Pregrevanje motora

Druže s tamne strane Mjeseca, naravno da si u pravu, ali. 206 - ucu sam proslijedio sestri( ionako je kupljena od strane majke), a njoj je promjena ulja i nakon skoro 2 godine nepotreban trošak :eek: U vezi gubitka ulja, misliš li da gubi ulje isticanje iz motora a ne zbog dotrajalosti samog motora?
Treba da se ustanovi iz kojeg dela tacno, mozda dihtung popustio, semering radilice ..dok se to ne utvrdi ne moze da se zna.
A sestri kazi da ne prica posle kako su kola losa, nisu kola losa nego je vlasnik koji ne odrzava los.

Na balkanu je i promena ulja nepotreban trošak. Kupiš utegnut auto iz uvoza voziš dve godine pa predaš na otpad. E sad dal može da se rentira godišnje neki auto za 1500-2000 evra? Ne može naravno najjeftinije što pamtim je smart 10 evra dan

Može i pogrešan viskozitet da bude pa auto srče ulje. Može i odgovarajući viskozitet da bude a motor pohaban pa opet srče. To kada curi nije velika količina ulja to je jako malo što gubi. Treba pocepan semering da bude pa da baš pušta. Dihtung nikada toliko a izgleda jezivo prljavo kada se zalepi prašina.

On kaze da auto gubi ulje ...znaci negde propusta i to nije mala kolicina, ako je bilo na minimum to je negde oko litar za dve godine...ja uvek gledam kakve je boje ulje, kakav je miris da li je ulje masno i ima taj viskozitet ....prosli put sam palio na benzin i dizna mi je zaprljana i malo je usao benzin u karter, ne puno ali je usao nekih 100-150ml ....diznu za benzin cu morati da cistim...ili da menjam sistem za ubrizgavanje ....sad se ne pali uopste na benzin i ulje je mnogo cistije.

On kaze da auto gubi ulje ...znaci negde propusta i to nije mala kolicina, ako je bilo na minimum to je negde oko litar za dve godine...ja uvek gledam kakve je boje ulje, kakav je miris da li je ulje masno i ima taj viskozitet ....prosli put sam palio na benzin i dizna mi je zaprljana i malo je usao benzin u karter, ne puno ali je usao nekih 100-150ml ....diznu za benzin cu morati da cistim...ili da menjam sistem za ubrizgavanje ....sad se ne pali uopste na benzin i ulje je mnogo cistije.
Zapravo nisam siguran, samo vidim ocigledno da je motor jako mastan

Malo nafte i benzina pa četkicom izmrlja ladan motor, ispere toplom vodom. Kesom zaštiti alternator i el paljenje tj elektroniku.

Radi to negde gde te niko ne vidi :mrgreen:

Ja tako oprao potpuno gomnjiv motor na ladi i bio ko nov. Posle vidiš gde curi i kako polako ponovo osvaja ceo motor.

Back