Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala vam svima na savetima, danas bih trebao otici i videti uzivo sve automobile. Ja se iskreno preterano ne razumem u mehaniku. Ovo su automobili koji mi se dopadaju. Nemam decu niti mi je auto potreban zbog posla. E sada gledao sam po netu komentare za ove automobile, za hondu sam cuo da dosta trosi ulja neko je ima taj problem i da su imali problem sa kvacilom
http://forum.hondaclub.hr/index.php?showtopic=22
sto se tice potrosnje svi su tu negde.a iskreno svaki savet mi znaci. Dok sam prodavao svoj auto svako ko je dosao dosao je sa nekim ko se razume (na kraju ga je kupio lik koji je poveo dvojicu) :)
a ja cu koristiti vase savete i to je jedino sto imam.
tako da mi je dobro doslo sve sto napisete, misljenje, procene sta god
hvala vam jos jednom na tome

Pazi, za svaki, ali svaki auto mozes da nadjes na netu koje su mu mane, ali to ne znaci da je svaki primerak takav. Konkretno, za ovaj Civic su to neka vozila iz nekih serija. Jeste, ranije je to bilo u nivou statisticke greske kod Honde, ali ova sto si je gledao je pravljena u UK, a ne u Japanu. Iz te generacije, jedino Civic limuzina dolazi iz Japana i jeste sa manje problema, ali i britanski nije uopste los.

Prethodni je sa 140ks isao do 100 za 8,9s, a znam par njih koji su to potvrdili i u praksi :)

A moj je jos jedna generacija iza, ali je laksi za jedno 100kg, pa sa 110ks stizem do 100 za nekih 9,5s, a mozda i bolje. To su sve vtec motori, koji imaju promenjiv razvod ventila, ali i bregaste sa razlicitim velicinama bregova, pa kad ga stisnes na veci broj obrtaja, bregasta se prevrce po tim najvecim bregovima i auto vidno dobije na snazi i ubrzanju.

Kod mene je, na primer, reseno ovako: do 2500rpm motor radi sa 12 ventila, preko toga ukljucuje svih 16, a od 3500rpm pokrece se vtec sistem i bas se oseti nalet snage.

E220 je izuzetan auto.
http://www.polovniautomobili.com/oglas1684332/mercedes_benz_e_220_avantgarde/

Od Honde [Civic] je po meni mnogo bolji izbor Mazda 6
http://www.polovniautomobili.com/oglas1645969/mazda_6_mps/
ili Acord
http://www.polovniautomobili.com/oglas1565105/honda_accord_20_benzin/

Mozes da doteras i Volvo XC70, ne znam koje su cene, kod nas ih nema.Ma sa 11.000 mozes svasta.:D

Fernando, hvala puno na savetu.Danas sam isao bas da pogledam ovaj Accord i mogu ti reci da nije los ni malo.
razmisljam se jos sta i kako. Ostavio sam da prenoci pa se nadam se sutra doneti odluku.
ali u svakom slucaju uzeo sam za ozbiljno generalno vase savete.

ljudi mnogo ste mi pomogli...
Mercedes sam skoro odustao pravi trzaje kada menja brzine na D (Drive) a ljudi su mi generalno rekli da povedem racuna o tome jer je to znak da je menjac pri kraju.
Honda Civic mora da se radi veliki servis, plus registracija + enterijer je dosta slabo ocuvan, zagrebano tamo gde se otvaraju vrata, po volanu itd..
Honda Accord mi se izuzetno dopala sa tim sto mi nekako ima samo ono osnovno sto sam imao i na svom automobilu ranije.Nekako kao da ima tu osnovnu veriziju opreme i to je to. Mada je auto i lep i ocuvan i bez ikakve zamerke.
POsle toga sam gledao neki Alfu 159 koja je bila havarisana sto je covek priznao tako da sam od toga odmah odustao
i poslednji auto koji mi je uneo pometnju jeste
http://www.polovniautomobili.com/oglas1556595/bmw_520/#0
covek je rad da mi ga da za 9500 garantuje kilometrazu, servisi su svi radjeni, auto je u odlicnom stanju.
i sada kad uporedim accord dve godine mladji i ovaj ovaj mi deluje nekako mocnije
e sada ne znam kakvi su sa odrzavanjem i jedan i drugi.. ili su tu negde..
odlucio sam da prespavam to pa da ujutru prelomim.. a i da procitam po netu mozda neki savetu ili jos neki auto da pogledam jer sam na vase pisanje odlucio pogledati accord i prijatno se iznenadio.
Hm.. imate savet za jos neki auto?

pa nije velika kubikaza.. 520 je u pitanju to je 2195 kubika.. sa obzirom da sam gledao mecku e270 ovo je smesna kubikaza u odnosu na to.
a potrosnja po bordu je oko 10.. dok covek kaze da je 12
a toliko je inace potrosnja Accorda, 12 litra po gradu
u svakom slucaju koji god da kupim ugradicu plin jer sam na svom imao plin 7 godina i nikad ni najmanji problem nisam imao. Ne da mi se isplatio nego sam bio prezadovljan!!\

p.s BravoF, ma ne zurim nego se iskreno nisam ni nadao da cu juce prodati auto, a imam jako puno obaveza jos mi sada slava ide i auto mi je neophodan ovih dana. Danas sam pukao samo 50 eura za taxi..

