Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,

Imam pitanje u vezi uvoza. Da li neko ima iskustva sa uvozom automobila iz jednu u drugu zemlju EU. konkretno iz Holandije u Madjarsku. Sta je potrebno od papira, da li se nesto placa, itd?

Hvala

nema tu nikakvog uvoza jer nema carine izmedju eu zemalja. samo ti treba kupoprodajni ugovor i da vozilo prevedes na lice koje ga je kupilo.

Znam da nema carine, ali da li ima neki porez ili takse? Znaci dovoljno je da doteram auto sa svim papirima koje sam dobio od placa, uradim tehnicki i idem u sup na registraciju? Ako je tako onda je to sjajno i veoma povoljno u odnosu na srbiju gde se placa pored, spedicija, itd..

Jos kad bi uspeo da saznam koje su cene registracija u madjarskoj, da li su kao kod nas ili povoljnije?

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Imam pitanje u vezi uvoza. Da li neko ima iskustva sa uvozom automobila iz jednu u drugu zemlju EU. konkretno iz Holandije u Madjarsku. Sta je potrebno od papira, da li se nesto placa, itd?

Hvala
Što se tiče same kupovine u Holandiji , Nemačkoj nikako ne kupuj od Turaka, Mujaga ,Gancija, Srba, Hrvata, Shiptara ,ma niokoga ko nije "original" holandjanin il Nemac do 5tog kolena, jer oni svi nameštaju kilometraže i prodaju kante utegnute da pređu 100km i obavezno ali obavezno gledaj auto isključivo sa servisnom knjigom. jos su bolja kola iz spanije nema hladnoca leda soli ...ako nadjes kombinaciju kola kupljenih u nemackoj i vozenih po spaniji potom vracenih u nemacku al sa spanskim tablicama imace manju katalosku vrednost uzimaj odma.

Poslednja izmena:
100% sam uveren da kad Kizo bude prodavao svoj "najbolji auto na svetu" da ce obavez\no u oglas da stavi da je bio havarisan!:hahaha:
Eto jos jedne prevare vec unapred predvidjene a samo budala ce da poveruje da ce covek kao Kizo to da prijavi.:Dlol:

oglas je vec ranije postavljen ljudi se javljaju ,izrazgovaramo se kako no ti kazes :D ,menjana stranica ,traverzna ,zadnja leva vrata, prednji deo neostecen motor u super stanju,realno taj sudar je bio na najmanje stetnom mestu :D, gume letnje osrednje 3 sezone ,zimske odlicne 1 sezona...itd , sve navedeno.
vidis dule taj punto ce UVEK imati,
-jeftinu registraciju,
-nisku cenu za mali i veliki servis ,
-delovi-prejeftini,
-potrosnju smesno nisku !!!,
-i generalnu motora najjefitnija moguca od svih vozila 400e.
1,2 8v 60ks je nisko opterecen sa 50 ks po litru ne smetaju mu nasa goriva uopste.
-majstori poznaju tu marku dobro, oko motora ima dosta mesta nije zbijeno pa je lako za zamenu i u kucnoj varijanti...takodje ima ih dosta po srbiji sto je plus jer bice uvek jeftinih delova za zamenu.
znaci taj punto je zakon u srbiji i ostace jos duuuugo ,a za takve smesne pare sasvim solidan kvalitet, pouzdanost ,komfor, snaga, prostranost...
ja samo znam da cu davati oko 300e/ 100.000km za punta, a vi cete za vase mashincine (smesan pojam u srbiji) davati po 1000e...a ako bi uracunali gorivo ojhaaaa tu bi tek bila razlika.

Poslednja izmena:
posto vec bezbroj puta cujem takav izraz i vise mi nije ni smesan vec smara ,bas me zanima sta je tu "kanta" i po cemu? znaci preciznije i konkretno!
il je kod nas poseta radionici i obilazak majstora jednom mesecno vec tradicija i osnovna kultura ,posto ja za to ne znam!!!!
a da i objasni nemcima gde grese , ustvari jedini koji ga maximalno pljuju su uvoznici jer im naravno oduzima veliku lovu i profit !
da nisi i ti uvoznik- ficfiric?
http://suchen.mobile.de/auto-insera...rationDate=2009-01-01&negativeFeatures=EXPORT
ovakav je najpriblizniji mome.

