Preporuci film

http://1.***************/-U7DA6eQQbcE/TYPZBA6PhhI/AAAAAAAAAOY/V6GTVSFh2Rc/s1600/The%2BBone%2BCollector%2B%25E0%25B8%259E%25E0%25B8%25A5%25E0%25B8%25B4%25E0%25B8%2581%25E0%25B8%258B%25E0%25B8%25B2%25E0%25B8%2581%2B%25E0%25B8%259C%25E0%25B9%2588%25E0%25B8%25B2%25E0%25B8%2584%25E0%25B8%2594%25E0%25B8%25B5%25E0%25B8%2599%25E0%25B8%25A3%25E0%25B8%2581.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0145681/

Napravih malu istragu...

1971 Pachino ne moz' da dobije oskara za svoj potrej komana jer ga te dine zasluzeno dobija -

Gene Hackman (with his third career nomination) won the coveted Best Actor award (his first Oscar) for his star-making role as obsessed, foul-mouthed, violent, short-tempered, bigoted, hard-nosed, dedicated, and world-weary undercover narcotics cop Jimmy Doyle (alias 'Popeye')

..."THE FRENCH CONNECTION", je po mom misljenju film koji ubija stari Holivud, s tim filmom pocinje era modernog americkog filma...& dekada gde vlada " angst" u americkom filmu... film prekretnica, nismo vise tu da vam stvarmo leptirice u stomaku, nego vam dajemo cistokrvni ulicni urbani egzistencijalizam...

1972 Pachino je nominovan za sporednu, dobi ga JOEL GREY in "Cabaret", davno sam gledao Cabaret, necu da gresim dusu... [Coincidentally, Pacino had more on-screen time than Best Actor winner Marlon Brando, and should have been nominated in the Best Actor category instead.]... ali realno i tu bi ispusio..

1973 Dzizs gledaj ovaj line up - JACK LEMMON in "Save the Tiger", Marlon Brando in "Last Tango in Paris", Jack Nicholson in "The Last Detail", Al Pacino in "Serpico", Robert Redford in "The Sting"

... ovde je trebalo oskara na 5 delova...

1974 ART CARNEY in "Harry and Tonto", Albert Finney in "Murder on the Orient Express", Dustin Hoffman in "Lenny", Jack Nicholson in "Chinatown", Al Pacino in "The Godfather, Part II"

... dajte ga Pachinu... jer nam je dao Mikeloca ... arhetip u nesvesnom je covek stvorio u dva dela Kuma... to je Prvi oskar koji je zakinut

1975. JACK NICHOLSON in "One Flew Over The Cuckoo's Nest", Walter Matthau in "The Sunshine Boys", Al Pacino in "Dog Day Afternoon", Maximilian Schell in "The Man in the Glass Booth", James Whitmore in "Give 'Em Hell, Harry!"

... ne moze nista Jack-u ... Dzek caruje u azilumu...

1983 ROBERT DUVALL in "Tender Mercies", Michael Caine in "Educating Rita", Tom Conti in "Reuben, Reuben", Tom Courtenay in "The Dresser", Albert Finney in "The Dresser"

wtf ... ovde bi "oduvao" sve da sa stola... ali Scarface je lowbudget film... Drugi oskar zakinut

1991 ANTHONY HOPKINS in "The Silence of the Lambs", Warren Beatty in "Bugsy", Robert De Niro in "Cape Fear", Nick Nolte in "The Prince of Tides", Robin Williams in "The Fisher King"

... ovde nema sta da trazi sa Frankie and Johnny

1992 AL PACINO in "Scent of a Woman", Robert Downey, Jr. in "Chaplin", Clint Eastwood in "Unforgiven", Stephen Rea in "The Crying Game", Denzel Washington in "Malcolm X"

... ovde nema sta da trazi sa Scent of a woman... ili bukvalno sva cetvorica ga shishaju ovde... dzizs Chaplin, Malcolm X, Klintara...Stiven rea u tripoznom The Crying Game

nema sta da trazi ni u supporting actor pored Dzina

Supporting Actor:
GENE HACKMAN in "Unforgiven", Jaye Davidson in "The Crying Game", Jack Nicholson in "A Few Good Men", Al Pacino in "Glengarry Glen Ross", David Paymer in "Mr. Saturday Night"

1993 ga ni nema u konkurenciji, dobro tu sam i ja preterao...

