Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo sto je problem je cena od 4000 jer za te pare moze da se uzme ili los primerak ili van.
A opet za te pare mozes da uzmes provereni Golf 1,9 TDI ali koji je 2001-2002 a da bude dobar i da te sluzi i da nije francuz koga ja licno vozim i zadovoljan sam.
C4 je ispljuvan i to ne bez razloga a to sto se tebi svidja njegov dizajn to je vec nesto drugo a tom logikom bi svi trebalo da kupe Alfe ali u praksi se pokazalo da imaju svoje vrline i mane ,bas kao taj C4.

Elektronika,elektronika i el.....z:)
Ima i sa motorom neke zezancije i znam dosta ljudi koji su visili po servisima a plus sto sam licno imao neke primerke na placu koji su morali u servis.Jedno vreme su trgovci automobilima,sto sam i sam,izbegavali C4 jer svakom je nesto falilo. Evo ja radim 10 godina sa kolima i verovao ili ne jos nijedan C4 nisam imao.
Rodjak je cak kupio C4 1,4 benzinac sa jako malo km i koji je kupljen u NS i nije zadovoljan jer ga je nesto zezalo i to mi je sam rekao da se zeznuo sto ga je kupio.
Po meni je 147 JTD bolji auto i jedini njen problem je trap ali ako ga cuvas tj izbegavas rupe,kocis pred lezecim policajcima i slicno mislim da i on nije toliki problem.
Zasto sam rekao Golf? Pa zato sto taj auto moze svasta da prezivi i da i dalje bude auto.Nije ni on savrsen i ima i on neke negativne odlike ali se istice i vredi uloziti u njega.
Bas iz tog razloga sam danas uzeo Seat Leona i jednog Golfonju jer to su trazeni automobili kod nas prvenstveno zbog proverenih TDI motora a onda i zbog samog kvaliteta i drzanja cene.
Ne kazem da su najbolji jer po meni je Avensis koga sam prodao prosle nedelje auto i po za njih ali narod malo zazire od japanaca i njihovog skupljeg odrzavanja ali koje je opet u granicama normale i redje tj ima manje kvarova nego kod evropljana.

Manje vise se slazem sa svim napisanim :ok: uz opasku da je Avensis, ako se ne varam, u klasi Passata.

Trap kod Alfe nije toliki problem. Najveci problem je sto iz uvoza uglavnom dolaze naceti trapovi, ali se na normalnim putevima to i neprimecuje, pa kad predju nekih 10k km, na nasim oranicama, krenu da lupaju i skripe. Onda se odrade kako treba, i nema problema u naredne 4 godine. Toliko u proseku izdrzavaju, eventualno uz neku sitnu zezanciju, npr stabilizator, ili jedna gornja viljuska itd. To zadovoljstvo sa materijalom i rukama kosta oko 350 evra (prednji + zadnji). Nije malo, ali nije ni puno. Pogledah neku temu na BMW-ovom forumu pre neko vece, vezanu za trap. Ni kod njih nije nista bolaj situacija, a trap je daleko skuplji, i ako ima samo po jednu viljusku (serija 3).

VW grupacija.:)
23hu5u9.jpg

Sto se tice ovog A7 meni licno nije nesto lep zadnji kraj i znam da kad ga vidim na ulici da se nekako najezim kako mi se ne svidja.Ali o ukusima se ne vredi raspravljati to je sigurno jer nekom je nesto lepo a nekom nije.:roll:

Ljudi u nedostatku znanja obratjam se svima za savet, pa izmedju ostalih i vama. Otju duzmem polovan auto naproletje, elem voljan sam da dadnem oko 4000e i mogu da skochim do Deutchland-a da kupim tamo auto. Dva automobila koja su mi trenutno u glavi su Mercedes A ili Mini Cooper, da li neko zna neshto o Miniju? Vidjam na netu oglase 10tak godina star mozhe da se nadje za te pare u Srbiji, no ne znam nishta o autu osim da izgleda izuzetno fantastichno. Neki savet, sugestija?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back