Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sto je Mile uradio rade i 95% prodavaca automobila u koje spadaju i vlasnici vozila kupljenih kod nas.
Juce na skupu,kao sto rekoh, smo utvrdili da to svi rade i da su jako retki oni koji stave pravu kilometrazu.Pa pogledajte Yugo 2005-+ i svi su presli oko 50k km za ove godine i jel vi misite da je to stvarno tako?
Zato postoje forumi gde se ljudi upoznaju i gde se ne lazira,ili bar ja ne laziram,i zna se da ce se neko dobro napljuvati i unistiti reputaciju ako ga zavrnes.
Moje "navodne" prevare ne zavrsavaju na forumu i sve sto znam o automobilu i prijavim tako da nekakve lazi ovde s moje strane mozete da zaboravite.
Na kraj krajeva mozda sam slagao i za kucu i stanove i sve ostalo ali u to verujete a u postenje i iskrenost ne verujete ili je nesto drugo u pitanju?:D

To sto je Mile uradio rade i 95% prodavaca automobila u koje spadaju i vlasnici vozila kupljenih kod nas.
Juce na skupu,kao sto rekoh, smo utvrdili da to svi rade i da su jako retki oni koji stave pravu kilometrazu.Pa pogledajte Yugo 2005-+ i svi su presli oko 50k km za ove godine i jel vi misite da je to stvarno tako?
Zato postoje forumi gde se ljudi upoznaju i gde se ne lazira,ili bar ja ne laziram,i zna se da ce se neko dobro napljuvati i unistiti reputaciju ako ga zavrnes.
Moje "navodne" prevare ne zavrsavaju na forumu i sve sto znam o automobilu i prijavim tako da nekakve lazi ovde s moje strane mozete da zaboravite.
Na kraj krajeva mozda sam slagao i za kucu i stanove i sve ostalo ali u to verujete a u postenje i iskrenost ne verujete ili je nesto drugo u pitanju?:D

NIJE TACNO!

NISU SVI SRBI LOPOVI I PREVARANTI!

Ja na primer ni na jedan svoj auto koji sam prodavao NIKADA nisam vracao kilometrazu!

No ja nisam nikada "trgovao" sa autima, vec je smisao mojih prodaja vozila bio da stariji auto zamenim novijim i to je sve.

Ne dozvoljavam da se zbog nekih lopova i prevaranta ceo moj narod proglasava lopovskim!

Ne dozvoljavam da me guraju u isti kos sa tobom i ostalim mutikasama!

Privatni prodavci automobila skoro nikad ne vracaju kilometraze. To samo rade trgovci automobilima i vlasnici autoplaceva.

Eto odlican primer kaline svaka cast

Eto kako dule i njegovi drugari trgovci varaju posten narod. Servisna knjizica ovo ono, auto se nasminka , izmene se rucica menjaca i koza na volanu , vrati se kilometraza 150.000 km, kad dodjes da gledas auto kune ti se u decu "da je kilometraza prava" i slicno . A kad kupis auto - propala turbina, otisle dizne, crko zamajac, riknula bos pumpa....

Problem je u nasoj drzavi i policiji koja maltretira obican narod za kojekakve gluposti a ne sankcionise ovakve prevare.

Treba da se uvede zakonski 5 godina robije za vracenu kilometrazu

Jer u pitanju je klasican kriminal. U najmanju ruku krivicno delo falsifikovanja

- - - - - - - - - -

Mile ti si u ovom slucaju prevario,tu nema price ko je,prvo ti ,a onda i posredno servis koji je prodao taj auto dalje.
Sta ti tu nije jasno?
Ti mislis da je u redu to sto si uradio.
Ako si to radio da bi sebi ustedio neki dinar na redovnim servisima,zasto nisi namjestio kilometrazu na pravu kad si prodavao?
Ne, bilo ti je lakse prodati tako da se ne uplices u citavu zbrku zbog pecata u serv.knjiz. i ostalog,a i sto bi se ti zamlacivao oko toga jel` da?
Znaci ti si prevario !

Tacno . I svima im je opravdanje "pa i drugi to rade"

Znaci sad bi ja trebao da odem da opljackam prodavnicu i kazacu ovo sto pricaju mile i dule "pa i drugi to rade"

To sto drugi rade to - ne opravdava tebe u cinjenju tog dela.