Poslednja izmena:
Znam da nema carine, ali da li ima neki porez ili takse? Znaci dovoljno je da doteram auto sa svim papirima koje sam dobio od placa, uradim tehnicki i idem u sup na registraciju? Ako je tako onda je to sjajno i veoma povoljno u odnosu na srbiju gde se placa pored, spedicija, itd..

Jos kad bi uspeo da saznam koje su cene registracija u madjarskoj, da li su kao kod nas ili povoljnije?
Registracija je jeftinija u Mađarskoj, ali moraš da imaš prijavljeno prebivalište tamo.

posto vec bezbroj puta cujem takav izraz i vise mi nije ni smesan vec smara ,bas me zanima sta je tu "kanta" i po cemu? znaci preciznije i konkretno!
il je kod nas poseta radionici i obilazak majstora jednom mesecno vec tradicija i osnovna kultura ,posto ja za to ne znam!!!!
a da i objasni nemcima gde grese , ustvari jedini koji ga maximalno pljuju su uvoznici jer im naravno oduzima veliku lovu i profit !
da nisi i ti uvoznik- ficfiric?
http://suchen.mobile.de/auto-insera...rationDate=2009-01-01&negativeFeatures=EXPORT
ovakav je najpriblizniji mome.

Nisam uvoznok mene to ne interesuje .Ja imam vozni park od 5-6 auta a da te provozam u Mercedesu ili u Mazdi ili nekom drugom i da stvarno vidiš da je taj tvoj Fiat kanta.Veruj mi ne volim da kudim drugi auto ali Punto iz Srbije je kanta u odnosu na druge auta .Druga je priča ako je Punto iz Nemačke i pravljen za Nemačko tržište.A ako te nekad interesuje da kupiš pametan auto dođi do mene pa ćemo zajednički ti i ja da izaberemo nešto pametno pa makar to bio i Punto ali za Nemačko tržište ,to je samo da ne umreš prost da vidiš razliku.

Ja Kizo pre mislim da je ovaj slicna tvome jer je to Zastava a onaj iz Nemacku je Fiat.:D
http://www.polovniautomobili.com/oglas3222967/fiat_punto_dinamik/
A mogu slobodno da kazem da je ovakav bio.:mrgreen:
http://www.polovniautomobili.com/oglas3153052/fiat_punto_multijet/
Mislis? Nemas ti blage veze. Ne samo da si prevarant i lazov vec i kvaran i potuljen covek, jer vidis taj dinamik nema ni servo to je smejurija,toj zastava 10 nije punto ,pogledaj ratkapne i plavi znak, pogledaj pozadi na petim vratima dole levo cosak ima li da pise nesto? treba metalna slova- punto i ispod classic kao kod mene,sta mislis sto nije slikao komandnu tablu video bi da je drugacija od moje?, i hiljadu evra jeftinija. E tako da te naucim ja nesto sto je tako niska cena...
Plus sto moj ima LEGALAN metan sa atestom uzet u automoto cacku koji dodaje jos barem 500e na vrednost mog vozila ,koji me kostao 5.300 sa CNG nalepnicom i izmenjenom saobracajnom gde pise benzin-gas i promenjena masa vozila ,i skoro atestirana boca u meseru kraljevo za 1.500. Znaci nije divljak mozes da ides po celom svetu legalno jos par godina bez placanja atestiranja i ostalih troskova po novom zakonu.
A taj rashodovan dizelas se opet ceni 1.3 soma evra samo motor i klimu ,meni se nisu ni aktivirali vazdusni jastuci , njegov sudar je bio napred i mnogo gori. Sta mislis kad bi ga sredio posto bi ga prodavao? Za iste pare? Pa takva kola vi sredjujete i uvaljujete jadnim ljudima ovde , ja ne...
Ja otisao u auto-moto u kraljevu i na komparatoru sve u toleranciji zadnji levi -0,5 a dozvoljeno do -1,17 imam i papir kaze covek ne treba reglaza odlicno uradjeno moze da se vozi jos oho-ho provozao ga ja 170 sa hho ide ne oseca se nista ne cuju se novi zvukovi sve kao ranije.
I na kraju otkud ti znas kolko ga cenim? Ne secam se da sam navodio? Stavio sam cena po dogovoru.
E moj duuule.....razocaranjima nikad kraja

