaju ulje na 40-50k km tj kad se sete ali obicno se na takvom autu vide i ostali pokazatelji neodrzavanja i obicno su prljavi kao svinjac. E zato se kod nas na kolima mora raditi dubinsko hemijsko pranje da bi se sakrilo kakav je auto u stvari bio. Problem je sto kod nas vecina kupaca drobi kako voli da vidi auto u pravom stanju a u stvari kad odu da gledaju ocekuju da se sve cakli jer to tako mora da bude za njihov novac ne racunajuci da je bolje da vide auto u pravom stanju pa kad ga kupe da ga sami oteraju u specijalizovanu perionicu gde ce auto da se preporodi za 50 eura.

Да се не лажемо Дуле али процентуално гледано највећи број возила 2001-2002 са дизел мотором и километражом до 150-170к км се може наћи у Србији. А да не причамо о томе да су јефтинија него у земљама из којих су увежена. Изоловани случајеви као тај твој са километражом од 34к нису правило већ изузеци од правила и као такви не могу бити никакво мерило. Паметноме доста, а ти сад слободно настави да ме убеђујеш како не знам ово или оно. :)

Уосталом имаш ти на половним аутомобилима и трговаца који продају аута у баш таквом стању како си их описао, прљава као свињац, излупана са свих страна, а нису нова већ напротив стара по 10-12 година додуше и они слажу за километражу и то дебело. z:mrgreen:

Pa nisam ni rekao da ne slazu ali se to vidi na autu jer kola do 200k km u vecini slucajeva izgledaju jos uvek jako dobru tj enterijer im je odlicno sacuvan tako da kad vidite ritu od auta a na satu 150k km morate odmah znati da je to lesina koja je presla ko zna koliko.
Dizel koji je star 10 godina i da ima 150k km je jako tesko naci za ove pare za koliko se prodaju kola u Srbiji i dovoljno je da se sabere 2+2 tj da se kaze da kola preko prelaze od 20-40k km u privatnoj reziji i dobija se lako cifra 200-400k km.Ne znam samo zasto to narod ne prizna vise.
Sve u svemu ja se trudim da imam ono sto vecina drugih nemaju pa ko veruje veruje a ko ne neka kupi kod drugog auto sa 150k km.

E ja bih pre ovo!z;)
ivg1he.jpg

Pa naravno! Nijedna druga varijanta i ne dolazi u obzir!:ok:
Kod ovih novijih Toyoti se benzinci nesto nisu proslavili ali zato 2.0D4D i 1,4 D4D su vrhunski motori.
Nazalost 2,2 D4d ima takodje problema ali nama i nije interesantan jer je skup za registraciju.
Steta je sto kod novijeg RAV4 nije bio i 2.0 D4D motor nego samo taj 2,2 koji je trosio ulje i imao jos nekih problema.

Brjan Koen ga ima ali u benzinskoj varijanti i mislim da ces od njega cuti samo reci hvale.z:lol:
Sto se tice 1,9 DID motora moras da znas da je to inace motor iz Renault -a koji se kod njih zvao DTI i koji se dobro pokazao.Ima plivajuci zamajac koji u LUK brendu kosta oko 360 eura.
Taj motor se ugradjivao i u Volvo gde sam licno na jednom menjao taj plivajuci zamajac a uzeo sam polovan bas iz Space Star-a.

Koj pezo, koj motor ? :)
ja sam skoro na 200 000

JA sam imao pezo 405 GRD 1,8 dizel batice kod mene je presao 520 000 samo :)
kupio ga sa 30 000 godinu dana starog ... do 300k je odrzavan redovno u ovlastenim servisima ... nikako mu ne dodavaj aditive
ja sam na 50 litara nafte sipao 5 benzina dok nisam poslednje zime usuo aditiv onda me zezo jedno vreme ... inace tada su bile zime po mesec dana od -15 do -25
kao mina je palio

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back