good_neighbour
Poznat
- Poruka
- 9.057

Kad god naletim na jednu od 1000 repriza na tv1000 razmisljam
kako li je Pačino Al zavrsio u ovom filmu...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
... da parafraziramMr.Wolf-a... ovo sran*je jede brejn sels brze od trodona od 10 mica...
... huaaa...
kako li je Pačino Al zavrsio u ovom filmu...![]()
Cak dva svetla primerka muske vrste.![]()
Ovaj k'o da se naslusao preaching-a u protestantskim crkvama.SEDUCE & DESTROY !!!!!!!!!!!!
Respect the coc*k and tame the cun*t. No pussy has 9 lives.
--------------------------
SEDUCE & DESTROY !!!!!!!!!!!!
Kao što rekoh Pacino je KING, jedan jedini i neponovljivi,ima iza sebe filmova da mu ostane i za drugog života!![]()
kako li je Pačino Al zavrsio u ovom filmu...![]()
]valjda je bio red da mu daju tog prokletog oskara, pa su izabrali ovu pricu o slepom oficiru.[/B].. jer to je uvek bio zicer, igrati mentalno zaostalu osobu, invalida, psycho killer-a, nosioca brojnih odlikovanja i drugih venericnih bolesti...
i verovatno su dugo trazili pogodnu pricu dok se neko nije setio da naprave remake italijanskog filma iz 1974 (http://www.imdb.com/title/tt0072037/combined)
u prvobitnoj, italijanskoj verziji slepi oficir ne igra tango i ne vozi skupi auto suludom brzinom, nego je nekako kako da kaem, prirodniji, porocniji... mladi pratilac mu pomaze pri odabiru kurvi, dok u americkoj verziji, cini mi se, odavno sam gledao pacinovu verziju, oficir pomaze mladicu da prevazidje probleme u skoli.
u jednoj sceni matori slepi perveznjak uspeva da nagovori casnu sestru da mu pomogne u toaletu, da mu ga pridrzi, posto je jelte onesposobljen i ne moze da cilja.![]()
i mogu slobodno da kazem, mnogi ce me sada popljuvati, Vitorio Gasman je bolji glumac od Pacina.
Posto je ovo topic Preporuci film, preporucujem italijansku verziju, cisto da se uporedi sa holivudskom.
Auuu što ste se nakačili na Pacina,ni manje ni više nego na njega,od svih glumaca Hollywooda baš na njega,nije poenta kako i zašto je film nastao nego kako je lik odglumio,njegova transformacija u slijepca je bila na nivou.Evo mali istorijat:
1969 Me, Natalie
1969. Out of It
1971. The Panic in Needle Park
1972. The Godfather don Majkl Korleone
1973. Scarecrow
1973. Serpico
1974. The Godfather: Part II don Majkl Korleone
1975. Dog Day Afternoon Soni
1977. Bobby Deerfield
1979. And Justice for All
1980. Cruising
1982. Author! Author!
1983. Scarface Toni Montana
1985. Revolution
1989. Sea of Love
1990. The Local Stigmatic (i režija)
1990. Dick Tracy
1990. The Godfather: Part III don Majkl Korleone
1991. Frankie and Johnny
1992. Glengarry Glen Ross
1992. Scent of a Woman
1993. Carlito's Way Karlito Čarli Brigante
1995. Two Bits
1995. Heat
1996. City Hall
1997. Donnie Brasco Bendžamin Lefti Rudžijero
1997. The Devil's Advocate
1999. The Insider
1999. Any Given Sunday
2000. Chinese Coffee
2002. Insomnia detektiv Vil Dormer
2002. Simone
2002. People I Know
2003. The Recruit
2003. Gigli
2004. The Merchant of Venice
2005. Two for the Money
2007. 88 Minutes
2007. Ocean's Thirteen
2007. Rififi
2008. Righteous Kill
Kao što rekoh Pacino je KING, jedan jedini i neponovljivi,ima iza sebe filmova da mu ostane i za drugog života!
Vitorio Gasman je bolji glumac od Pacina.