Poslednja izmena:
Nisam uvoznok mene to ne interesuje .Ja imam vozni park od 5-6 auta a da te provozam u Mercedesu ili u Mazdi ili nekom drugom i da stvarno vidiš da je taj tvoj Fiat kanta.Veruj mi ne volim da kudim drugi auto ali Punto iz Srbije je kanta u odnosu na druge auta .Druga je priča ako je Punto iz Nemačke i pravljen za Nemačko tržište.A ako te nekad interesuje da kupiš pametan auto dođi do mene pa ćemo zajednički ti i ja da izaberemo nešto pametno pa makar to bio i Punto ali za Nemačko tržište ,to je samo da ne umreš prost da vidiš razliku.
joj bre pa juce sam se vozio u ford mondeu 2008 2.0tdci crni sa pristinskim tablama i to onaj jaci od 140ks, koji je ko ladja- prostaniji od pasata a vuce ko iz topa da si izbacen...znam ja sve to i kazem ti punto je za nas neprevazidjen.
hmmm kad malo bolje razmislim taj ford je poprilicno jeftiniji od izvikanog passata mazde itd. a daje mnogo vise , vrrlo zanimljiva marka za kupovinu moracu da proucim stvarno su dosta nize cene valjda taj kurs dolar /evro i subvencije americke vlade :think:
ficfiric nemoj me potcenjivati kao coveka sto sam pametniji od preprodavaca pa vozim novo , ali imas opkladu provozacemo se bas da vidim sta je to specijalno?.

Poslednja izmena:
Nije to je b klasa auta ali moze da se ide na more sa njim i lepo putuje u srbiji ti vise od kola i ne treba...

Ti si relikt komunistickog vremena kada su ubedjivali ljude da je fica najbolji auto za njih i da s njim moze da se ide na more i lepo putuje po Jugoslaviji. To sto ti punto izbije bubrege, sto si u njemu savijen kao kifla, sto u gepek jedva stane kofer, to je za tebe vrhunac komfora i prostranosti. I vise od kola i ne treba? Ne serri molim te mudroseru.

Mislis? Nemas ti blage veze. Ne samo da si prevarant i lazov vec i kvaran i potuljen covek, jer vidis taj dinamik nema ni servo to je smejurija,toj zastava 10 nije punto ,pogledaj ratkapne i plavi znak, pogledaj pozadi na petim vratima dole levo cosak ima li da pise nesto? treba metalna slova- punto i ispod classic kao kod mene,sta mislis sto nije slikao komandnu tablu video bi da je drugacija od moje?, i hiljadu evra jeftinija. E tako da te naucim ja nesto sto je tako niska cena...
Plus sto moj ima LEGALAN metan sa atestom uzet u automoto cacku koji dodaje jos barem 500e na vrednost mog vozila ,koji me kostao 5.300 sa CNG nalepnicom i izmenjenom saobracajnom gde pise benzin-gas i promenjena masa vozila ,i skoro atestirana boca u meseru kraljevo za 1.500. Znaci nije divljak mozes da ides po celom svetu legalno jos par godina bez placanja atestiranja i ostalih troskova po novom zakonu.
A taj rashodovan dizelas se opet ceni 1.3 soma evra samo motor i klimu ,meni se nisu ni aktivirali vazdusni jastuci , njegov sudar je bio napred i mnogo gori. Sta mislis kad bi ga sredio posto bi ga prodavao? Za iste pare? Pa takva kola vi sredjujete i uvaljujete jadnim ljudima ovde , ja ne...
Ja otisao u auto-moto u kraljevu i na komparatoru sve u toleranciji zadnji levi -0,5 a dozvoljeno do -1,17 imam i papir kaze covek ne treba reglaza odlicno uradjeno moze da se vozi jos oho-ho provozao ga ja 170 sa hho ide ne oseca se nista ne cuju se novi zvukovi sve kao ranije.
I na kraju otkud ti znas kolko ga cenim? Ne secam se da sam navodio? Stavio sam cena po dogovoru.
E moj duuule.....razocaranjima nikad kraja

Znam,isto tako kao sto ti znas ko sam i sta sam i kakva kola prodajem!!!:hahaha:
Strecas se a? Vidis kako je kad te neko dira tamo gde ne treba i odmah pocinju kilometarski postovi i opravdanja. :hahaha:
Cisto malo da vidis kako je meni kad serendate a nemate pojma o cemu jer ja nikad jos nisam okacio sliku nijednog loseg auta a vi pljujete bez razloga samo da bi pokazali kakvi ste kvalitetni ljudi.:bye:

svako ima razlicite parametre u odluci koji mu je auto najbolji.

vecini je to auto koji je jeftin za registraciju i malo trosi i jeftin za odrzavanje.