Tixi lupetas mnogo! Ja u zivotu nisam kupio servisnu knjizicu i sto me onda stavljas u tvoja usta kao da ti to znas???:dontunderstand:
Kennjas o necemu u cemu slabo stojis i mani se automobilizma i prihvati se politike jer kako si pljuvao po Boti sad si krenuo i na Nikolica pa ce tako da pljujes po jednom automobilu i posle toga ces i po drugom i nikad tebi nista nece biti dobro.
Najvise volim ove pametnjakovice na forumu sto imaju daleko manjezivotnog iskustva a onda prosipaju svoju neizmernu pamet ovde da bi izlecili svoje komplekse jer ih u realnom zivotu niko ne zarezuje ni 5% a ovde izigravaju kurate face.
@Skitalo
Dobro ,prevara je i sta sad? U svakom poslu toga ima odredjeni procenat pa i u tvom tako da nemoj sad ti da izigravas nevinasce a mi ostali smo prevaranti.
Drzava je takva kakve je i sve se svelo na prevaru.Logicno je dakola iz 2001-2002 jako tesko mogu da se nadju ispod 200k km i s obzirom da ima prevaranata koji spustaju i na 100k km i ....... ma sta se ja uopste zajeebavam sa vama kad vi jako dobro znate o cemu ja pricam samo se pravite grbavi.
Varajte i vi u svom poslu i svi budimo prevarnti kao sto i jesmo i ajd vise da zavrsimo uvu glupost.
Oni koji me znaju mogu da kazu pozitivno o meni a koji me ne znaju a drombuljaju nek se gone ....tamo.:per:
4l64pw.jpg

Poslednja izmena:
Dobar dan :mrgreen:

Ovo si lepo napisao ali i pored toga Dule kriv:hahaha:
Hahahaha - idi pero u ***** hahahaha ...opet Dule najebo hahahahahaha :rotf::rotf:
Mile ti si u ovom slucaju prevario,tu nema price ko je,prvo ti ,a onda i posredno servis koji je prodao taj auto dalje.
Sta ti tu nije jasno?
Nista drugar - sve jasno .......pricamo......
Ti mislis da je u redu to sto si uradio.
Pa mislim,u protivnom ne bih to uradio.......ako si obratio paznju,ja nisam izbegao placanje i tako ustedeo,ja sam samo produzavao sebi servisne intervale ,i kasnije ih placao po regularnim cenama ......sto je za posledicu dalo "laznu kilometrazu".To je bila poenta price.Lazna,a svi misle da je prava/realna......
zasto nisi namjestio kilometrazu na pravu kad si prodavao?
Zato sto se kilometraza na satu i ona u servisnoj ne bi slagale.Da sam vratio pre prodaje,imao bih na satu npr 40 a pokrivenost sa servisima npr 20.Servisna bi u tom slucaju izgubila na vaznosti jer nije pratila sve kilometre.....kapiras.
Ne, bilo ti je lakse prodati tako da se ne uplices u citavu zbrku zbog pecata u serv.knjiz. i ostalog,a i sto bi se ti zamlacivao oko toga jel` da?
Znaci ti si prevario !
Ne - nije mi bilo lakse,nego je bilo logicnije da ne vracam (napisah iznad zasto)....ali ok - nemam ja taj problem da kazem "jesam ,ja sam prevario"
....ali dali je to bas tako???
NIJE TACNO!

NISU SVI SRBI LOPOVI I PREVARANTI!

Tacno - nisu.....ali je sistem LOPOVSKI ,pa samim tim i MI kao deo tog sistema,direkno ili indirektno ucestvujemo u tom lopovluku.
Jel pumpadzija kad ti sipa benzin - jel ukrade??? A plinadzija???? A pekar sto ti prodaje hleb jel ima grama koliko pise???A mlekadzija???? A mesar??? A ovaj sto prodaje tehniku (tv,kompijutere,telefone)????? A ovi sa gardarobom????A ovaj sto ti prodaje struju???? A ovaj sto ti prodaje impulse za mobilni telefon????
Itd itd......

Jesu oni SRBI ili svemirci????? .......I sta kazes - nisu lopovi,jel????

