Pa da krst i ima veze sa tvojom vjerom jer je vaš Bog tamo ubijen, cak se i poslije 2000 godina on ljubi i nosi oko vrata, da je tebi neko ubio nekog dragog na elektricnoj stolici bili nju nosio oko vrata? Niti se mi pokoravamo Kabi,ona je samo 1 tacka prema kojoj se svi muslimani okrecu, jednna tacka simbolizuje jedinstvo.
Turci su mnogo godina bili ogromno Islamsko carstvo, nije i cudo što se njihov znak uzeo za oznaku Islama, što se mene tice meni je svejedno, ali polumjesec i zvijezda ni na 1 nacin nisu obožavani od strane nas muslimana
Imaš hrišcane koji ljube slike, za koje je receno da se ne smiju praviti u SZ.
po toj logici i hriscani su mogli da uzmu za simbol rimskog orla, ali kakve bi on imao veze sa Hriscanstvom... bogohuljenje cisto... Islam je postojao i pre nego sto je Turska postala veliko carstvo, kao sto su i velika islamska carstva postojala pre Turske
vec sam ti objasnio sta za nas znaci krst i zasto je nas simbol, al ti i dalje nemas logicno objasnjenje zasto je polumesec glavno obelzje Islama... vidim da si i sam to shvatio pa si ga skinuo za avatara
sto se tice ljubljenje ikona svetaca, nigde ne pise da je to zabranjeno... mi se ikonama ne pokoravamo, niti Svece smatramo Bogovima, niti su oni sebe smatrali Bogovima
ljubljenje njihovih ikona samo im odajemo postovanje sto su zivot svoj posvetili sluzeci Bogu, a cesto ga pritom i gubili (mnogi od njih su stradali od ruku tvoje brace po veri)... i svojim bliznjim pokojnicima na groblju ljubimo slike, pa ih ne smatramo bogovima
Bog cak Mojsiju dozvoljava izradu drugih likova na predmetima - 2Mojsijeva 26:1, 2Mojsijeva 25:18
s druge strane, Bog je sam prekrsio svoje pravilo kada je od andjela zahtevao da se poklone obicnom coveku (Ademu) - Kuran 7:11
uz to i dalje mi nije jasno zasto je Muhamed ljubio parce meteorita? cak je i Umar bio zbunjen i nije shvatio zasto je Muhamed to uradio
Bukhari, Volume 2, Book 26, Number 673
Umar came near the Black Stone and kissed it and said "No doubt, I know that you are a stone and can neither benefit anyone nor harm anyone. Had I not seen Allah's Apostle kissing you I would not have kissed you"
bice posluženi picem – iz izvora koji ce stalno teci (37:45)
47:15 Zar je Džennet, koji je obecan onima koji se Allaha boje - u kome su rijeke od vode neustajale i rijeke od mlijeka nepromijenjena ukusa, i rijeke od vina, prijatna onima koji piju, i rijeke od meda procijedenog i gdje ima voca svakovrsnog i oprosta od Gospodara njihova.. (47:15)
Pokušaj ovo da povežeš, nije teško
i povezao sam... tamo se spominje pice bele boje od kojeg ne boli glava, a ovde se spominje reka mleka... a zamisli, mleko je pice bele boje i od njega ne boli glava!
1+1=2
Zato se mi trudimo da taj jezik održimo, da se ne zaboravi, a što se tice širenje na raznim jezicima misliš li na ono kada je Pavle lagao? Naravno, i Islam je širen od drugih Muslimana na razlicitim jezicima svijeta,ali da bi se nešto totalno razumjelo treba se procitati na jeziku na kom je pisano.
vi cuvate aramejski jezik? sta je Pavle lagao?
nemoj da brkas sirenje Hriscanstva i Islama... Islam su sirili arapski nacionalisti sa krvavim macevima, Hriscanstvo je osvojilo tada najmocnije i najvece carstvo bez ikakvih ratova
Gramatika. ako je to takav plural onda je takav, nema se tu šta izmišljati.
a objasni mi kakve veze imaju stari vladari iz dalekih istocnih zemalja sa Bogom u kojeg mi verujemo i sa hebrejskom gramatikom?
http://www.letmeturnthetables.com/20...buh-speak.html
toliko opsiran tekst, a toliko malo receno... samo gomila pretpostavki... mogao ja autor odmah da napise na osnovu al Tabarija 'Ono sto ocrnjuje Muhameda odbacujemo, a sve najbolje i najlepse o njemu prihvatamo' (kako da znamo da li uopste ima istine kod Tabarija)
i onda isti ti islamski ucenjaci govore hriscanima nesto o apostolu Pavlu... a oni pred nasim ocima prepravljaju istorijske spise
a ovo slobodno tumacenje Bukharija necu ni da spominjem, jer doticni autor teksta ocigledno zna da su se pagani poklonili bas zbog lepote sure i to bas zbog poslednjeg stiha... opet samo pretpostavke
Ibn Ishaqa i ostale izvore nije ni spomenuo... ispada da svi oni su uzimali informacije iz jednog izvora, sto znaci da imamo samo jedan izvor o Muhamedu, pa se postavlja pitanje da li je Muhamed uopste i postojao?
