PRELASCI NA ISLAM

Ivan 14:28 - "Čuli ste, da vam ja rekoh: 'Ja odlazim, i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, onda biste se radovali, što idem k Ocu, jer je Otac veći od mene."

Ipak ja biram da se molim onom najvećem, ne njegovom slugi ;)

pa na nebu su oni jedno ;)

Pa ne stavlja, Isus će biti pitan da li je on to govorio, pošto ovakvi ljudi tvrde da im se obraćaju Isus,Marija,Bog Otac...

ali ove budale ne tvrde da im je Isus to rekao, vec Bogorodica sama

zasto Isus po Kuranu strada ni kriv ni duzan? valjda Bog sve vidi i sve zna

Da li i ti liječiš svojom blizinom one koje imaju rak ili kako? Ovim što si rekao govoriš da je Marija Boginja jer je svojom blizinom ,,izliječila mnoge'' ...

ja nisam rekao da je Marija Boginja vec da hriscani i sami muslimani tvrde da njeno prisustvo deluje lekovito na njih

ja sam rekao da su kontrola prirode i ozivljavanje mrtvih bozanske moci... jel znas neke vece moci od tih?

a Devica nikoga nije ozivela, samo im je vracala zdravlje

uostalom, cak i jedan starac musliman iz Bosne tvrdi da mu se ukazala Devica i da ga je izlecila
http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti/clanak/stocanin-salko-imao-videnje-medugorja-i-gospe/2468
http://www.medjugorjetoday.tv/9843/man-saw-mary-in-hospital-near-medjugorje/

pa na nebu su oni jedno ;)

Đe to piše?
Čak i ovaj grb svetog trojstva to pobija... Kaže da Otac nije Sin, i da Sin nije Otac...

ali ove budale ne tvrde da im je Isus to rekao, vec Bogorodica sama

zasto Isus po Kuranu strada ni kriv ni duzan? valjda Bog sve vidi i sve zna

ja nisam rekao da je Marija Boginja vec da hriscani i sami muslimani tvrde da njeno prisustvo deluje lekovito na njih

ja sam rekao da su kontrola prirode i ozivljavanje mrtvih bozanske moci... jel znas neke vece moci od tih?

a Devica nikoga nije ozivela, samo im je vracala zdravlje

Imaš i ,,hrišćana'' koji tvrde da dobijaju poruke i od Isusa, Boga Oca i ostalih...

Isus ne strada...
Vraćanje, tj. uticanje na zdravlje nekog čovjeka je kontrola prirode, stvar za koju si ti rekao da samo Bog može

I ti si 100% da to nije bio đavo? Ili da je umislio? A Međugorje je inače jedno veoma fino mjesto, toliko da im i statue svijetle :lol:

po toj logici i hriscani su mogli da uzmu za simbol rimskog orla, ali kakve bi on imao veze sa Hriscanstvom... bogohuljenje cisto... Islam je postojao i pre nego sto je Turska postala veliko carstvo, kao sto su i velika islamska carstva postojala pre Turske

Znaš šta, upravu si :)

vec sam ti objasnio sta za nas znaci krst i zasto je nas simbol, al ti i dalje nemas logicno objasnjenje zasto je polumesec glavno obelzje Islama... vidim da si i sam to shvatio pa si ga skinuo za avatara ;)

Ne valja biti tvrdoglav :)

sto se tice ljubljenje ikona svetaca, nigde ne pise da je to zabranjeno... mi se ikonama ne pokoravamo, niti Svece smatramo Bogovima, niti su oni sebe smatrali Bogovima

ljubljenje njihovih ikona samo im odajemo postovanje sto su zivot svoj posvetili sluzeci Bogu, a cesto ga pritom i gubili (mnogi od njih su stradali od ruku tvoje brace po veri)... i svojim bliznjim pokojnicima na groblju ljubimo slike, pa ih ne smatramo bogovima

Bog cak Mojsiju dozvoljava izradu drugih likova na predmetima - 2Mojsijeva 26:1, 2Mojsijeva 25:18

Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.

Piše da je zabranjeno :) Čak su mi i hrišćani na ovm forumu govorili da svoje molitve upućuju svetom ovom i onom, nije mi bilo jasno zašto direktno Bogu molitvu ne upute...

s druge strane, Bog je sam prekrsio svoje pravilo kada je od andjela zahtevao da se poklone obicnom coveku (Ademu) - Kuran 7:11

To nije bilo klanjanje iz obožavanja, već iz poštovanja, to je takođe bio test za Iblisa na kojem je on pao.

uz to i dalje mi nije jasno zasto je Muhamed ljubio parce meteorita? cak je i Umar bio zbunjen i nije shvatio zasto je Muhamed to uradio

Bukhari, Volume 2, Book 26, Number 673
Umar came near the Black Stone and kissed it and said "No doubt, I know that you are a stone and can neither benefit anyone nor harm anyone. Had I not seen Allah's Apostle kissing you I would not have kissed you"

Pa da, to samo dokazuje da kamen nema nikakvu moć, jednostavno je on mjesto prema kojem se svi muslimai okreću kada klanjaju, 1 tačka simbolizuje jedinstvo, ljubljenje toga mjesta simbolizuje ljubljenje Muhamedovih sljedbenika :)

vi cuvate aramejski jezik? sta je Pavle lagao?

nemoj da brkas sirenje Hriscanstva i Islama... Islam su sirili arapski nacionalisti sa krvavim macevima, Hriscanstvo je osvojilo tada najmocnije i najvece carstvo bez ikakvih ratova

Mislio sam na Arapski :D

A za Pavla npr jesu li oni sa njim čuli ili nisu čuli glas?
Jer dok je Pavle putovao za Damask sa namerom da hapsi hriscane, odjednom je oko njega sinula svjetlost sa neba. Onda je pao na zemlju, cuvsi glas Isusa koji ga je korio zbog namjeravanog progona

Po jednoj verziji ove price, ljudi koji su s njim putovali nijemo su stajali — glas su čuli ali nikog nisu vidjeli.

Druga verzija, po istom izvoru, je obrnuta: Pavle je navodno rekao oni koji su bili sa mnom vidjeli su svetlost, ali nisu čuli glas onoga koji mi je govorio.

a objasni mi kakve veze imaju stari vladari iz dalekih istocnih zemalja sa Bogom u kojeg mi verujemo i sa hebrejskom gramatikom?

Elohim je inače riječ ruskog porijekla pa je zato u SZ ? :P

I
bn Ishaqa i ostale izvore nije ni spomenuo... ispada da svi oni su uzimali informacije iz jednog izvora, sto znaci da imamo samo jedan izvor o Muhamedu, pa se postavlja pitanje da li je Muhamed uopste i postojao?

Robert Spencer je cak napisao i knjigu o tome

Biće i da su pisma upućivana hrišćanskim vladarima lažna? Da su ratovi lažni? Čak i bez hadisa Muhamed je opet postojao ;)

u 8. glavi Isus razgovara sa Jevrejima koji ga optuzuju da sve radi samo zbog svog interesa i zato im on odgovara da to ne radi ni zbog kakve slave

u 54. stihu cak i naglasava da on ne moze sam sebe da slavi, jedino Otac to moze
Isus odgovori: Ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: Otac je moj koji me slavi, za kog vi govorite da je vaš Bog.

Isus je prije rekao da ne traži slave svoje? Kontradikcija ili ?

hijerarhija ocigledno postoji sto si i ti vec vise puta dokazao stihovima gde Sin (Isus) tvrdi da je Otac iznad njega, ali to su sve tri Bozije forme

uzmi primer boje neke zastave trobojke, Italije na primer... zeleno nije isto sto i belo, belo nije isto sto i crveno, crveno nije isto sto i zeleno... ali sve tri boje zajedno cine jednu celu zastavu

Hijerarhija, znači to su odvojene osobe- ako ih je više a klanjaš im se to je mnogoboštvo.

a sta je tvoj cilj? da dokazes da je Isus bio samo obican covek?

ljudi su se jos od Adama i Eve razmnozavali prirodnim, normalnim putem, a onda je Bog odlucio odjednom da prekine sve to i da ucini da devica zatrudni tek tako i rodi dete bez zemaljskog oca

Isus nije imao nikakve moći, kao što i sam kaže, istina je da je njega rodila djevica ali to ga ne čini Bogom.
sta kaze Kuran zasto je Bog to ucinio?

cak se i u Starom Zavetu spominje Boziji sin i njegov dolazak

Psalmi 2:7 - Kazaću naredbu Gospodnju; on reče meni: ti si sin moj, ja te sad rodih.
2:12 - Poštujte sina, da se ne razgnjevi, i vi ne izginete na putu svome; jer će se gnjev njegov brzo razgorjeti. Blago svjema koji se u njega uzdaju!