Ti se nikad nisi svercovao u autobusu,nisi nikad vozio neregostrovan auto na tehnicki nego uvek na slep,jel???
Ok - svaka cast drugar - skidam kapu .....

Tacno . I svima im je opravdanje "pa i drugi to rade"
Znaci sad bi ja trebao da odem da opljackam prodavnicu i kazacu ovo sto pricaju mile i dule "pa i drugi to rade"
To sto drugi rade to - ne opravdava tebe u cinjenju tog dela.
Cek cek - polako .......Ja NISTA ne opravdavam,i nisam rekao da TI trebas da opljackas banku pod parolom "drugi to rade",nego sam rekao (izmedju redova),da JA ukoliko smatram da je uredu da opljackam banku,da cu ja to uraditi,NE OBAZIRUCI pri tom sta mislis ti,Dule ,Janko ili Marko.Ja cu to uraditi iz LICNOG interesa ,jer u takvom sistemu zivim.Cim se sistem promeni,banke se nece pljackati i kilometraze se nece vracati.Uvedi Dusanov zakon i za sekund nema vise problema i kradje.......ali nema trika....jer taj koji treba da uvede ,on u SISTEMU najvise krade.Ti,ja,Dule itd smo smesni .......
Jel ti znas da za krivicno delo ispod 5000din policija ne izlazi na uvidjaj,Jel ti znas da ja kad dodjem na pumpu i sipam gorivo za 4500din,a ti iza mene isto uradis,i ja odem na kasu,a ti sednes u kola i odes,jer znas ko je tu majmun a ko pametan????
Jel znas ti da ja ako placam struju svakog meseca redovno,a ti neplacas npr godinu dana,da tebi OTPISU kamatu posle godinu dana i kazu plati samo glavnicu KOJA JE posle godinu dana 50% jeftinija nego meni koji sam npr placao redovno.Jel znas ko je u toj prici majmun a ko pametan????
Jel znas ko je kriv za to i SVE OSTALO ???? Jel znas???? ....jel Srbi ili opet svemirci ???

Budi malo realan.;)

Hahahaha - idi pero u ***** hahahaha ...opet Dule najebo hahahahahaha :rotf::rotf:

Nista drugar - sve jasno .......pricamo......

Pa mislim,u protivnom ne bih to uradio.......ako si obratio paznju,ja nisam izbegao placanje i tako ustedeo,ja sam samo produzavao sebi servisne intervale ,i kasnije ih placao po regularnim cenama ......sto je za posledicu dalo "laznu kilometrazu".To je bila poenta price.Lazna,a svi misle da je prava/realna......

Zato sto se kilometraza na satu i ona u servisnoj ne bi slagale.Da sam vratio pre prodaje,imao bih na satu npr 40 a pokrivenost sa servisima npr 20.Servisna bi u tom slucaju izgubila na vaznosti jer nije pratila sve kilometre.....kapiras.

Ne - nije mi bilo lakse,nego je bilo logicnije da ne vracam (napisah iznad zasto)....ali ok - nemam ja taj problem da kazem "jesam ,ja sam prevario"

Tacno - nisu.....ali je sistem LOPOVSKI ,pa samim tim i MI kao deo tog sistema,direkno ili indirektno ucestvujemo u tom lopovluku.
Jel pumpadzija kad ti sipa benzin - jel ukrade??? A plinadzija???? A pekar sto ti prodaje hleb jel ima grama koliko pise???A mlekadzija???? A mesar??? A ovaj sto prodaje tehniku (tv,kompijutere,telefone)????? A ovi sa gardarobom????A ovaj sto ti prodaje struju???? A ovaj sto ti prodaje impulse za mobilni telefon????
Itd itd......

Jesu oni SRBI ili svemirci????? .......I sta kazes - nisu lopovi,jel????

Ti se nikad nisi svercovao u autobusu,nisi nikad vozio neregostrovan auto na tehnicki nego uvek na slep,jel???
Ok - svaka cast drugar - skidam kapu .....

