Predstavite svoje mace

Ajde sad da vas vidim ko je video zutu macku sa ovakvim sarama. :D

W3IiGta.jpg

9g6czKg.jpg

I jos nesto, u pitanju je zenka.

Joj, duša! Viđala sam sive takve, tako krupan uzorak se obično javlja kod incesta-tata joj je ujedno i deda ili ujka. Ali ako ima još i nek problem pride, obično brzo uginu. A jel' ovo dečko koji se naručkao, ili skotna devojka? To bi bila dodatna retkost, žuta ženka.

Joj, duša! Viđala sam sive takve, tako krupan uzorak se obično javlja kod incesta-tata joj je ujedno i deda ili ujka. Ali ako ima još i nek problem pride, obično brzo uginu. A jel' ovo dečko koji se naručkao, ili skotna devojka? To bi bila dodatna retkost, žuta ženka.

Devojka koja se naruckala. Danas sam je doneo kuci. Vidjao sam je nekoliko dana kako se muva oko jedne prodavnice kod mene u kraju. Nisam mogao da odolim a da je ne donesem, nikad nisam video zutu macku sa ovakvim sarama. Skroz pitoma i uopste se ne plasi ljudi, svima hoce da pridje. Kada sam je video ovako zutu prvo sto sam pomislio da je u pitanju mlad macor. Nisam ni pomisljao da pogledam da nije u pitanju zenka, provalio sam tek kada sam je doneo kuci. Sad se reazmisljam da je poklonim, vec imam 2 zenke:(

Sto se tice zute boje ili bolje receno ridje. U pitanju je genetska mutacija i nije povezana sa drugim nedostatcima. Do sada sam imao nekoliko zutih macora i svi su bili savrseno zdravi.

A sto se tice prenosenja tog gena na potomstvo. Da bi zenka bila zuta mora da nasledi od oba roditelja X hromozom za mutacijom. Kada kazem mutacija, normalna boja zutih macaka bez te mutacije bila bi crna ali ova mutacija utice na pigmentaciju. E sad ako zenka nasledi X hromozom sa mutacijom od jednog roditelja onda dobijemo trobojnu macku. Kod macora je drugacije. Posto macori imaju jedan X i jedan Y hromozom dovoljno je da nasledi mutirani X hromozom od jednog roditelja da bi bio zut i zato ima mnogo vise zutih macora od zenki.

Nesto slicno je i kod hemofilije i daltonizma kod ljudi. Da bi zene bile daltonisti moraju da naslede mutirani X hromozom i od oca i od majke.

I nije nesto preterano krupna. cenim da ima maksimum godinu dana. Moja macka koja je stara 2 godine je dosta krupnija.

Krupan uzorak šare, viđala sam to kod mačića iz incestnog legla. Primer za to su i "kraljevski" gepardi. Verujem da bi udomljavanje išlo lako, s obzirom na neobičnu boju za ženku i neobičnu šaru, ali ako su sve tri sterilisane, ne verujem da će se ove dve puno buniti.

Krupan uzorak šare, viđala sam to kod mačića iz incestnog legla. Primer za to su i "kraljevski" gepardi. Verujem da bi udomljavanje išlo lako, s obzirom na neobičnu boju za ženku i neobičnu šaru, ali ako su sve tri sterilisane, ne verujem da će se ove dve puno buniti.

Moguce je to za incest.

A odusevile me ove moje. Starja je ignorise a ova mladja bi da se igra. Veci je problem sa ovom zutom, izgleda da je malo uplasena pa malo frkce.

Pa kakav sam leeeep! :heart: :heart: :heart:
Uzela bih ga za zeta ako voli malo starije devojke x))) (naravno, platonski, Kica je sterilisana x) )

Moze,moze :D Kastriran i on,sta ima veze,nek se drze za sapice :D :heart::zag:

- - - - - - - - - -

Kakav ozbiljan dasa! :zaljubljena:

hahah vrlo :)

- - - - - - - - - -

Moj neozbiljni je noćas završio na sred puta. :rida: Koji je đavo tražio tamo, kad odatle dolazi samo nesreća, počev od one večeri kad smo ga usvojili...

Lepotan :) jel ok?

Tako mi je žao....
Znam kroz šta prolaziš - ja kada izlazim iz kuće prvo sa strahom pogledam put, previše mi je mačaka tamo stradalo.
A opet, kao da ih nešto tamo privlači, izlete napolje kao metak ni ne pogledaju da li idu kola. Grozno.
I eto - ode mali Ginger, njemu jadničku kao da je to bilo suđeno. Šteta.

Sinoć smo baš pričali, nije ni prva ni poslednja mačka sa naše trane puta koja je stradala prelazeći ka garaži tog komšije, i mm se dosetio-te komšije sukcesivno tove i kolju piliće i tokom godina kako to rade barem 3 puta godišnje, mirisi su se uvukli u svaku poru garaže i deluju na mačke kao magnet. Što znači da bi kastracija u ovom konkretnom slučaju malo šta promenila ali opet...

Back