Solomon 30:4 - Ko je izašao na nebo i opet sišao? ko je skupio vjetar u pregršti svoje? ko je svezao vode u plašt svoj? ko je utvrdio sve krajeve zemlji? kako mu je ime? i kako je ime sinu njegovu? znaš li?

1Dnevnik 17:13 Ja ću mu biti otac, i on će mi biti sin; a milosti svoje neću ukloniti od njega kao što sam uklonio od onoga koji bješe prije tebe.
14 Nego ću ga utvrditi u domu svom i u carstvu svom dovijeka, i prijesto će njegov stajati dovijeka.

Danilo 3:25 - Odgovori i reče: eno, vidim četiri čovjeka odriješena gdje hode posred ognja i nije im ništa, i četvrti kao da je sin Božji.

Danilo 7:13 Vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, kao sin čovječji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred njim.
14 I dade mu se vlast i slava i carstvo da mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je njegova vlast vječna, koja neće proći, i carstvo se njegovo neće rasuti.

Osija 11:1 1. Kad Izrailj bješe dijete, ljubljah ga, i iz Misira dozvah sina svojega.

Miheja 5:2 A ti, Vitlejeme Efrato, ako i jesi najmanji među tisućama Judinijem, iz tebe će mi izaći koji će biti gospodar u Izrailju, kojemu su izlasci od početka, od vječnijeh vremena.
3. Zato će ih ostaviti dokle ne rodi ona koja će roditi; tada će se ostatak braće njegove vratiti sa sinovima Izrailjevijem.

i ima jos... ;)

Pa nije samo Isus Božiji sin, svi smo mi :3

Čak se i u Pslamima govori ovo:
Psalam 2,7 Objavljujem krepku riječ Gospodnju; on mi reče: "Ti si Sin moj, ja te rodih danas.

Bice i da su pisma upucivana hrišcanskim vladarima lažna? Da su ratovi lažni? Cak i bez hadisa Muhamed je opet postojao ;)

Muhamed je bio nepismen, tako da je pisma mogao da pise ko je hteo i sta je hteo. od 100 vojnih ekspedicija Muhamed je licno ucestvovao samo u 27 (ako sam dobro izbrojao), sto je mnogo za coveka koji je propovedao mir
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_expeditions_of_Muhammad

ne tvrdim da Muhamed nije postojao, vec naprotiv... ali slusao sam malo Spensera i deluje mi logicno to sto govori

Isus nije imao nikakve moci, kao što i sam kaže, istina je da je njega rodila djevica ali to ga ne cini Bogom.

objasni mi onda zasto je Bog odlucio da se umesa i prekine prirodni proces stvaranja i radjanje coveka jos od Adama i Eve? sta kaze Kuran?

Kuran 3:45 - A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Rijec: ime ce mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, bice viden i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih;

Jovan 1
1 U pocetku beše Rec, i Rec beše u Boga, i Bog beše Rec.
2 Ona beše u pocetku u Boga.
3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.

...
10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
...
14 I rec postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Kuran
9:31 They have taken their scholars and monks as lords besides Allah , and [also] the Messiah, the son of Mary. And they were not commanded except to worship one God; there is no deity except Him. Exalted is He above whatever they associate with Him.

Pa nije samo Isus Božiji sin, svi smo mi :3

Cak se i u Pslamima govori ovo:
Psalam 2,7 Objavljujem krepku rijec Gospodnju; on mi rece: "Ti si Sin moj, ja te rodih danas.

prvo moras da znas sta su Davidovi psalmi:

Psalmi (he. Tehilim, ??????, ili "molitve") predstavljaju jednu od knjiga Biblije, odnosno Starog zavjeta.Knjiga psalama je najveca pojedinacna knjiga Biblije. Psalmi su molitve u stihovima, a imaju najcešce po oko 5 stihova. Oni su, zapravo, vrsta religiozne pjesme, katkad zvane himan, napisane kao molitva Bogu.
...
Ima 150 psalama, koji su podijeljeni u pet knjiga. U nekim od psalama David se kaje za svoje grijehe, u drugima slavi Boga, u trecima prorice dolazak Spasitelja svijeta, tj. Mesije ili Isusa Krista. Tako u jednome od njih opisujuci, kao da gleda, Njegovu ljepotu kaže:
"Ti si najljepši medu sinovima ljudskim, blagodat tece iz usta Tvojih".“

kod Danila je jasno uocljiva razlika izmedju Sina Bozijeg i ostalih ljudi

3:20 I zapovedi najjacim ljudima što behu u vojsci njegovoj da svežu Sedraha, Misaha i Avdenaga, i da ih bace u pec ognjenu užarenu.
21 Tada svezaše one ljude u plaštima njihovim i u obuci i pod kapama i u svemu odelu njihovom, i baciše ih u pec ognjenu užarenu.
22 Kako zapovest careva beše hitna i pec vrlo užarena, plamen ognjeni ubi one ljude koji bacahu Sedraha, Misaha i Avdenaga.
23 A ta tri coveka, Sedrah, Misah i Avdenago, padoše usred peci ognjene užarene.
24 Tada se prepade car Navuhodonosor, i brže ustav progovori i rece svojim dvoranima: Ne bacismo li tri coveka svezana u oganj? Odgovoriše i rekoše caru: Da, care.
25 Odgovori i rece: Eno, vidim cetiri coveka odrešena gde hode posred ognja i nije im ništa, i cetvrti kao da je Sin Božji.

Hijerarhija, znaci to su odvojene osobe- ako ih je više a klanjaš im se to je mnogoboštvo.

taman sam pomislio da si prestao sa ovim, ali vidim da opet pocinjes... mi verujemo u 3 Bozije forme, Bog Otac je glavna forma

mislim da sa ovim zapravo pravdas napad na mene kako u Kuranu i pise :(

Kuran
9:5 Kada produ sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nadete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu docekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je.
8:39 I borite se protiv njih dok mnogoboštvo ne išcezne i dok samo Allahova vjera ne ostane. Ako se oni okane - pa, Allah dobro vidi šta oni rade;

jel ovo propovedanje mira ili...?

Ne pravi sebi lika ni oblicja bilo cega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do treceg i cetvrtog koljena, a iskazujem milosrde tisucama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.

Piše da je zabranjeno :) Cak su mi i hrišcani na ovm forumu govorili da svoje molitve upucuju svetom ovom i onom, nije mi bilo jasno zašto direktno Bogu molitvu ne upute...

da bi ti odgovorio na ovo moram da se postavim ne samo kao hriscanin, vec i kao pravoslavac. zapravo mi pravoslavci ne pravimo religijske skulpture, vec to rade pre svega katolici... oni su cak i izbacili tu Boziju zapovest, a poslednju su prepolovili na 2 dela i tako dobili svojih nekih 10 Bozijih zapovesti, dok smo mi zadrzali originalne zapovesti
http://hr.wikipedia.org/wiki/Deset_Bo%C5%BEjih_zapovijedi

mi akcenat stavljamo na ikone i freske, a one ne samo da su dopustene od Boga, vec su i zahtevane

2Mojsije 26:1 A šator ceš naciniti od deset zavesa od tankog platna uzvedenog i od porfire i od skerleta i od crvca; i po njima da budu vezeni heruvimi.

25:18 I nacini dva heruvima zlatna, jednostavne ih nacini, na dva kraja zaklopcu.
19 I nacini heruvima jednog na jednom kraju a drugog heruvima na drugom kraju; na zaklopcu nacinite dva heruvima na oba kraja.

Heruvimi su vrsta andjela

Pa da, to samo dokazuje da kamen nema nikakvu moc, jednostavno je on mjesto prema kojem se svi muslimai okrecu kada klanjaju, 1 tacka simbolizuje jedinstvo, ljubljenje toga mjesta simbolizuje ljubljenje Muhamedovih sljedbenika

ne, nemoj sada da mi brkas Kabu i Crni kamen... ja sad govorim konkretno o Crnom kamenu.... zasto Muhamed i muslimani ljube kamen koji je bio jedan od paganskih predmeta, za koji i ti sam kazes da nema nikakvu moc?

pusti ti simboliku Kabe kao centra sveta, kruzenje u krug kao simbolika jedinstva, ljubljenje kao simbolika ljubljenja Muhamedovih sledbenika... kakva crna simbolika kad je receno da je to sve zabranjeno?

okupljanje i kruzanje oko jedne kocke i ljubljenje kamena u njoj znaci davanje na vaznosti tim predmetima i njihovo vezivanje za religiju

To nije bilo klanjanje iz obožavanja, vec iz poštovanja, to je takode bio test za Iblisa na kojem je on pao.

znaci nebeska bica su se iz postovanja klanjala smrtniku od krvi i mesa?

nisu se oni klanjali zato sto su postovali Adema, vec zato sto im je bilo naredjeno da to ucine. Bog je sam svoje zakone prekrsio

reci mi, jel se i ti klanjas svakome koga postujes? :)

Po jednoj verziji ove price, ljudi koji su s njim putovali nijemo su stajali — glas su culi ali nikog nisu vidjeli.

Druga verzija, po istom izvoru, je obrnuta: Pavle je navodno rekao oni koji su bili sa mnom vidjeli su svetlost, ali nisu culi glas onoga koji mi je govorio.

pa dobro, izgovarate molitvu na arapskom, ali vecina muslimana nearapa ne zna arapski, pa ne zna ni sta izgovara tokom molitve... ako se to zove cuvanje jezika, neka bude :)

sto se tice Pavla, nije ovde Pavle nista lagao... Dela Apostolska je pisao apostol Luka, u prvom slucaju on je dogadjaj opisivao svojim recima, a u drugom su reci Pavla citirane

prevod je los... proverio sam i hrvatske prevode, isto je i tamo, dok u engleskom ne pise da nisu culi glas, vec da ga nisu razumeli: My companions saw the light, but they did not understand the voice of him who was speaking to me.

prevodi su sa grckog, a grci navodno koriste jednu rec sa vise znacenja, plus nesto sa padezima... ne znam, nisam grcki gramaticar, niti razumem jezik, ali postoje objasnjenja na internetu

poenta je da su videli svetlost, ali nisu videli nikoga, da su culi glas, ali ga nisu razumeli... nema tu nikakve kontradikcije

to je sve sporedna stvar u prici. najbitnije je Pavlovo preobracenje i to sto je Hriscanstvo medju apostolima posle ribara i sakupljaca poreza dobilo prvog obrazovanog ucenjaka, filozofa, fariseja koji je jevrejska ucenja i Stari Zavet drzao u malom prstu

Elohim je inace rijec ruskog porijekla pa je zato u SZ ? :P

ne, masis poentu... nisu bitne imenice i njihovo poreklo, vec hebrejska gramatika i nacin na kojem je Bog govorio o sebi i to sto ti tvrdis da su tu gramatiku i nacin govora preuzeli od Jevreja svi vladari sveta

vec ovde sam kopirao stihove gde Isus govori da je bio sa Ocem jos pre nastanka sveta

ili laze Jovan ili laze sam Isus... cetvrto nema

Isus je prije rekao da ne traži slave svoje? Kontradikcija ili ?

nije kontradikcija, moras da procitas celu glavu da bi razumeo

u 8. glavi on razgovara sa Jevrejima i ucenjacima... oni ga najgore ocrnjuju, govore da je nastao od kurvarstva, da je djavo u njemu, da laze da bi se uzdigao...

zato im on govori da on to ne radi da bi se proslavio, a u 8:54 kaze da cak i kad bi hteo ne bi mogao sam da se proslavi, jedino Otac moze da ga proslavi

u 17. glavi i zove Oca da ga proslavi, jer je i on proslavio njega na Zemlji i sirio njegovu Rec :)

Ðe to piše?
Cak i ovaj grb svetog trojstva to pobija... Kaže da Otac nije Sin, i da Sin nije Otac...

kazem da su na nebu oni jedno, da su svo troje zajedno deo Boga i cine ga kao jednu celinu

Imaš i ,,hrišcana'' koji tvrde da dobijaju poruke i od Isusa, Boga Oca i ostalih...

Isus ne strada...
Vracanje, tj. uticanje na zdravlje nekog covjeka je kontrola prirode, stvar za koju si ti rekao da samo Bog može

ne samo hriscani, vec ima i mnogo muslimana koji tvrde da su imali vizije Isusa... cak mnogo vise nego rodjeni hriscani

nisam sam se dobro izrazio... nisam mislio bukvalno stradao, vec sto je kritikovan od strane Alaha da je pogresno ucio ljude da su on i njegova majka bogovi, kad ovi koji su napisali knjigu tvrde da im je Bogorodica to rekla, a ne Isus... a Bog valjda sve vidi i sve zna

jasno pravim razliku kad kazem vracanje zdravlja, vracanje u zivot i kontrola prirode... kad kazem kontrola prirode, mislim na kontrolisanje prirodnih pojava

Matej 8
23. I kad ude u ladu, za njim udoše ucenici njegovi.
24. I gle, oluja velika postade na moru da se lada pokri valovima; a on spavaše.
25. I prikucivši se ucenici njegovi probudiše ga govoreci: Gospode! izbavi nas, izgibosmo.
26. I rece im: zašto ste strašljivi, malovjerni? Tada ustavši zaprijeti vjetrovima i moru, i postade tišina velika.
27. A ljudi cudiše se govoreci: ko je ovaj da ga slušaju i vjetrovi i more?

cuo sam za ljude koji tvrde da mogu umom i specijalnim mocima da lece razne bolesti... da li je to tacno, ne znam, jer nisam probao... ali nikada nisam cuo da neki covek moze da ozivi mrtvaca ili da kontrolise prirodne pojave... zato kazem da su te 2 moci bozanske

I ti si 100% da to nije bio davo? Ili da je umislio? A Medugorje je inace jedno veoma fino mjesto, toliko da im i statue svijetle

nisam ja ni u sta siguran, nisam ja nista tvrdio... pitaj starog Salka, njemu se ukazala Devica i izlecila ga, ne meni... otkad djavo cini dobro ljudima i leci ih? ;)

ne znam za Medjugorje nisam nikada bio tamo, ali ti ocigledno jesi i uverio si se da je sve laz i namestaljka cim ti je smesno :)

Muhamed je bio nepismen, tako da je pisma mogao da pise ko je hteo i sta je hteo. od 100 vojnih ekspedicija Muhamed je licno ucestvovao samo u 27 (ako sam dobro izbrojao), sto je mnogo za coveka koji je propovedao mir
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_expeditions_of_Muhammad

ne tvrdim da Muhamed nije postojao, vec naprotiv... ali slusao sam malo Spensera i deluje mi logicno to sto govori

objasni mi onda zasto je Bog odlucio da se umesa i prekine prirodni proces stvaranja i radjanje coveka jos od Adama i Eve? sta kaze Kuran?

Kuran 3:45 - A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Rijec: ime ce mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, bice viden i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih;

Nije mogao da piše ta pisma ko je htio, it to je sasvim jasno... Muhamed se držao tih ugovara ili obećanja datih tim pismima znači da su ona njegova ;)

Zanima me znaš li ti koliko su SZ proroci ratovali? I ubijali ,,djecu na sisi'' zbog onoga što im je Bog naredio??
Bog se odlučio zato što je tako htio.

...
14 I rec postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Uzvišeni je rekao ,,Budi'' i oni bi. I kakav jedinorodni kada je i navnodno David Božiji sin...

"Ti si najljepši medu sinovima ljudskim, blagodat tece iz usta Tvojih".“[/I]

I kaže: Pripaši, junače, uz bedru svoju mač svoj, čast svoju i krasotu svoju.
I tako okićen pohitaj, sjedi na kola za istinu i krotku pravdu, i desnica će tvoja pokazati čudesa.
Oštre su strijele tvoje; narodi će pasti pod vlast tvoju; prostrijeliće srca neprijatelja carevijeh.

Koliko se sjećam ti mene reče da Isus nikada nije vodio rat, podigao mač ili da je pokoravao?

kod Danila je jasno uocljiva razlika izmedju Sina Bozijeg i ostalih ljudi

3:20 I zapovedi najjacim ljudima što behu u vojsci njegovoj da svežu Sedraha, Misaha i Avdenaga, i da ih bace u pec ognjenu užarenu.
21 Tada svezaše one ljude u plaštima njihovim i u obuci i pod kapama i u svemu odelu njihovom, i baciše ih u pec ognjenu užarenu.
22 Kako zapovest careva beše hitna i pec vrlo užarena, plamen ognjeni ubi one ljude koji bacahu Sedraha, Misaha i Avdenaga.
23 A ta tri coveka, Sedrah, Misah i Avdenago, padoše usred peci ognjene užarene.
24 Tada se prepade car Navuhodonosor, i brže ustav progovori i rece svojim dvoranima: Ne bacismo li tri coveka svezana u oganj? Odgovoriše i rekoše caru: Da, care.
25 Odgovori i rece: Eno, vidim cetiri coveka odrešena gde hode posred ognja i nije im ništa, i cetvrti kao da je Sin Božji.

Pa ok, to samo govori da je David toliko drugačiji od svih, da je Sin Božiji :D

taman sam pomislio da si prestao sa ovim, ali vidim da opet pocinjes... mi verujemo u 3 Bozije forme, Bog Otac je glavna forma

mislim da sa ovim zapravo pravdas napad na mene kako u Kuranu i pise :(

Kuran
9:5 Kada produ sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nadete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu docekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je.
8:39 I borite se protiv njih dok mnogoboštvo ne išcezne i dok samo Allahova vjera ne ostane. Ako se oni okane - pa, Allah dobro vidi šta oni rade;

jel ovo propovedanje mira ili...?

Glavna forma koja ostaje na nebu dok druga froma ona koja je manje glavna silazi na Zemlju đe biva ubijena dok na krstu jadikuje zašto ju je ostavila prva forma, zatim ide kod prve forme đe sjedi desno od nje ili pored same sebe.... Zavrće mi se u glavu :P

U Bibliji piše isto ovo :

2. Ljetopisa 15,13 A tko neće da služi Gospodu, Bogu Izraelovu, taj neka se pogubi, bio ugledan ili malen, bio čovjek ili žena!

Izaija 1,28 A nevjernici i grješnici svi će propasti. Koji ostave Gospoda, izginut će.

Kako ide i ono za Jahvea, Boga ljubomornog koji kažnjava grijehe otaca na djeci ?

da bi ti odgovorio na ovo moram da se postavim ne samo kao hriscanin, vec i kao pravoslavac. zapravo mi pravoslavci ne pravimo religijske skulpture, vec to rade pre svega katolici... oni su cak i izbacili tu Boziju zapovest, a poslednju su prepolovili na 2 dela i tako dobili svojih nekih 10 Bozijih zapovesti, dok smo mi zadrzali originalne zapovesti
http://hr.wikipedia.org/wiki/Deset_Bo%C5%BEjih_zapovijedi

mi akcenat stavljamo na ikone i freske, a one ne samo da su dopustene od Boga, vec su i zahtevane

2Mojsije 26:1 A šator ceš naciniti od deset zavesa od tankog platna uzvedenog i od porfire i od skerleta i od crvca; i po njima da budu vezeni heruvimi.

25:18 I nacini dva heruvima zlatna, jednostavne ih nacini, na dva kraja zaklopcu.
19 I nacini heruvima jednog na jednom kraju a drugog heruvima na drugom kraju; na zaklopcu nacinite dva heruvima na oba kraja.

Heruvimi su vrsta andjela

Oni to nisu pravili sebi, već radi Boga, barem tako kažu neki hrišćani koji ne podržavaju freske i ikone. Dok se današnje freske ne prave radi Boga, već čisto radi ljepote, ili da bi im se klanjali, kao ono tipa ja se molim ,,Svetom ----- jer će mi tako Bog lakše prihvatiti molitvu''.

ne, nemoj sada da mi brkas Kabu i Crni kamen... ja sad govorim konkretno o Crnom kamenu.... zasto Muhamed i muslimani ljube kamen koji je bio jedan od paganskih predmeta, za koji i ti sam kazes da nema nikakvu moc?

pusti ti simboliku Kabe kao centra sveta, kruzenje u krug kao simbolika jedinstva, ljubljenje kao simbolika ljubljenja Muhamedovih sledbenika... kakva crna simbolika kad je receno da je to sve zabranjeno?

okupljanje i kruzanje oko jedne kocke i ljubljenje kamena u njoj znaci davanje na vaznosti tim predmetima i njihovo vezivanje za religiju

Navedi primjer iz Kur'ana koji govori da treba da obožavamo Kabu i da nam ona daje milost? Niko to ne govori niti će, nagradu daje Uzvišeni, ne Kaba ;)

znaci nebeska bica su se iz postovanja klanjala smrtniku od krvi i mesa?

nisu se oni klanjali zato sto su postovali Adema, vec zato sto im je bilo naredjeno da to ucine. Bog je sam svoje zakone prekrsio

Nisam se fino izrazio, Bog im je naredio da mu se poklone, ali oni nisu obožavali Adama. Iblis se nije htio njemu pokloniti, on nije poštovao čovjek, mislio je pošto je on stvoren od vatre a čovjek od zemlje da je čovjek bezvrijedan.

reci mi, jel se i ti klanjas svakome koga postujes? :)

Pitaj Japance :D

pa dobro, izgovarate molitvu na arapskom, ali vecina muslimana nearapa ne zna arapski, pa ne zna ni sta izgovara tokom molitve... ako se to zove cuvanje jezika, neka bude :)

Onda to nije ni molitva ako ne znaš šta moliš. potrebno je naučiti značenje toga ;)

sto se tice Pavla, nije ovde Pavle nista lagao... Dela Apostolska je pisao apostol Luka, u prvom slucaju on je dogadjaj opisivao svojim recima, a u drugom su reci Pavla citirane

Pavle i kletvom naziva zakon koji je došao Isus da ispuni.

Galaćanima 3,13 Krist je platio da nas oslobodi prokletstva zakona, postajući time on sam prokletstvo za nas, budući da je pisano: Proklet onaj koji je o drvo obješen.

Matej 5,17 Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.

prevod je los... proverio sam i hrvatske prevode, isto je i tamo, dok u engleskom ne pise da nisu culi glas, vec da ga nisu razumeli: My companions saw the light, but they did not understand the voice of him who was speaking to me.

prevodi su sa grckog, a grci navodno koriste jednu rec sa vise znacenja, plus nesto sa padezima... ne znam, nisam grcki gramaticar, niti razumem jezik, ali postoje objasnjenja na internetu

poenta je da su videli svetlost, ali nisu videli nikoga, da su culi glas, ali ga nisu razumeli... nema tu nikakve kontradikcije

to je sve sporedna stvar u prici. najbitnije je Pavlovo preobracenje i to sto je Hriscanstvo medju apostolima posle ribara i sakupljaca poreza dobilo prvog obrazovanog ucenjaka, filozofa, fariseja koji je jevrejska ucenja i Stari Zavet drzao u malom prstu
I onda pričaš da nije bitno znanje Arapskog ili u ovom slučaju grčkog ? :D

ne, masis poentu... nisu bitne imenice i njihovo poreklo, vec hebrejska gramatika i nacin na kojem je Bog govorio o sebi i to sto ti tvrdis da su tu gramatiku i nacin govora preuzeli od Jevreja svi vladari sveta

vec ovde sam kopirao stihove gde Isus govori da je bio sa Ocem jos pre nastanka sveta

ili laze Jovan ili laze sam Isus... cetvrto nema

Pa da, Bog govori sebi u pluralu poštovanja, da bi iskazao svoju veličinu.

nije kontradikcija, moras da procitas celu glavu da bi razumeo

u 8. glavi on razgovara sa Jevrejima i ucenjacima... oni ga najgore ocrnjuju, govore da je nastao od kurvarstva, da je djavo u njemu, da laze da bi se uzdigao...

zato im on govori da on to ne radi da bi se proslavio, a u 8:54 kaze da cak i kad bi hteo ne bi mogao sam da se proslavi, jedino Otac moze da ga proslavi

u 17. glavi i zove Oca da ga proslavi, jer je i on proslavio njega na Zemlji i sirio njegovu Rec :)

Isto ja i tebi govorim za Kur'anske stihove :D

Poslednja izmena:
Zaboravih staviti i ovo kao odgovor na ove ajete 9:5 8:39

http://www.nur-islam.com/index.php?...id=182:odgovor-na-zablude-o-islamu&Itemid=216

Sada za 8:39

A zaslužuju da ih Allah kazni kad brane drugima pristup Časnome hramu, a oni nisu njegovi čuvari. Čuvari njegovi trebaju biti samo oni koji se Allaha boje, ali većina njih ne zna. (34)
Molitva njihova pored Hrama svodi se samo na zviždanje ili pljeskanje rukama; zato kaznu iskusite, jer ne vjerujete. (35)
Oni koji ne vjeruju troše imanja svoja da bi od Allahova puta odvraćali. Oni će ih, sigurno, utrošiti, zatim će, zbog toga, žaliti i na kraju će pobijeđeni biti. A oni koji ne budu vjerovali – u Džehennem će biti potjerani, (36)
da bi Allah dobre od nevaljalih odvojio i da bi nevaljale jedne na druge naslagao, a onda ih sve u gomilu zbio i u Džehennem bacio. Oni će doista biti izgubljeni. (37)
Reci onima koji ne vjeruju: ako se okane, biće im oprošteno ono što je prije bilo; a ako se ne okane – pa, zna se šta je s drevnim narodima bilo. (38)

Znači riječ je o mnogobošcima koji su ratovali protiv Muhameda, zabranili muslimanima pristup Časnom hramu, ubijali ih i protjerivali đe god ih nađu.

