PRELASCI NA ISLAM

imaju isti koren, ali je Hriscanstvo nastalo od samog Isusa koji je doneo Novi Zavet kako bi od ljudi koji su skrenuli sa pravog puta i koji su postali veoma gresni, nacinio bolje osobe

Da li je Isus donio nešto novo, kontradiktorno onome što je donio Mojsije i ostali poslanici?

'Koji te udari po obrazu, okreni mu i drugi
Ti bi da ti neki manijak sada uleti u kuću i krene da ti maltretira porodicu dozvolio da ih ubije, vjerovatno bi mu i rekao ,,Šklapi i mene, tako piše u Bibliji''...

niko ne demantuje da su pagani iz Meke proterali Muhameda zbog njegovih ucenja, ali je on je prvi koji je zapoceo vojne pohode i ubistva

Imaš pogrešne informacije.
Oni su prvi pokušali ubiti Muhameda

a odakle ti skidas svoje odgovore? jel sa AnsweringChristianity-a?

Ako imaju pravi ogovor naravno.

ko zna koliko je tacno nemuslimana stradalo zbog Islama, jos od Muhameda do dana danasnjeg... i to se sve zataskava u muslimanskim zemljama

Pa ne zna se i ti tvrdiš da je umrlo 270 miliona...

pa reci mi ako je to tako lako objasnjivo, zasto je uopste i bio veliki Potop? zasto Bog nije jednostavno oprostio ljudskom rodu grehe, vec je morao skoro sve ljude da potopi?

Jer je tako htio.

ako bi Bog tek tako stalno oprastao ljudima, bez ikakve poruke i zrtve, onda koja bi bila poenta? ljudi bi se razmazili, pomislili bi da mogu da zive kako hoce i da rade sta hoce, jer ce im Bog oprostiti odmah sve

Mogu misliti koliko je jevreje pogodilo to što je navodno Bog morao da im da svoga sina da ga ubiju, da li bi ti dao svoga sina nekome da ga ubiju da bi im oprostio ?.

uostalom, tvoj prorok je rekao da ce Bog oprostiti muslimanima grehove tako sto ce ih prebaciti na Hriscane i Jevreje... jel to posteno

Sahih Muslim 6668—Allah’s Messenger [said]: There would come people amongst the Muslims on the Day of Resurrection with as heavy sins as a mountain, and Allah would forgive them and He would place in their stead the Jews and the Christians.

Ne kaže da će ih prebaciti, već da će Jevreje i Hrišćane staviti na njihovo mjesto a da će muslimanima oprostiti. Sa AnsweringChristianity:

And its possible that the sins being referred to (the ones that Allah will forgive from the Muslims) is because of the cause of the disbelievers, for if they caused it then it will be removed from the burden of Muslims by the mercy of Allah, and is placed on the disbelievers, for they instigated it, and whoever instigates a sin then he would receive a sin on his account for anyone that ever gets affected by it, and God knows best.

Let me give an example to clarify that. Lets say a non Muslim distributes drugs throughout the community. One Muslim happens to get his hands on these drugs and uses it. The Muslim gets a sin. However, the non Muslim gets a sin as well because it was his fault the Muslim is doing it. So if Allah on the day of judgment decides to forgive the Muslim for his sin, he would place it on the non Muslim.

This does not guarantee that a Muslim who commits a sin because of a non Muslim will automatically get forgiven. No, it is only if Allah decides to forgive that Muslim. This also applies to Muslims who happen to be the cause of Muslims committing sins as well and does not only apply to the non Muslims.

http://biblehub.com/isaiah/6-8.htm

kao sto vidis svi engleski prevodi potvrdjuju stih sa mog prevoda

Bog koristi plural majesty kada hoce i u odredjenim situacijama. Zašto jevreji nisu vjerovali u trojstvo pored tolikih stihova ?

a sta pise u Kuranu koliko Bog ima ruku? i kako znas kom ucenjaku mozes da verujes, posto vec koji put vidim da se sa velikim brojem ucenjaka ne slazes u vezi nekih stavova?

Vidim da im stavovi jasno odudaraju od Kur'anski ajeta, ko zna i koji su ti ucenjaci, možda neki sektaši, ili su samo greškom naveli nešto,nisu to mislili.

ne vidim sta pise na okacenoj slici

ja bih razumeo jos nekako da ti jedan stih izvuces iz konteksta i tumacis ga kako ga zelis, pritom ignorisuci prethodne stihove i one koji nadolaze... ali ti si si izvukao jedan stih i samo jedan njegov deo, pritom ignorisuci drugi deo stiha gde pise u kom slucaju su zabranjene statue i slicno

Padaš li i ti pred ikonom Isusa ili nekih svetaca kao neki hrišćani sa ovog foruma? Padaš li ti pred Isusom na krstu? Gdje je po tebi on bio najdalje Bogu i pitao ga zašto ga je ostavio? To nigdje ne piše da se treba praviti.

A što se tiče slike evo je.

KkTAjRr.png

kao sto vidis ikone i freske se jos od vremena apostola bile u upotrebi, a Jevrejima ako je lepse u dzamijama, slobodno nek idu, ja nemam nista protiv... mada cisto sumnjam da bi ste ih vi pustili ;)

Njima je tao ljepše, osjećaju se bliže Bogu vjerovatno, ne bi džabe rabini govorili da se ide u džamije a ne u crkve ;)

ne ocekujem ja od tebe da kazes da je ono u sta verujes laz, vec da jednostavno priznas kad ne znas odgovor :)

Kada ne znam reći ću normalno, tako sam i do sada.

kad okacim neki video klip sa nekim cinjenicama, ocekujem da ili opravdas ili demantujes argumentima ili da skupis hrabrost i da ih priznas... ovo tvoje 'on prica laz, lupa gluposti' i bez ikakvih daljih objasnjenja, samo pokazuje tvoju nemoc da demantujes klip koji okacim, a to se ne desava prvi put

Ono su sve samo ne činjenice, neću da gledam zbog sebe, bojim se da ne zaglupim.

bilo bi lepo barem kad bi objasnio zasto izvori iz kojih on crpi informacije ne valjaju ;)

On ima neka svoja uvrnuta tumačenja, želi da bude u centru pažnje vjerovatno.

pa sto ih spominjes onda?

Da bi pokazao da nije svako klanjanje iz obožavanja.

aha, a kad hriscani ljube slike onda je to idolopoklonstvo, a ne iz postovanja prema ljudima sa slika... a kad Muhamed ljubi pagansko kamenje onda je to... sta je uopste to

Ne, ali kada im se pripisuju neke Božanske osobine,moli se njima da bi prenijeli poruku Bogu jer Bog valjda dobro ne čuje pa mu moraju to drugi ljudi prenositi jer smo mi daleko...

Poslednja izmena:
Da li je Isus donio nešto novo, kontradiktorno onome što je donio Mojsije i ostali poslanici?

doneo je Novi Zavet... Mojsije je poslan i izmedju idolopoklonika, a Bog ne prasta takvima... zato je Mojsije bio mnogo stroziji od Isusa

Ti bi da ti neki manijak sada uleti u kucu i krene da ti maltretira porodicu dozvolio da ih ubije, vjerovatno bi mu i rekao ,,Šklapi i mene, tako piše u Bibliji''...

vadis izreku iz konteksta:

Okreni drugi obraz je cuvena Isusova izreka iz besede na gori kojom uci okupljeni narod kako da na agresiju vlasti odgovori bez nasilja.Isus ovim recima iskazuje prkos i nenasilni otpor rimskim okupacionim vlastima. Danas se ova izreka cesto navodi u korist nenasilja i hrišcanskog pacifizma.

pogledaj sta su Rimljani radili hriscanima: proganjali ih. mucili ih, ubijali ih, razapinjali, bacali ih lavovima, u arenama... i opet hriscani nisu dizali pobune, nisu uzimali oruzje u ruke i opet je Hriscanstvo pobedilo i ceo Rim, Rimsko Carstvo i Car su postali hriscani

zar to nije jedno od najvecih Bozijih cuda? izgleda da je Isus bio zaista u pravu

a kako je Muhamed sirio Islam? necu da te podsecam

Imaš pogrešne informacije.
Oni su prvi pokušali ubiti Muhameda

pa cekaj, Muhamed je prvi zapoceo vojne pohode, a prve zrtve u njegovim pohodima su bili nenaoruzani pratioci karavana... ja ne mogu smatrati cestitim coveka koji ubija nenaoruzane ljude, pa makar mu i neprijatelji bili, coveka koji je ubijao obezglavljivao izabrani narod (Jevreje), a zene i decu vodio u roblje

Ako imaju pravi ogovor naravno.

a sta je za tebe pravi odgovor? ono sto ti odgovara jeste, a ono sto ti ne ide u prilog nije?

Pa ne zna se i ti tvrdiš da je umrlo 270 miliona...

ne tvrdim ja, ja sam rekao da postoje izvori koji tvrde... ja nisam profesionalni istrazivac i istoricar

Jer je tako htio.

isto ja mogu da kazem to za stradanje Isusovo

Jovan 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život vecni.

a zamisli da je pre 2000 godina ponovo bio veliki potop... ti i ja verovatno danas ne bi ni vodili ovaj dijalog :)

Mogu misliti koliko je jevreje pogodilo to što je navodno Bog morao da im da svoga sina da ga ubiju, da li bi ti dao svoga sina nekome da ga ubiju da bi im oprostio ?.

pa ne mogu trajno ubiti Isusa, jer je Isus besmrtan... i pogodilo ih je naravno... mnogo Jevreja je i prihvatilo Isusa

Ne kaže da ce ih prebaciti, vec da ce Jevreje i Hrišcane staviti na njihovo mjesto a da ce muslimanima oprostiti. Sa AnsweringChristianity:

And its possible that the sins being referred to (the ones that Allah will forgive from the Muslims) is because of the cause of the disbelievers, for if they caused it then it will be removed from the burden of Muslims by the mercy of Allah, and is placed on the disbelievers, for they instigated it, and whoever instigates a sin then he would receive a sin on his account for anyone that ever gets affected by it, and God knows best.

Let me give an example to clarify that. Lets say a non Muslim distributes drugs throughout the community. One Muslim happens to get his hands on these drugs and uses it. The Muslim gets a sin. However, the non Muslim gets a sin as well because it was his fault the Muslim is doing it. So if Allah on the day of judgment decides to forgive the Muslim for his sin, he would place it on the non Muslim.

This does not guarantee that a Muslim who commits a sin because of a non Muslim will automatically get forgiven. No, it is only if Allah decides to forgive that Muslim. This also applies to Muslims who happen to be the cause of Muslims committing sins as well and does not only apply to the non Muslims.

nije sija, nego je vrat ;)

muslimanima koji imaju grehove velike poput planine Bog ce oprostiti, a na njihovo mesto ce postaviti Jevreje i hriscane... sta to znaci?

cuj, nemusliman diler, musliman narkoman... nekad se pitam da li ovi koji pisu te odgovore uopste posle i procitaju sta su napisali... okrivljuju nemuslimane za grehe muslimana, a to uopste ni ne pise u stihu koji sam ja citirao

tamo samo pise da ce muslimanima veliki gresi biti oprosteni i da ce ih preuzeti na sebe Jevreji i hriscani... kratko i jasno... ne znam cemu toliki redovi objasnjenja, pogotovo sto se ne podudaraju sa stihom

po toj logici ispada da su za sve grehove muslimana krivi zli Jevreji i hriscani

Bog koristi plural majesty kada hoce i u odredjenim situacijama. Zašto jevreji nisu vjerovali u trojstvo pored tolikih stihova ?

pa dokazi mi da je u pitanju Plural Majesty... ja sam izneo vidjenje hriscana i objasnio sam zasto je to tako

sto se tice ovog drugog, zapravo mnogi Jevreji i jesu prihvatili Sveto Trojisto... prvi hriscani su bili Jevreji (Judeohriscani), apostoli su bili Jevreji isto... i danas postoje jevrejski pokreti (Mesijanski Jevreji, organizacija Jews for Jesus, Eseni... ) koji pozivaju Jevreje da prihvate Isusa kao Mesiju, pa cak i kao Boga

isto i ja tebe mogu da pitam zasto Jevreji u Muhamedu nisu prepoznali obecanog proroka... danas ne postoji nijedna grupa Jevreja i hriscana koja priznaje Muhameda kao proroka

apostol Petar, Jevrejin, je govorio drugim Jevrejima da je Isus obecani prorok, samo da bi skoro 2000 godina kasnije Ahmed Didat i Zakir Naik, nejevreji. ustanovili da u pitanju nije bio Isus vec Muhamed i time apostola Petra proglasili lazovom