Cek cek - polako .......Ja NISTA ne opravdavam,i nisam rekao da TI trebas da opljackas banku pod parolom "drugi to rade",nego sam rekao (izmedju redova),da JA ukoliko smatram da je uredu da opljackam banku,da cu ja to uraditi,NE OBAZIRUCI pri tom sta mislis ti,Dule ,Janko ili Marko.Ja cu to uraditi iz LICNOG interesa ,jer u takvom sistemu zivim.Cim se sistem promeni,banke se nece pljackati i kilometraze se nece vracati.Uvedi Dusanov zakon i za sekund nema vise problema i kradje.......ali nema trika....jer taj koji treba da uvede ,on u SISTEMU najvise krade.Ti,ja,Dule itd smo smesni .......
Jel ti znas da za krivicno delo ispod 5000din policija ne izlazi na uvidjaj,Jel ti znas da ja kad dodjem na pumpu i sipam gorivo za 4500din,a ti iza mene isto uradis,i ja odem na kasu,a ti sednes u kola i odes,jer znas ko je tu majmun a ko pametan????
Jel znas ti da ja ako placam struju svakog meseca redovno,a ti neplacas npr godinu dana,da tebi OTPISU kamatu posle godinu dana i kazu plati samo glavnicu KOJA JE posle godinu dana 50% jeftinija nego meni koji sam npr placao redovno.Jel znas ko je u toj prici majmun a ko pametan????
Jel znas ko je kriv za to i SVE OSTALO ???? Jel znas???? ....jel Srbi ili opet svemirci ???

Budi malo realan.;)

AMAN upravisi krivsi itd ( vracosi kilometrazu pasta barsiga odrzavo i serviciro ) vecije problem kad ima malu kilometrasu ajasiga ko stigne pitanje dalije menjano ulje i kad plus bitnoje stil voznje

razlog je prost . srpski seljaci ne znaju za japance to je za njih ko spejs satl . oni znaju za vw, bmw mercedes pezo citroen i eventualno seat i skodu.

Cim vidi japanca ili koreanca prosecna srpska neznalica razmislja "jaooo gde da nadjem deo za to ako mi nesto rikne pa mika mehanika nema delove on drzi samo za golfaaaa"
Donekle tačno. Ali nije srpski seljak kriv što volvo ima jedan jedini servisno prodajni salon za cijelu Srbiju. Ili što japanci i koreanci ( mada čini mi se da kia i hyundai imaju ipak pristojnu servisno-prodajnu mrežu ) imaju dva-tri salona pa nije ni imao gdje da ih vidi. Čak i ako ne želiš da auto održavaš auto u ovlašćenom servisu van 5-6 najvećih mjesta nemaš mehaničare koji su ostručeni da popravljaju koreanska i japanska auta.

Poslednja izmena:
đavolčić то је друже замена теза. Без обзира у ком домену си преварен ниси ти крив. Опет понављам много људи се не разуме па из незнања каквих све мувања има бивају преварени и потпуно је погрешно тврдити да су они сами криви. Нажалост много људи размишља управо тако и не само у вези трговине аутима.

Ja se slažem da bi država trebala da kažnjava bilo kakvu vrstu prevare. Znam i da ne postoji 100% sigurnost od prevare. Ali ne razumijem da neko ulaže lijepe pare u kupovinu auta ( 3-4 000 evra je skoro pa nečija godišnja plata ) a da ne povede sa sobom mehaničara i odveze auto u servis.

Eto odlican primer kaline svaka cast

Eto kako dule i njegovi drugari trgovci varaju posten narod. Servisna knjizica ovo ono, auto se nasminka , izmene se rucica menjaca i koza na volanu , vrati se kilometraza 150.000 km, kad dodjes da gledas auto kune ti se u decu "da je kilometraza prava" i slicno . A kad kupis auto - propala turbina, otisle dizne, crko zamajac, riknula bos pumpa....

Problem je u nasoj drzavi i policiji koja maltretira obican narod za kojekakve gluposti a ne sankcionise ovakve prevare.

-

Problem je u tome što koliko ja znam ne postoji način da se sa 100% sigurnosti utvrdi da li je kilometraža na automobilu prava. Ovo ostalo se da prekontrolisati.

Donekle tačno. Ali nije srpski seljak kriv što volvo ima jedan jedini servisno prodakni salon za cijelu Srbiju. Ili što japanci i koreanci ( mada čini mi se da kia i hyundai imaju ipak pristojnu servisno-prodajnu mrežu ) imaju dva-tri salona pa nije ni imao gdje da ih vidi. Čak i ako ne želiš da auto održavaš auto u ovlašćenom servisu van 5-6 najvećih mjesta nemaš mehaničare koji su ostručeni da popravljaju koreanska i japanska auta.