... ko ti to spori, on je meni treci po rangu u panteonu glumaca... odma ispod De Nira & Branda... sa njima jednak, za nijansu slabiji... ali za razliku od De Nira cak i snimi poneki ozbiljan film pod stare dane... vise gotivim matorog Pacina od matrorog De Nira... i za razliku od Bobija, zna da glumi i ima hemiju sa glumicama... De Niro u filmovima uglavnom ili preti ili bije lepsi pol
... kao sto vidis ja bi mu dao 11 oskara,a ne jednog za huaaa...
Shut up Annette... FORGET ABOUT IT! On Mars the best cooks are gonna be men!" Oh Donnie..... ovde postoji neverovatna fluidnost u glumi, govoru, koju malo ko moze da izvede... Pachino Al gangster sprema vecheru i od toga pravi maltene burlesque -u... pravi dozivljaj za sve nas... i mi smo mu zahvaln sto tome vitnesujemo...
edit. inace Al je prevashodno pozorishni glumac... ali mi ne zivimo na Menhetnu, pa ni ne mozemo da ga gledamo...
Pacino je kralj,jedan jedini i neponovljivi...
Kao što rekoh Pacino je KING, jedan jedini i neponovljivi,ima iza sebe filmova da mu ostane i za drugog života!![]()
Kao što rekoh Pacino je KING, jedan jedini i neponovljivi,ima iza sebe filmova da mu ostane i za drugog života!
Pa i mene čudi što se pominje njegovo ime uzalud!Za ovo drugo ne bih se složio,gledao sam popriličan broj filmova gdje samo jedan glumac iznese cijeli film!Čak što više to se dešava vrlo često...Sta si zapenio, smanji malo.
Pacino jeste sjajan glumac, to niko ne spori, ali daleko od toga da je igrao samo u sjajnim filmovima. To jest, daleko od toga da je neki film sjajan samo zbog toga sto u njemu igra Pacino. Osim ako je neko okoreli fan.![]()
Auuu što ste se nakačili na Pacina,ni manje ni više nego na njega,od svih glumaca Hollywooda baš na njega,nije poenta kako i zašto je film nastao nego kako je lik odglumio,njegova transformacija u slijepca je bila na nivou.Evo mali istorijat:
1969 Me, Natalie
1969. Out of It
1971. The Panic in Needle Park
1972. The Godfather don Majkl Korleone
1973. Scarecrow
1973. Serpico
1974. The Godfather: Part II don Majkl Korleone
1975. Dog Day Afternoon Soni
1977. Bobby Deerfield
1979. And Justice for All
1980. Cruising
1982. Author! Author!
1983. Scarface Toni Montana
1985. Revolution
1989. Sea of Love
1990. The Local Stigmatic (i režija)
1990. Dick Tracy
1990. The Godfather: Part III don Majkl Korleone
1991. Frankie and Johnny
1992. Glengarry Glen Ross
1992. Scent of a Woman
1993. Carlito's Way Karlito Čarli Brigante
1995. Two Bits
1995. Heat
1996. City Hall
1997. Donnie Brasco Bendžamin Lefti Rudžijero
1997. The Devil's Advocate
1999. The Insider
1999. Any Given Sunday
2000. Chinese Coffee
2002. Insomnia detektiv Vil Dormer
2002. Simone
2002. People I Know
2003. The Recruit
2003. Gigli
2004. The Merchant of Venice
2005. Two for the Money
2007. 88 Minutes
2007. Ocean's Thirteen
2007. Rififi
2008. Righteous Kill
![]()
Takodje odlican film...Napeta prica,bez efekata,a jeziv,zaista sjajno....Negde procitah da je neko napisao da se odmah na pocektu naslucuje sta ce biti na kraju...Ja iskreno nisam uspela da pretpostavim,pravila sam razne solucije i nista od toga se nije desilohah
Imam zamerku koju mi je tesko da obrazlazem sad ovde,komplikovano mi je malo za pisanjeU svakom slucaju i ovde
jaka 8/10
I da,glavna glumica je takodje bila sjajna
Sjajan Anthony Hopkins.Vredi pogledati.![]()
Odlican film,egzorcizmi sjajno odradjeni,nije dosadan,antoni na visini zadatka,nemam zaista nekih zamerki...Ne mogu reci da je savrsen film,ali da je dobar,dobar je....Moj drug je stavio zamerku da je kraj glup,medjutim meni je kraj bas onakav kakav bi trebalo da bude..Ima svoju poentu i ne vidim da je igde napravljena greska....
8/10