Preporuci film

Gangs of New York ali ne zbog Lia... vec zbog Daniel Day Lewis-a... etc. Totalnu eklipsu... nema tu ljigavosti, samo superb acting...

Oh da, naravno da jesam, ''Basketball diaries'' :super: ''What's eating Gilbert Grape'' :ok:

Hvala puno za klip, tek sam od skoro pocela da gledam filmove Vudi Alana, do sad sam ih zaobilazila, tako da cu tek odgledati ovaj.
Koji su uopste njegovi najbolji filmovi, odakle da krenem? Koji je naj...dopadljiviji ;) do sad sam gledala ''Match point'' koji mi se dopao i ''Vicky Cristina Barcelona'' za koji nemam komentar, razumem da je hteo nesto ali...:(

''Gangs of New York'', super film mislim da Skorceze ne moze da omane.

''Total eclipse'' sam gledala pre sto godina i sigurno cu da pogledam opet.

Koji su uopste njegovi najbolji filmovi, odakle da krenem? Koji je naj...dopadljiviji ;) do sad sam gledala ''Match point'' koji mi se dopao i ''Vicky Cristina Barcelona'' za koji nemam komentar, razumem da je hteo nesto ali...:(

Ovo što si ti gledala je 'pozna faza' - filmovi se ne dešavaju u Njujorku, i Vudi Alen ne glumi u njima. Iz te faze je odličan i Cassandra's Dream.
Najčuveniji Alenov film je verovatno Annie Hall i to bi svaki filmofil trebalo da pogleda.
Ja bih sad mogla da hvalim svaki film ponaosob, jer sam ih skoro sve gledala, ali ostaviću malo prostora za druge obožavaoce Vudijevog opusa : )

Ovo što si ti gledala je 'pozna faza' - filmovi se ne dešavaju u Njujorku, i Vudi Alen ne glumi u njima. Iz te faze je odličan i Cassandra's Dream.
Najčuveniji Alenov film je verovatno Annie Hall i to bi svaki filmofil trebalo da pogleda.
Ja bih sad mogla da hvalim svaki film ponaosob, jer sam ih skoro sve gledala, ali ostaviću malo prostora za druge obožavaoce Vudijevog opusa : )

Vec si mi preporucila Cassandra's dream i skinula sam ga samo sto nisam stigao na red, imam jos film ''Philadelphia'' na repertoaru pa se onda bacam na Vudija :)
Slobodno hvali svaki film ponaosob, narocito one u kojima on glumi, ne volim njegovu facu nikako :(

Odgledah True Grit, al nazalost ne razumjeh puno, najveci dio filma Jeff Bridges nesto mrmlja mmm...mmmm....mmmm ...meau...mmm
Moram probat sa prevodom ili engleskim subtitlom. Kako ste se vi izborili sa Staro-Americkim dijalektom?

http://1.***************/-gLRlkku0sq0/TVNXyK7sxzI/AAAAAAAABrs/DDQPYK0ZMbk/s1600/true_grit_m1.jpg

Vec si mi preporucila Cassandra's dream i skinula sam ga samo sto nisam stigao na red, imam jos film ''Philadelphia'' na repertoaru pa se onda bacam na Vudija :) Slobodno hvali svaki film ponaosob, narocito one u kojima on glumi, ne volim njegovu facu nikako :(

Možemo jedino da se nadamo da ćeš ga zavoleti kada vidiš par filmova (kao što sam ja zavolela Meta Dejmona posle Borna), inače su ti šanse da savladeš njegov opus minimalne - on glumi u svakom filmu :)
Vudi u stvari stalno pravi filmove o ljudskim odnosima, o životu i smti.
Meni je - i kao ženski film - bio zanimljiv Husbands and Wives, o dva bračna para, njihovim brakovima, osećanjima, i kompromisima, a u filmu pored Vudija i Mie Farou glume i Džudi Dejvis i Sidni Polak.
http://3.***************/_Uc8OZZuktW8/TBj9m0MVCoI/AAAAAAAAAEY/wTNL3Jn6kmY/s1600/bullets_over_broadway_ver1.jpg

Priča o tome šta je (i ko je) pravi umetnik : ) Njujork, dvadesete godine prošlog veka - da bi postavio svoj komad na scenu, pisac pristaje da u predstavi glumi i mafijaševa netalentovana devojka.

Poslednja izmena:
Nisam se izborila, i ja moram da gledam još jednom ili dva puta. Ali dobro ga je odmrmljao, svaka čast.

slazem se:)

Evo jedan fin trilercic, zimski...

Transsiberian
http://www.imdb.com/title/tt0800241/

imgtranssiberian2.jpg

Vec ti je Honduras sve rekla... Annie Hall je jedan od najboljih filmova svih vremena definitivno... scena na balkonu sa titlovima objasnjava ...

Deconstructing Harry... postoji ja mislim u filozofiji grana koja se zove dekonstrukcija, mislim da su to Fuko, Derida i ekipa... njih ne mozes da pohvatas sta pricaju na YT ako gledas njihove intervjue i debate... Vudi ih ovim filmom komotno sisa sa svojim neprevazidjenim neuroticnim monolozima, dijalozima...

Sve ovo pobrojano Hana i nje sestre, Bullets over Broadway... sve persu... jedino mi je ovaj Small time Crooks los film...