Subaru ima koliko sam video u kraljevu i raski se sad isto otvorio ovlasceni servis.

generalno ja nikad nijedan nisam auto odrzavao u ovlascenom servisu.

samo jednom sam odvezao u bg mitsubishi u ovlasceni servis na ibarskom i osisali me ko najgoreg majmuna , zamenu nekog osiguraca mi naplatili preko 100 evra.

od tad kod prvog mehanicara imam dijagnostiku sam mogu ili uz njihovu pomoc uvek da utvrdim problem, narucim deo - oni zamene i to je to.

i nikad se nisam pokajao zbog toga i sva auta su me dosad sluzila ekstra i nijednom me nisu ostavila nigde na putu.

al kupovao sam uvek automobile sa 100% tacnim kilometrazama a ne macke u dzaku i nikada dizelase.

- - - - - - - - - -

Donekle tačno. Ali nije srpski seljak kriv što volvo ima jedan jedini servisno prodakni salon za cijelu Srbiju. Ili što japanci i koreanci ( mada čini mi se da kia i hyundai imaju ipak pristojnu servisno-prodajnu mrežu ) imaju dva-tri salona pa nije ni imao gdje da ih vidi. Čak i ako ne želiš da auto održavaš auto u ovlašćenom servisu van 5-6 najvećih mjesta nemaš mehaničare koji su ostručeni da popravljaju koreanska i japanska auta.

Subaru ima koliko sam video u kraljevu i raski se sad isto otvorio ovlasceni servis.

samo jednom sam odvezao u bg mitsubishi u ovlasceni servis na ibarskom i osisali me ko najgoreg majmuna , zamenu nekog osiguraca mi naplatili preko 100 evra.

od tad kod prvog mehanicara imam dijagnostiku sam mogu ili uz njihovu pomoc uvek da utvrdim problem, narucim deo - oni zamene i to je to.

i nikad se nisam pokajao zbog toga i sva auta su me dosad sluzila ekstra i nijednom me nisu ostavila nigde na putu.

al kupovao sam uvek automobile sa 100% tacnim kilometrazama a ne macke u dzaku i nikada dizelase.

Na zvaničnoj prezentacij subarua za Srbiju naveden je samo BG. Ali sad to i nije toliko bitno. Stvar je u tome da naprosto nemaju dovoljnu pokrivenost sevisima i prodajnom mrežom. Kako onda nekome zamjeriti ako nije čuo za njih ili ne zna kako izgledaju njihova vozila? Dobro ne održavaš u ovlašćenim servisima. Ali i u tom slučaju auto vozoš mehaničariu koji se razumije u određeni tip automobila. Sigurno njemački auto nećeš otjerati na popravku serviseru japanskih vozila i obrnuto.A u malim gradovima naprosto ne postje serviseri subarua,nisana,volvoa i sličnih marki. Za razliku od toga njemačkih,škode,seata postoje.

Problem je u tome što koliko ja znam ne postoji način da se sa 100% sigurnosti utvrdi da li je kilometraža na automobilu prava. Ovo ostalo se da prekontrolisati.

Jeste al onda posteni ljudi imaju PROBLEM ,zbog dula i njegove klike , i njegovog svi varaju ,...
E pa nije tacno TI I JA NISMO ISTI I NIKADA NECEMO BITI ,znaci to "svi" mozes da nabijes sebi znas vec gde , i stavise ja koji nisam takao kilometrazu sad moram da objasnjavam ljudima da je to prava i neveruju mi naravno zbog takvog shljama i ****** koja ********* a ********** sa ****** u tri ********* ******* e tako lepo.

