Preporuka za automobil za početnika

Ima klimu 1.0 benzin 4 cilindra prodaje vlasnik (8godina) trči kupuj :mrgreen:

Screenshot_2023-09-16-16-52-36-327_com.infostud.android.pa.jpg

Vidi, ja sam pre pet godina uzeo stila 1.4 za 900e. Vuče kao blesav još uvek. Išao nekoliko puta na relacije od 200-300km. Ako nije prešao jedno 70.000km do sad od kad je kod mene. Vozim ga još, riknuli mu amortizeri sad, i icepao se auspuh, malo počeo da troška ulje, ali jbg, ima 20 godina. Delovi za stila i punta su ti džabe, što mnogo znači kad voziš polovnjaka a pare nemaš za bacanje.
Imaš polovnjake za 1.500e u ok stanju. Stilo, punto, klio, korsa, honda civic, swift, saxo... Samo gledaj, šta god da kupuješ da je kilometraža ok (do 200 hiljada idealno), da je limarija zdrava i povedi nekog majstora (ili nekog drugog ko se dobro razume) u kog imaš poverenje kada budeš kupovala da ti kaže da li su motor i kvačilo okej.

Vidi, ja sam pre pet godina uzeo stila 1.4 za 900e. Vuče kao blesav još uvek. Išao nekoliko puta na relacije od 200-300km. Ako nije prešao jedno 70.000km do sad od kad je kod mene. Vozim ga još, riknuli mu amortizeri sad, i icepao se auspuh, malo počeo da troška ulje, ali jbg, ima 20 godina. Delovi za stila i punta su ti džabe, što mnogo znači kad voziš polovnjaka a pare nemaš za bacanje.
Imaš polovnjake za 1.500e u ok stanju. Stilo, punto, klio, korsa, honda civic, swift, saxo... Samo gledaj, šta god da kupuješ da je kilometraža ok (do 200 hiljada idealno), da je limarija zdrava i povedi nekog majstora (ili nekog drugog ko se dobro razume) u kog imaš poverenje kada budeš kupovala da ti kaže da li su motor i kvačilo okej.
U sto boljem stanju da kupi posle ima manje ulaganja ali jbg auto mora da se odrzava i ne zapusta.
A za auto star 20 -30 godina da je presao ispod 200 000km to tesko, svi vracaju kilometrazu i muljaju.

Devojka treba da uračuna i registraciju, prenos vlasništva i naravno obavezni veliki i mali servis koji su za tu cenovnu klasu oko: prenos 50 evra, registracija 150 evra, veliki i mali servis 150 evra. Dakle to je 350 evra u startu.

Dobićeš i sulude savete da ti to ne treba.

Nemas nista pristojno za te pare. Moraces bar jos 1000 da ustedis. Devojci sam uzeo Twingo 2, 1.2 8v. Trosi smesno malo, pouzdan motor, ali cene delova nisu male i ako je auto mali. Nije nista specijalno radjeno v. servis i zadnji amortizeri, ali mi je nekako skupo za tako mali auto. Delovi kostaju kao za npr. Megane i automobile koji su 2-3 klase iznad. Fiat je tu daleko bolje resenje. Plastika pucketa i skripi po losem putu, a auto nema ni 130.000km. Ostalo je ok. Twingo 1.2 turbo je takodje dobar izbor, zivahan, a ne trosi puno. Ozbiljno razmisljam da uzmem za sebe za lokal.

Back