Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da, na automobilizmu i oglasima, ali me je jedna moderatorka toliko iznevrirala, tj. dosta ljudi sa pdf Kragujevac, da sam se iznervirao i poslao fin PP i ona je to prijavila i skinuli mi mod. Sad bi ti bio zasticen kao beli medved, a ja vozio na benzin, a ne na plin :malav:

Strasno, pa zar i na forumu vlada opste rasulo, mito i korupcija? :D

E ovaj Stilo gore uopste ne izgleda lose.Jedina mana je taj motor koji suče i 13L goriva i ima losu elektroniku kao i cuveni varijator koji verovatno brekce dok ga daju za te pare.
Mada,na stranjskim oglasima ima Stiloa za ispod 2000 kolko hoces tako da ako platis dovoz i carinu oko 800-900 eura eto matematike.
Ja ga ne bih uzeo samo zbog tog motora a volan mu je extra kao i rucica menjaca jedino je menjana papucica kvacila i nije stavljena originalna nego ona sa pijace.
Ebg originalna je skupa-celih 200 dinara!:D

E ovaj Stilo gore uopste ne izgleda lose.Jedina mana je taj motor koji suče i 13L goriva i ima losu elektroniku kao i cuveni varijator koji verovatno brekce dok ga daju za te pare.
Mada,na stranjskim oglasima ima Stiloa za ispod 2000 kolko hoces tako da ako platis dovoz i carinu oko 800-900 eura eto matematike.
Ja ga ne bih uzeo samo zbog tog motora a volan mu je extra kao i rucica menjaca jedino je menjana papucica kvacila i nije stavljena originalna nego ona sa pijace.
Ebg originalna je skupa-celih 200 dinara!:D
Dule, pita me drug danas o Marei 1.8 ili 2.0. Koje su mane?

Dule ,koji je Stilo po tebi najbolji 16,16v ili neki drugi jer imam šansu da biram između 18 i 16.

Svakako je bolji 1,6 16V koji ima manu da mu ponekad ali retko ode bobina ali kojih na otpadu ima za 20-30 eura koliko hoces.
Em manje trosi(ja ga licno vozio i leti trosi 9 u gradu a zimi 11),em nema problema sa elektronikom a nema ni varijator.
Mada ja bih uvek pre uzeo 1,9 JTD ili M-Jet jer su stvarno extra motori a mogu i da se lepo nasviraju za male pare.
@llmd
Mareu samo sa 1,6 16V motorom a od 2.0 treba bezati jer samo veliki servis kosta preko 500-600 eura( ranije je bio 700) jer mora motor da se vadi da bi se uradio veliki servis! Ili kao sto sam gore napomenuo JTD!

ali volan je bas u dve boje, boli koliko se vidi

Sig kod Fiata tako i ide jer boja je ista ali kad nije kozni volan a kad jeste onda ovako treba a verovatno su ga naprskali kokpit sprejom pa je ta razlika jos vise dosla do izrazaja jer plastika i koza ne primaju isto sprej.
A sto se tice cene Stila ja imam jedan karavan 1,9 M-jet 2006 sa parking senzorima,fabrickom CD muzikom,naslonom za ruku,sivi metalik.... i dacu ga za 5300 tako da ono je samo malo niza cena nego sto bi trebalo da je ali verovatno ima razlog zasto.
Pa ja sam jedno dve nedelje pikovao jednog 1,6 16V 2004 u GT opremi u Nemackoj sa 90k km kao iz salona za 2500! Svaba je rekao da mu jedan kabel od svecice ne valja i da radi na 3 cilindra a ja sam vec bio spremio bobinu jer to je mana tog motora ali nikako da organizujem prevoz i na kraju je otisao.
Ovde bi otprilike izasao 3700 tako da ne znam zasto je Stilo da ko bureknuo sa cenom a auto je pristojan.

@llmd
Mareu samo sa 1,6 16V motorom a od 2.0 treba bezati jer samo veliki servis kosta preko 500-600 eura( ranije je bio 700) jer mora motor da se vadi da bi se uradio veliki servis! Ili kao sto sam gore napomenuo JTD!
Tako sam mu i ja rekao, ili 1.6 ili jtd, ako ima pare za naftu.
Šta mu radi taj varijator? Je l' to ono što čini da se Alfa čuje ko dizel kad je upališ?

Šta mu radi taj varijator? Je l' to ono što čini da se Alfa čuje ko dizel kad je upališ?
varijator = variable valve timing
slično kao kod toyote... honde... = VVT
whats the point?
kod klasičnog motora ventili se pri bilo kojem broju obrtaja otvaraju i zatvaraju na istom položaju klipa.
ti položaji su napravljeni kao kompromis onoga što je motoru potrebno pri različitim obrtajima.
varijator pri srednjem broju obrtaja produžuje vreme otvorenosti ventila i time se dobija bolje "disanje" motora.
efekti su vidljivi na povećanju snage i ravnomernijem obrtnom momentu.
fiatov sistem pomera ugao bregaste mada kod drugih proizvođača postoje i sistemi kod kojih se menja hod ventila.
svi ovi sistemi su mehanički relativno složeni a imaju ograničene mogućnosti pa proizvođači rade na sistemima kod kojih će otvaranjem pojedinačnih ventila upravljati elektronika. slično kao sa diznama za ubrizgavanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back