Israphel
Aktivan član
- Poruka
- 1.853
imaju isti koren, ali je Hriscanstvo nastalo od samog Isusa koji je doneo Novi Zavet kako bi od ljudi koji su skrenuli sa pravog puta i koji su postali veoma gresni, nacinio bolje osobe
Da li je Isus donio nešto novo, kontradiktorno onome što je donio Mojsije i ostali poslanici?
Ti bi da ti neki manijak sada uleti u kuću i krene da ti maltretira porodicu dozvolio da ih ubije, vjerovatno bi mu i rekao ,,Šklapi i mene, tako piše u Bibliji''...'Koji te udari po obrazu, okreni mu i drugi
niko ne demantuje da su pagani iz Meke proterali Muhameda zbog njegovih ucenja, ali je on je prvi koji je zapoceo vojne pohode i ubistva
Imaš pogrešne informacije.
Oni su prvi pokušali ubiti Muhameda
a odakle ti skidas svoje odgovore? jel sa AnsweringChristianity-a?
Ako imaju pravi ogovor naravno.
ko zna koliko je tacno nemuslimana stradalo zbog Islama, jos od Muhameda do dana danasnjeg... i to se sve zataskava u muslimanskim zemljama
Pa ne zna se i ti tvrdiš da je umrlo 270 miliona...
pa reci mi ako je to tako lako objasnjivo, zasto je uopste i bio veliki Potop? zasto Bog nije jednostavno oprostio ljudskom rodu grehe, vec je morao skoro sve ljude da potopi?
Jer je tako htio.
ako bi Bog tek tako stalno oprastao ljudima, bez ikakve poruke i zrtve, onda koja bi bila poenta? ljudi bi se razmazili, pomislili bi da mogu da zive kako hoce i da rade sta hoce, jer ce im Bog oprostiti odmah sve
Mogu misliti koliko je jevreje pogodilo to što je navodno Bog morao da im da svoga sina da ga ubiju, da li bi ti dao svoga sina nekome da ga ubiju da bi im oprostio ?.
uostalom, tvoj prorok je rekao da ce Bog oprostiti muslimanima grehove tako sto ce ih prebaciti na Hriscane i Jevreje... jel to posteno
Sahih Muslim 6668—Allah’s Messenger [said]: There would come people amongst the Muslims on the Day of Resurrection with as heavy sins as a mountain, and Allah would forgive them and He would place in their stead the Jews and the Christians.
Ne kaže da će ih prebaciti, već da će Jevreje i Hrišćane staviti na njihovo mjesto a da će muslimanima oprostiti. Sa AnsweringChristianity:
And its possible that the sins being referred to (the ones that Allah will forgive from the Muslims) is because of the cause of the disbelievers, for if they caused it then it will be removed from the burden of Muslims by the mercy of Allah, and is placed on the disbelievers, for they instigated it, and whoever instigates a sin then he would receive a sin on his account for anyone that ever gets affected by it, and God knows best.
Let me give an example to clarify that. Lets say a non Muslim distributes drugs throughout the community. One Muslim happens to get his hands on these drugs and uses it. The Muslim gets a sin. However, the non Muslim gets a sin as well because it was his fault the Muslim is doing it. So if Allah on the day of judgment decides to forgive the Muslim for his sin, he would place it on the non Muslim.
This does not guarantee that a Muslim who commits a sin because of a non Muslim will automatically get forgiven. No, it is only if Allah decides to forgive that Muslim. This also applies to Muslims who happen to be the cause of Muslims committing sins as well and does not only apply to the non Muslims.
http://biblehub.com/isaiah/6-8.htm
kao sto vidis svi engleski prevodi potvrdjuju stih sa mog prevoda
Bog koristi plural majesty kada hoce i u odredjenim situacijama. Zašto jevreji nisu vjerovali u trojstvo pored tolikih stihova ?
a sta pise u Kuranu koliko Bog ima ruku? i kako znas kom ucenjaku mozes da verujes, posto vec koji put vidim da se sa velikim brojem ucenjaka ne slazes u vezi nekih stavova?
Vidim da im stavovi jasno odudaraju od Kur'anski ajeta, ko zna i koji su ti ucenjaci, možda neki sektaši, ili su samo greškom naveli nešto,nisu to mislili.
ne vidim sta pise na okacenoj slici
ja bih razumeo jos nekako da ti jedan stih izvuces iz konteksta i tumacis ga kako ga zelis, pritom ignorisuci prethodne stihove i one koji nadolaze... ali ti si si izvukao jedan stih i samo jedan njegov deo, pritom ignorisuci drugi deo stiha gde pise u kom slucaju su zabranjene statue i slicno
Padaš li i ti pred ikonom Isusa ili nekih svetaca kao neki hrišćani sa ovog foruma? Padaš li ti pred Isusom na krstu? Gdje je po tebi on bio najdalje Bogu i pitao ga zašto ga je ostavio? To nigdje ne piše da se treba praviti.
A što se tiče slike evo je.

kao sto vidis ikone i freske se jos od vremena apostola bile u upotrebi, a Jevrejima ako je lepse u dzamijama, slobodno nek idu, ja nemam nista protiv... mada cisto sumnjam da bi ste ih vi pustili![]()
Njima je tao ljepše, osjećaju se bliže Bogu vjerovatno, ne bi džabe rabini govorili da se ide u džamije a ne u crkve

ne ocekujem ja od tebe da kazes da je ono u sta verujes laz, vec da jednostavno priznas kad ne znas odgovor![]()
Kada ne znam reći ću normalno, tako sam i do sada.
kad okacim neki video klip sa nekim cinjenicama, ocekujem da ili opravdas ili demantujes argumentima ili da skupis hrabrost i da ih priznas... ovo tvoje 'on prica laz, lupa gluposti' i bez ikakvih daljih objasnjenja, samo pokazuje tvoju nemoc da demantujes klip koji okacim, a to se ne desava prvi put
Ono su sve samo ne činjenice, neću da gledam zbog sebe, bojim se da ne zaglupim.
bilo bi lepo barem kad bi objasnio zasto izvori iz kojih on crpi informacije ne valjaju![]()
On ima neka svoja uvrnuta tumačenja, želi da bude u centru pažnje vjerovatno.
pa sto ih spominjes onda?
Da bi pokazao da nije svako klanjanje iz obožavanja.
aha, a kad hriscani ljube slike onda je to idolopoklonstvo, a ne iz postovanja prema ljudima sa slika... a kad Muhamed ljubi pagansko kamenje onda je to... sta je uopste to
Ne, ali kada im se pripisuju neke Božanske osobine,moli se njima da bi prenijeli poruku Bogu jer Bog valjda dobro ne čuje pa mu moraju to drugi ljudi prenositi jer smo mi daleko...
Poslednja izmena: