Predstavite svoje mace

Tibetanci veruju da svaki dan treba nositi bar malo mačku u naručju jer to donosi sreću, a i obožavaju ih - puni su ih i manastiri, ustanove i privatne kuće

Brano, ovo je Svet životinja, podforum Mačke. Imaju to na umu... Religiji ovde ima mesta jedino ako je uključena i neka zanimljivost o mačkama, a Tibetanci se tu uklapaju.

Онда ћемо у том случају само рећи ово:

Тибетанцима би требало поручити да СРЕЋУ ЧОВЕКУ НЕ ДОНОСИ МАЧКА – НЕГО ОНО ШТА ОН РАДИ У ЖИВОТУ.

АКО ЧОВЕК ЧИНИ ДОБРО БИЋЕ МУ ДОБРО, АКО ЧИНИ ЛОШЕ БИЋЕ МУ ЛОШЕ! Просто...

А мачке, мачке су ту само да разоноде, олакшају и улепшају живот човеку, као и сваке друге животиње које су уз човека... Ако је човек неморалан, ако краде, ако лаже, ако другима чинима пакост, ако се бави окултним и паганским стварима, ако не поштује родитеље... Ни 100 мачака у наручју му неће помоћи...

Толико о томе. Остатак о томе је за неку другу тему, на неком другом месту... :kpozdrav:

Mda, mišljenje... Svako ima pravo na njega... Moje je da su mačke prirodno savršenstvo

Сва жива бића су створена савршено – па и мачке. Сада, да ли живе савршено, то је за неку другу тему... Нећемо о томе овде. ;)

i priznajem da sam ja tu samo posluga i ne stidim se toga. Zato ih i volimo, valjda.

Човек није "послуга“, него старатељ свог кућног љубимца.

E, vidiš, tu se razlikuješ od ostalih nas koji pišemo na ovom podforumu. Manje ih voliš nego mi svoje ljubimce, garantujem ti životom. Specizam. :thumbdown:

Од којих вас? Вас који своје љубимце стављате под нож, иглу, маказе и њихов организам пуните разним хемикалијама - из разлога
"да се не би мучили" и "да би дуже живели"? :rotf:

ДРАГО МИ ЈЕ ШТО СЕ РАЗЛИКУЈЕМ! :kokice:

p.s. Приупитај Мићуна да ли би се мењао са свим тим мачкама које живе у 4 зида... Истрчао би главом без обзира, ОДМАХ!!! :hahaha:

Kad u Podešavanjima vidim da na ovoj temi ima novih postova, stegne mi se grlo i želudac. Ovo je trebalo da bude lepa tema, a ne mesto za prepucavanje. Od sad, sve diskusije o kastraciji i sterilizaciji, molim, vodite na lepljivoj temi o toj problematici, samo vas sve molim da je prvo pažljivo pročitate, od prvog posta. Slike ljubimaca, ako želite, možete da postavljate i na temi Sve o macama koja je, svakako, i predviđena za diskusiju o raznim temama. Ili, još bolje, otvorite im album na predviđenom podforumu. Napominjem, sve slike preko 640x480px brišem.

Ovolicki sam bio kad me "mama" spasila od onih zlih džukela i Mirko me uzeo u zaštitu.

- - - - - - - - - -

I baš sam se brzo odomaćio, toliko brzo da me ne budi čak ni kamerica dok spavam kod mame u krilu.

- - - - - - - - - -

...ili na fotelji, pa još na jastučetu:

Ali ja nisam hteo da mirujem i to trpim, koliko god puta me previla, toliko sam puta skinuo zavoj i štapić od sladoleda. Mama je čak pitala tatu i njegovog kolegu odmah kad su me našli i spasili da li da me uspavaju i stavljaju... nešto... u nogu, ili da mi stave drugačiji zavoj, ali tata je rekao da nema zavoj, a posle nekoliko dana ga je našao, ali nije hteo kao da me muči. (Nemojte nikome da kažete, ali on me toliko manje voli nego mama, da čak mislim i da mi nije pravi tata. Ali to je tajna! :tajna:)

I tako, savladao sam najmanje tri tehnike skidanja fiksacije sa noge. Sad je kriva, iako se mama baš trudila, ali ja mogu da je koristim, Mirko me čak uči i da lovim, skoro svakog dana mi donese po jednu piskutavu igračku sa livade. Mama kaže da je sreća što mi život ne zavisi od lova i da sam neverovatno spretan za mače sa 3 ipo noge, samo mi je odraz malo slabiji kad skačem. Mama valjda zna najbolje. :) (Inače, da ne bude zabune, znamo mi oboje da me ona nije rodila, ali pošto su me neki zli ljudi oteli od moje prave mame, može i ova dvonožna da posluži. ;) )

I da! Zovem se Ginger, ili po srpski Đumbirče, po nekom mačku iz igrice moje velike seke Milice, a i zato što su mi oči u sredini boje đumbira. Ali to drugo su shvatili tek kasnije, kad su prestale da budu plave. ;)

Ali ja nisam hteo da mirujem i to trpim, koliko god puta me previla, toliko sam puta skinuo zavoj i štapić od sladoleda. Mama je čak pitala tatu i njegovog kolegu odmah kad su me našli i spasili da li da me uspavaju i stavljaju... nešto... u nogu, ili da mi stave drugačiji zavoj, ali tata je rekao da nema zavoj, a posle nekoliko dana ga je našao, ali nije hteo kao da me muči. (Nemojte nikome da kažete, ali on me toliko manje voli nego mama, da čak mislim i da mi nije pravi tata. Ali to je tajna! :tajna:)

I tako, savladao sam najmanje tri tehnike skidanja fiksacije sa noge. Sad je kriva, iako se mama baš trudila, ali ja mogu da je koristim, Mirko me čak uči i da lovim, skoro svakog dana mi donese po jednu piskutavu igračku sa livade. Mama kaže da je sreća što mi život ne zavisi od lova i da sam neverovatno spretan za mače sa 3 ipo noge, samo mi je odraz malo slabiji kad skačem. Mama valjda zna najbolje. :) (Inače, da ne bude zabune, znamo mi oboje da me ona nije rodila, ali pošto su me neki zli ljudi oteli od moje prave mame, može i ova dvonožna da posluži. ;) )

I da! Zovem se Ginger, ili po srpski Đumbirče, po nekom mačku iz igrice moje velike seke Milice, a i zato što su mi oči u sredini boje đumbira. Ali to drugo su shvatili tek kasnije, kad su prestale da budu plave. ;)
:heart::heart::heart:
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Pa ovde su skoro svi sterilisani/kastrirani. Bez toga, posebno ako izlaze napolje, nema sanse da budu stalno cisti, uredni i lepe dlake. Uvek se ofucaju sto zbog podivljalih hormona, sto zbog tuca, trudnoce, dojenja macica... Hrnaim copor ulicnih maca, pa vidim kolika je razlika izmedju onih koje su sterilisane i onih koje nisu iako sve zive napolju.

:amen: Moj debeli je kastriran i otad nema muka i briga, najveći je i najlepši mačak u kraju. :heart: I malog ću da kastriram za koji mesec. S druge strane, maca koja mi se umiljavala i htela da me usvoji dok još nisam bila spremna, iako ima tek oko godinu ipo, je već drugi put skotna i ostala je majušna. Da se nije tako rano proterala prvi put, verovatno bih je makar sterilisala, ovako, kad sam je sledeći put videla, već joj je stomak bio preveliki.

Back