Vidim da im stavovi jasno odudaraju od Kur'anski ajeta, ko zna i koji su ti ucenjaci, možda neki sektaši, ili su samo greškom naveli nešto,nisu to mislili.

slazem se sa tobom da postoje razne sekte i razlicita tumacenja Svetih Pisama, kako u Islamu, tako i u Hriscanstvu i u ostalim religijama sveta

mozda zbog ovoga tvrde da Bog ima dve desne ruke... vama muslimanima je zabranjeno da jedete i pijete levom rukom, jer je Sotona levak, a levom rukom radite samo prljave stvari, poput pranja intimnih delova i rukovanja sa necistim nevernicima... dok desnom pijete i jedete :)

Padaš li i ti pred ikonom Isusa ili nekih svetaca kao neki hrišcani sa ovog foruma? Padaš li ti pred Isusom na krstu? Gdje je po tebi on bio najdalje Bogu i pitao ga zašto ga je ostavio? To nigdje ne piše da se treba praviti.

A što se tice slike evo je.

KkTAjRr.png

ja licno ne padam, ali ne krivim one koji to rade... mozda osete da su blizi Bogu tako

Isus dok je bio na krstu umirao je kao i svaki smrtni covek, pa je zato i recitovao pokajne stihove iz Psalama... ali je Isus ustao iz mrtvih kao natprirodno bice, jer je ispunio svoju misiju

ljudi se kroz molitve svecima zapravo mole Bogu, jer ako pogledas molitve svecima videces da se u njima sveci pozivaju da se mole Bogu za nas... mi verujemo da ce se sveci, zajedno sa andjelima i apostolima naci na Sudnjem danu pored Isusa i da ce govoriti u nase ime, a Isus ce biti sudija

sto se tice Marije Bogorodice, pa naravno da se ljudi mole i njoj... jesam ti pokazao da se ukazala mnostvu ljudi u Egiptu na krovu crkve i da su mnogi svedocili da je njena blizina imala lekovito dejstvo, pa cak i sami muslimani

to je dokaz da je i Ona natprirodno bice i da ima moci i da moze pozitivno da nam utice na zivot

Ne, ali kada im se pripisuju neke Božanske osobine,moli se njima da bi prenijeli poruku Bogu jer Bog valjda dobro ne cuje pa mu moraju to drugi ljudi prenositi jer smo mi daleko...

bozanske osobine kome? znas li koliko postoji svetaca cije mosti mnogo sporije trule od tela obicnih ljud? znas koliko samo postoji svedocenja ljudi da blizina svetih mostiju ima cudotvorno delovanje?

to je samo dokaz da su ti sveci blagosiljane od strane samog Boga

Njima je tao ljepše, osjecaju se bliže Bogu vjerovatno, ne bi džabe rabini govorili da se ide u džamije a ne u crkve ;)

ubili su Bozijeg Sina, sta bi ih onda sprecavalo i da se mole u dzamijama? :)

a sta cemo sa muslimanima koji se mole u crkvama? i to u crkvi sa slikama i krstom

_66643923_muslims_in_church.jpg

memphis-muslims_wide.jpg

Ono su sve samo ne cinjenice, necu da gledam zbog sebe, bojim se da ne zaglupim.

On ima neka svoja uvrnuta tumacenja, želi da bude u centru pažnje vjerovatno.

zar ti je toliko vera jaka cim ne gledas i ne slusas te gluposti, jer se bojis da ne poverujes u njih?

ja bih bas namerno pogledao i ukazao gde su pogresili... ali ovde je problem sto covek ne tumaci vec samo cita jasno napisane reci, pa zato ni ne mozes da ga demantujes vec samo da ga vredjas

ali opusteno... nisi ni prvi, ni poslednji :)

Da bi pokazao da nije svako klanjanje iz obožavanja.

jel se vi muslimani klanjate ljudima iz postovanja?

Poslednja izmena od moderatora:
doneo je Novi Zavet... Mojsije je poslan i izmedju idolopoklonika, a Bog ne prasta takvima... zato je Mojsije bio mnogo stroziji od Isusa

Muhamed isto.

pogledaj sta su Rimljani radili hriscanima: proganjali ih. mucili ih, ubijali ih, razapinjali, bacali ih lavovima, u arenama... i opet hriscani nisu dizali pobune, nisu uzimali oruzje u ruke i opet je Hriscanstvo pobedilo i ceo Rim, Rimsko Carstvo i Car su postali hriscani

zar to nije jedno od najvecih Bozijih cuda? izgleda da je Isus bio zaista u pravu
Naravno da je Isus bio u pravu.
Bog se nakon bjekstva Izraelćana osvetio Izraelu, Izraelćani su pod Božijom komandom počeli da ubijaju i djecu na sisi. Okreću drugi obraz i tako to jel tako? Judaizam i hrišćanstvo su iz istog izvora jel tako?

pa cekaj, Muhamed je prvi zapoceo vojne pohode, a prve zrtve u njegovim pohodima su bili nenaoruzani pratioci karavana...
Oni su prvi pokušali ubiti Muhameda, nakon što je pobjegao napadao je karavane čiji su uglavnom korišćeni protiv Islama.

a sta je za tebe pravi odgovor? ono sto ti odgovara jeste, a ono sto ti ne ide u prilog nije?
Ono što je logično,

ne tvrdim ja, ja sam rekao da postoje izvori koji tvrde... ja nisam profesionalni istrazivac i istoricar

Ok, i ja sam naveo dokaze koji govore da ti ,,izvori'' nisu tačni.

isto ja mogu da kazem to za stradanje Isusovo

Jovan 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život vecni.

Ok

pa ne mogu trajno ubiti Isusa, jer je Isus besmrtan... i pogodilo ih je naravno... mnogo Jevreja je i prihvatilo Isusa

Da li su ga po tebi ubili i na sekund?

pa dokazi mi da je u pitanju Plural Majesty... ja sam izneo vidjenje hriscana i objasnio sam zasto je to tako

Pa vidjenje hrišćana, jevreji to ne prihvataju.

sto se tice ovog drugog, zapravo mnogi Jevreji i jesu prihvatili Sveto Trojisto... prvi hriscani su bili Jevreji (Judeohriscani), apostoli su bili Jevreji isto... i danas postoje jevrejski pokreti (Mesijanski Jevreji, organizacija Jews for Jesus, Eseni... ) koji pozivaju Jevreje da prihvate Isusa kao Mesiju, pa cak i kao Boga

Pa kada je Isus bio jevrej koji nije jeo svinjetinu, bio obrezan na 8. dan itd... što su kasije sve izbacili. Mada postojalik su i Eboniti, oni nisu vjerovali da je Isus Bog ;)

isto i ja tebe mogu da pitam zasto Jevreji u Muhamedu nisu prepoznali obecanog proroka... danas ne postoji nijedna grupa Jevreja i hriscana koja priznaje Muhameda kao proroka

Normalno, oni koji su htjeli prihvatili su Islam, nisu izmišljali toplu vodu.