Zatim im Uzvišen govori da ako se pokaju biće im sve oprošteno, i pored svih zala koja su nanijeli Božijem poslaniku :)

Kaze u subotu 22 marta 2014 ulica staro sajmiste broj 4 veliki skup askalija, pravi se siptarska dzamija na novom beogradu, treba sredstva da se skupe, to procitah na banderi danas, kako se to dele dzamije po naciji.

Nije mogao da piše ta pisma ko je htio, it to je sasvim jasno... Muhamed se držao tih ugovara ili obecanja datih tim pismima znaci da su ona njegova ;)

Zanima me znaš li ti koliko su SZ proroci ratovali? I ubijali ,,djecu na sisi'' zbog onoga što im je Bog naredio??
Bog se odlucio zato što je tako htio.

ok ok, ja se slazem s tobom da je Muhamed postojao, mada ovo sto si ti naveo i nema neke veze ;) sto se tice biblijskih proroka, istina je da je bilo i ubica medju njima, ali Bog im je naredjivao da ubijijaju idolopoklonike i one koji ga odbacuju

s druge strane, Muhamed ne samo da je ubijao pagane, ali sto su mu i hriscani i Jevreji zgresili kad mi navodno verujemo u istog Boga? u Kuranu smo nazvani najgorim stvorenjima, po Kuranu smo mi hriscani mnogobosci, a u Kuranu je receno da se mnogobosci ubijaju i posle Muhameda... i sam se priznao da ce doci dan kada ce muslimani pobiti sve Jevreje

evo islamski ucenjak tvrdi da je za svakog vernika velika cast da isece nevernike na delove u ime Boga

Oni to nisu pravili sebi, vec radi Boga, barem tako kažu neki hrišcani koji ne podržavaju freske i ikone. Dok se današnje freske ne prave radi Boga, vec cisto radi ljepote, ili da bi im se klanjali, kao ono tipa ja se molim ,,Svetom ----- jer ce mi tako Bog lakše prihvatiti molitvu''.

stavljali su heruvime na Bozijim hramovima, kao sto i mi slikamo freske u crkvama za koje smatramo da su Bozije kuce... mi se ne pokoravamo Svecima i njihovim slikama, vec im odajemo postovanje, jer ih smatramo Bozijim slugama koji su posvetili zivot Bogu i koji su sirili njegovu rec i veru... takodje verujemo da zbog toga imaju posebno mestu u Raju

ma pusti ti Japance... drugaciji svet, drugaciji obicaji, drugacija kultura i drugacije religija

Navedi primjer iz Kur'ana koji govori da treba da obožavamo Kabu i da nam ona daje milost? Niko to ne govori niti će, nagradu daje Uzvišeni, ne Kaba

ne treba mi Kuran, imam oci, imam tv, imam internet, vidim kako ljudi idu u krug oko dzinovske kocke i kako ljube crni kamen

zamisli da ja ukradem taj kamen i sakrijem ga... sta mislis sta bi se desilo? nemiri i ratovi

eeej religijski ratovi zbog meteorita za koji si i ti rekao da nema nikakvu moc... jel tebi to zvuci normalno?

I onda pričaš da nije bitno znanje Arapskog ili u ovom slučaju grčkog ?

pa Isus nije ni govorio grcki ;)

Pa da, Bog govori sebi u pluralu poštovanja, da bi iskazao svoju veličinu.

lepo sto Bog toliko voli samog sebe (pravi je narcis), umesto da pusti ljude da to cine umesto njega

kako god, to je tvoje nagadjanje samo, s druge strane to se sasvim poklapa sa mojim verovanjem u Sveto Trojstvo ;)

ok ok, ja se slazem s tobom da je Muhamed postojao, mada ovo sto si ti naveo i nema neke veze ;) sto se tice biblijskih proroka, istina je da je bilo i ubica medju njima, ali Bog im je naredjivao da ubijijaju idolopoklonike i one koji ga odbacuju

Neomoj onda da nas optužuješ kada nađeš na nekom mjestu ,,da ubijamo nevjernike'' ;)

s druge strane, Muhamed ne samo da je ubijao pagane, ali sto su mu i hriscani i Jevreji zgresili kad mi navodno verujemo u istog Boga? u Kuranu smo nazvani najgorim stvorenjima, po Kuranu smo mi hriscani mnogobosci, a u Kuranu je receno da se mnogobosci ubijaju i posle Muhameda... i sam se priznao da ce doci dan kada ce muslimani pobiti sve Jevreje

Muhamed je napadao hrišćane i jevreje koji su njega napadali, npr kada su imali ugovor, a Jevreji su ga prekršili, okrenuli mu leđa i udružili se sa paganima da pokušaju da ga ubiju...
A što se tiče hrišćana imaš i ovo u Kur'anu:

Al-Imran
Ali, nisu svi oni isti. Ima ispravnih sljedbenika Knjige koji po svu noć Allahove ajete čitaju i mole se;
Oni u Allaha i u onaj svijet vjeruju i traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju i jedva čekaju da učine dobročinstvo; oni su čestiti;
bilo kakvo dobro da urade, biće za nj nagrađeni. - A Allah dobro zna one koji se Njega boje.

evo islamski ucenjak tvrdi da je za svakog vernika velika cast da isece nevernike na delove u ime Boga

Ti mi u prvoj rečenici reče da je po Bibliji Bog naređivao da se ubiju nevjernici? I da dozvoljeno je ubijanje nevjernika ako nas napadnu, logično, nećemo ih pustiti da nas ubijaju.

a ovakve budale slusaju i slepo im veruju milioni i milioni muslimana.... sta ja sad kao nevernik i mnogobosac da mislim? kako da imam lepo misljenje o Muhamedu i Islamu?

i sad ako na ulici vidim nekog bradatog coveka sa belom kapicom na glavi, treba da bezim na drugu stranu, jer sta ja znam kako on razmislja i sta ima kod sebe

Koliko sam shvatio ti bi i od Biblijski poslanika bježao, svi su oni imali brade :D

to su nazalost sve plodovi ucenja tvog proroka

Plodovi učenja mog proroka su da su Biblijski proroci imali brade? Ok :D

naci neces mi dati objasnjenje iz Islama zasto je Bog odlucio da prekine prirodan proces radjanja coveka i zasto se direktno umesao i stvorio Isusa, odnosno ga usadio u Devicu? zar ga to ne cini njegovim ocem?

Uradio je jer mu se prohtjelo, Bog može sve, i ako nešto poželi on će to uraditi.
Ne čini ga ocem osim ako nije imao seks (Bože me sačuvaj) sa Marijom...

stavljali su heruvime na Bozijim hramovima, kao sto i mi slikamo freske u crkvama za koje smatramo da su Bozije kuce... mi se ne pokoravamo Svecima i njihovim slikama, vec im odajemo postovanje, jer ih smatramo Bozijim slugama koji su posvetili zivot Bogu i koji su sirili njegovu rec i veru... takodje verujemo da zbog toga imaju posebno mestu u Raju

Izgleda da ti i ovaj sa kojim sam tada pricao imate drukcija shvatanja.

ma pusti ti Japance... drugaciji svet, drugaciji obicaji, drugacija kultura i drugacije religija

;)

ne treba mi Kuran, imam oci, imam tv, imam internet, vidim kako ljudi idu u krug oko dzinovske kocke i kako ljube crni kamen

zamisli da ja ukradem taj kamen i sakrijem ga... sta mislis sta bi se desilo? nemiri i ratovi

eeej religijski ratovi zbog meteorita za koji si i ti rekao da nema nikakvu moc... jel tebi to zvuci normalno?