100% sam uveren da kad Kizo bude prodavao svoj "najbolji auto na svetu" da ce obavez\no u oglas da stavi da je bio havarisan!:hahaha:
Eto jos jedne prevare vec unapred predvidjene a samo budala ce da poveruje da ce covek kao Kizo to da prijavi.:D
To kad bi rekao ne bi imao nijedan,ali nijedan jedini poziv u sta ce se i sam uveriti a posle neka se seti mojih reci i nek sam sebi kaze"I ja sam prevarant.".
@Tixi
Taj Subaru je kod nas bas omiljen sto se vidi i po ceni koliko je preko.
http://suchen.mobile.de/auto/subaru...irstRegistrationDate=2007-01-01&ambitCountry=
Ili je mozda taj primerak sto si ga ti gledao bio odvaljen od zivota kad se daje za te pare ili je narod shvatio da za taj auto nema kopija nego samo originali i da je skup ko otrov za odrzavanje pa ga moraju davati po tim cenama samo da ga prodaju. Ja otkad radim sa kolima nisam jos nikog u NS video da je uvezao Subaru a sta mislis zasto? Toliko je prodajan da ga ne mozes naci preko.:lol::lol:

@Skitalo
Dobro ,prevara je i sta sad? U svakom poslu toga ima odredjeni procenat pa i u tvom tako da nemoj sad ti da izigravas nevinasce a mi ostali smo prevaranti.
Drzava je takva kakve je i sve se svelo na prevaru.

E to sam htio cuti.Onda molim vise ne pricajmo tome kako smo dobrocinitelji i sveci kad to nismo.Hvala. :hvala:

Moj trenutni posao je nesto sasvim drugo i nesto sasvim obicno. I ne, ne varam ljude ni na koji nacin.

A drzava? Hmm mozda je drzava takva da bi trebalo da se ispomazemo malo vise,ja na to tako gledam,a ne da koristim priliku da nesto muljam.

Mile ti si u ovom slucaju jedan obican prevarant,i cak nemas stida da kazes da si prevario,a onda se bacas u filoziofiju tipa kao da li je bas tako...ma ajde...
Sistem kakav je takav od mene nije napravio ni lopova ni prevaranta,niti ce...ne pravdaj se na sistem.

Jesi ti ranije bio na forumu,ako jesi ko si bio?

Jeste al onda posteni ljudi imaju PROBLEM ,zbog dula i njegove klike , i njegovog svi varaju

Meni ne trebaju internet i forum da bi znao da postoje ljudi skloni prevarama. Ne mislim da su svi koji prodaju polovnjake prevaranti koji lažiraju kilometražu. Ali pitanje je kad znaš da postoji makar i samo 5% prevaranata kome vjerovati? Osim ako ne kupuješ auto od prijatelja ili rođaka. Pošto je kilometražu nemoguće utvrditi takvim prevarama će se teško stati u kraj. Bar dotle dok ovde ljudi ne budu imali normalne plate od kojih će moći da kupe nove ili aute starosti do 5-6 godina.

Djavolcicu vrlo lako moze da se desi da auto star 4-5 godina ima vise kilometara od onog starog 10 godina.:per:
Kako?
Lako jer ova kola koja se kod nas uvoze a stara do 5 godina su kola kupljena na licitacijama od firmi i otud te velike kilometraze ge se godisnje prelazilo 40-50k km a ona starija su bila u privatnom vlasnistvu i ona mogu da imaju i posle 10 godina oko 200-250k km. Licno sam gledao Mercedes C220 CDI 2009 sa 250k km na satu a to je bilo jos prosle godine.Evo juce sam dobio ponudu gde se vidi da je Citroen C3 1,4 benzinac 2003 presao 230k km a to je benzinac.Sta onda treba pomisliti koliko su presli dizelasi tog godista?
Ali neeeee,gledaju se kola do 150k km a kad pogledate oglase kola stara 4-5 godina imaju na oglasima 150k km a isto toliko i kola iz 1998 i 2002 godine.
I da napomenem samo to da ja samo ponekad spustim kilometrazu ali na kolima koja su vec bila na oglasu sa pravom kilometrazom a to je mozda 1 od 10 jer ja krenem posteno a tupavi narod ne ceni postenje nego ceni prevaru. Ja kad okacim auto sa 200-250k km trebalo bi da to cene a nece niko da me nazove.
A 95% automobila je sa kilometrazom vecom od 200k km a neretko imaju i preko 400k km i sad su vecinski sa 150k km.
I sta bi vi uradili na mom mestu? Ajde da cujem samo sta bi to bilo pametno uraditi a da se proda auto?
Ajde ptice da vas cujem.:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back