Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
[Ne_Vazim_Se];21324516:
a ti shto si radio za njega nisi uopshte prevarant pvaaaahahhahahahahahhahahah

koje klasichno negiranje odgovornosti :D

svi su prevaranti samo on nije :mrgreen:

burezeru, ovo je Srbija... svi se snalazimo... pa shta :D

Можеш и тако да гледаш али је онда преварант и продавац у маркету који ти на каси наплати сок на коме пише 100% воће. :) У сваком случају читава ова расправа је почела када сам добронамерно рекао човеку да се припази алфе јер је врло вероватно да је прешла више него што пише. Вероватно сам хтео да га преварим па ме је Дуле напао да сам глуп, а на крају си ти закључио да сам преварант. Интернет логика. :mrgreen:

ma jok burazeru, nego svi smo mi na neki nachin prevaranti pa i shto kazesh taj prodavac u marketu. jeste, kako nije. :)

a svi ti auti su preshli vishe nego shto pishe, i svi mi to kapiramo veruj mi :mrgreen:

ali dobro... ok sa tvoje strane shtop si hteo da pomognesh liku... mada kapiram i Duleta shto se nervira, trujesh mu posao :mrgreen:

ne, meni je bilo samo smeshno to kao gazda vara i ja znam da vara i ja varam za njega al ja sam chist :mrgreen: ..,.nash kao :D

Ма разумем ја шта си ти хтео да кажеш. Једноставно запослиш се и као и у свакој фирми тако и у тој постоји оно што се зове политика фирме о којој се ти као радник не питаш ништа. Али ја не браним ту политику нити убеђујем људе у глупости. Хтео сам да помогнем човеку па на крају испадох грбав. :mrgreen:

Иначе из те фирме сам касније прешао у другу која има дијаметрално супротну пословну политику. Ниједан ауто се не лицка и не замазује и ни на једном ауту се не враћа километража. Могу ти рећи да је просто била милина радити без икаквог притиска. :)

П.С.Ни код оног првог нису сва кола била са фингираним километражама али отприлике 50% јесу. А није била реткост ни да сам газда не зна стварну километражу за возило које је стигло из Италије јер су они можда и гори преваранти од наших трговаца.
И пошто је фирма између осталог радила и са ситним препродавцима, значи продаја кола у сировом стању онако с камиона ја сам као запослен такође имао могућност да по такозваним дилерским ценама купим кола па сам у пар наврата купио да препродам ауто и тада сам бирао кола са правом км јер једноставно нисам желео да ме после неко приватно цима јер је преварен.

Poslednja izmena:
Иначе из те фирме сам касније прешао у другу која има дијаметрално супротну пословну политику. Ниједан ауто се не лицка и не замазује и ни на једном ауту се не враћа километража. Могу ти рећи да је просто била милина радити без икаквог притиска. :)

Gde to brate ima, takva firma, daj mi link, moze na pp :) bas bih voleo da vidim i to :)

[Ne_Vazim_Se];21324614:
ma jok burazeru, nego svi smo mi na neki nachin prevaranti pa i shto kazesh taj prodavac u marketu. jeste, kako nije. :)

a svi ti auti su preshli vishe nego shto pishe, i svi mi to kapiramo veruj mi :mrgreen:

ali dobro... ok sa tvoje strane shtop si hteo da pomognesh liku... mada kapiram i Duleta shto se nervira, trujesh mu posao :mrgreen:

ne, meni je bilo samo smeshno to kao gazda vara i ja znam da vara i ja varam za njega al ja sam chist :mrgreen: ..,.nash kao :D

U prirodi ljudi sa ovih prostora je da glume poštenje, a vrlo ih je malo takvih... endemična vrsta :mrgreen:

Vidis big riveru ko je ko i sta!
Ja tebe nisam nazvao glupim ali ti mene zoves prevarantom sto je mnogo jace ali opste je poznato da je napd najjaca odbrana.
Takodje smo se uverili da si ustvari i ti prevarant i sad kao radis kod postenog :hahaha: i mi ti sve verujemo -kao i ti meni!:hahaha:
Kako se zove poslodavac? Nisi nam rekao a mozda ga poznajem pa ti mogu reci ko je i sta je.:per:
Jos jedna stvar vrlo vazna je to sto ti nemas svojih 10-tak automobila i zarobljenih 30-40k eura i pricas o postenju.Kad budes u toj situaciji onda cu te pitati dali si totalno posten kad ti pare stoje zarobljene mesecima jer hoces da budes posten i kad vidis da ne ide budes malo neposten i resis problem a opet nikog nisi specijalno zavrnuo jer ce taj auto da ide jos 200k km bez problema a kupcu realno treba da predje tu kilometrazu oko 10-15 godina a toliko ga 95% kupaca nece zadrzati.