Pa eto, nećeš ni da potražiš odgovor, dovoljne su ti stvari koje ti serviraju mediji...
Otvori Kur'an i vidi daje li se kamenu u Kabi neki Božasnki značaj i da se njemu treba klanjati, ako nema onda nemaš više šta da pričaš jer pričaš u prazno...

pa Isus nije ni govorio grcki ;)

Pričao sam za tvoj odgovor za riječi koje su prevedene sa grčkog ;)

lepo sto Bog toliko voli samog sebe (pravi je narcis), umesto da pusti ljude da to cine umesto njega

Što ćemo mu mi :P Tako se obraća sebi u SZ mi tu ništa ne možemo ;)

kako god, to je tvoje nagadjanje samo, s druge strane to se sasvim poklapa sa mojim verovanjem u Sveto Trojstvo ;)

Nisu nagađanja već gramatika, ne mijenjaš tuđi jezik kako ti se ćefne.

na ovo sam i zaboravio... ovaj Zakir Naik ocigledno ima problema sa zdravim razumom

'ubijajte mnogoboške gdje god ih nađete' on tumaci kao 'Nemojte se plašiti u toku bitke! Kad naiđete na neprijatelja, ubijte ga!'

ovamo jasno pise da se ubijaju mnogobosci gde god se nadju, a ovaj spominje nekakvu bitku... e mozga

a tek je ovo hit sto brani ameickog predsednika i njegovu izjavu... ja sam mislio da su muslimani uz Rusiju najveci protivnici americkog kolonijalizma, a ovaj lik ih hladno bi branio njihove ratnuhuskacke izjave... jos kaze da bi americki predsednik time samo dizao moral svojim vojnicima... vijetnamci su narod, a ne teroristi

a sta americki predsednik kaze 'Gdje god nađete muslimane, ubijte ih!'? da li bi na to Zakir gledao kao na uvredu i pretnju ili bi rekao 'ma to im samo dize moral pred bitku sa talibanima'

po toj logici su muslimani=teroristi

- - - - - - - - - -

u vezi ostalog cu ti dati kasnije odgovor posto nisam jos zavrsio sa tim, do pola sam stigao ;)

na ovo sam i zaboravio... ovaj Zakir Naik ocigledno ima problema sa zdravim razumom

'ubijajte mnogoboške gdje god ih nađete' on tumaci kao 'Nemojte se plašiti u toku bitke! Kad naiđete na neprijatelja, ubijte ga!'

ovamo jasno pise da se ubijaju mnogobosci gde god se nadju, a ovaj spominje nekakvu bitku... e mozga

a tek je ovo hit sto brani ameickog predsednika i njegovu izjavu... ja sam mislio da su muslimani uz Rusiju najveci protivnici americkog kolonijalizma, a ovaj lik ih hladno bi branio njihove ratnuhuskacke izjave... jos kaze da bi americki predsednik time samo dizao moral svojim vojnicima... vijetnamci su narod, a ne teroristi

a sta americki predsednik kaze 'Gdje god nađete muslimane, ubijte ih!'? da li bi na to Zakir gledao kao na uvredu i pretnju ili bi rekao 'ma to im samo dize moral pred bitku sa talibanima'

po toj logici su muslimani=teroristi

- - - - - - - - - -

u vezi ostalog cu ti dati kasnije odgovor posto nisam jos zavrsio sa tim, do pola sam stigao ;)

Imaš muslimana koji vole Ameriku a i onih koji je ne vole. Ovaj Amerkianac je uzet samo kao primjer, mogo je to biti i neki Rus,Japanac,Britanac...

Mada čak ni to nije potrebno da bi se objasnio stih, dovoljno je znati da su imali ugovor, koji su mnogobođci prekršili.

6. ajet jasno dokazuje da nismo nikakve nemilosrdne ubice željne krvi :
Ako te neki od mnogobožaca zamoli za zaštitu, ti ga zaštiti da bi saslušao Allahove riječi, a potom ga otpremi na mjesto pouzdano za njega. To zato što oni pripadaju narodu koji ne zna. (6)

u sledećim ajetima se daje dalje objašnjenje:
(8) Oni Allahove ajete za ono što malo vrijedi zamjenjuju, pa od puta Njegova odvraćaju; zaista je ružno kako postupaju. (9)
Ni rodbinstvo ni sporazum, kada je vjernik u pitanju, ne poštuju, i sve granice zla prekoračuju. (10)

Znači ne uzimaj ajete iz konteksta osim ako si ti taj koji ne poštuješ sporazume i rodbinske veze ;)

Neomoj onda da nas optužuješ kada nadeš na nekom mjestu ,,da ubijamo nevjernike'' ;)

a ti imas u planu da ubijas nevernike? koga, posto hriscani i Jevreji ne odbacuju Boga? ;)

Muhamed je napadao hrišcane i jevreje koji su njega napadali, npr kada su imali ugovor, a Jevreji su ga prekršili, okrenuli mu leda i udružili se sa paganima da pokušaju da ga ubiju...

A što se tice hrišcana imaš i ovo u Kur'anu:

Al-Imran
Ali, nisu svi oni isti. Ima ispravnih sljedbenika Knjige koji po svu noc Allahove ajete citaju i mole se;
Oni u Allaha i u onaj svijet vjeruju i traže da se cine dobra djela, a od nevaljalih odvracaju i jedva cekaju da ucine dobrocinstvo; oni su cestiti;
bilo kakvo dobro da urade, bice za nj nagradeni. - A Allah dobro zna one koji se Njega boje.

tako je... odrasle Jevreje muskarce je obezglavio, a zene i decu odveo u roblje... pitam se sta se radilo sa zenskim robovima...

jadan Muhamed, njega su svi napadali, a on se samo branio... pretpostavljam da i one karavane sto je napadao, napadao ih je braneci se, a nikako iz pljackaskih razloga... i celo Arabijsko poluostrvo je osvojio braneci se i sirio drzavu ka Persiji i zapadu, takodje braneci se

u 3. suri pise da medju nama postoje i cestiti ljudi i da cemo zbog toga biti nagradjeni, a u 98. pise da smo najgora stvorenja i da cemo vecno goreti u paklu, pa me interesuje sta ce biti nagrada za cestite hriscane i Jevreje... nesto manje toplija vatra u paklu?

ili je ipak Kuran kontradiktoran?

Ti mi u prvoj recenici rece da je po Bibliji Bog naredivao da se ubiju nevjernici? I da dozvoljeno je ubijanje nevjernika ako nas napadnu, logicno, necemo ih pustiti da nas ubijaju.

ja sam ti rekao da je sve to pisalo u Starom Zavetu koji je ispunjen i da je Isus doneo Novi Zavet.. .zasto? samo zato da bi Muhamed ponovo sve vratio na staro

Muhamed je prvo pobegao iz Meke jer se plasio pagana... zatim kad je okupio druzinu oko sebe poceo je sa napadima na paganske karavane i to cak za vreme svetih dana kada je paganima po njihovom verovanju bilo zabranjeno da ratuju, kada karavani nisu imali naoruzane cuvare

junacina

Koliko sam shvatio ti bi i od Biblijski poslanika bježao, svi su oni imali brade

ne bih, jer ih se ne bojim, jer nisam zgresio nista Bogu i jer verujem u njega, ali kada bi bio u blizini ovakvih likova, naravno da mi se zabrinuo za svoju bezbednost

_42093952_kashmir-ap416.jpg

mozda zbog ovoga

bezveze trpas Japance ovde... tebi i meni je zabranjeno da se klanjamo bilo kome osim Bogu, Japancu nije

Oceš da kažeš da je 1 od tih Gospoda Isus? Opet se oni jasno razdvajaju ako je to tvoja poenta i to je mnogoboštvo

Otac zove Sina sebi, sta ti nije jasno?

i u Novom Zavetu se Bog obracao Isusu i njegovim sledbenicima
Matej 3:17 I eto glasa s neba: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina!
Matej 17:5 Dok je on još govorio, gle, svijetao ih oblak zasjeni, a glas iz oblaka govoraše: "Ovo je Sin moj, Ljubljeni! U njemu mi sva milina! Slušajte ga!
Jovan 12:28 Oce! Proslavi ime svoje! Tada glas dode s neba: I proslavio sam i opet cu proslaviti.
Marko 1:11 a glas se zaori s nebesa: Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!
Luka 3:22 side na nj Duh Sveti u tjelesnom oblicju, poput goluba, a glas se s neba zaori: "Ti si Sin moj, Ljubljeni! U tebi mi sva milina!