Vudi cesto u svojim filmovima radi i komediju i tragediju... ovde je to bukvalno uradio... rascepio film na komediju i dramu -

Melinda and Melinda -

Једина тужна ствар јесте да када год тражим овај филм на нету углавом прво налећем на неку безвезну корејанску убијачину од филма.

Vidis 'nduras da mozemo kada hocemo :)... samo ne znam gde izvuce Small time crooks, meni je to prosecan Vudijev film, kao i onaj Jade Scorpion sta li... bezveze... Scoop takodje... ima Vudi vise promasaja, ali kada pogodi i napise nesto vrhunsko, onda kida...

Vidis 'nduras da mozemo kada hocemo :)... samo ne znam gde izvuce Small time crooks, meni je to prosecan Vudijev film, kao i onaj Jade Scorpion sta li... bezveze... Scoop takodje... ima Vudi vise promasaja, ali kada pogodi i napise nesto vrhunsko, onda kida...

Volim Small Time Crooks iako se slažem da spada u njegove prosečne. Smešna mi je Trejsi, i sviđa mi se ona glumica koja igra njenu sestru, ili tetku, i cela priča sa slatkišima (da ne spojlerišem). A Scoop je baš loš : ) Ja mnogo volim i Zelig, ali Deena je tražila dopadljive filmove, a Zelig može da bude naporan ljudima koji ne vole Alenove filmove (ovo znam iz iskustva).

Poslednja izmena:
Volim Small Time Crooks iako se slažem da spada u njegove prosečne. Smešna mi je Trejsi, i sviđa mi se ona glumica koja igra njenu sestru, ili tetku, i cela priča sa slatkišima (da ne spojlerišem). A Scoop je baš loš : ) Ja mnogo volim i Zelig, ali Deena je tražila dopadljive filmove, a Zelig može da bude naporan ljudima koji ne vole Alenove filmove (ovo znam iz iskustva).

... meni je Zelig bio naporan iako volim Vudi Alenove filmove, na sta bi tek izgledao likovima kji su indeferentni... Vudi Alen je car jer pravi film sa dijalozima i monolozima, situacijama koje ne mozes da nadjes kod nikog drugog... natrapava toliko fenomenalnih stvari da ne znas gde je pocetak, a gde kraj... covek ubija jednostavno... to je Jew thing ja mislim... kao Ali G... ili Leri Dejvid... ali Leri Dejvid u Curb your enthusiasm... ne ono sto je radio u Sajnfeldu, jer ja one njuske nisam jednostavno mogao da gledam... onaj Sajnfeld je imao jednu i po facijalnu ekspresji... i to je bila kao gistro gluma...

Nisam bas neki ljubitelj Vudija Alena, ali da ispricam jednu anegdotu kad se vec prica o njemu. Covek je ladno prevario svoju zenu sa njihovom usvojenom kcerkom a posto nije znao kako da prizna prevaru zeni, ostavio joj je snimak seksa na video traci da sama vidi sta je bilo. Genijalno nema sta.

Nisam bas neki ljubitelj Vudija Alena, ali da ispricam jednu anegdotu kad se vec prica o njemu. Covek je ladno prevario svoju zenu sa njihovom usvojenom kcerkom a posto nije znao kako da prizna prevaru zeni, ostavio joj je snimak seksa na video traci da sama vidi sta je bilo. Genijalno nema sta.

Ko zna kako je to stvarno bilo. Ta njegova žena - Mia Farou - ima 15 (slovima: petnaestoro) dece, uglavnom usvojene, i ako pročitaš njenu biografiju videćeš da je ona daleko od obične žene i majke. Devojka je punoletna, nije Vudijevo dete, a mislim da Mia i Vudi nikada nisu živeli zajedno - hoću da kažem da se ovde ne radi o klasičnoj porodici (i nije snimak seksa, nego golišave fotke, koje je Mia 'slučajno' našla).
A iskreno: on mi deluje mnogo simpatičnije i normalnije od Mie Farou :)

Ko zna kako je to stvarno bilo. Ta njegova žena - Mia Farou - ima 15 (slovima: petnaestoro) dece, uglavnom usvojene, i ako pročitaš njenu biografiju videćeš da je ona daleko od obične žene i majke. Devojka je punoletna, nije Vudijevo dete, a mislim da Mia i Vudi nikada nisu živeli zajedno - hoću da kažem da se ovde ne radi o klasičnoj porodici (i nije snimak seksa, nego golišave fotke, koje je Mia 'slučajno' našla).
A iskreno: on mi deluje mnogo simpatičnije i normalnije od Mie Farou :)

Uh, koliko informacija, tebe je nemoguce prevariti. Ja eto hteo malo da ispadnem informisan i upucen u ta desavanja. Dzet-set, prevare i skandali, ovo-ono... Salim se, naravno...:)

Uh, koliko informacija, tebe je nemoguce prevariti. Ja eto hteo malo da ispadnem informisan i upucen u ta desavanja. Dzet-set, prevare i skandali, ovo-ono... Salim se, naravno...:)

Haha, ma možda lupam, ne pratim ni ja ta događanja, ovo što sam pokupila usput, ko zna gde... A inače mislim da su svi ljudi koji se bave filmom ludi, tako da - dosta nam je da gledamo filmiće :)

Back