За нашу економску ситуацију то је за већину одличан градски ауто. У односу на оно што пружа у својој класи за ту цену тешко да може да се узме боље. Е сад ****** лепота је увек дискутабилна, а нека специјална удобност и комфор у тој класи...тешко.

За нашу економску ситуацију то је за већину одличан градски ауто. У односу на оно што пружа у својој класи за ту цену тешко да може да се узме боље. Е сад ****** лепота је увек дискутабилна, а нека специјална удобност и комфор у тој класи...тешко.

baš tako

- - - - - - - - - -

svako ima razlicite parametre u odluci koji mu je auto najbolji.

vecini je to auto koji je jeftin za registraciju i malo trosi i jeftin za odrzavanje.

imas od mene 10+++++++++++++

Znam,isto tako kao sto ti znas ko sam i sta sam i kakva kola prodajem!!!:hahaha:
Strecas se a? Vidis kako je kad te neko dira tamo gde ne treba i odmah pocinju kilometarski postovi i opravdanja. :hahaha:
Cisto malo da vidis kako je meni kad serendate a nemate pojma o cemu jer ja nikad jos nisam okacio sliku nijednog loseg auta a vi pljujete bez razloga samo da bi pokazali kakvi ste kvalitetni ljudi.:bye:
Jok sto bi se streco ,ne lazem ne uvaljujem ne varam ,nisam ko ti da uvaljujem spolja gladac- iznutra jadac auta.
Jel znas ti da onaj punto grande na metan iz oglasa nema ni atest kod nas.NEMA.Nema nalepnicu pozadi CNG vidi slike,a to je obavezno i posle novog zakona ima da ih love ko zeceve i skidaju tablice i plinase i metandzije.
Ti si uzeo neke primerke sasvim leve za poredjenje koji 1. NISU taj model i 2. rashodovan auto koji sluzi za delove.
Kod mene je situacija cista i jasna i reko sam za cenu dogovoricemo se 4-5k je raspon za sada al videcemo sta kupci kazu.

Odlican nego sta za celu Srbiju i bice jos duuugo godina #1.
a ostalo -to su gluposti ti si ko moji drugari kad sam uzimao kola jedan ima reno klio drugi citroen saxo i kao komforni auti i imaju grejanje sedista .
I dobro ,ja pitam kako je to grejanje jel valja, oni kazu jednom iskljucen a drugom ne radi!!!! Pa kad ne radi to je isto kao da NEMAS! Cak jednom pokvario se obrtomer pa puklo ovo pa ono ...meni radi i taj obrtomer i nerazmisljam o njemu dal ce se pokvari.
kakva ti je to oprema kad pola ne radi ,il samo sto se ne pokvari?
Kod mene malo opreme al sve radi ,sve pouzdano leti zimi okrenem kljuc cuje se cak! i upali iz prve! Svaki put. Nema shtrecanja ,verglanja ,guranja.
100% POUZDANO..zivci nemaju cenu!

Dobar dan, treba mi mala pomoc oko odabira auta, dvoumim se izmedju tri "Renault Scenic 1.6 107 konja 2003 godiste, presao je 140000, "Peugeot 307 1.6 109 konja, presao je 100000, 2002 godiste i "Skoda Fabia 1.2htp 77 konja , presla je 80000 2003 godiste, sva tri automobila imaju gomilu opreme, na slikama izgledaju odlicno, nigde ogrebani i spolja i iznutra su zategnuti, ja se bas nerazumemo puno u kola, treba mi mala pomoc, sta da uzmem od ova tri , bitno mi je da malo trosi, da popravke nisu skupe... ako neko moze da mi predlozi sta je od ova tri ponudjena najisplativije uzeti. Hvala unapred :)

Punto je novi Yugo, samo što je bolji i dopadljiviji nego što je Yugo ikad bio. Cena, održavanje, delovi, rasprostranjenost...i narednih 20 godina će biti najekonomičniji. Kome treba auto kao mašina sa svrhom, za njega je Punto odličan.
Ko hoće da mu auto završava ženske, neka se zakiti BMW-om, audijem, mečkom, jaguarom...a o fordovima, VW-ima, seatima, renoima i ostalim radničkim autima FIAT kategorije je smešno pričati.

Kad se BMW bude pravio u Srbiji, 500 000 kompleksaša će tvrditi da je to podvala :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back