- - - - - - - - - -

Jes, za njega kaže Pavle da je kletva.

da, pa sta? ja ne znam sta vi muslimani imate toliko protiv apostola Pavla kad sam Muhamed nikada nista lose nije rekao o njemu

Bog je po Bibliji Mojsija ako se dobro sjecam ucinio Bogom u odnosu na Faraona.

tako je... u 7. glavi Bog govori Mojsiju plan da se izbavi njegov narod

Egipcani su verovali u svakakva cuda i strasno su se lozili na magiju, pa zasto ne bi poverovali da Mojsije zajedno sa svojim cudnovatim stapom Bog?

Pa eto, neceš ni da potražiš odgovor, dovoljne su ti stvari koje ti serviraju mediji...
Otvori Kur'an i vidi daje li se kamenu u Kabi neki Božasnki znacaj i da se njemu treba klanjati, ako nema onda nemaš više šta da pricaš jer pricaš u prazno...

nema meni mediji sta da serviraju, valjda imam oci pa vidim slike i video snimke... uopste ne pricam u prazno, jednostavno mi objasni zasto su Muhamed i njegovi sledbenici ljubili kamen?

- - - - - - - - - -

morao sam u delove da stavim odgovor, jer nije zeleo sve odjednom da mi prihvati

da, pa sta? ja ne znam sta vi muslimani imate toliko protiv apostola Pavla kad sam Muhamed nikada nista lose nije rekao o njemu

Znači ti priznaješ da je zakon dat Izraelu kletva, da je Bog preko poslanika bacao kletve na vjernike?:P

Egipcani su verovali u svakakva cuda i strasno su se lozili na magiju, pa zasto ne bi poverovali da Mojsije zajedno sa svojim cudnovatim stapom Bog?

Da li je to bio Mojsijev cilj? Nije naravno.

nema meni mediji sta da serviraju, valjda imam oci pa vidim slike i video snimke... uopste ne pricam u prazno, jednostavno mi objasni zasto su Muhamed i njegovi sledbenici ljubili kamen?

Imaš i oči i mozak da nađeš objašnjena ali ti nećeš... Ljubimo crni kamen jer je to učinio i Muhamed, slijedimo poslanika.

a ti imas u planu da ubijas nevernike? koga, posto hriscani i Jevreji ne odbacuju Boga? ;)

tako je... odrasle Jevreje muskarce je obezglavio, a zene i decu odveo u roblje... pitam se sta se radilo sa zenskim robovima...

Jeste, nakon što su ga izdali i htjeli da ga ubiju.
A o ženskim robovima pitaj Bibliju

Brojevi 31,7 I pođoše u boj proti Midjanaca, kako je bio Gospod zapovjedio Mojsiju, i pobiše sve muške osobe.
Brojevi 31,8 Među onima, koje pobiše, bili su i kraljevi midjanski, Evi, Rekem, Sur, Hur i Reba, pet kraljeva midjanskih. I Balaama, sina Beorova, ubiše mačem.
Brojevi 31,9 Tada zarobiše sinovi Izraelovi žene i djecu Midjanaca, zaplijeniše svu stoku njihovu, krupnu i sitnu, i sve imanje njihovo,
Brojevi 31,10 Popališe sve gradove, u kojima su prebivali, i sve tabore njihove,
Brojevi 31,11 Uzeše sve roblje i sav plijen, ljude i stoku
,
Brojevi 31,12 I dovedoše zarobljenike, plijen i grabež k Mojsiju, k svećeniku Eleazaru i zajednici sinova Izraelovih u tabor na poljanama moapskim, što leže na Jordanu kod Jeriha.
Brojevi 31,13 Mojsije, svećenik Eleazar i svi knezovi zajednice izađoše im u susret pred tabor.
Brojevi 31,14 A Mojsije se razgnjevi na vojskovođe, na tisućnike i stotnike, koji se vratiše s vojske.
Brojevi 31,15 Reče im Mojsije: "A što ostaviste na životu sve žene?
Brojevi 31,16 Upravo one bile su, koje na savjet Balaamov zavedoše sinove Izraelove, da otpanu od Gospoda zbog Peora, te dođe pomor na zajednicu Gospodnju.
Brojevi 31,17 Zato sada pobijte svu djecu mušku i sve žene udate.
Brojevi 31,18 A sve mlade djevojke, koje još nijesu udate, ostavite za sebe na životu.

jadan Muhamed, njega su svi napadali, a on se samo branio... pretpostavljam da i one karavane sto je napadao, napadao ih je braneci se, a nikako iz pljackaskih razloga... i celo Arabijsko poluostrvo je osvojio braneci se i sirio drzavu ka Persiji i zapadu, takodje braneci se

Već sam dao odgovor na ovo.

u 3. suri pise da medju nama postoje i cestiti ljudi i da cemo zbog toga biti nagradjeni, a u 98. pise da smo najgora stvorenja i da cemo vecno goreti u paklu, pa me interesuje sta ce biti nagrada za cestite hriscane i Jevreje... nesto manje toplija vatra u paklu?

U suri 98 se govori o nevjernicima među sljedbenicima Knjige, o onima koji ne rade šta im je propisano čak i u njihovoj Knjizi a ne u Kur'anu.

Muhamed je prvo pobegao iz Meke jer se plasio pagana... zatim kad je okupio druzinu oko sebe poceo je sa napadima na paganske karavane i to cak za vreme svetih dana kada je paganima po njihovom verovanju bilo zabranjeno da ratuju, kada karavani nisu imali naoruzane cuvare

junacina

Napadao karavane onih koji su ga htjeli ubiti? I karavanima se mogu dostavljati oružija samo da znaš. I evo ti 1 fin stih iz Biblije.

Matej 23,34 Zato evo ja ću k vama poslati proroke i premudre i književnike; i vi ćete jedne pobiti i raspeti, a jedne biti po zbornicama svojima i goniti od grada do grada.

da... plodovi ucenja tvog proroka su upravo psihopate poput ovih gore... kao sto je i onaj lik kojem sam zaboravio ime, ima metalnu kuku umesto ruke, koji tvrdi da ukoliko se nevernik nadje u muslimanskoj zemlji, muslimani slobodno mogu da se ophode prema njemu kao prema stoci, da ga ubiju, prodaju, sta god

Gluposti, Kur'an to jasno zabranjuje.

ja nisam rekao da se ti stihovi direktno odnose na Isusa, vec sam povezivao slicnosti iz stihova sa Isusom, a sta ce biti u buducnosti, ja ne znam

inace Psalmi su poezija, a u poeziji se cesto upotrebljava i metafora

Pa kada povezuješ poveži i ove o ratu ;)

- - - - - - - - - -

napisao sam ti vec u istom postu zasto je Isus recitova te stihove

Pa dobro, po tebi je on mislio da neće dobiti spasenje? ;)

da probam ovako, Plural Majesty je ljudska kreacija, ne Bozija... ljud, vladari, plemici su imali potrebu da pokazu da su iznad drugih pa su davali sebi na znacaju time... Bog nema potrebu da bilo kome dokazuje svoju uzvisenost da 'tepa' sebi na taj nacin

Bog im se obraćao preko hebrejskog jezika, ljudske kreacije, da bi pokazao svoju veličinu koristi je Plural Majesty.

Isaija 6:8 Potom cuh glas Gospodnji gde rece: Koga cu poslati? I ko ce nam ici? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.

:lol: Kakav Isus :D ? Ovdje se Bog obraća Izaiji

Izaija 6,1 U godini smrti kralja Uzije vidjeh Svemogućega gdje sjedi na prijestolju visoku i uzvišenu. Skut je njegov ispunjavao hram.
Izaija 6,2 Serafi su stajali pred njim. Svaki je imao šest krila. Dvjema je zaklanjao lice svoje, dvjema noge svoje, a dvjema se lebdeći držao.
Izaija 6,3 Jedan je vikao drugome: "Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama! Puna je sva zemlja slave njegove."
Izaija 6,4 I zadrmaše se pragovi na vratima od glasa, kojim su vikali, i kuća se napuni dima.
Izaija 6,5 Tada ja povikah: "Jao meni, ja sam izgubljen; jer sam čovjek nečistih usana i stojim kod naroda nečistih usana. I ugledah kralja, Gospoda nad vojskama, vlastitim očima!"
Izaija 6,6 Tada jedan od serafa doletje k meni, u ruci mu živ ugljen, što ga je bio uzeo sa žrtvenika kliještima.
Izaija 6,7 Dotače se njim usta mojih i reče: "Gle, ovo se dotače usana tvojih: krivnja zlodjela tvojih iščeznu, grijeh se tvoj utamani!"
Izaija 6,8 I začuh glas Svemogućega, koji reče: "Koga da pošljem? Tko će ići po nalogu mojemu?" Ja odgovorih: "Evo mene, pošlji me!"