druga tranvestija se dogadja u supporting te dine -

Supporting Actor:
TOMMY LEE JONES in "The Fugitive", Leonardo DiCaprio in "What's Eating Gilbert Grape?", Ralph Fiennes in "Schindler's List", John Malkovich in "In the Line of Fire", Pete Postlethwaite in "In the Name of the Father"

... zahebase Fajnsa i Lea po obicaju

1997 Supporting Actor:
ROBIN WILLIAMS in "Good Will Hunting", Robert Forster in "Jackie Brown", Anthony Hopkins in "Amistad", Greg Kinnear in "As Good As It Gets", Burt Reynolds in "Boogie Nights"

... ovde ih sve shisha... cak i ser Anthony-ja...Treci zakinut

2002 Actor:
ADRIEN BRODY in "The Pianist," Nicolas Cage in "Adaptation," Michael Caine in "The Quiet American," Daniel Day-Lewis in "Gangs of New York," Jack Nicholson in "About Schmidt"

...ne moze nista Bill Butcheru...

... ne znam zasta je jos sve bio nominovan... valjda za nekog grbavca u Dik Trejsiju, nemam pojma... to nisam ni gledao

ja ih imam 3 zasluzena i jednu petinu, hehe

http://1.***************/_TLhYHt6WJfw/SwjgzTHtUjI/AAAAAAAANZo/fSKlQkvyHqw/s1600/Al-Pacino-Posters.jpg

Zanimljiva analiza ali uzmi u obzir da među glumcima apsolutni rekord drži glumica Katharine Hepburn sa četiri Oscara, te Ingrid Bergman, Walter Brennan i Jack Nicholson s po tri. S dva Oscara mogu se pohvaliti mnogi glumci i glumice, među kojima su i Marlon Brando, Jane Fonda, Jodie Foster, Tom Hanks, Dustin Hoffman, Jessica Lange, Jack Lemmon i Meryl Streep.Mada meni to i nije neko mjerilo...:think:;)

http://1.***************/-U7DA6eQQbcE/TYPZBA6PhhI/AAAAAAAAAOY/V6GTVSFh2Rc/s1600/The%2BBone%2BCollector%2B%25E0%25B8%259E%25E0%25B8%25A5%25E0%25B8%25B4%25E0%25B8%2581%25E0%25B8%258B%25E0%25B8%25B2%25E0%25B8%2581%2B%25E0%25B8%259C%25E0%25B9%2588%25E0%25B8%25B2%25E0%25B8%2584%25E0%25B8%2594%25E0%25B8%25B5%25E0%25B8%2599%25E0%25B8%25A3%25E0%25B8%2581.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0145681/

jaoo bas volim taj film

Sinoc odgledao, jako lep film :

The-Eagle1.jpg

P.S Neki kazu da je ovo nastavak popularnog Centurion filma :

Centurion%20movie%20stills-1.jpg

Jigureul jikyeora aka Save The Green Planet (2003) 8/10

Ovo je jedan odličan film za odmoriti se od uobičajne rutine,zabavan i na momente glup,na momente inteligentan,sa elementima i komedije i horora.U svakom slučaju osvježenje,neobičan i gledljiv film...

Zanimljiva analiza ali uzmi u obzir da među glumcima apsolutni rekord drži glumica Katharine Hepburn sa četiri Oscara, te Ingrid Bergman, Walter Brennan i Jack Nicholson s po tri. S dva Oscara mogu se pohvaliti mnogi glumci i glumice, među kojima su i Marlon Brando, Jane Fonda, Jodie Foster, Tom Hanks, Dustin Hoffman, Jessica Lange, Jack Lemmon i Meryl Streep.Mada meni to i nije neko mjerilo...:think:;)

Pa da, logicno. Nesto sto izjednacuje Hoffmana i Branda sa Tom Hanksom i (opet da spomenem) Hillary Swank ne moze da bude neko bitno merilo... :)