Дуле нећу ни рећи о ком послодавцу се ради јер не би било коректно с моје стране да кварим људима посао, то што више не радим у некој фирми не значи да треба да се серем по њеном имену. У сваком случају ти си моје писање потврдио у више наврата али разлоге које наводиш су верујем свима смешни. :) И какве везе има да ли ти мени верујеш и да ли ја теби верујем кад си ти сам потврдио да враћаш километражу? Ја колико сам схватио из твог писања ти покушаваш да објасниш да си ситан преварант или преварант по потреби, а из петних жила се упињеш да одбраниш оне највеће преваранте. Шта ћеш следеће да напишеш, да су најпоштенији трговци у Шапцу? :mrgreen:

то што више не радим у некој фирми не значи да треба да се серем по њеном имену.

Poshtovanje brate.

... a svi to rade ovde, nash kolko me to nervira.

Ili, posvadjaju se sa nekime pa se*u o toj osobi a do juche su bili na prst u dupe fazon... ili raskinu sa devojchicom pa je onda odmah ku*va, drolja, ovakva, onakva...

Nachi, pametan chovek nikada nece to da radi, jer su njegove odluke i njegova proshlsot deo njegove lichnosti, tako da ke*ajuci po tome *****sh po sebi zapravo. :)

Ма Дуле зна одлично о чему ја говорим али из неког само њему знаног разлога је осетио потребу да ме нападне и ако ауто око кога је све започело не само да није његов него није ни у Србији. А обзиром да је много дуже у том послу него што сам ја био смем да се кладим и да боље од мене зна каквим су све преварама склони наши трговци и какве све кршеве увозе. :)

a brate to se podrazumeva realno... mislim gledaj to ovako... ja sad na primer da hocu da budem preprodavac, ali da budem skroz poshten, razumesh... morao bih da stavim cenu 500 evra gore u odnosu na isti auto koji prodaje vlasnik neki da bih zaradio... a onda niko nece da ga kupi.

fora je da uzmesh malo loshiji auto, predstavish ga kao isti i prodash ga za iste pare kao ovaj malo bolji.

al to ni nije neka prevara, ako se potrudish da taj malo loshiji bude dovoljno dobar.

je*iga brate moraju ljudi da se snalaze takvo je vreme doshlo shta cesh

Oslovljavaš me sa "mali", a veći sam od tebe za nekih +10 cm, toliko sam otprilike i deblji u kilogramima... :roll:
Aha, a koliki je tom Puntu gepek? Može li u taj Punto da śedne petoro ljudi sa prtljagom i da krene neđe? Nije problem što nijesi vozio, problem je što pričaš stvari koje nemaju veze s mozgom... Možda ti i možeš da staneš u jednog Punta, ali provozaj jednog, evo da ne prećerujem, A4 ili C klasu, pa ćeš da vidiš o čemu ti pričam.
Ma ok imao sam ja i 105kila pa sam omrsao. Puntov gepek je dovoljan u vecini slucajeva ako bas treba jos mesta tu je galerija ja sam dosad presao preko 60k sa mojom masinom i 2 puta na more isao-porodicno.
U pravu si ne mogu pozadi da stanu trojica kao ja,dvojica taman , ali tri zenske mogu :P .Nisi shvatio ja sam posedovao ta kola krace ili duze vreme ,a bio sam putnik u mercedesima i nije velika razlika sve to.
Sta ce mi kola koja jure 220 kad je u celoj Srbiji max 120 a najcesce dozvoljene brzine na putevima su 60-80. Inace zvucna izolacija kod punta je odlicna do 100 km/h. Najekonomicnija voznja i najkrace vreme je bas u 5toj na 2300 ob. i 80 km/h,trosi 4l/100km.

Извињавам се због дуплог поста али да раздвојим... Еви један пример Дуле шта ја сматрам под поштен трговац, цитираћу текст са сајта једног ауто плаца, да их не рекламирам кога интересује лако ће их пронаћи.

G A R A N C I J A

Pod punom MORALNOM, MATERIJALNOM i KRIVICNOM odgovornoscu Kupcima nasih vozila garantujemo:

1. za poreklo vozila

2. da je zemlja uvoza NEMACKA

3. da je INO Faktura originalna

4. da je izvozna deklaracija originalna

5. da je kilometraza originalna

6. da vozilo nije havarisano

7. da vozilo poseduje servisnu istoriju

8. da su carina i pdv placeni u skladu sa zakonom

Ukoliko Kupac utvrdi da bilo koja od gore navedenih stavki nije istinita spremni smo na nadoknadu 50% vecu od nabavne cene!