I dalje si siguran da se odnosilo na Isusa ? ;)

po tebi moram da znam aramejski, sad grcki, a sutra kad bih uzeo Islam, morao bih i arapski da znam ;)

Pa ne moraš, ali nemoj govoriti da njihovo znanje nije potrebno za bolje razumijevanje.

to je njegov problem... Bog ocigledno dozvoljava slike u svojim molitvenim hramova (ili Mojsije laze)

Oni nisu pravili njih sebi, već radi Boga,njima je to Bog izričito naredio, dok vama nije rekao pravite freske ovog i ovog...

nije on student, on je diplomirao na islamskim studijama i nema sta da te bude sramota, covek samo koristi islamske izvore... cak je nasao islamske skripte koje govore o Pavletovom zivotu koji je skoro identican hriscanskim izvorima

vidim da nisi odgledao video do kraja, no ne krivim te... lik je preinteligentan... drzi ceo Kuran, sve hadise, islamske izvore, ucenjake u malom prstu... slusao sam njegovu debatu sa 2 americka konvertira, unistio ih je... oni jadni nemaju blage veze ni o Islamu, ni o Hriscanstvu

jedino mu zameram sto je seljak i sto ne dozvoljava u svojoj chat sobi protivnicima da zavrse misao, vec im upada u rec kad god pozeli i prica koliko hoce u toku debate... ali je lik legenda ;)

bezveze trpas Japance ovde... tebi i meni je zabranjeno da se klanjamo bilo kome osim Bogu, Japancu nije

Čuj to? Isus nije došao da donese poruku Japancima? Muhamed jeste, i to cijelom svijetu ;)

Poslednja izmena:
Israphel je dobar i pametan decko, ali eto...

mada ja iskreno verujem da kada Isus budeo dosao u svem svojem sjaju da ce Israphel pasti na kolena pred njim sa suzama u ocima... to ce u isto vreme biti i sue tuge i suze radosnice... suze tuge zato sto je istina bila pred njegovim ocima sve vreme ali ju je odbijao, a suze radosnice zato sto je konacno ugledao Istinu svojim ocima i celim svojim bicem je prihvatio

tada ce moliti Isusa za oprostaj i milost, a Isus ce mu naravno oprostiti, jer on voli da prasta iskrenim pokajnicima i zato ce i za brata Israphela biti mesta u njegovom Carstvu Nebeskome :D

Israphel je dobar i pametan decko, ali eto...

mada ja iskreno verujem da kada Isus budeo dosao u svem svojem sjaju da ce Israphel pasti na kolena pred njim sa suzama u ocima... to ce u isto vreme biti i sue tuge i suze radosnice... suze tuge zato sto je istina bila pred njegovim ocima sve vreme ali ju je odbijao, a suze radosnice zato sto je konacno ugledao Istinu svojim ocima i celim svojim bicem je prihvatio

tada ce moliti Isusa za oprostaj i milost, a Isus ce mu naravno oprostiti, jer on voli da prasta iskrenim pokajnicima i zato ce i za brata Israphela biti mesta u njegovom Carstvu Nebeskome :D

i onda se ti probudis iz sna ,kad ono Israphel bio u pravu

Jeste, nakon što su ga izdali i htjeli da ga ubiju.
A o ženskim robovima pitaj Bibliju

Brojevi 31,7 I podoše u boj proti Midjanaca, kako je bio Gospod zapovjedio Mojsiju, i pobiše sve muške osobe.
Brojevi 31,8 Medu onima, koje pobiše, bili su i kraljevi midjanski, Evi, Rekem, Sur, Hur i Reba, pet kraljeva midjanskih. I Balaama, sina Beorova, ubiše macem.
Brojevi 31,9 Tada zarobiše sinovi Izraelovi žene i djecu Midjanaca, zaplijeniše svu stoku njihovu, krupnu i sitnu, i sve imanje njihovo,
Brojevi 31,10 Popališe sve gradove, u kojima su prebivali, i sve tabore njihove,
Brojevi 31,11 Uzeše sve roblje i sav plijen, ljude i stoku
,
Brojevi 31,12 I dovedoše zarobljenike, plijen i grabež k Mojsiju, k sveceniku Eleazaru i zajednici sinova Izraelovih u tabor na poljanama moapskim, što leže na Jordanu kod Jeriha.
Brojevi 31,13 Mojsije, svecenik Eleazar i svi knezovi zajednice izadoše im u susret pred tabor.
Brojevi 31,14 A Mojsije se razgnjevi na vojskovode, na tisucnike i stotnike, koji se vratiše s vojske.
Brojevi 31,15 Rece im Mojsije: "A što ostaviste na životu sve žene?
Brojevi 31,16 Upravo one bile su, koje na savjet Balaamov zavedoše sinove Izraelove, da otpanu od Gospoda zbog Peora, te dode pomor na zajednicu Gospodnju.
Brojevi 31,17 Zato sada pobijte svu djecu mušku i sve žene udate.
Brojevi 31,18 A sve mlade djevojke, koje još nijesu udate, ostavite za sebe na životu.

pa Judaizam ne tvrdi za razliku od Islama da je religija ljubavi i mira

U suri 98 se govori o nevjernicima medu sljedbenicima Knjige, o onima koji ne rade šta im je propisano cak i u njihovoj Knjizi a ne u Kur'anu.

pa evo ja verujem sta mi pise u Knjizi, verujem da je Isus Bog, pa cu opet goreti u paklu

isto mi se pise svakako

Napadao karavane onih koji su ga htjeli ubiti? I karavanima se mogu dostavljati oružija samo da znaš. I evo ti 1 fin stih iz Biblije.

Matej 23,34 Zato evo ja cu k vama poslati proroke i premudre i književnike; i vi cete jedne pobiti i raspeti, a jedne biti po zbornicama svojima i goniti od grada do grada.

tesko da su u karavane nosili oruzja, jer prvi uspesan napad Muhameda na karavane se desio bas za vreme paganskih praznika, kada je paganima bilo zabranjeno da nose oruzje... i ne samo da im je uzeo karavane, vec je i sve te nenaoruzane ljude pobio

a pre toga nije mogao ni da pridje karavanima

i da su nosili oruzje u kaavanima, to njega ne treba da se tice, jer su oni njega proterali, zaboravili ga i nastavili sa svojim zivotom, sto on nije mogao, jer umesto da je nastavio mirnim zivotom i propovedanjem religije u drugim gradovima, on je imao potrebu da se sveti Mekanima, da ih pljacka i ubija... onda i ne cude svi ti stihovi mrznje u Kuranu

Meka se nalazila izolovano u sred pustinje i njeni stanovnici da bi preziveli morali su biti vesti trgovci... muku su mucili da obezbede i najosnovnije stvari, a Muhamed im je i to oduzimao

Gluposti, Kur'an to jasno zabranjuje.

Abu Hamza al-Masri, bivsi imam dzamije u Londonu

“If a kafir person (non-believer) goes in a Muslim country, he is like a cow,” explains Hamza. “Anybody can take him. That is the Islamic law.”

“If a kafir is walking by and you catch him, he’s booty,” he says on one tape. “You can sell him in the market. Most of them are spies. And even if they don’t do anything, if Muslims cannot take them and sell them in the market, you just kill them. It’s OK.”

ko zna koliko ljudi slusa ovog lika i koliko njih mu slepo veruje

vi i dalje ne mozete da se dogovorite kako treba tumaciti Islam i Kuran, sto me zaista cudi jer svi vi tvrdite da su Kuran i Islam savrseni, a postoji 20 razlicitih tumacenja istih

evo samo deo naslova zlocina muslimana nad nemuslimanima

Cuj to? Isus nije došao da donese poruku Japancima? Muhamed jeste, i to cijelom svijetu

poslan Isus, poslan Muhamed, a Japanci i dalje nit su hriscani, niti muslimani... obrati malo paznju sta pisem

rekao sam da su Japanci druga religija, drugi Bog, drugi obicaji, druga kultura... njima njihova religija ne zabranjuje da se klanjaju i poklanjaju kome hoce, pa zato kazem da je potpuno bespotrebno da u ovu pricu guras Japance

Back