Nasa Mia
u nasa je srca dosla "sa ulice" ....
tj zavrsila je na ulici kada je bila skotna- neki je monstrum izbacio tada- u zvezdarsku sumu/park.. ona je tu nasla neku jelku i iskopala rupu da se okoti-- kada je imala bebe- lajala je na neke ljude koji su tu prilazili i dzarali je-- pa su radnici obliznjeg restorana zvali sintere- koji su njene bebe ubili tu na licu mesta- na njene oci (jedan se covek tukao za stence- i jedno je uspeo spasiti, tako mi kaze zena koja je tada u to vreme hranila nasu (koja tada naravno jos nije bila nasa) Miu..
Posle je utovarise u kombi i pravac OVCA (gubiliste) tamo je unakazise nekom nazovi sterilizacijom (gdi ona jos vuce posledice...te nestrucne "operacije"..) onda je zavrsila u kavezu sa jos par pasa- onako posle operacije- bila je na betonu- bez post operativne nege- bez vode i bez hrane, na hladnom i uriniranom betonu...)
ostala je u zivotu jer je bila "kaparisana"-- ali je dugo cekala na "otpust"- jer ovi u Ovci znaju da masiraju i muce ljude koji dodju po pse.. pa im zadaju neke "zadace" koje traju po nekoliko dana... (sada da ne ulazim u sve sta se desavalao toj zeni dok je nije izvukla iz Ovce)
nekako je iscupase iz Ovce... i prebacise
posle kod Zlate u "azilu" gde mal nije umrla jer joj ova nije davala hranu iako je zena (koja je Miu hranila u parku zvezdarskom) donosila hranu svaki drugi dan-- ali ova joj nije davala pod izgovorom da ce joj dati posle kada svi jedu-- tako se ova jadna kerusa susila iz dana u dan i kopnila- te je ta zena (koja je brinula o Miji od prvog dana kada je videla na zvezdari) dala oglas u halo oglasima---- i ja sam trazila neke testere-- i listala ...i naisla na oglas o njoj- dirnuo me... i tako ... odmah (posto je ta zena uvidela da zaista je zelimo zbog nje a ne iz nekih ludih razloga...) smo krenuli po nju- bila je kos zlate u azilu jos uvek i uzasno je izgledala- pola psa- jadno i bedno- kao cackalica.. samo dlaka- ko zna od kada nagomilana na bokovima... -grudni kos joj je bio sirine omanje pesnice -- sva je bila oronula, kao polumrtva--- nije se ni micala kada smo je u auto stavili...
posle kada smo je malo zagledali...od silne prljavstine i dlake nije se videlo koliko je rana imala po telu... i po ledjima ...
jos uvek su joj i sikice bile "prljave" od mleka...i sva je bila ulepljena ...a ona je tuzna bila i jako odsutna- nije se videla u kuci kada smo je doveli- svega se plasila- nisi smeo ni stolicu da povuces - ona bi presvisla...
sada smo vec 4 godine nerazdvojni- obozavana je i ona ponovo voli...znam da nikada nece zaboraviti sta je prezivela- a i ja necu- zato se i "borim" za sve druge napustene zivotinje- jer znam da svaka od njih vredi vise od zivota... jer tek uz njih- covek je svestan koliko je zivot veliki i vazan- za sve nas.
MOLIM VAS- UDOMITE PSE SA ULICA- MOLIM VAS-
IMA IH TOLIKO - PAS JE PAS- NIJE VAZNA RASA-PASMINA-
USVOJITE PSA SA ULICE- TAKVU LJUBAV VAM NIKO NECE PRUZITI-
...