Isus dok je bio na krstu umirao je kao i svaki smrtni covek, pa je zato i recitovao pokajne stihove iz Psalama... ali je Isus ustao iz mrtvih kao natprirodno bice, jer je ispunio svoju misiju
A šta je radio Otac? Da li je on vaskrsao Isusa? A ti psalmi ti govore i ovo
Psalam 22,1 Bože moj, Bože moj! Zašto si me ostavio? Daleko su od spasenja mojega riječi vapaja mojih.
Psalam 22,2 Bože moj, vapijem danju - a ti ne odgovaraš; i noću, ali se ne pazi na me.

ljudi se kroz molitve svecima zapravo mole Bogu, jer ako pogledas molitve svecima videces da se u njima sveci pozivaju da se mole Bogu za nas... mi verujemo da ce se sveci, zajedno sa andjelima i apostolima naci na Sudnjem danu pored Isusa i da ce govoriti u nase ime, a Isus ce biti sudija

Pa Bog je izgleda nesposoban da sam čuje nego mu moraju ljudi prenositi...

sto se tice Marije Bogorodice, pa naravno da se ljudi mole i njoj...
:eek:
Koliko se sjećam u Bibliji se smrt naređuje za to.

a sta cemo sa muslimanima koji se mole u crkvama? i to u crkvi sa slikama i krstom

_66643923_muslims_in_church.jpg

memphis-muslims_wide.jpg

Tu su samo zato što su džamije u tom gradu bile prepune i molili su se na ulicama.

Više o propisima uvezi toga imaš ovdje :
http://www.onislam.net/english/ask-...p/prayer/places-of-prayer-mosques/175423.html

zar ti je toliko vera jaka cim ne gledas i ne slusas te gluposti, jer se bojis da ne poverujes u njih?
Ne nego mi vjera ne dozvoljava gubljenje vremena, a to je sigurno gubljenje vremena...

ja bih bas namerno pogledao i ukazao gde su se zaebali... ali ovde je problem sto covek ne tumaci vec samo cita jasno napisane reci, pa zato ni ne mozes da ga demantujes vec samo da ga vredjas

Pa pogledao sam i ja malo, kada sam vidio sta čovjek priča zamalo se nisam šlogiro, sve to nema veze sa vezom i prosta pretraga po internetu ti daje odgovore.

jel se vi muslimani klanjate ljudima iz postovanja?

Ne, ali samo kažem da ne mora svako klanjanje biti iz obožavanja.

sto ima da dolazi nova Bozija Rec, samo 500 godina posle Novog Zaveta i to drasticno drugacija?

Naravno da je Isus bio u pravu.
Bog se nakon bjekstva Izraelćana osvetio Izraelu, Izraelćani su pod Božijom komandom počeli da ubijaju i djecu na sisi. Okreću drugi obraz i tako to jel tako? Judaizam i hrišćanstvo su iz istog izvora jel tako?

Judaizam i hriscanstvo su istog porekla, ali dve razlicite religije

odgovori mi, ako je Hriscanstvo laz, ako je misljenje da je Isus Bog pogresno, zasto je onda Bog dozvolio da najmocnija drzava tog vremena koja je progonila i ubijala hriscane i ismejavala njihova verovanja, na kraju postane i sama hriscanska i zastitnica Hriscanstva, bez da su hriscani digli jednu pobunu protiv njih?

Ono što je logično

znaci za tebe je logicno da je Muhamed bio dobar covek i vladar, ali je zato nelogicno i netacno da se uvlacio paganima i izmisljao vizije iako vise izvora to potvrdjuje?

Ok, i ja sam naveo dokaze koji govore da ti ,,izvori'' nisu tačni.

pa lepo, moji izvori su 'izvori, a tvoji izvori su dokazi

Da li su ga po tebi ubili i na sekund?

da i ne po meni, vec po hriscanskom verovanju

Pa vidjenje hrišćana, jevreji to ne prihvataju.

neki da, neki ne... gomila Jevreja je u pocetku prihvatila Isusa, a i danas preko milion pripadnika Judaizma smatra Isusa Mesijom i Bogom

Pa kada je Isus bio jevrej koji nije jeo svinjetinu, bio obrezan na 8. dan itd... što su kasije sve izbacili. Mada postojalik su i Eboniti, oni nisu vjerovali da je Isus Bog

Judeohriscani su nastavili da se drze tih pravila jer su bili i Jevreji... to se nije odnosilo na hriscane nejevrejskog porekla samo

i pre i sada postoji mnogo Jevreja koji su prihvatili Isusa, a koje su to grupacije Jevreja i hriscana koje prihvataju Muhameda u bilo kom obliku?

Normalno, oni koji su htjeli prihvatili su Islam, nisu izmišljali toplu vodu.

a opet velika vecina Jevreja nije ni prihvatila Muhameda kao proroka, a hriscani su ga smatrali jeretikom

A šta je radio Otac? Da li je on vaskrsao Isusa? A ti psalmi ti govore i ovo
Psalam 22,1 Bože moj, Bože moj! Zašto si me ostavio? Daleko su od spasenja mojega riječi vapaja mojih.
Psalam 22,2 Bože moj, vapijem danju - a ti ne odgovaraš; i noću, ali se ne pazi na me.

odgovorio sam ti vec, a i ostali na drugoj temi... Psalm 22 je molitva pre svega

Pa Bog je izgleda nesposoban da sam čuje nego mu moraju ljudi prenositi...

Sveci mnogo bolje poznaju veru i Boga od nas i mnogo su mu blizi... ko ce se bolje moliti Bogu u nase ime ako ne oni sami?

Koliko se sjećam u Bibliji se smrt naređuje za to.

gde?

