Predstavite kućnog ljubimca

Samo da znate, ... ..........
... bolje bi bilo da moj ljubimac predstavi mene,... sta bi me nahvalio, ne mozete ni da zamislite, a da ja mog ljubimca predstavim, pa da cujete samo kako mi kida zivce... To je sada zesci mangup od macora i popularni tabadzija u kraju. Ovaj mesec februar mu je prva sezona u punoj snazi. Carski ga nahranim, spava pola sata i zbrise negde. Juce citam u novinama, uhvatila me panika, macke su jos zakonom na slobodi kretanja, a cetiri primerka ce biti u karantinu ili utamanjena na farmi u Nemackoj gde je otkriven pticji grip. Opet su Svajcarci naredili pokrivanje ili zatvaranje zivine, a setice se i macaka, tesko meni. Sta cu onda? Jedino da kupim onaj kaiscic sa povodcem, pa da ga setam ili da malo krenemo u goste i da umesto tog virusa nas dvojica zapatimo cica-mace? Mislim, znam ja dosta cica za mene i maca za njega. Mozda i nije tako los pticji grip? Razmotricemo sve detalje, potanko,...
>>>-------neni-(CH)-->

Imala sam ja još jednog ljubimca. Jednog malog slatkog brbljivca. On je ostao da živi sa mojom sestrom kad sam se ja odselila. Sve što zna da kaže, ja sam ga naučila. Obožava da se kupa u kupatilu ispod česme. Obožava da hoda iako je stvoren da leti. Ime mu je Pipići i hteo bi da vas pozdravi!

wBlBqxlH_pH3yhqA.jpg

Moj Akica je najveće srce na ovom svetu - život bi dala za njega!
Lepo se slažemo i - razgovaramo :shock:
Da, razgovaramo...
Ja mu kazem - Akice, idemo napolje i on krene ka vratima, kažem mu zaboravila sam ključ a on mi pokazuje gde je... Napolju mu kazem da sedne - sedne, da legne - legne, da čeka - čeka, da ide gore - ide gore, da ide dole - ide dole, reaguje i na: nađi, donesi, nađi nešto drugo, skoči, laj, popni se, siđi, povuci, drži, uz nogu, miran, pazi.
Jel bi mi verovala kada bih ti rekla da sam ga naučila da broji do 3?
Ozbiljo - kad mu kažeš 1 zalaje jednom, 2 zalaje dva puta, 3 zalaje tri puta (vezano)
Kad se pokrijem preko glave - uplaši se, skoči na krevet i otkopava me šapama, pa me uhvati za kosu i izvlači. Kad me neko drugi dotakne u njegovoj blizini, obavezno se nakostreši - pa ako mu je drag stane između nas i skloni mu ruku - a ako mu nije drag, pojeo bi ga da mi ruku na ramenu drži duže od nekog njemu prihvatljivog vremena.
Zna da se mazi... Kad mu kažeš dođi da se maziš, on dođe i legne na leđa.
Imitiramo jedno drugo, kad ja cvilim i on cvili, kad mu kažem AV - odgovori mi istim tonom.
Kad čuje reč ,,čuvaj'' i kad mu se prstom pokaže na nešto on revnostno vodi računa.
Zna da se ja zovem Maja - kad ga pitaju gde je Maja, on odmah ide da me nađe.
Joj on zna još gomilu stvari... Pi vodu, piški, donesi kosku, ručaj...
I ranije sam imala pse - ali ON, on je nešto posebno...
To je najpametnije kuče na svetu!
A da, učim ga da bude džentlmen - pa kad se vraćamo iz šetnje obavezno on otvara vrata (na komandu - otvori) i sačeka da ja uđem prva!

cekam i ja Akicinu slikicu.... mnogo sam se nasmejala citajuci njenu poruku.....ajde neka neko odgovori kako da se postavljaju slike vecina kao i ja medju njima neznam kako to da uradim ali kada mi neko objasni rado cu vam prestaviti moju visebrojnu kolikciju mezimaca... pa ce te se nagledati za sva vremena bice ova tema posle mene na 10 strana ..... ma sta vise samo mi objasnite pa ce te se uveriti u to...... puno pozzzdrava tema je extra i mislim da bi trebalo da se nastavi ovim tempom, lepa je zanimacija kad nemas pametnija posla kad ti ljubimac pajki a ti ne znas sta ces sa sobom!!!!! Jovana-Lola

Ovo je Aleks i on ima 10 i po godina...
Jako je bolestan i moracemo da ga uspavamo... ima acis i neki tumor... i ....... moramo da se ne bi mucio, jer je neizlecivo....
Ima i rodjenu sestru sa kojom zivi kod nas.... i ne znam kako ce ona sad sama....
:sad:

SP_A0084copy-1.jpg

SP_A0082copy-1.jpg

Jako je pametan i divan.... poludecu...

a ima na rukicama bele kao carapice...

mnogi psi mogu da pozavide na doživljenim 10.5 godina... nemoj biti suviše tužna, on je star i bolestan ...i baš kao i ljudi i psi stare i jednom moraju da nestanu ...i to je život, ebi ga.
eto za utehu, niko ga nije otrovao, pregazio, mučio i sl.

Гигуле је у праву ... мој пас је угинуо са 8 година од превртања желуца .... надувен стомак, пун ваздуха, затворен проток крви и сепса је урадила своје ... није било спаса! Борили смо се до последњег даха, али то никад нећу моћи да преболим ... знам да је тешко! И ја сам хтела да га успавам, али мој другар, ветеринар, није желео, хтео је да га извуче и надао се да ће се све то вратити на своје место (већ се једном десило исто, годину дана раније и преживео је, али после тога ...).
Увек тражимо онај мали трачак наде да, ипак, можемо да га спасимо ...

Back