Не знам да ли је у пракси све горе наведено баш тако али то су ствари које се прилично лако могу проверити.

Ma ok imao sam ja i 105kila pa sam omrsao. Puntov gepek je dovoljan u vecini slucajeva ako bas treba jos mesta tu je galerija ja sam dosad presao preko 60k sa mojom masinom i 2 puta na more isao-porodicno.
U pravu si ne mogu pozadi da stanu trojica kao ja,dvojica taman , ali tri zenske mogu :P .Nisi shvatio ja sam posedovao ta kola krace ili duze vreme ,a bio sam putnik u mercedesima i nije velika razlika sve to.
Sta ce mi kola koja jure 220 kad je u celoj Srbiji max 120 a najcesce dozvoljene brzine na putevima su 60-80. Inace zvucna izolacija kod punta je odlicna do 100 km/h. Najekonomicnija voznja i najkrace vreme je bas u 5toj na 2300 ob. i 80 km/h,trosi 4l/100km.

pa jeste to sve tachno da i nema neke velike razlike dok se vozish unutra, na zadnjem sedishtu, 80... ogromna razlika izmedju tog Punta i te Mechke vidi se pri sudaru.

ekonomichan (chitaj mali) auto kupi samo ko mora zbog finansija (a to je 90% ljudi ovde nazalost) ili ko bash ne kapira da su zakoni fizike neumoljivi.

[Ne_Vazim_Se];21325883:
je*iga brate moraju ljudi da se snalaze takvo je vreme doshlo shta cesh

dzaba psovke ko da ljudima padaju pare sa neba a ne da jedva skupe neku crkavicu , bas je i punto najbolji u tom sto nema ucesca a kamata je najniza u odnosu na bilo koji drugi tip kredita poljoprivredni ,stambeni o kesh kreditu i da ne govorim.

I to govori u kolikoj buli smo ,sad varaju na gorivu ,na kolima ,na svemu ,nas standard je srozan na nivo afrike a ne evrope, i sto je najgore to je ljudima postalo normala! ,znaci niko se ne cima vise zbog toga -strashno...
imamo automobile koji su presli boga oca po putevima izdvajamo za rezervne delove milijarde ,nemci trljaju ruke jer su uvalili otpad i zaradili i jos ce zaradjivati na delovima godinama, umesto da zaposlimo nase ljude i vozimo nase.

ma da bre uzas. upravo tako, ljudi tog punta uzimaju jednostavno jer je najpovoljniji kad je nov zbog tih uslova kreditiranja...

i to bukvalno ono smor uzmesh to i to ti je... poshto posle par godina nesh dobiti ni pola njegove vrednosti.

.. tuga brate.

isto tako moj matori shto je tripovao novo je novo pa se izbacio 4 i po soma za novog Juga sa Pezo-ovim motorom 2006. a sad ne bi mogao ni za dva soma da ga proda.

Smor. Propala Srbija.

@big river
Pa nisam ja ni rekao da kazes ime firme koja vara nego ove koja ne vara.To valljda mozes da kazes jer su to posteni ljudi a dobar glas se daleko cuje.:) Mozda neko sa ovog foruma kupi auto od te firme koja ne vara?
Sto se tice garancije samo daj link ka tim kolima pa da utvrdimo svi zajedno koje su to cene za ta kola.Pazi molim te,iz Nemacke! Ja sam uvezao 10-tak automobila iz Nemacke u extra stanju pa sam na kraju izvlacio svoje pare jer su mi poredili cene sa najvecim italijanskim krsevima.Da se razumemo nisu svi italijani losi i ima ih u ekstra stanju ali takodje moraju da se plate a to verovatno i sam znas.
@ne vazim se
Sta da ti kazem osim da si ti jedan od onih koji hoce da razumeju situaciju i zato -bona!:worth:

[Ne_Vazim_Se];21325963:
ma da bre uzas. upravo tako, ljudi tog punta uzimaju jednostavno jer je najpovoljniji kad je nov zbog tih uslova kreditiranja...

i to bukvalno ono smor uzmesh to i to ti je... poshto posle par godina nesh dobiti ni pola njegove vrednosti.

.. tuga brate.

isto tako moj matori shto je tripovao novo je novo pa se izbacio 4 i po soma za novog Juga sa Pezo-ovim motorom 2006. a sad ne bi mogao ni za dva soma da ga proda.

Smor. Propala Srbija.