Tu su samo zato što su džamije u tom gradu bile prepune i molili su se na ulicama.

pa ako mogu da se mole bilo gde, zasto su se molili bas u crkvama okruzeni slikama i krstovima?

zar misle da ce u takvoj bogomolji biti blize Bogu, nego moleci se u svojoj kuci?

Ne nego mi vjera ne dozvoljava gubljenje vremena, a to je sigurno gubljenje vremena...

steta, jer u poslednjem videu je samo vadio ajete iz Kurana

Pa pogledao sam i ja malo, kada sam vidio sta čovjek priča zamalo se nisam šlogiro, sve to nema veze sa vezom i prosta pretraga po internetu ti daje odgovore.

pa evo, demantuj ovde predamnom jednu njegovu stavku koju je izneo

Ne, ali samo kažem da ne mora svako klanjanje biti iz obožavanja.

cekaj, sad mi rece da se ne klanjate zbog postovanja... sto onda poredis vase klanjanje sa Japancima?

ako oduzmes vase klanjanje iz obozavanja, zbog cega se jos klanjate?

a taj kamen u Kabi je bio jedan od 360 idola Arapa pagana, a Kaba je bila njihov religijski hram

kada je Muhamed zauzeo Kabu rekao je da su je izgradili licno Avram i njegov sin Izmael (iako nema dokaza da je Kaba starija od Muhameda vise od tek nekoliko vekova)

a sami Muhamedovi sledbenici su bili zbunjeni kada je Muhamed poljubio crni kamen i oni su ucinili to samo zato sto su videli od njega

Templari :lol: ,dalje necete moci na ovoj temi da kolebate muslimane.
Koliko ste sigurni da ste detaljno izucili Kuran i islam?
Hriscanstvo koje nam je blize, o kome vise znamo, pa se nadje neko da istumaci i da odgovor na svako pitanje ko da Biblija poseduje odgovore na sve...Verujem da govori zbog cega su ljudi izmislili racunala i kakav je Hristov pogled na to, da li odobrava tu tehnologiju ili ste zapali u greh...

sto ima da dolazi nova Bozija Rec, samo 500 godina posle Novog Zaveta i to drasticno drugacija?

Judaizam i hriscanstvo su istog porekla, ali dve razlicite religije

Da li je po tebi Isus oduvijek ili makar prvi od kreacije? Ako jeste,a po tebi je Bog onda je imao udio u svim onim strasnim stvarima koji je SZ Bog radio.

odgovori mi, ako je Hriscanstvo laz, ako je misljenje da je Isus Bog pogresno, zasto je onda Bog dozvolio da najmocnija drzava tog vremena koja je progonila i ubijala hriscane i ismejavala njihova verovanja, na kraju postane i sama hriscanska i zastitnica Hriscanstva, bez da su hriscani digli jednu pobunu protiv njih?
A zašto je npr Amerika ovoliko jaka a opet ubija nevine ljude? Da nisu i oni Božiji? Ne znači ti to ništa...

znaci za tebe je logicno da je Muhamed bio dobar covek i vladar, ali je zato nelogicno i netacno da se uvlacio paganima i izmisljao vizije iako vise izvora to potvrdjuje?

Da bio je dobar covjek, nemoj da ga vrijedjas jer si rekao da o tome nemas potrebu da pricas na drugoj temi ;)

pa lepo, moji izvori su 'izvori, a tvoji izvori su dokazi

Pa kada navedeš netačne izvore skoro svaki put, što ću ti ja ? :D

da i ne po meni, vec po hriscanskom verovanju

Ako je on (Isus) Bog ovo isključuje mogućnost žrtve, Bog ne može da se žrtvije jer je po definiciji neuništiv, a žrtva zahtijeva gubitak da bi se zvala žrtvom.

Znači sama smrt na krstu zarad oproštenja grijehova se nije dogodila jer Bog ne može umrijeti (ili bilo što drugo izgubiti).

Neko može tvrditi da je on nakratko umro pa uskrsnuo i da kratko vrijeme u Svemiru nije bilo Boga (3 dana).

Međutim ni ova tvrdnja ne može biti istinita s obzirom da je Bog neuništiv.

neki da, neki ne... gomila Jevreja je u pocetku prihvatila Isusa, a i danas preko milion pripadnika Judaizma smatra Isusa Mesijom i Bogom

Ok.

Judeohriscani su nastavili da se drze tih pravila jer su bili i Jevreji... to se nije odnosilo na hriscane nejevrejskog porekla samo

Aha, znači ja pošto sam crnogorac moram da se držim nekih posebnih pravila, vjerovatno se moram i krstiti kada ulazim u džamiju...

i pre i sada postoji mnogo Jevreja koji su prihvatili Isusa, a koje su to grupacije Jevreja i hriscana koje prihvataju Muhameda u bilo kom obliku?

Opet ti o raznim sektama, zašto bi bio jevrej kada može da postane musliman???

a opet velika vecina Jevreja nije ni prihvatila Muhameda kao proroka, a hriscani su ga smatrali jeretikom

Uporedi broj muslimana i jevreja.

odgovorio sam ti vec, a i ostali na drugoj temi... Psalm 22 je molitva pre svega
Pa se žali kako neće biti spašen? :P

Sveci mnogo bolje poznaju veru i Boga od nas i mnogo su mu blizi... ko ce se bolje moliti Bogu u nase ime ako ne oni sami?

A šta te spriječava da se iskreno pomoliš Bogu nego da tražiš od nekoga da se za tebe moli, ako Bog želi da usliši tvoju molitvu uslišiće je, ne treba mu svetac za to, gdje je u Bibliji spomenuto da se moliš svecima?

Jeremija 44,2 "Ovako veli Gospod nad vojskama, Bog Izraelov: 'Vi ste sami vidjeli svu nesreću, koju sam pustio da dođe na Jerusalem i na sve gradove Judine. Evo, do danas su opustošeni, i nitko ne stanuje u njima,
Jeremija 44,3 Zbog zloće njihove, kojom su me žalostili idući tamo i kadeći i služeći tuđim bogovima, kojih nijesu znali ni oni, ni vi, ni oci vaši.
Jeremija 44,4 Ja sam bio ipak neprestano slao k vama sve sluge svoje, proroke, da opominju: "Ne činite toga gada, na koji mrzim!"
Jeremija 44,5 Ali ne poslušaše i ne prignuše mi uha svojega, da bi se odvratili od zloće svoje i vike ne kadili drugim bogovima.
Jeremija 44,6 Tako se izli jarost moja i gnjev moj i raspali se u gradovima Judinim i po ulicama jerusalemskim. Postadoše ruševine i pustoš, kao što je još i dan današnji.
Jeremija 44,7 A sada, ovako veli Gospod Bog nad vojskama, Bog Izraelov: 'Zašto sami sebi nanosite tako veliku nesreću? Vi istrebljujete sebe, čovjeka i ženu, dijete i nejače, iz Jude, tako da ne ostane više u vas ostatka.

