Saša Janković: Vučić štiti svoje saradnike makar bili i „kompletni idioti“
Suštinski, Savamala je bila prelomna.
30Piše: Jelena Diković20. aprila 2021. 13.00 Izmenjeno: 14.04
Foto: Miroslav Dragojević
Režim je tada shvatio da njega nema ko da hapsi jer je policiji i pravosuđu već slomljena kičma i oni u politiku gledaju kao u gazdu. Vlast je prelomila da za nju zakoni ne važe i od tada se tako i ponaša – ističe u razgovoru za Danas Saša Janković, nekadašnji zaštitnik građana, povodom slučaja „Savamala“.
Janković podseća da je službeno pokrenuo, vodio i okončao postupak kontrole rada policije i komunalne policije i „sve što znate o tom slučaju, znate iz rezultata rada mog tima“.
– Svaka stvar koju su mediji objavili – koliko ljudi je zvalo policiju, kako su ih prebacivali na komunalnu, šta im je dežurna policijska službenica govorila, šta je rekla šefu smene, a šta on njoj; ko je i posle koliko vremena izašao na lice mesta, ko je lagao da građani nisu zvali; šta mi je već sutra ujutro rekao pokojni čuvar Slobodan Tanasković i drugi oštećeni, kako je prisluškivan razgovor između mene i šefa beogradske policije, kako je i načelnik komunalne policije uhvaćen u laži… sve to stoji u izveštaju koji sam, kao Zaštitnik građana, posle sprovedenog postupka kontrole, doneo i objavio, a neki novinari, posebno jedna novinarka, to istrajno pratili i prenosili. Već tada zaslužila je orden – ukazuje Janković.
https://www.danas.rs/drustvo/sasa-j...voje-saradnike-makar-bili-i-kompletni-idioti/