Izgubio 2,5 soma na novom autu vozenom 6 godina.A na kom to jos autu moze? Gde to ima da kupis nov auto,vozis ga 6 godina i padne mu vrednost samo 2,5 soma?

A odakle ti to da radim u Nikšiću?
Eto, toliki je strah od Nikšićana da ne smiješ čoeku spomenut ime :hahaha:
Ja u inostranstvu i poslujem, uglavnom, u Crnoj Gori se uglavnom bavim nekretninama... jel to neka kriminalna radnja?
Opet kažem, ne poslujem u Nikšiću ;)

Zasto bih uglednom coveku provlacio ime po forumima,nije on tvoj sef Brana kriminalac pa da je to normalno.
Kad lazes,trudi se da to bude logicno,ti ni to ne znas,izgleda da ipak kucas sa neke klinike.Svi koji su se bavili nekretninama u CG su popucali tako zestoko da ce se tek besiti i ubijati.Jedino si ti "zaradio",u mislima.:D
A "inostranstvo"vidis kad odes kod tetke u Srbiju...par puta godisnje.
I vodi malo racuna sta lazes,zapisuj.Prvo si vozio Toyotu,pa si joj dodao luksuzni SUV,kao drugi auto,a sad imas i treci,narravno opet LUX kategorije,ma da mi je znati kad stignes da ih sve voizis. :D

Poslednja izmena:
Da je vozio Mecu,presao bi istu kilometrazu,ali bi prsao 15K,toliko bi mu cena bila sada niza.
Sve ima svoju cenu.
A onda da ga pita covek,a koji ce mu qratz Meca,da mu vidi komsija.:D

Mercedes da ne valja ne bi ocuvana w124-ka stara 20 godina drzala cenu 2000-3000 evra,a jugo 2008 jedva se proda za 2000 evra.......Sto kazes ,,sve ima svoju cenu".....

budes malo neposten i resis problem a opet nikog nisi specijalno zavrnuo jer ce taj auto da ide jos 200k km bez problema a kupcu realno treba da predje tu kilometrazu oko 10-15 godina a toliko ga 95% kupaca nece zadrzati.

Interensantno glediste, malo neposten.
I onaj na pumpi nije nikog specijalno zavrnuo kada sipa 3 litre vode u 7 litara benzina, ide auto i dalje....
I onaj na kasi u supermarketu nije nikog specijalno zavrnuo, racun 700 dinara primi hiljadu dinara a na kusur zaboravi...
I onaj na naplati putarine nije nikog specijalno zavrnuo, po zelji koliko i kako..

Ne postoji malo nepostena vracena kilometraza. Broj km je jedan od osnovnih elemenata koji odredjuje trzisnu cenu.
Izmena tj sakrivanje prevare tog podatka je isto sto i zavlacenje dzeparosa u novcanik u recimo autobusu.
Samo je malo zavrnuo, nista specijalno.
I nije to personalno pitenje, i nije protiv tebe, samo treba prave stvari nazivati pravim imenom.

Pravilo je da se uvek krece od malog nepostenja a onda se napreduje u "poslu", od pamtiveka.

Niti branim niti napadam, ali pricati o postenju moze samo onaj koji to striktno sprovodi i nema putera na glavi.

A da je situacija kod nas prenaduvana sa vaznoscu tih kilometara i famoznog godista jeste, tako i trgovci oglasavaju aute i ne navode prednosti ili mane pojedinacnog primerka a tako i kupci pitaju prvo te formalne podatke bez da pogledaju uopste vozilo.

I taj zacarani krug gde se ocekuje da se bude veci prevarant od onog drugog (bilo kupaca vara prodavca ili obrnuto) unistava trziste i one postene kako kupce tako i postene prodavce. Pa su sami trgovci automobilima izasli na glas kakav jesu,
Opravdano ili ne pokazuje realnost.

I kod nas su svi "prvi vlasnik", gleda u oci i laze a papiru nedvosmisleno pokazuju drugacije. I sada takvom treba bilo sta verovati ??
Postali smo dno bunara, poslovni moral zaboravljena stvar. I nije to samo sa automobilima, ima i drugih oblasti.

I da, ima pa eto cak i kod nas polovnih automobila kojima nije vracena kilometraza, koji imaju originalnu otpremnicu od prvog vlasnika kada je preuzimao auto iz salona, originalnu fakturu, vode se pravno jedino na samog vlasnika, itd auto kakav i inace treba i mora da bude u ponudi kada se tezi profeisonalnom nivou bavljenja trgovinom.
Redja pojava ali ima takvih.

PS. pricam o temi, ne o osobi A ili osobi B i ne odnosi se na nekoga specificno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back