Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ono "najvaznije" sto nisi naveo je motor kod te Alfe.
Alfa je pravi auto za one koji znaju staje auto i neces pogresiti ali ako imas malo vise para mislim da ti je bolja 147 jer je manja a i noviji model. Naravno sve zavisi i od toga koliko novca imas za auto. Posto je ta 156?

Pa pazi, fora je u tome sta ja znam tog coveka, tj on je otac od mog naj ortaka. I ozbiljan covek, tako da mislim da mu mogu verovati da mi nece uvaliti nesto. Sto se tice motora, ja zaista ne znam, on je rekao da je on mnogo ulagao u kola, uvek ga vodio u servise, ali ni da on sam ne zna tacno, zato i idemo kod servisera da on sve detaljno pregleda. Po mom amaterskom znanu, rekao bih da motor "siba" jer me je provozao, vozili smo i do 180 bez ikakvih problema, auto leti sto bi se reklo.
Placam ga 3500 eura, a iance je mislio da proda za 4000, i to je negde i moja mogucnost, ne bih bas mogao vise da izdvojim. eventualno do 4000

Ja nikad nisam imao Ladu ali znam da je to auto tipa Yugo jer sa svojim sitnim decijim bolestima je cak simpaticna ali je veliki potrosac i truljava je za razliku od danasnjih automobila koji su uglavnom pocinkovani. Cudi me da ne hvalis japance iz 90-tih koji su do prve generalke prelazili preko 500k km a limarija im je bila odlicna i kvalitet delova izuzetan.
E to su bila kola ako cemo pricati o kvalitetu.
Voleo bih samo da ti i admiral ne sirite pogresne informacije o kvalitetu kola koja niste imali jer moze neko pogresno da vas shvati.
Treba pricati o automobilima iz licnog iskustva a one price ja reko tebi a ti Peri a Pera Djuri da zaboravimo.

@Bratislav 90
Mislim da je to puno para da je ne znam u kakvom stanju jer ipak je to 1998 godiste tj.auto iz proslog veka. Zasto ne pogledas po oglasima.
Evo ja ti nudim, a ti razmisli,Fiat Bravo 1,2 6V 2001 iz Nemacke,svetlo plavi metalik,sa klimom i ostalom opremom sa pravih 89000 km sa servisnom knjizicom.Tu ti je mala registracija i potrosnja na otvorenom od 5,5l a cifra od 3000 je niza od te alfine i ostaje ti jos para za neko drugo zadovoljstvo. A i neces imati problema sa trapom koji ima 156.

Pa kad me vec vuces za jezik,zasto je teras u servis kad poznajes coveka???
Tako i moj auto mozes da oteras u servis da ti kazu misljenje o autu koji nije iz Italije,Holandije kao vecina nego iz Nemacke gde se kola odrzavaju i gde nema sanse da prodje tehnicki pregled ako je nesto neispravno.
Zar ne?

Pa teram ga, na insistiranje prodavca. Jer on sam ne zna tacno stanje kola, posto se ni on ne razume najbolje u ista. Ja ga najverovatnije ni ne bih terao. Ali kad vec imam mogucnost sto da ne right? Better safe then sorry?

A vidi moju lepoticu koja je 2002 i ima plin a u trapu je nova,motor kao iz fabrike i savrseno je sacuvana.Dajem je za 4700.:)
f20d55.jpg

Pa Alfe imaju malo nezgodan trap tj. gornje i donje rame koje je od aluminijuma i zna ta lupka kad ima lufta.Juce je stigla na kamionu prelepa 147 sa 17-kama ali kad sam je provozao razletela se na sve strane koliko lufta je imala a lupala je strasno.
A moja ni mrvice lufta,unutra carstvo tisine,ne cuje se nikakvo cokćanje ispod haube jer i to zna da se desi jer imaju 16 ventila i 16 hidro podizača pa hoce neki da se cuje al se ne zna koji pa onda se moraju svi promeniti. A kod mene šaputanje.:D

potrebna mi je pomoc pri izboru automobila,dvoumim se izmedju audija a3 2001 i renault laguna 2002,oba su 1.8 benzin/gas
pa me interesuje vase misljenje i karakteristike za oba,koji je izdrzljiviji,znaci maltene uporedni test ako moze neko ko je imao iskustva sa oba vozila
bitan mi je i enterijer i oprema,ali pre svega izdrzljivost i trajnost limarije i motora,registracija i sve,
Hvala svima unapred na vremenu

Ja nikad nisam imao Ladu ali znam da je to auto tipa Yugo jer sa svojim sitnim decijim bolestima je cak simpaticna ali je veliki potrosac i truljava je za razliku od danasnjih automobila koji su uglavnom pocinkovani. Cudi me da ne hvalis japance iz 90-tih koji su do prve generalke prelazili preko 500k km a limarija im je bila odlicna i kvalitet delova izuzetan.
E to su bila kola ako cemo pricati o kvalitetu.
Voleo bih samo da ti i admiral ne sirite pogresne informacije o kvalitetu kola koja niste imali jer moze neko pogresno da vas shvati.
Treba pricati o automobilima iz licnog iskustva a one price ja reko tebi a ti Peri a Pera Djuri da zaboravimo.

kao npr moaj toyota :D
ima 20 godina otvaranje motora videla nije :D
niti ce uskoro xD

potrebna mi je pomoc pri izboru automobila,dvoumim se izmedju audija a3 2001 i renault laguna 2002,oba su 1.8 benzin/gas
pa me interesuje vase misljenje i karakteristike za oba,koji je izdrzljiviji,znaci maltene uporedni test ako moze neko ko je imao iskustva sa oba vozila
bitan mi je i enterijer i oprema,ali pre svega izdrzljivost i trajnost limarije i motora,registracija i sve,

Audi bez dileme, ako je u ok stanju.

sto goc da uzmes neces pogrijesiti..;)samo da nije čukan ili mnogo presao..znas vec da nije odsluzio svoje..

Ja ti tu Lagunu ne bih preporučio...

a sto?:confused:to je najbolji renoov auto....slazem se audi je bolji ali nije ni laguna losa...nisam siguran za a3 ali mislim da je u pitanju a4 on ima neke aluminijske djelove na trapu sto za nase puteve nije dobro..znate vec aluminijum s elako krivi...ali generalno audi bolji grijesim?

Ta Laguna ima toliko problema i grešaka, posebno sa elektronikom, da je nikad nikome ne bih preporučio

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back