Hachiko-A-Dogs-Story-2009-CHINESE--Front-Cover-31136.jpg

Sinoc sam upalila ovaj film i jedini razlog zbog cega mi je zao sto sam ga odgledala je zato sto posle od plakanja nisam mogla da se priberem.....Jedna divna prica o coveku koji je pronasao stene na ulici i bez obzira sto je njegova zena bila protiv toga,on zadrzava kuce i on postaje deo porodice.....Imamo prilike da vidimo kako se odvija zblizavanje izmedju tog profesora i kuceta,koliko je pas jedno divno,odano stvorenje i jos jednom je dokazano da je on zaista covekov veliki prijatelj,....Tokom filma mi u nekim momentima vidimo i tacku gledista tog psa,kako on vidi porodicu u kojoj se nalazi i analizira i sve ostale ljude.....Richard Gere je divno odigrao svoju ulogu,toliko dirljivo i ubedljivo, da gotovo deluje kao da nije ni glumio i kao da Hachi zapravo jeste njegov pas....Nemam apsolutno nikakvu zamerku,bez trunke patetike je sve odradjeno,samo eto,mnogo je tuzan film,ali s obzirom da ima prelepu poentu,to izvlaci stvar da kazem....I da,ovo je film baziran po istinitom dogadjaju
10/10

Novi domaći film pod nazivom „Zduhač znači avantura“ u režiji Milorada Milinkovića pojaviće se u domaćim bioskopima početkom aprila.

Film prati tinejdžere, Nenada iz Trebinja i njegovog rođaka iz Beograda Uroša, koji tokom letnjeg raspusta upoznaju drugarice, Mariju i Sindi, upuštaju se u brojne pustolovine, i zajedno stižu do banjalučkog "Demofesta". U svoje avanture kreću stopirajući.

Zaustavljaju čudaka po imenu Aco, koji Nenadu daje sok od kleke uz tvrdnju da će mu čudotvorni napitak otvoriti nove svetove.

Zbog kleke ili nečeg drugog, Nenad zaista počinje da viđa čudne stvari. Aca ga ubeđuje da je on zapravo Zduhač predodređen da se u snu bori protiv zla.

Preporucio bih svim ljubiteljima sedme umetnosti film < THE NEXT THREE DAYS >...
Film je slican seriji Prison Break, glumi Russell Crowe. Ima neverovatnu pricu i radnju. Kako i obican covek moze sve da postigne ako zaista to zeli ( mada je filim film :) )...

Hachiko-A-Dogs-Story-2009-CHINESE--Front-Cover-31136.jpg

Sinoc sam upalila ovaj film i jedini razlog zbog cega mi je zao sto sam ga odgledala je zato sto posle od plakanja nisam mogla da se priberem.....Jedna divna prica o coveku koji je pronasao stene na ulici i bez obzira sto je njegova zena bila protiv toga,on zadrzava kuce i on postaje deo porodice.....Imamo prilike da vidimo kako se odvija zblizavanje izmedju tog profesora i kuceta,koliko je pas jedno divno,odano stvorenje i jos jednom je dokazano da je on zaista covekov veliki prijatelj,....Tokom filma mi u nekim momentima vidimo i tacku gledista tog psa,kako on vidi porodicu u kojoj se nalazi i analizira i sve ostale ljude.....Richard Gere je divno odigrao svoju ulogu,toliko dirljivo i ubedljivo, da gotovo deluje kao da nije ni glumio i kao da Hachi zapravo jeste njegov pas....Nemam apsolutno nikakvu zamerku,bez trunke patetike je sve odradjeno,samo eto,mnogo je tuzan film,ali s obzirom da ima prelepu poentu,to izvlaci stvar da kazem....I da,ovo je film baziran po istinitom dogadjaju
10/10[/QUOTE
kakav buntovnik. kakav konflikt. smrt konformizmu.

muke tantalove americhkog dalaj lame :mrgreen:

220px-French_lieutenants_woman.jpeg

skoro pa nauchna studija o zenskoj prepredenosti i mushkoj naivi
meril strip sa svojom"progutala sam *****"facom savrshena za ulogu
ajrons isto iznenadjujuce dobar kao knjishki moljac dork koga ova prca u mozak sat ipo

nemoj tako
toliko motiva nisam nasao ni u dnevniku mongoliodnog komsije.. (don't thing about that, htio lik strucno misljenje)

pussy nam se vratiooo :) ja sam mislila da ces posle tvoje ga ga gu gu ( secas se onda kad ti je propalo uvlacenje u dupe kod ne znam tacno kog forumasa pa si se naljutio i rekao ah,oh,odoh odavde zauvek )pobune da odes trajno :) prava si mala,buntovnicka devojcica

Back