Robert Spencer je cak napisao i knjigu o tome
Muhamed je pokuao ovim stihom da se 'opere':
22:52
Prije tebe Mi nijednog poslanika i vjerovjesnika nismo poslali, a da šejtan nije, kad bi on što kazivao, u kazivanje njegovo nešto ubacio; Allah bi ono što bi šejtan ubacio uklonio, a zatim bi rijeci Svoje ucvrstio - Allah sve zna i mudar je -
ovo se u potpunosti kosi s onim sto je Bog rekao Mojsiju da ako neki prorok objavi nesto sto mu on nije rekao treba da se ubije
ne spominju se nikakva opravdanja, nikakvi izuzetci, sotone, sejtani i sta vec
ovo je jos jedan dokaz mojoj tvrdnji da se Muhamed nije prilagodjavao Bogu, vec je on Boga prilagodjavao sebi
Ivan 8:50 - "A ja ne tražim slave svoje; ima, koji traži i sudi."
Tek sam sada zbunjeno O.o
u 8. glavi Isus razgovara sa Jevrejima koji ga optuzuju da sve radi samo zbog svog interesa i zato im on odgovara da to ne radi ni zbog kakve slave
u 54. stihu cak i naglasava da on ne moze sam sebe da slavi, jedino Otac to moze
Isus odgovori: Ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: Otac je moj koji me slavi, za kog vi govorite da je vaš Bog.
Ti si pravoslavac ili? Meni su neki pravoslavci i govorili da je su SD,Isus, i Otac odvojene licnosti i da je jasno da medu njima postoji hijerarhija
hijerarhija ocigledno postoji sto si i ti vec vise puta dokazao stihovima gde Sin (Isus) tvrdi da je Otac iznad njega, ali to su sve tri Bozije forme
uzmi primer boje neke zastave trobojke, Italije na primer... zeleno nije isto sto i belo, belo nije isto sto i crveno, crveno nije isto sto i zeleno... ali sve tri boje zajedno cine jednu celu zastavu
isto je i ovde slucaj... valjda ce ti Stit Svetog Trojstva bolje objasniti
a ovde imas seme koje pomocu matematike i logike se trude da ti objasne celo Trojstvo
http://www.biblewheel.com/GR/GR_Unity_Shield.php
Ivan 5:30 - "Ja ne mogu ništa činiti sam od sebe. Sudim, kako čujem. Moj je sud pravedan; jer ne tražim volje svoje, nego volju onoga, koji me je poslao.
Mark 10:18 - "Isus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar osim jedinoga Boga."
Ivan 14:28 - "Čuli ste, da vam ja rekoh: 'Ja odlazim, i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, onda biste se radovali, što idem k Ocu, jer je Otac veći od mene."
Znači Isus ništa sam od sebe ne može, već mu je potrebna pomoć nekog drugog... Ide Ocu koji je veći od njega, ili ide sebi koje je veće od njega?
na ovo sam vec odgovorio
Ivan 20:17 - "Reče joj Isus: Nemoj me se dodirnuti, jer još nijesam uzašao k Ocu svojemu. Nego idi k braći mojoj i kaži im: Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu."
a sta je tvoj cilj? da dokazes da je Isus bio samo obican covek?
ljudi su se jos od Adama i Eve razmnozavali prirodnim, normalnim putem, a onda je Bog odlucio odjednom da prekine sve to i da ucini da devica zatrudni tek tako i rodi dete bez zemaljskog oca
sta kaze Kuran zasto je Bog to ucinio?
cak se i u Starom Zavetu spominje Boziji sin i njegov dolazak
Psalmi 2:7 -
Kazaću naredbu Gospodnju; on reče meni: ti si sin moj, ja te sad rodih.
2:12 -
Poštujte sina, da se ne razgnjevi, i vi ne izginete na putu svome; jer će se gnjev njegov brzo razgorjeti. Blago svjema koji se u njega uzdaju!
Solomon 30:4 -
Ko je izašao na nebo i opet sišao? ko je skupio vjetar u pregršti svoje? ko je svezao vode u plašt svoj? ko je utvrdio sve krajeve zemlji? kako mu je ime? i kako je ime sinu njegovu? znaš li?
1Dnevnik 17:13
Ja ću mu biti otac, i on će mi biti sin; a milosti svoje neću ukloniti od njega kao što sam uklonio od onoga koji bješe prije tebe.
14
Nego ću ga utvrditi u domu svom i u carstvu svom dovijeka, i prijesto će njegov stajati dovijeka.
Danilo 3:25 -
Odgovori i reče: eno, vidim četiri čovjeka odriješena gdje hode posred ognja i nije im ništa, i četvrti kao da je sin Božji.
Danilo 7:13
Vidjeh u utvarama noćnijem, i gle, kao sin čovječji iđaše sa oblacima nebeskim, i dođe do starca i stade pred njim.
14
I dade mu se vlast i slava i carstvo da mu služe svi narodi i plemena i jezici; vlast je njegova vlast vječna, koja neće proći, i carstvo se njegovo neće rasuti.
Osija 11:1 1.
Kad Izrailj bješe dijete, ljubljah ga, i iz Misira dozvah sina svojega.
Miheja 5:2
A ti, Vitlejeme Efrato, ako i jesi najmanji među tisućama Judinijem, iz tebe će mi izaći koji će biti gospodar u Izrailju, kojemu su izlasci od početka, od vječnijeh vremena.
3.
Zato će ih ostaviti dokle ne rodi ona koja će roditi; tada će se ostatak braće njegove vratiti sa sinovima Izrailjevijem.
i ima jos...
Drugi hadisi govore da je Boga nemoguće vidjeti u snu, tj. ovom svijetu.
onda moguce da sam nesto pogresio... ali cini mi se da je tvrdio da Ga je video