Psalam 119,53 Gnjev me obuzima na bezbožnike, koji ostavljaju zakon tvoj.

Mojsijeva 17,2 Ako se nađe kod tebe u kojem od mjesta tvojih, koja ti da Gospod Bog tvoj, čovjek ili žena da učini zlo pred Gospodom Bogom tvojim prestupajući zavjet njegov,
5. Mojsijeva 17,3 I otide te služi drugim bogovima i klanja im se, ili suncu ili mjesecu ili čemu god iz vojske nebeske, što nijesam zapovijedio,
5. Mojsijeva 17,4 I tebi se to javi i ti čuješ, onda raspitaj dobro; pa ako bude istina i doista se učinila ona gadna stvar u Izrailju,
5. Mojsijeva 17,5 Izvedi onoga čovjeka ili onu ženu, koji učiniše ono zlo, na vrata svoja, čovjeka onoga ili ženu, i zaspi ih kamenjem da poginu.

pa ako mogu da se mole bilo gde, zasto su se molili bas u crkvama okruzeni slikama i krstovima?

zar misle da ce u takvoj bogomolji biti blize Bogu, nego moleci se u svojoj kuci?

Ne znam, pitaj ih.

pa evo, demantuj ovde predamnom jednu njegovu stavku koju je izneo

Krenuh kada nadjoh ovo: http://islam.thetruecall.com/modules.php?name=News&file=article&sid=356

Mnogi hadisi govore da nije bilo poslanika između Muhameda i Isusa i onda se Christian Prince nađe da izmišlja nešto :P

I am most akin to the son of Mary among the whole of mankind and the Prophets are of different mothers, but of one religion, and no Prophet was raised between me and him (Jesus Christ).

http://sunnah.com/muslim/43/188

I am most akin to Jesus Christ among the whole of mankind, and all the Prophets are of different mothers but belong to one religion and no Prophet was raised between me and Jesus.

http://sunnah.com/muslim/43/189

Ima ih jos ali ovo je dosta :)

cekaj, sad mi rece da se ne klanjate zbog postovanja... sto onda poredis vase klanjanje sa Japancima?

Ne poredim, samo kazem da nije svako klanjanje iz obozavanja.

ako oduzmes vase klanjanje iz obozavanja, zbog cega se jos klanjate?

http://www.islamicfinder.org/articles/article.php?id=305

Зашто се муслимани клањају камену, љубе и додирују камен?

Slika-116.jpg

Ne klanjamo se Kabi, to je jednostavo smjer put kojeg se okrecu svi muslimani, znak jedinstva :) Skora svaka Sura pocinje rijecima ..U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog'' a ne ,,U ime Kabe,Milostive,Samilosne'' .. Kada se molimo molimo Allaha a ne Kabu ;) Nigdje nije pomenuto da se se molimo Kabi, onaj ko to radi on je nevjernik.

Ljubimo kamen jer je to i Muhamed radio :)

Da li je po tebi Isus oduvijek ili makar prvi od kreacije? Ako jeste,a po tebi je Bog onda je imao udio u svim onim strasnim stvarima koji je SZ Bog radio.

tako je

A zašto je npr Amerika ovoliko jaka a opet ubija nevine ljude? Da nisu i oni Božiji? Ne znaci ti to ništa...

Amerikanci se ne vode religijom, Amerikanci se vode interesnom politikom i resursima

sta mislis zasto oni napadaju istocne muslimanske zemlje? zato sto u njoj zive muslimani? ne, vec zato sto su te zemlje slabe, nerazvijene i nemaju neki svetski uticaj, al zato imaju resurse koji trebaju Amerima

zasto recimo ne diraju Tursku? i ona je muslimanska... zato sto Turska nije bas toliko lak zalogaj

vidis dirali su i Srbiju koja nije muslimanska i dali Kosovo muslimanima... zasto? zato sto tako lakse mogu da preuzmu sve one rudnike na Kosovu cija je vrednost nekoliko stotine milijardi dolara, a samo lignit sa Kosova moze ceo Balkan da snabdeva strujom vekovima

tako da poredjenje Amerike i starih Rimljana bas i nema nekog smisla

Da bio je dobar covjek, nemoj da ga vrijedjas jer si rekao da o tome nemas potrebu da pricas na drugoj temi

tesko da je bio dobar covek, jer postoji i previse naznaka da je bio psihicki nestabilan... ako je on vama muslimanima primer najboljeg coveka koji je hodao ovom planetom, onda svako ko zivi pored vas treba dobro da se zabrine... nazalost

sto se tice ovog drugog, rekao sam da nemam potrebu bilo kome da se pravdam zasto ne verujem da je Muhamed prorok, a jos manje da se kunem zbog toga u svoju porodicu samo zato sto je neki lik od mene to trazio

Ako je on (Isus) Bog ovo iskljucuje mogucnost žrtve, Bog ne može da se žrtvije jer je po definiciji neuništiv, a žrtva zahtijeva gubitak da bi se zvala žrtvom.

Znaci sama smrt na krstu zarad oproštenja grijehova se nije dogodila jer Bog ne može umrijeti (ili bilo što drugo izgubiti).

Neko može tvrditi da je on nakratko umro pa uskrsnuo i da kratko vrijeme u Svemiru nije bilo Boga (3 dana).

Medutim ni ova tvrdnja ne može biti istinita s obzirom da je Bog neuništiv.

