Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko bi vi procenili da vredi, dali novca za taj slupani Bravo JTD ?
Cisto me zanima koliko se razlikuje od mog misljenja.
Znam da je auto vise cenovne kategorije/ klase isto slupan ali u voznom stanju na svojim tockovima registrovan jos 10 meseci od vise ljudi procenjen na 300-500 evra i na kraju je prodat za 750 evra, posle mesec dana.

Za ovaj Fiat sa slike ja bih dao uvrh glave 400 do max 600 evra posto je auto jos i neregistrovan a to znaci duugo nije koriscen sto povecava troskove vracanja u zivot i za mnoge mehanicke sklopove koji su mogli stradati od ovog udara na indirektan nacin.

Poslednja izmena:
Uopšte mi nije jasno kakva je računica s tim slupanim Bravom. Čak i da uštediš npr 150 evra (a izvesno je da nećeš), voziš kalemljeni auto, a prethodno se cimaš s limarima, farbarima, otpadima i sl.
Pored ovoliko, bar karoserijski očuvanih Bravo i Brava, razmatrati neki lupani s željom da se prođe jeftino, je po meni LUDOST.

I na pitanje: koliko vredi taj Bravo, moj odgovor bio bi: vredi onoliko koliko bi na otpadu moglo da se dobije za njega + max 100 evra

Poslednja izmena:
Vredi on 1000eur a mozda i malo vise, havarisana vozila se dosta traze, u oglasima kad izadje havarisan auto sa normalnom cenom prodat je u roku od sat vremena. Kupuju ih majstori, preprodavci, moj cale je auto limar 80% nasih kola je kupljeno havarisano. Ja stalno jurim da kupim nesto udareno...

Sa ovim Bravom po ovoj ceni nema nikakve racunice, ali da je 1200eur verujem da bi se otimali oko njega...

Poslednja izmena:
Ima računice, ukoliko ti su pola porodice i prijatelja mehaničari, limari, farbari, autoelektričari (da ti naplate samo ruke i koje pivo), a lupani auto je bio skroz super, osim tog lupanog dela. A šta ako su mu ostali delovi ionako bili za zamenu (nerealno mi je to psihološko pripisivanje mehaničke perfekcije lupanom autu)?
Ja, recimo, nikada se ne bih baktao sa takvim vozilima.
Da bih eventualno razmotrio ulazak u tu vrstu rizične avanture, ušteda mora biti bar 1.000+ EUR... Na polovnjacima u cenovnom rangu do 3.000 EUR, toga NEMA.

vredi onoliko koliko bi na otpadu moglo da se dobije za njega + max 100 evra

Na onom datom linku ceni se (trazeno a koliko se dobije je pitanje) 600 + - 200 evra za najvecibroj primeraka.

Ni meni nije jasno kako neko ocekuje da je moguce da postoji zarada na autu za otpad pa bi ga jos transportovao hiljade kilometara, placao carinu, porez, registraciju...
I uopste zar nije odavno zabranjeno uvoziti havarisane/ sa otpada/ neispravne tehnicki automobile.
Po definiciji i na ispravnom autu vlasnik gubi po pravilu prilikom prodaje, tek sa slupanim logicno je da je vrednost minimalna.
Ali kod izgleda jos ne vaze uobicajena pravila.
Znam da su trazeni slupani ili bilo kakvi polovnjaci modela koji su zabranjeni za uvoz i to zbog papira, tj da su vec bili registrovani kod nas pa onda svakakva miljanja sa njima. Tako je bilo ranije pre 5-6 godina, ne pratim da li je i dalje slicno.

Из Италије превоз плаћају 220-250 евра (оквирно) у зависности ко ти превози возила и из ког дела Италије.

Ja bih jako voleo da je tako ali nije.Pogotovo sto su u poslednje vreme jos poceli da dizu cene zbog goriva.
Tolika cena moze da bude sa same granice Italije ali tu su se kola rasprodala i sad se vec dovoze iz Rima,sa Kalabrije a tu kosta i po 420 eura dovoz na velikom kamionu sa 9-10 automobila.

@skiza
Volvo je dobar auto ali je skup za odrzavanje i licno sam imao na jednom da promenim plivajuci zamajac na 1,9D motoru i polovan je kostao 250 eura a srecom pa sam uspeo da nadjem jedan iz Mitsubishi-ja jer nose isti motor a cim nije Volvo odmah je jeftiniji.
Eno kolega ga ima na placu i ne moze da ga proda pa ti vidi dali ti je takav auto neophodan pored Focusa,Stila,Megana,Golfova koji nisu nista specijalno ni losiji a ni bolji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back