Sto se mene tice, razmisljas izmedju 2 odlicna auta :)

Ipak, za Accord je servis bar duplo jeftiniji, kao i bilo kakva popravka ili delovi, a manje je kvarljiv od BMW-a. Mislim da je ovo bitno prilikom kupovine polovnog vozila. Da su oba novi, to je vec drugo nesto. Takodje, potrosnja kod Accorda mora da bude bar 20% nizza od onog BMW-a, ali ako meces plin, onda to nije argument toliko bitan. U BMW-u ces imati bolji osecaj u voznji, ali ce te Accord bolje i bezbriznije sluziti. A da ne pricamo koliko se vise kradu BMW vozila od Hondinih kod nas.

Jos jedna veoma bitna stavka je da je ovaj Accord par godina kod nas bio bestseler, tako da su velike sanse da naletis na polovnjaka kome mozes da proveris celu istoriju i jos vece sanse da je stvarno presao tih famoznih stotinak hiljada kilometara. Tesko je naci iz uvoza limuzinu koja je stvarno toliko presla.

Acivi hvala puno na savetu. Slazem se sa svim sto si napisao. Vozio sam BMW kojeg sam prodao, generacija pre ove, tako da imam iskustva sa njim koliko toliko. Imam i dobrog majstora. O Hondu ne znam skoro nista, cuo sam od dosta ljudi da je bas hvale. Juce sam isao da je provozam i stvarno je auto super. Jedino sto si lepo napisao je osecaj u voznji..
Bmw ima dosta vise standardne opreme, ima onu navigaciju na sredini i jos dosta toga sto nema Honda, 2 godine je BMW stariji od Honde ali razmisljam i o tome koliko ce za par godina pasti cena jednog a koliko drugog. Za mog Bmw sam bio zadovoljan jer je u ovoj krizi kad je doslo do pada cena autromobila gubio u proseku 800-900 eura na godisnjem nivou. A sada za Hondu opet ne znam, niti sam vozio niti sam gledao nekad neku.
Za odrzavanje ne znam koliko je povoljna. Znam da mi je za Hondu Civic 2008 koju sam isto gledao rekli da je veliki servis oko 400-500 eura sto nije bas povoljno, a predpostavljam da je toliko i za Hondu Accord. Cekam da dodju po mene pa da jos probam tog BMW posto ga juce nisam palio video sam samo spolja unutra ali redovno pratim sta ko napise. Jer mi znaci svaki savet.
Auto kupujem da bih ga vozio narednih 4,5 godina.

Ima jedna stavka koja je kod BMW-a pravilo a to je da se sestak obavezno uzima sto taj i jeste ali sam cuo da taj motor od 2171 ccm nije tako dobar kao onaj od 2494 ccm.
A naravno kad vec uzimas motor veci od 2000 ccm onda je i logicnije da uzmes veci i jaci a ista ti je registracija.
Proveri na netu sta ljudi kazu o jednom i drugom motoru a ja ,da se pitam,bih pre uzeo 525D koji ide bolje a manje trosi.
Jeste da volim vise benzince ali BMW ima jako dobre dizel motore.

...Za odrzavanje ne znam koliko je povoljna. Znam da mi je za Hondu Civic 2008 koju sam isto gledao rekli da je veliki servis oko 400-500 eura sto nije bas povoljno, a predpostavljam da je toliko i za Hondu Accord.....

Ovo mora da je cena u Delti :). Kod svakog ovlascenog dilera i servisa cene su bar duplo vece nego kod neovlascenih. Oni namerno cepaju takve cene zato sto deru ljude koji kupe nov auto. Ako hoces da ti vazi garancija do kraja, moras u ovlasceni servis da ides cak i na zamenu filtera i ulja, a i to se, naravno, bezobrazno naplacuje.

Oces da ti dam broj telefona jedne radnje, ja se kod njih snabdevam i imaju i prosecne i kvalitetne delove? U svakom slucaju nista gore od Delte, a ipak dosta jeftinije, pa mozes da pitas njih koliko kosta veliki servis za bilo koju Hondu, oni ce ti reci. Takodje, mozes da kazes na kojoj je kilometrazi doticni auto i da pitas sta mu sleduje, koji servis i koliko i to kosta, pa ces videti da cene nisu bas toliko strasne.

Gledao sam ja i 3 alfe i veruj mi kad sam video kako auto izgleda odusevio sam se
http://www.polovniautomobili.com/oglas1418003/alfa_romeo_159/
dok sam cekao da covek izadje rekao sam ja kupujem ovaj auto gotovo.
Izasao je covek dao mi je kljuc i kad sam seo.. pukla je sajla rucne ne moze da se otvori hauba, zatim auto je toliko nizak da sam vozeci 1 na sat zakacio ivicnjak koji je jos bio nagnut jer se tu ulazi na parking. Drugo, u voznji, menjac, gas i same komande su tvrde delovalo mi je kao da vozim 25 godina star auto.
I jako sam se razocarao, probao sam jos jedan
http://www.polovniautomobili.com/oglas1577312/alfa_romeo_159_19jtdm_150ks/
i unutra je recimo kao da su svinje zivele a ne da je neko vozio auto, izgrebano i oderan naslon za ruke rucica za otvaranje, bas je onako bio uzasan
pa moj auto koji je bio 13 godna star nije takav. A njega sam prodao da bih kupio bolji..
zvao sam danas da se raspitam za delove za Hondu i Bmw dok su mi u Alone-u ljubazno rekli da je to isti motor koji se ugradjivao u prethodne petice i da su cene tih osnovnih stvari identicne, a da se jako tesko kvari na trapu odnosno da im je slaba prodaja delova za taj auto sto se trapa tice.
Zvao sam Hondu neki servis i ostavio sam im telefon i rekli su da ce mi javiti cene velikog serisa
ali me nisi pozvali.. ali predpostavljam da je tu negde na istom..
ponovo sam odlozio odluku za ujutru pa ako neko ima bilo kakve informacije bio bih zahvalan :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back