Isusova majka je bila covek, smrtnik, tako da je Isus imao na Zemlji i ljudsku prirodu... tako da je zamislivo da umre, a nezamislivo bi bilo da nije ustao iz mrtvih, jer bi onda pokazao da nema bozansku prirodu i tako Hriscanstvo ne bi danas ni postojalo

Isus je sam za sebe govorio da je Sin coveciji i Sin Boziji, sto znaci da ima 2 prirode

sto se tice toga ko je upravljao svemirom dok je isus bio mrtav, pa prosto je - Bog... u Jevandjeljima je napisano da je glas sa Nebesa govorio da je Isus njegov Sin... znaci da je Otac sve vreme bio na nebu

Aha, znaci ja pošto sam crnogorac moram da se držim nekih posebnih pravila, vjerovatno se moram i krstiti kada ulazim u džamiju...

pa Mojsijev zakon je donet Mojsijevom narodu, a ne meni... meni kao hriscaninu nejevreskog porekla je najbitniji Zavet koji je Isus doneo, a ne Mojsije

sto bih se ja morao osvrtati na Stari Zavet kada su moji preci postali vernici kad je na snazi bio Novi Zavet?

Opet ti o raznim sektama, zašto bi bio jevrej kada može da postane musliman???

pa mozda ne moze da postane musliman, jer ne veruje da je Isus obecani Mesija, niti da je rodjen od device, a veruje da je Muhamed Boziji poslanik, samo da je njegova poruka iskvarena (kao sto vi dajete pravo sebi da verujete da su druge poruke iskvarene)

Uporedi broj muslimana i jevreja.

to nema nikakve veze... Jevrejin, nije isto sto i musliman i hriscanin... Jevrejin nije samo religijska odrednica, vec i etnicka i nacionalna i kulturoloska... zato se Jevreji pisu sa velikim pocetnim slovom, a hriscani i muslimani ne

pokusavas da poredis neuporedivo, ali odgovoricu ti: Jevreja je oko 16 miliona, muslimana 1.6 milijardi... 100 puta je vise muslimana

ali sad da ja tebi postavim isto izazov: uporedi broj nobelovaca kod muslimana, pa broj nobelovaca kod Jevreja... a da bi tek dostigli vrhunac, oduzmi i jednima i drugima Nobela za mir, pa pogledaj koliko je ko doprineo svetskoj literaturi, ekonomiji i nauci

ti meni kazes da je Kuran za sva vremena, a ocigledno je da nije... vec je zaostao u vremenu

Dr Farrukh Salem: 60% muslimana u svetu je nepismeno i neobrazovano
http://themuslimissue.wordpress.com...on-muslims-out-of-1-4-billion-are-illiterate/

Pa se žali kako nece biti spašen?

prelistaj malo prethodne postove jos jednom, pa ce ti se odgovor sam javiti, ako vec do sada nije ;)

A šta te sprijecava da se iskreno pomoliš Bogu nego da tražiš od nekoga da se za tebe moli, ako Bog želi da usliši tvoju molitvu uslišice je, ne treba mu svetac za to, gdje je u Bibliji spomenuto da se moliš svecima?

a ko kaze da se ja ne molim Bogu?

Jeremija 44,2 "Ovako veli Gospod nad vojskama, Bog Izraelov: 'Vi ste sami vidjeli svu nesrecu, koju sam pustio da dode na Jerusalem i na sve gradove Judine. Evo, do danas su opustošeni, i nitko ne stanuje u njima,
Jeremija 44,3 Zbog zloce njihove, kojom su me žalostili iduci tamo i kadeci i služeci tudim bogovima, kojih nijesu znali ni oni, ni vi, ni oci vaši.
Jeremija 44,4 Ja sam bio ipak neprestano slao k vama sve sluge svoje, proroke, da opominju: "Ne cinite toga gada, na koji mrzim!"
Jeremija 44,5 Ali ne poslušaše i ne prignuše mi uha svojega, da bi se odvratili od zloce svoje i vike ne kadili drugim bogovima.
Jeremija 44,6 Tako se izli jarost moja i gnjev moj i raspali se u gradovima Judinim i po ulicama jerusalemskim. Postadoše ruševine i pustoš, kao što je još i dan današnji.
Jeremija 44,7 A sada, ovako veli Gospod Bog nad vojskama, Bog Izraelov: 'Zašto sami sebi nanosite tako veliku nesrecu? Vi istrebljujete sebe, covjeka i ženu, dijete i nejace, iz Jude, tako da ne ostane više u vas ostatka.

Psalam 119,53 Gnjev me obuzima na bezbožnike, koji ostavljaju zakon tvoj.

Mojsijeva 17,2 Ako se nade kod tebe u kojem od mjesta tvojih, koja ti da Gospod Bog tvoj, covjek ili žena da ucini zlo pred Gospodom Bogom tvojim prestupajuci zavjet njegov,
5. Mojsijeva 17,3 I otide te služi drugim bogovima i klanja im se, ili suncu ili mjesecu ili cemu god iz vojske nebeske, što nijesam zapovijedio,
5. Mojsijeva 17,4 I tebi se to javi i ti cuješ, onda raspitaj dobro; pa ako bude istina i doista se ucinila ona gadna stvar u Izrailju,
5. Mojsijeva 17,5 Izvedi onoga covjeka ili onu ženu, koji uciniše ono zlo, na vrata svoja, covjeka onoga ili ženu, i zaspi ih kamenjem da poginu.

ovo nije posteno pre svega prema Bogorodici, pa i Svecima koji nikada se nisu ni usudili za sebe da kazu da su bogovi, niti smo ih mi ikada smatrali bogovima

Muhamed je taj koji je izjednacavao sebe sa Bogom

http://www.answering-islam.org/authors/shamoun/rebuttals/zaatari/worship_muhammad.html

vi muslimani verujete da ko god ne prizna Alaha kao Boga i Muhameda kao njegovog poslanika ce ici u pakao... znaci koliko god ja cinio dobra dela, koliko god verovao u Boga, isto mi se pise, gorecu u paklu, jer ne priznajem Muhameda kao poslanika

zar to ne cini Muhameda jacim od Boga ili u najboljem slucaju ga stavlja na istoj talasnoj duzini sa Bogom? po toj logici likovi poput Sadama Huseina i bin Ladena imaju vece sanse da zavrse u raju od majke Tereze

Ne znam, pitaj ih.

ne mogu da ih pitam jer ih ne znam, ali tebe mogu jer si ovde... ti ovde predstavljas muslimane ;)

talija necu ni da pokusam da pitam, jer covek osim vredjanja i teskih reci ne zna nista

Krenuh kada nadjoh ovo: http://islam.thetruecall.com/modules.php?name=News&file=article&sid=356

Mnogi hadisi govore da nije bilo poslanika izmedu Muhameda i Isusa i onda se Christian Prince nade da izmišlja nešto :P

I am most akin to the son of Mary among the whole of mankind and the Prophets are of different mothers, but of one religion, and no Prophet was raised between me and him (Jesus Christ).

http://sunnah.com/muslim/43/188

ne izmislja on nista, vec samo koristi islamske izvore, a pogledaj koliko ih je http://www.answering-islam.org/Shamoun/christs_apostles.htm

cak je nasao i tekst gde pise kako je apostol Pavle progonio Isusove sledbenike i kako je sam na kraju postao Isusov sledbenik i imao razne moci... ali tekst je na arapskom pa nista ne razumem

no najzanimljivije je od svega sto u Kuranu Bog kaze da je slao ove ljude, a vecina zapisa i tafsira se slaze da ih je Isus slao (neki kazu i Pavla, neki ne, ali u ovom slucaju to nije toliko vazno)

ibn Abas koji je bio Muhamedov rodjak i ucenik, za koga se Muhamed molio Bogu da ga nauci znanjem iz Knjige, je napisao da je rec o Simonu Kananitu, Tomi i Petru, a oni su bili Isusovi ucenici, a u Kuranu pise da ih je Bog slao
http://www.altafsir.com/Tafasir.asp...No=14&tDisplay=yes&UserProfile=0&LanguageId=2

http://www.islamicfinder.org/article...cle.php?id=305

i sta ti Bog kaze dok mu se molis?

vi muslimani verujete da ko god ne prizna Alaha kao Boga i Muhameda kao njegovog poslanika ce ici u pakao... znaci koliko god ja cinio dobra dela, koliko god verovao u Boga, isto mi se pise, gorecu u paklu, jer ne priznajem Muhameda kao poslanika

zar to ne cini Muhameda jacim od Boga ili u najboljem slucaju ga stavlja na istoj talasnoj duzini sa Bogom? po toj logici likovi poput Sadama Huseina i bin Ladena imaju vece sanse da zavrse u raju od majke Tereze
Najvažniji je Tawheed, što znači da smatraš da postoji 1 božanstvo vredno obožavanja.

Sa hrišćanima je problem kad krenu sa uvećavanjem tog broja 1 na brojeve 2, 3, 4, 5.

evo, da ne bude kako ja stalno spamujem, pokusacu da zaista doprinesem ovoj temi:

Sirijski hriscanin prisiljen da predje na Islam, al ipak i posle toga islamisti ga obezglavljuju

http://patdollard.com/2014/03/warni...ced-to-convert-to-islam-then-beheaded-anyway/

Matej7:15 Čuvajte se od lažnih proroka, koji dolaze k vama u odelu ovčijem, a unutra su vuci grabljivi.
16 Po rodovima njihovim poznaćete ih. Eda li se bere s trnja grožđe, ili s čička smokve?
17 Tako svako drvo dobro rodove dobre rađa, a zlo drvo rodove zle rađa.

evo, da ne bude kako ja stalno spamujem, pokusacu da zaista doprinesem ovoj temi:

Sirijski hriscanin prisiljen da predje na Islam, al ipak i posle toga islamisti ga obezglavljuju

http://patdollard.com/2014/03/warni...ced-to-convert-to-islam-then-beheaded-anyway/

Matej7:15 Čuvajte se od lažnih proroka, koji dolaze k vama u odelu ovčijem, a unutra su vuci grabljivi.
16 Po rodovima njihovim poznaćete ih. Eda li se bere s trnja grožđe, ili s čička smokve?
17 Tako svako drvo dobro rodove dobre rađa, a zlo drvo rodove zle rađa.

Jesu li ovo plodovi Muhameda koji je donio Kur'an u kojem se kaže da nema prisile u vjeru? Koji je rekao ovo za robove, a ne za ratne zarobljenike?
It was narrated from Samurah that the Messenger of Allah said:
"Whoever kills his slave, we will kill him: whoever mutilates (his slave). We will mutilate him, and whoever castrates (his slave), we will castrate him."

Istom logikom mogu ja dakažem za razne zločine od hrišćana ;) Oni koji ubijaju nevine nisu niti su ikada bili niti će ikada biti Muhamedovi plodovi, uzimaju vjeru za izgovor.
El-Bakare
8. Ima ljudi koji govore: “Vjerujemo u Allaha i u onaj svijet!”- a oni nisu vjernici.*
9. Oni nastoje prevariti Allaha i one koji vjeruju, a oni i ne znajući, samo sebe varaju.
10. Njihova srca su bolesna, a Allah njihovu bolest još povećava; njih čeka bolna patnja zato što lažu.
11. Kada im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” – odgovaraju: “Mi samo red uspostavljamo!”
12. Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju.
13. Kad im se kaže: “Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju!” – oni odgovaraju: “Zar da vjerujemo u ono u što bezumni vjeruju?” – A, uistinu, oni su bezumni, ali ne znaju.
14. Kada susretnu one koji vjeruju, govore: “Vjerujemo!” – a čim ostanu nasamo sa šejtanima svojim, govore: “Mi smo s vama, mi se samo rugamo.”

mozes ti da kazes za hriscane sta hoces... hriscani nisu ubijali zato sto im je Isus rekao, vec zato sto su gresni... lepo pise u Bibliji koja su bila Isusova ucenja... ili ih pratis ili ih ne pratis

a to sto je Muhamed cas propovedao ubijanje i mrznju ('ubijajte nevernike gde stignete', 'hriscani i Jevreji su najgora stvorenja), a cas mir ('ko ubije jednog coveka, kao da je ubio ceo svet' - sto je inace maznuo iz jevrejskih skripta), pokazuje koliko je kao osoba bio nestabilan... uostalom sta reci o coveku koji je svom oruzju davao imena

tako ako bi mu hriscani i Jevreji stali na zulj onda je govorio sve najgore o njima, a ukoliko bi sve bilo OK, onda je bio miroljubiv covek... bas zato sto ga Jevreji i nisu prihvatili kao proroka je iz besa i frustracije promenio Kilbu sa jerusalima ka Meki... eh da su Jevreji jos marili za to

sto se tice rodova Muhamedovic ucenja, evo lista danasnjih teroristickih grupa... videces da ogromnu vecinu cine islamski teroristi koji velicaju Boga i Muhameda dok ubijaju... muslimani imaju mnogo vise teroristickih grupacije nego ceo svet zajedno... ostale teroristicke grupe su uglavnom nastale zbog politickog neslaganja, dok su muslimanske nastale da bi se borile protiv 'nevernika'

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_designated_terrorist_organizations

Back